...

Re: XXV (25) turas:

2014 Rgs 01 09:44

KOMENTARAI

Treneris Konstantinas Sarsanija („Atlantas"):
„Esu dėkingas vaikinams už tai, kaip jie šią savaitę dirbo, ir tai atsispindi šiandienos rungtynių žaidimo kokybėje. Jie šaunuoliai, rimtai į tai pažiūrėjo. Pasakiau, kad be šiandienos rungtynių mums liko sužaisti 11 mačų, kuriuos mes turime žaisti su visa jėga ir atsidavimu. Tik tuomet galėsime užimti aukštą vietą turnyro lentelėje. Jeigu kurių nors rungtynių nežaisime rimtai, prarasime taškus, tuomet neverta treniuotis, o tiesiog pakanka ateiti užbaigti sezono. Visi stengėsi, atliko savo užduotis. Nors „Šiauliai" žaidė neblogai, tačiau mūsų komanda yra pajėgesnė, stipresnė fiziškai, ir todėl mes pelnytai nugalėjome".

Treneris Gediminas Jarmalavičius („Šiauliai"):
„Pirmiausia, sveikiname „Atlantą" su pelnyta ir gražia pergale. Netikėjau, kad taip subyrėsime po pirmo kėlinio. Pirmas kėlinys buvo lyg ir neblogas, antrame kėlinyje leidome daryti „Atlantui" viską, ką jie norėjo. Pralošėme atletiškume. Pas mus jaunuolis ar vaikinukas, pas juos - vyras. Dvikovos buvo praloštos ir iš tokių mažyčių dalykų susideda dideli. Tai yra futbolas. „Atlantas" sumušė gražius įvarčius, su tuo juos ir sveikiname".

Evaldas Razulis („Atlantas"):
„Dabar mums visos rungtynės svarbios. Savaitę rimtai dirbome, ruošėmės. Šiandien visi stengėsi, atidavė šimtą procentų aikštėje. Sunkios rungtynės, negalima sakyti, kad buvo lengvos. Rezultatas gal ir didelis, bet kovojome, išsikrovėme, po rungtynių išėjome pavargę, bet laimingi".


...

Re: XXV (25) turas:

2014 Rgs 01 09:46

Klaipėdos „Atlantas“ – Šiaulių „Šiauliai“ 4:0 (1:0)

„Atlantas”: M.Malinauskas, R.Baravykas, K.Gnedojus, A.Jemelins, A.Jokšas, A.Bartkus, Z.Jesipovas (76 min. M.Maksimovas), D.Navikas, M.Papšys (83 min. M.Beneta), O.Verbickas, E.Razulis (76 min. R.Krušnauskas).

„Šiauliai“: A.Stinca, S.Caraulanas, V.Gašpuitis, T.Kozubajevas, J.Raziūnas (74 min. D.Medžiaušis), R.Gedminas (82 min. A.Juozapaitis), E.Jasaitis, M.Strauka, T.Vitukynas, M.Vorobjovas (66 min. J.Morozas), N.Tokičius.

Įvarčiai: E.Razulis (27, 54), O.Verbickas (72, 89).

Geltonos kortelės: K.Gnedojus (59) ; S.Caraulanas (33), M.Strauka (60).


...

Re: XXV (25) turas:

2014 Rgs 01 09:49

EKRANAS 2 - 1 TRAKAI
2014-08-30 | 25 turas | Panevėžio "Aukštaitijos" st. | Teisėjas: Mindaugas Jackus | Žiūrovų: 550
http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/Ekranas-Trakai/268" onclick="window.open(this.href);return false;


momentų neleido didelėmis pajėgomis prie savo vartų atsitraukę panevėžiečiai. Vartininkui Lukui Žukauskui pirmąsyk į žaidimą įsijungti teko 12-ąją minutę, kai kamuolio į savo vartus vos nenukreipė Martynas Dūda.

Vis tik, iki tol aštrių išpuolių nesukūrę svečiai išsiveržė į priekį 17-ąją minutę. Ronaldas Solominas prasiveržė dešiniu flangu ir, pasinaudojęs tuo, kad L.Žukauskas tikėjosi perdavimo, iš labai aštraus kampo neįtikėtinai tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį į tinklą.

Po trijų minučių „Trakai“ galėjo padvigubinti persvarą. Po darsyk pavojingai kraštu prasiveržusio R.Solomino aštraus perdavimo, šokinėjančio kamuolio nepasiekė link vartų įkirtęs ir gynėją aplenkęs Jurijus Mamajevas.

Retai prie svečių vartų priartėdavęs „Ekranas“ kėlinio viduryje išlygino rezultatą po grubios Tado Kaunecko klaidos. Vartininkas neišlaikė rankose po Dovydo Norvilo aukšto perdavimo sugauto kamuolio, leisdamas Simonui Urbiui jį paridenti atskubėjusiam Elivelto. Brazilui beliko pataikyti į tuščius vartus.

33-ąją minutę „Ekraną“ išgelbėjo L.Žukauskas. Panevėžio komandos vartų sargas šuolyje viena ranka į skersinį sugebėjo nukreipti Jurijaus Kendyšo po kampinio galva smūgiuotą kamuolį. Vartininkui į pagalbą suskubę gynėjai pakartotinai trakiškiams smūgiuoti neleido.

Kėliniui baigiantis, aikštės šeimininkai su Elivelto priešakyje surengė porą įdomesnių atakų. Vienos jų metu, brazilas puikiu reidu baudos aikštelėje suklaidino tris varžovus, perdavė kamuolį Sigitui Urbiui, kurio smūgis T.Kauneckui problemų nesukėlė. Vėliau legionierius išprovokavo pražangą pavojingoje vietoje prieš vartus, bet Rokas Stanulevičius stipriu baudos smūgiu pataikė į komandos draugą.

Atlaikęs pirmąją „Trakų“ atakų bangą antrojo kėlinio pradžioje, „Ekranas“ išsiveržė į priekį 53-ąją minutę. Svečių gynyba suklydo be priežiūros palikusi galintį iš toli smūgiuoti Roką Stanulevičių, kuris tokia trakiškių dovana pasinaudojo, puikiu šūviu iš maždaug 25 metrų nuginkluodamas T.Kaunecką. Vartininkas kamuolį lietė, bet komandos neišgelbėjo.

Į aikštę vietoje buvusio ekraniečio Luko Kochanausko svečių vyr. trenerio Edgaro Jankausko netrukus mestas Dzmitrijus Koubas pačiu pirmu prisilietimu prie kamuolio privertė padirbėti L.Žukauską, kuriam teko sugauti stiprų baltarusio smūgį galva po Dariaus Miceikos aukšto perdavimo.

Rungtynėms baigiantis, „Trakai“ pabandė surengti į lemiamą šturmą. 80-ąją minutę į aikštės šeimininkų vartus krito įvartis, kamuolį galva į vartus iš kelių metrų pasiuntus Tadui Labukui. Dideliam svečių nepasitenkinimui, teisėjo asistentas pakėlė vėliavėlę fiksuodamas nuošalę. Po poros minučių baudos aikštelėje krito J.Kendyšas ir, susiėmęs už kojos, emocingai reikalavo skirti 11 m. baudinį, bet arbitro švilpukas tylėjo.

Per pridėtą laiką „Ekranas“ galėjo įtvirtinti pergalę. Po Tomo Dapkaus perdavimo Aleksandaras Šušnjaras galva numetė kamuolį link vartų, bet be priežiūros paliktas Edvardas Tamulevičius šokdamas į priekį jo nepasiekė.

...

Re: XXV (25) turas:

2014 Rgs 01 09:50

KOMENTARAI

Treneris Valdas Dambrauskas („Ekranas“): „Reikėtų „Trakų“ komndos paklausti, kiek jie norėjo laimėti, tačiau mano žaidėjai, labai norėčiau jiems padėkoti, savo kova, savo atsivadimu, savo noru, disciplinuotu žaidimu to tikrai nusipelnė. Tai tik jų nuopelnas. Galima prikurti planų, ruošis, tačiau viską aikštėje vykdo žaidėjai. Jie nepalūžo po praleisto įvarčio, galbūt kiek pasisekė išlyginant rezultatą, bet futbole be sėkmės sunku. Vytautas Lukša - vienas iš „Trakų“ lyderių. Nežinau, kas jam atsitiko, bet tai be jokių abejonių mums palengvino žaidimą, būtų buvę sunkiau.“

Rokas Stanulevičius („Ekranas“): „Rungtynės buvo aukšto lygio, geros rungtynės. Buvo daug emocijų. Pradžioje gavome įvartį, nepasimetėme, išplėšėme pergalę, laimėjome. Treneris akcentavo, pasibaigus pirmam kėliniui, kad atiduoti visas jėgas, kovoti iki galvo, nežiūrėti, kas žaidžia. To pasekoje ir laimėjome, stengėmės. Pirmas įvartis vartininko klaida - ačiū jam. Įvarčio laukiau ilgai, galvojau, kada patikrinsiu savo kojytę. Įkrito, džiaugiuosi labai. Tikiuosi, kad dar bus geresnių. Treneris gerai sustygavo mūsų komandą, ruošiamės kiekvienoms rungtynėms, analizuojame varžovų komandas, stengiamės, atiduodame visas jėgas - yra ir rezultatas.“

Treneris Edgaras Jankauskas („Trakai“): „Matėte, kokie buvo įvarčiai. „Ekranas“ du kartus pramušė į vartus. Pirmą - kai įmušė antrąjį įvartį, o antrą iš baudos, iš 35 metrų. Būna tokių rungtynių, kai padaromos klaidos, kurios nulemia baigtį, Nemanau, kad mes šiandien blogai žaidėje. Ir pražia buvo, ir kontroliavome rungtynių eigą, bet klaidos išmušinėja iš vėžių. Po to jau sunkiau, nes priešininkų komanda įgauna pasitikėjimą. „Ekranas“ - labai simpatiška komanda, jauni vaikinai, staigūs, yra įdomių žaidėjų. Mums nepavyko pasiekti to antrojo įvarčio, kuris gražintų į teisingą kelią. Aišku, įmušėme, bet teisėjas pakėlė labai abejotiną nuošalę. Skaudi ir nemaloni pamoka, reikės padaryti išvadas.“

Darjušas Zachaževskis („Trakai“): „Labai kovingos rungtynės, kovojo tiek vieni, tiek kiti. Tiek vieni, tiek kiti norėjo laimėti, bet labiau pasisekė „Ekranui“. Labai sunkios buvo rungtynės, gaila, kad nepavyko laimėti. Pabaigoje pritrūko paskutinio perdavimo, sėkmės. Elivelto - geriausias „Ekrano“ žaidėjas ir vienas geriausių lygoje. Šiandien padarėme tokių klaidų: pirmas įvartis - vartininkas suklydo, bet negalime kaltinti, antras įvartis - mes, gynėjai, patys suklydome. Neįmušėme ten, kur turėjome įmušti, to pasekoje - 2:1.“


...

Re: XXV (25) turas:

2014 Rgs 01 09:52

Panevėžio „Ekranas“ – Trakų „Trakai“ 2:1 (1:1)

„Ekranas“: L.Žukauskas, E. da Silva Campos, P.Daukša, M.Dūda, Sig.Urbys, D.Norvilas (90+2 min. T.Dapkus), D.Petrauskas (46 min. E.Tamulevičius), T.Salamanavičius (69 min. A.Šušnjaras), R.Stanulevičius, Sim.Urbys, Elivelto.

„Trakai“: T.Kauneckas, N.Apakidze (52 min. D.Zachaževskis), J.Januševskis, L.Klimavičius, J.Kendyšas, A.Lipskis, D.Miceika (62 min. P.Krasnovskis), J.Mamajevas, L.Kochanauskas (53 min. D.Koubas), R.Solominas, T.Labukas.

Įvarčiai: Elivelto (25), R.Stanulevičius (53); R.Solominas (17).

Geltonos kortelės: R.Stanulevičius (66), E.Campos (90+1); D.Miceika (60).


...

Re: XXV (25) turas:

2014 Rgs 01 09:55

DAINAVA 0 - 3 FC ŽALGIRIS
2014-08-31 | 25 turas | Alytaus miesto stadionas | Teisėjas: Sergėjus Slyva | Žiūrovų: 550
http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/Dai ... lgiris/269" onclick="window.open(this.href);return false;


Rungtynių favoritai žalgiriečiai iškart persikėlė į šeimininkų aikštės pusę, kur daug problemų varžovams kėlė labai aktyviai žaidę Serge Nyuiadzis ir Jakubas Wilkas. Tuo tarpu didelėmis pajėgomis prie savo vartų atsitraukusi „Dainava“ bandė rengti kontratakas ir ilgais perdavimais ieškojo vienintelio priekyje žaidusio Favouro Aniekano.

6-ąją minutę kilo pirmasis rimtas pavojus prie alytiškių vartų. Į baudos aikštelę įsiveržusio J.Wilko smūgį atrėmė Kornelijus Timofejevas. Pakartotiniu smūgiu iš toli įmušti pabandė Andro Švrljuga. Jo šūvį pažeme į nuo vartų linijos atmušė savo vartininkui į pagalbą suskubęs Antonio Sepe.

Po dešimties minučių S.Nyuiadzis puikiu reidu kone per pusę aikštės ir smūgiu į vartus uždirbo kampinį. Jo metu po J.Wilko perdavimo Semiras Kerla užšoko aukščiau už visus ir galva nukreipė kamuolį į tinklą, išvesdamas „Žalgirį“ į priekį.

Iškart po įvarčio vilniečiai užspaudė „Dainavą“ jos aikštės pusėje. Labai ilgai užsitęsusi svečių ataka baigėsi labai pavojingu tolimu J.Wilko smugiu pažeme. K.Timofejevas kamuolį atrėmė ne be vargo. Nerasdami kelių prie varžovų vartų, šalies čempionai dažnai bandė savo laimę tolimais smūgiais. Pro šalį skriejo Pauliaus Janušausko, Ramūno Radavičiaus šūviai. Problemų K.Timofejevui sukėlė tik Manto Kuklio labai stiprus smūgis, kurį vartininkas pirštų galais sugebėjo nukreipti į užribį.

Tik prieš pertrauką „Dainava“ surengė pirmą pavojingą ataką, pasibaigusia smūgiu į vartus. Riccardo Biasinis labai lengvai prasiveržė kairiu flangu. Kamuolio sulaukęs F.Aniekanas stipriu smūgiu į artimą kampą privertė Armantą Vitkauską šuoliu gelbėti komandą.

Kone penkias antrojo kėlinio minutes žalgiriečiams teko rungtyniauti dešimtyje, kol aprangą pagal reikalavimus susitvarkė S.Nyuiadzis, nusprendęs apsivilkti neatitinkančius spalvos reikalavimų papildomus marškinėlius.

54-ąją minutę nemėgstamiausiu žmogumi stadione tapo teisėjo asistentas užfiksavęs nuošalę F.Aniekanui. Puolėjas po perdavimo iš gilumos išbėgo vienas prieš A.Vitkauską ir pasiuntė kamuolį vartų tinklą, bet įvartis nebuvo įskaitytas.

„Žalgirio“ treneriams pakeitus abu kairiajame krašte žaidusius futbolininkus, aštrumą praradęs vilniečių puolimas vėl atsigavo. Užgulę aikštės šeimininkų vartus, žaliai balti vieną po kito siuntė kamuolius į baudos aikštelę, tačiau su visais perdavimais alytiškiai susitvarkė.

76-ąją minutę svečiai surengė gražią ataką dešiniu kraštu. Sienelę sužaidus A.Švrljugai ir J.Wilkui, kroatas įsiveržė į baudos aikštelę ir atliko tikslų perdavimą Vaidotui Šilėnui. Šio smūgiuotas kamuolys kliudė po kojomis kritusį varžovą, pakeitė kryptį, suklaidindamas K.Timofejevą, ir atsidūrė vartuose.

Po penkių minučių į „Dainavos“ vartus krito trečiasis įvartis. Čempionai dar kartą išnaudojo skyles aikštės šeimininkų gynybos dešinėje ir, J.Wilkui perdavus kamuolį į baudos aikštelę, L.Pilibaitis nesunkiai galva nukreipė kamuolį į vartų tinklą.

...

Re: XXV (25) turas:

2014 Rgs 01 09:55

Alytaus „Dainava“ – Vilniaus „Žalgiris“ 0:3 (0:1)

„Dainava“: K.Timofejevas, M.Bianchi, E.Gaurilovas, N.Kavaliauskas, R.Biasini, M.Camara, V.Rutkauskas (83 min. K.Balčiūnas), M.Pintus (46 min. C.Bellusas), A.Sepe, F.Aniekan, R.Stankevičius.

“Žalgiris”: A.Vitkauskas, A.Jankauskas, S.Kerla, A.Švrjluga, R.Radavičius (60 min. E.Vaitkūnas), P.Janušauskas, D.Šemberas (80 min. A.Žulpa), M.Kuklys, J.Wilkas, S.Nyuiadzis (60 min. V.Šilėnas), L.Pilibaitis.

Įvarčiai: S.Kerla (17), V.Šilėnas (76), L.Pilibaitis (81).

Geltonos kortelės: M.Bianchi (24); S.Nyuiadzis (49).


...

Re: XXV (25) turas:

2014 Rgs 01 12:12

KOMENTARAI

Treneris Marekas Zubas („Žalgiris“): „Svarbiausia šiuo momentu, kai pralaimėjo pagrindinis konkurentas „Trakai“ - trys taškai. Visada sunku žaisti gerai, kai vieni žaidėjai jau galvoja apie pertrauką, o kiti - apie rinktinę. Žaidėme su paskutine komanda turnyro lentelėje „Dainava“, todėl buvo problemų dėl koncentracijos, nebuvo pakankamai agresyvūs, darėme smulkias klaidas. „Dainava“ pastaruoju metu padarė pažangą, jų žaidimas gerėja. Dabar turėsime pertrauką, šiek tiek padirbėsime. Ji bus paskutinė prieš čempionato pabaigą, todėl ji svarbi darbui. Mes neužmiršome praėjusio čempionato, kuris mums buvo gera pamoka. Nenorime skaičiuoti taškų, turime ruoštis rungtynėms, mušti įvarčius. Jei nebus problemų dėl traumų ar kortelių, mums bus lengviau apginti titulą, jei buvo jį iškovoti pernai.“

Semiras Kerla („Žalgiris“): „Sunkios mums rungtynės. Džiaugiuosi, kad įmušėme dar du įvarčius pabaigoje. Tai mano pirmasis įvartis, tikiuosi, kad ne paskutinis. Tai svarbūs trys taškai, nes vakar pralaimėjo antroji čempionato komanda. Turime 12 taškų persvarą. Tikiuosi, kad sezono pabaigoje laimėsime čempionatą. Turime ruoštis, dabar turime vieną laisvą savaitę, per ją sunkiai treniruosimės ir gerinsime žaidimą. Šiandien žaidėme neblogai, bet ne gerai. Sunku žaisti prieš komandą, kuri ginasi didelėmis pajėgomis. Turime būti kantrūs, atlikti perdavimus į baudos aikštelę. Įmušus tapo lengviau.“

Treneris Marco Raginis („Dainava“): „Manau, mano komanda žaidė gerai. Žaidėme nuo gynybos ir norėjome kontratakuoti, taip nustebinant „Žalgirio“ gynybą. Žinau, kad „Žalgiris“ yra stipriausia komanda Lietuvoje, jų žaidėjai gerai pasiruošę taktiškai ir techniškai. Pirmojo įvarčio metu nebuvo susikoncentravę, palikome laisvą jų žaidėją. Pabaigoje kairėje pusėje padarėme keletą klaidų ir „Žalgiris“ vėl įmušė. Mums tai dar vienas žingsnis komandos formavime. Tai buvo pirmosios rungtynės, kai turėjome visus žaidėjus ir man čempionatas prasideda dabar. Žinau, kad pralaimėjome, bet pralaimėjome stipriausiai Lietuvos komandai. Iki dabar turime problemų registruodami naujus žaidėjus. Daug jų neturi žaidybinės praktikos, bet yra gerai pasiruošę fiziškai. Jiems reikia laiko, nes kai kuriems jų tai buvo tik antrosios rungtynės. Tai nėra lengva nei man, nei žaidėjams, bet po trijų savaičių būsime geresnėje būklėje. Tikėjau, kad galime iškovoti tašką, kol žaidėme kaip komanda, bet kampinis viską pakeitė. Taip pat pirmą kartą kalbu apie teisėją. Manau, neįskaityti F.Aniekano įvarčio buvo neteisingas sprendimas. Rezultatas 1:1 būtų pakeitęs rungtynes.“

...

Re: XXV (25) turas:

2014 Rgs 01 12:57

"DAINAVA" 0 - 3 "ŽALGIRIS"

http://www.zalgiris-vilnius.lt/galleries/30/772.html#g" onclick="window.open(this.href);return false;[g1]/68/

...

Re: XXV (25) turas:

2014 Rgs 01 12:58

Alytaus „Dainava“ 0 - 3 Vilniaus „Žalgiris“

0:1 Semiras Kerla (17)
0:2 Vaidotas Šilėnas (76)
0:3 Linas Pilibaitis (81)


Įspėjimai: Marco Bianchi (24) / Serge Nyuiadzi (49).

„Dainava“: Kornelijus Timofejevas, Antonio Sepe, Favour Aniekan, Nerijus Kavaliauskas, Edvardas Gaurilovas, Riccardo Biasini, Marco Pietro Pintus (46' Christophe Bellus), Vaidotas Rutkauskas (83' Kęstutis Balčiūnas), Renaldas Stankevičius, Marco Bianchi, Mouhamed Camara.

„Žalgiris“: Armantas Vitkauskas, Andro Švrljuga, Algis Jankauskas, Semiras Kerla, Ramūnas Radavičius (60' Egidijus Vaitkūnas), Jakub Wilk, Paulius Janušauskas, Mantas Kuklys, Deividas Šemberas (79' Artūras Žulpa), Serge Nyuiadzi (60' Vaidotas Šilėnas), Linas Pilibaitis.

...

Re: XXV (25) turas:

2014 Rgs 01 12:59

PERSVARA – JAU 12 TAŠKŲ
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... tasku.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ komanda išvykoje palaužė Alytaus „Dainavą“ 3:0 (1:0).

Po šio mačo vilniečiai „SMScredit.lt A lygoje“ turi 58 taškus ir jau 12 taškų lenkia antrąją vietą užimančius „Trakus“.

Kaip ir buvo galima tikėtis, „Dainava“ per šias rungtynes visą dėmesį skyrė gynybai ir laukė progų kontratakoms. Pirmajame kėlinyje šeimininkai „Žalgirio“ vartininką Armantą Vitkauską privertė padirbėti tik kartą – 42 min. teko atremti pavojingą Favouro Aniekano tolimą smūgį.

„Dainavos“ vartininkui Kornelijui Timofejevui teko darbuotis daug dažniau, nes jo baudos aikštelė buvo apsiausta beveik visą mačo laiką. Pirmajame kėlinyje alytiškių vartų sargui teko gelbėti komandą po pavojingų Jakubo Wilko, Serge'o Nyuiadzi ir Manto Kuklio smūgių. Kartą po Andro Šrvljugos smūgio savo vartus išgelbėjo gynėjas.

Vis dėlto kartą „Dainavos“ gynyba turėjo kapituliuoti. 17 min. po kampinio Semiras Kerla laimėjo oro dvikovą ir galingu smūgiu galva tiesiog įkalė kamuolį į vartus.

Antrajame kėlinyje vaizdas aikštėje nesikeitė. Itin „Žalgirio“ spaudimas sustiprėjo 60-ąją minutę, kai Marekas Zubas nusprendė į aikštę įleisti jėgų kupinus abu kairiojo krašto žaidėjus – Vaidotą Šilėną ir Egidijų Vaitkūną. Būtent V. Šilėnas 76 min. po A. Švrljugos perdavimo ir padvigubino rezultatą.

Dar po 5 min. vilniečių pergalę įtvirtino Linas Pilibaitis, galva „uždaręs“ J. Wilko perdavimą.

...

Re: XXV (25) turas:

2014 Rgs 01 13:00

V. ŠILĖNAS: „LAIMĖJOME PELNYTAI“

Antrąjį „Žalgirio“ įvartį į „Dainavos“ vartus įmušęs Vaidotas Šilėnas sako, kad rungtynės Alytuje buvo sunkios.

„Alytaus komanda visiškai pasikeitusi, žaidžia visai kiti futbolininkai. Rungtynės buvo sunkios. Akcentavome greitą įvartį, pavyko įmušti, bet vis tiek teko vargti. Tik rungtynių pabaigoje perlaužėme jų eigą“, - sakė krašto saugas.

Futbolininkas teigia, kad eiti žaisti po keitimo yra sunkoka, tačiau džiaugiasi, kad spėjo svariai prisidėti prie komandos pergalės.

„Užtrunka kol pradedi žaisti, įsivažiuoji. Šiandien pavyko įmušti, tuo džiaugiuosi. Po to sekė gražus Lino įvartis ir, manau, kad pelnytai laimėjome“, - teigė V. Šilėnas.

Pasak žalgiriečio, 12 taškų persvara prieš antrąją vietą užimančius „Trakus“ atsipalaiduoti neleidžia.

„Kai bus likę keletas rungtynių ir turėsime tokią persvarą, tada galėsime sakyti, kad viskas baigta. Dabar dar liko daug rungtynių, reikia stengtis kiekvienas jų laimėti“, - tvirtino V. Šilėnas.
_________________________
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... 80%9C.html" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: XXV (25) turas:

2014 Rgs 01 13:11

S. KERLA: „TIKIUOSI, TAI NE PASKUTINIS MANO ĮVARTIS“
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... 80%9C.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Puikiai antrajame aukšte kovojantis Semiras Kerla pagaliau pasiekė savo - po kampinio galva pelnė pirmąjį įvartį „Žalgirio“ komandoje.

S. Kerla pasižymėjo jau 17 min. ir savo įvarčiu nuėmė daug įtampos nuo komandos pečių. Pirmaudami vilniečiai galėjo ramiau regzti naujas atakas.

„Sunku, kai varžovai užsidarę gynyboje. Reikia būti kantriems, atlikti daug skersų perdavimų. Kai įmušėme, tapo lengviau, - po mačo kalbėjo bosnis. - Vis dėlto tai buvo sunkios rungtynės, nes lemiamus įvarčius pelnėme tik rungtynių pabaigoje.“

Tvirtai sudėtas vidurio gynėjas per standartines padėtis visada yra pavojingas, tačiau tą jau suprato visi „Žalgirio“ varžovai. Jie S. Kerlai skiria ypatingą dėmesį.

„Džiaugiuosi, kad įmušiau pirmą įvartį. Tikiuosi ne paskutinį, - kalbėjo žalgirietis. - Varžovai man tikrai skiria daug dėmesio, turiu kautis dėl kiekvieno kamuolio. Bet tai vis tiek naudinga mūsų komandai - kai varžovai ypatingai prižiūri mane, kitiems mūsų žaidėjams tampa lengviau.“

S. Kerla taip pat džiaugiasi, kad vilniečiai turi jau 12 taškų pranašumą prieš „Trakus“. Vis dėlto atsipalaiduoti neketinama, kad bosnis jau žino pernykštę istoriją, kai „Žalgiris“ vos nepaleido iš rankų čempiono titulo.

„Komandos draugai man pasakojo tą istoriją. Dabar turėsime laisvą savaitę, per ją gerai padirbėsime, kad būtume pasirengę sezono pabaigai. Tikiu, kad žaisime vis geriau ir geriau“, - teigė S. Kerla.

...

Re: XXV (25) turas:

2014 Rgs 02 12:46

Svarbiausių „SMScredit.lt A lygos“ XXV turo įvykių apžvalga
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... onams.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nerijus Kesminas, alyga.lt

12. Tiek taškų dabar skiria lyderį "Žalgirį" nuo artimiausių persekiotojų "Trakų". Vilniečiai Alytuje 3:0 sumušė "Dainavą", o senosios sostinės riteriai Panevėžyje netikėtai 1:2 nusileido "Ekranui".

Populiarus. Rezultatas 2:1 buvo neabejotinai madingiausias šiame ture. Tokiu santykiu baigėsi trys iš penkių dvikovų.

Dovanos. "Nežinau, "Ekranas" turbūt turėtų padėkoti už tokias dovanas. Jie mušė į vartus dukart - kai įmušė antrą įvartį ir sykį baudos smūgį iš 35 metrų", - apmaudą dėl gynybos klaidų liejo "Trakų" treneris Edgaras Jankauskas. Po pralaimėjimo tokiu pat rezultatu 1:2 Gargždų "Bangai" panašias saviškių bėdas akcentavo "Klaipėdos granito" strategas Robertas Poškus: "Jie atlieka du perdavimus lengvai kaip treniruotėje ir įmuša du įvarčius".

Rokiruotė. "Banga" ir "Klaipėdos granitas" apsikeitė vietomis turnyro lentelėje. Dukart iš eilės "SMScredit.lt A lygoje" laimėję gargždiškiai dukart vienu laipteliu pakilo turnyro lentelėje - šįsyk į septintą poziciją.

Pradžia. "Man čempionatas prasidėjo tik dabar", - pabrėžęs, kad per dvikovą su "Žalgiriu" pirmą kartą galėjo naudotis visų jam reikalingų žaidėjų paslaugomis, teigė "Dainavos" treneris Marco Ragini.

Grįžo. "Trakų" puolėjo Luko Kochanausko sugrįžimas į Panevėžį nebuvo sėkmingas. Rungtynėse su "Ekranu", kuriam šį sezoną prieš persikeldamas į "Trakus" pelnė aštuonis įvarčius, futbolininkas neįmušė, pirmą kartą nenudžiuginęs trakiškių sirgalių bent vienu tiksliu smūgiu per rungtynes.

Snaiperis. "Ekrano" puolimo lyderis Elivelto įmušė vienuoliktąjį savo įvartį šį sezoną ir rezultatyviausių lygos žaidėjų sąraše pavijo L.Kochanauską. Daugiau už šį duetą įmušęs yra tik "Šiaulių" kroatas Niko Tokičius - 12 tikslių smūgių.

Pašnekovas. Prieš rungtynes Panevėžyje į televizijos eterį lietuviškai prabilo užsienietis. Su "LRT Kultūros" kanalu įžvalgomis pasidalijo traumuotas "Ekrano" saugas brazilas Mandinho.

Sūpuoklės. Principinėje dvikovoje dėl trečiosios vietos Pakruojo "Kruoja" namuose 2:1 parklupdė Marijampolės "Sūduvą". Penkiais taškais nuo šios varžovės atitrūkę Pakruojo futbolininkai šį sezoną marijampoliečiams per trejas rungtynes dovanojo tik vienerias lygiąsias. Lyginant su praėjusiais metais, kai "Sūduva" įveikė "Kruoją" triskart iš eilės, viskas apsivertė aukštyn kojomis, tačiau iki tol Marijampolės komanda nepajėgė nugalėti Pakruojo futbolininkų pusantrų metų.

Siautėja. Po vasaros atostogų įsismaginusi "Kruoja" laimėjo penkerias rungtynes iš šešerių. Pristabdyti mažiausiam lygos miestui atstovaujančią komandą pavyko tik "Žalgiriui". Nuo "Trakų" Pakruojo futbolininkai atsilieka vos vienu tašku.

Sutriuškino. Po trejų iš eilės nelaimėtų rungtynių pergale mėgavosi Klaipėdos "Atlantas". Šalies vicečempionai namie 4:0 nepagailėjo "Šiaulių". "Džiaugiuosi žaidėjų atsidavimu. Buvau pasakęs jiems, kad reikia kovoti dėl pergalės visose likusiose sezono rungtynėse. Kitaip galima nesitreniruoti, tik laukti sezono pabaigos", - pasitenkinimo neslėpė klaipėdiečių treneris Konstantinas Sarsanija. Šiauliečiai pralaimėjo šeštą kartą per septynerias rungtynes.

Rinktinė. Dėl nacionalinių komandų varžybų "SMScredit.lt A lygoje" paskelbta beveik dviejų savaičių pertrauka. Šeši lygos futbolininkai - Georgas Freidgeimas, Egidijus Vaitkūnas, Mantas Kuklys, Artūras Žulpa iš "Žalgirio", Karolis Chvedukas iš "Sūduvos" bei Ričardas Beniušis iš "Kruojos" - pakviesti į šalies rinktinę, visas būrys žaidėjų atstovaus Lietuvos U-21 komandai.

Grįžti į