...

XXV (25) turas:

2015 Rgp 25 15:13

25 turas

2015-08-27, 17:30
Utenis VS. Granitas
„Utenio“ stadionas

2015-08-27, 19:30
Šiauliai VS. Trakai
Šiaulių sav. stadionas

2015-08-28, 18:30
Atlantas VS. Stumbras
Klaipėdos centrinis stadionas

2015-08-29, 19:30
Žalgiris 3 - 0 Kruoja

2015-08-30, 19:30
Spyris VS. Sūduva
S.Dariaus ir S.Girėno stadionas

...

Re: XXV (25) turas:

2015 Rgp 27 14:08

Utenos „Utenis“ – „Klaipėdos granitas“

Rugpjūčio 27 dieną 17.30 val. Utena, „Utenio“ stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:3, 1:2

Abejas tarpusavio rungtynes pralaimėjęs „Utenis“ savo žiūrovų akivaizdoje sieks tik pergalės. Uteniškiai nelaimėjo net septyniose dvikovose iš eilės, o tai – šiuo metu ilgiausia serija „SMScredit.lt A lygoje“.

Mindaugo Čepo kariaunai teks žaisti antrą „šešių taškų“ mačą iš eilės. Jeigu „Utenis“ pralaimės, klaipėdiečiai pagal pelnytus taškus pasivys, o, atsižvelgiant į tarpusavio rezultatus, aplenks Aukštaitijos klubą. Didžiausia uteniškių bėda vis dar išlieka puolimas: antroje sezono pusėje nerezultatyviausia pirmenybių komanda pelnė vos tris įvarčius – visus juos įmušė Edgaras Mastianica. Jeigu ir toliau kamuolius į varžovų vartus siųs tik šis saugas – „Uteniui“ kovoti dėl pergalės bus gerokai sudėtingiau.

Kovoti aikštės viduryje su „Klaipėdos granitu“ pastaruoju metu sunkiai sekasi net ir lyderiams: tiek „Sūduva“, tiek „Trakai“ kamuolį kontroliavo gerokai trumpiau nei tikėjosi. Realu, jog būtent svečiai stengsis žaisti „pirmu numeriu“. Abu klubai buvo susitikę draugiškose rungtynėse prieš antrosios sezono dalies pradžią ir tada pergalę rezultatu 1:0 iškovojo uteniškiai. Visgi tuo metu Gediminas Jarmalavičius negalėjo verstis Pavle Sušičiumi ir dar keliais legionieriais, kurie leidžia granitiečiams demonstruoti geriausią futbolą šiame sezone. Prognozuoti šios dvikovos baigtį itin sunku.

...

Re: XXV (25) turas:

2015 Rgp 27 14:08

Šiaulių „Šiauliai“ – Trakų „Trakai“

Rugpjūčio 27 dieną 19.30 val. Šiauliai, Šiaulių savivaldybės stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:4, 3:1

Skaudų antausį nuo šiauliečių gavę „riteriai“ užlipti ant to paties grėblio antrą kartą neketina. Prarasti taškai Saulės mieste dar labiau atitolintų auksinę svajonę ir verstų dairytis atgal į pagreitį įgavusį „Atlantą“.

„Šiauliams“ dvikovoje su „Trakais“ teks verstis be trijų svarbių žaidėjų, kuriems lygiavertę pamainą rasti sunku. Donatas Petrauskas bei Modestas Vorobjovas yra stipri jėga aikštės viduryje, o Rokas Gedminas efektyvus kontratakose. Būtent pastarojo saugo įvarčiai privertė „riterius“ Šiaulių savivaldybės stadioną palikti nuleistomis galvomis. Galime ir vėl tikėtis, jog Deivio Kančelskio treniruojami futbolininkai skirs didelį dėmesį savo vartų saugumui, tad svečiams teks dar kartą susidurti su masyvia gynybine siena.

„Trakų“ treneris Valdas Urbonas po pralaimėto mačo Šiauliuose teigė, kad varžovai į jų aikštės pusę perėjo vos keletą kartų ir pelnė net tris įvarčius. Šį sykį panašaus rezultato naivu tikėtis: trakiškiai turėjo pasimokyti iš savo klaidų gynyboje ir išspręsti progų realizacijos problemas. Pastarąjį aspektą rimtai nusiteikęs pataisyti „riterių“ naujokas Nerijus Valskis, dvikovoje su „Klaipėdos granitu“ atsidaręs įvarčių sąskaitą. Šiame mače „Šiauliai“ „Trakams“ – tarsi buliui raudona marška.

...

Re: XXV (25) turas:

2015 Rgp 27 14:09

Klaipėdos „Atlantas“ – Kauno „Stumbras“

Rugpjūčio 28 dieną 18.30 val. Klaipėda, Klaipėdos centrinis stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:0, 2:2

Čempioną Vilniuje patiesę atlantiečiai ir toliau tęsia trakiškių medžioklę. Dešimt pastarųjų mačų nepralaimėję uostamiesčio futbolininkai namuose priims po triuškinamų pralaimėjimų tris taškus iškovojusį „Stumbrą“.

Jeigu pirmoje tarpusavio akistatoje kauniečiai buvo įveikti, tai antrosiose „Stumbras“ parodė savo ragus, likvidavęs dviejų įvarčių deficitą ir išplėšęs lygiąsias. Tai – turėtų būti dar viena svari priežastis „Atlantui“ siekti tik trijų taškų. Visgi tą daryti reikės be atakų lyderio Andrejaus Paniukovo – futbolininko emocijų protrūkis šoninio teisėjo atžvilgiu neprasprūdo pro pirštus Drausmės komitetui, skyrusiam dviejų rungtynių diskvalifikaciją. Taip pat įdomu, ar aikštėje pasirodys dėl traumos Vilniuje nežaidęs Ovidijus Verbickas.

Laikinosios sostinės atstovai taip pat uostamiestyje negalės kovoti pajėgiausios sudėties. Tomas Snapkauskas bei Nerijus Mačiulis šiuo metu atstovauja Kauno „Inkarui“ UEFA Futsal taurės atrankos turnyre, vykstančiame Austrijoje. „Stumbrui“ be N. Mačiulio bus dar sunkiau perimti iš „Atlanto“ kamuolio kontrolės persvarą aikštės viduryje, tad kauniečių sėkmė greičiausiai priklausys nuo kontratakų, o jose Dariaus Gvildžio ekipa turi instrumentų, galinčių prisidėti prie sėkmingo rezultato.

...

Re: XXV (25) turas:

2015 Rgp 27 14:09

Vilniaus „Žalgiris“ – Pakruojo „Kruoja“

Ankstesnės rungtynės: 2:0, 2:2

Rugpjūčio 25-ąją dieną iš „SMScredit.lt A lygos“ pasitraukusi Pakruojo ekipa į Vilnių neatvyks. Žalgiriečiams bus užskaityta techninė pergalė rezultatu 0:3, tad „Žalgirio“ sąskaitoje po 24 rungtynių bus 61 taškas.

Šio sezono rezultatyviausias „Kruojos“ žaidėjas buvo aštuonis įvarčius pelnęs Ričardas Beniušis. Būtent šis veteranas, kaip ir Aivaras Bagočius, atliko po tris rezultatyvius perdavimus.

...

Re: XXV (25) turas:

2015 Rgp 27 14:10

Kauno „Spyris“ – Marijampolės „Sūduva“

Rugpjūčio 30 dieną 19.30 val. Kaunas, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:5, 2:1

Kauniečiams šis turnyro lentelės kaimynų mačas yra itin svarbus, norint dar kartą priartėti prie ketvirtos vietos, suteikiančios progą dalyvauti Europos lygos atrankoje.

Po pertraukos Laimio Bičkausko treniruojamos komandos taškų rinkimo tempas krito, o tai leido „Atlantui“ ir „Sūduvai“ atitrūkti. Pralaimėjimo atveju, kauniečiai nuo marijampoliečių atsiliks septyniais taškais ir dar bus sužaidę vieneriomis rungtynėmis daugiau. „Spyrio“ gerbėjus turi kiek neraminti rezultatyviausio ekipos žaidėjo – Andriaus Veličkos – patirta trauma. Visgi į buvusį klubą sugrįžęs ir po sužeidimo atsigavęs Rokas Krušnauskas bus labai solidus papildymas gana atvirą futbolą mėgstančiai Kauno komandai.

Prieš šias rungtynes „Sūduvos“ komandoje įvyko pasikeitimas: pastaruoju metu retai starto sudėtyje pasirodęs gynėjas Milošas Kovačevičius paliko Marijampolę, kadangi į legionieriaus vietą atvyko Vaidas Slavickas. Marijampoliečiai per pastarąsias ketverias rungtynes praleido tik įvartį, tačiau puolimas Aleksandro Veselinovičiaus neturėtų tenkinti. „Sūduvai“ šį kartą negalės padėti diskvalifikuotas atakų lyderis Tomas Radzinevičius, o be jo „Sūduva“ Utenoje atrodė itin blankiai. Galbūt metas atsidaryti įvarčių sąskaitą naujoje komandoje Karoliui Laukžemiui?

...

Re: XXV (25) turas:

2015 Rgp 28 11:07

UTENIS 0 - 0 KLAIPĖDOS GĖDA
2015-08-27 | 25 turas | „Utenio“ stadionas | Teisėjas: Robertas Valikonis | Žiūrovų: 527

http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/utenis-granitas/446" onclick="window.open(this.href);return false;

Utenos „Utenio“ futbolininkai nelaimėjo jau aštuntame mače iš eilės. Nerezultatyviausia čempionato komanda „SMScredit.lt A lygos“ 25-o turo dvikovoje namuose sužaidė 0:0 su „Klaipėdos granitu“.

Mindaugo Čepo treniruojama ekipa savo žiūrovų akivaizdoje ketvirtą sykį paeiliui neįmušė įvarčių ir turnyro lentelėje užima septintą vietą. Savo ruožtu klaipėdiečiai kol kas laikinai žengia devinti.

Pirmame kėlinyje vienuolikės daug aštrių epizodų nesukūrė. Klaipėdiečiai ilgiau kontroliavo kamuolį, tačiau neprivertė nė karto rimčiau paplušėti vartininko Pavelo Leuso.

Savo ruožtu „SMScredit.lt A lygoje“ debiutavęs Franko Laličius keletą sykių turėjo rodyti savo meistriškumą.

Bene arčiausiai tikslo buvo Povilas Krasnovskis, stipriai ir pavojingai smūgiavęs iš maždaug 30 metrų. Į tolimąjį vartų kampą skriejusį kamuolį efektingu šuoliu už galinės linijos nukreipė granitiečių vartininkas.

P. Krasnovskiui kėlinio viduryje pavyko pasižymėti, tačiau teisėjas neįskaitė įvarčio, užfiksuodamas taisyklių pažeidimą.

Iš karto po pertraukos žaidimas nesikeitė: abiejų klubų futbolininkai ir toliau sunkiai ieškojo kelių link oponentų vartų. 64-ą minutę „Utenio“ žaidėjas turėjo dėkingą progą, tačiau „Klaipėdos granito“ gynėjas Tamirlanas Kozubajevas apsigynė, puikiai blokuodamas smūgį.

Artėjant mačui į pabaigą, būtent šis gynėjas iš Kirgizijos po pakelto kampinio pavojingai mušė galva. Ant vartų linijos stovėjęs šeimininkų žaidėjas kamuolį išmušė, tačiau P. Leusas taip pat būtų apsigynęs.

Dvikovos pabaigoje puikią progą švęsti itin svarbią pergalę turėjo uteniškiai. Per pridėtą laiką Dmitrijus Šiškinas nesėkmingai išmušė kamuolį, kuris atšoko Jurijui Vereščiakui. Ukrainietis nedelsdamas smūgiavo vienu lietimu, bet tai padarė tiesiai į F. Laličių. Vartininkas susikoordinavo ir puikiai išgelbėjo komandą.

Paskutinės atakos metu savo šansą turėjo Edgaras Mastianica, bet saugo spirtas kamuolys skriejo šalia vartų.

Granitiečiams antroje rungtynių dalyje nepavyko aštriau atakuoti, kadangi 56-ą minutę dėl traumos buvo pakeistas Marius Papšys. „Utenio“ ekipoje taip pat debiutavo saugas Vladimiras Sadocha.

Karolis Tretjakas/alyga.lt

...

Re: XXV (25) turas:

2015 Rgp 28 11:09

FC ŠIAULIAI 2 - 4 TRAKAI
2015-08-27 | 25 turas | Šiaulių sav. stadionas | Teisėjas: Vijūnas Vasiliauskas

http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/siauliai-trakai/447" onclick="window.open(this.href);return false;

Dar pirmajame kėlinyje įmušę visus savo įvarčius, „Trakai“ atsirevanšavo čempionato autsaideriams „Šiauliams“ už netikėtą pralaimėjimą antrajame „SMScredit.lt A lygos“ čempionato rate. Vedami triskart pasižymėjusio Davido Aršakiano riteriai svečiuose įveikė Saulės miesto komandą rezultatu 4:2 (4:1).

Nors „Trakai“ nuo mačo pradžios įsikūrė varžovų aikštės pusėje, būtent svečių vartininkui teko išimti kamuolį iš vartų tinklo 8-ą rungtynių minutę. Edvinas Jasaitis įkirto į baudos aikštelę ir pasiuntė kamuolį link vartų. Čia jo nepasiekė Justinas Januševskis, leisdamas galva tiksliai smūgiuoti Deividui Šešplaukiui.

Vis tik antrojo rato scenarijus nepasikartojo ir visus dvikovos klausimus „Trakai“ išsprendė dar iki pertraukos. Išlyginti rezultatą riteriams prireikė vos penkių minučių. Kampinio metu Nerijaus Valskio smūgį galva ranka sustabdė Dovydas Medžiaušis, o skirtą baudinį ramiai realizavo D.Aršakianas.

Uždarę varžovus jų aikštės pusėje, svečiai išsiveržė į priekį kėlinio viduryje. Po perdavimo iš krašto Deividas Česnauskis galva numetė kamuolį N.Valskiui, šio smūgį Povilas Valinčius sugebėjo atremti, tačiau šalia buvęs D.Aršakianas pasižymėjo pakartotiniu smūgiu. Šiauliečiai tikėjosi, kad bus užfiksuota nuošalė, bet taisyklių pažeidimo teisėjas neįžvelgė.

P.Valinčiui darsyk teko demonstruoti savo meistriškumą ir šuoliu į kampinį nukreipti kamuolį po labai pavojingo Jurijaus Mamajevo tolimo šūvio. Netrukus, gražiai baudos aikštelėje suklaidinęs Ramūną Radavičių, techniškai įsukti kamuolio į vartus nesugebėjo N.Valskis.

Trečiasis įvartis į „Šiaulių“ vartus krito 31-ą minutę. Po aikštės šeimininkų gynybos linijos klaidos D.Aršakianas išvengė nuošalės pinklių, iššoko prieš vartus, sulaukęs idealaus J.Mamajevo perdavimo, ir vienu lietimu nukreipė kamuolį į vartus, į savo sąskaitą įsirašydamas „hetriką“.

Dar po trijų minučių savo įvarčių seriją pratęsė Vaidotas Šilėnas. Trečiame mače iš eilės pasižymėjęs saugas nukreipė kamuolį į vartus standartinės situacijos metu po antrojo rezultatyvaus J.Mamajevo perdavimo rungtynėse.

Antrasis kėlinys prasidėjo taip, kaip ir pirmasis - „Šiaulių“ įvarčiu. Po E.Jasaičio perdavimo baudos aikštelėje atsidūręs Edvardas Tamulevičius puikiu smūgiu po skersiniu iš aštraus kampo nepaliko Mariui Rapaliui jokių šansų. Tai buvo pirmasis puolėjo įvartis atstovaujant Šiaulių miesto komandai.

Įvartis suteikė šiauliečiams pasitikėjimo, jie kur kas dažniau ėmė artėti prie varžovų vartų. M.Rapaliui teko demonstruoti savo reakciją ir meistriškumą, atremiant pavojingą E.Jasaičio baudos smūgį bei labai pavojingą Maksimo Ivanovo tolimą bandymą.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos, „Trakai“ susigrąžino iniciatyvą, bet penktojo įvarčio įmušti nesugebėjo, nors progų tam sukūrė. Dukart standartinių situacijų metu labai nepasisekė Linui Klimavičiui. Kartą gynėjo smūgį nuo vartų linijos atmušė vartininkui į pagalbą suskubęs M.Ivanovas, vėliau analogiškai savo komandą išgelbėjo E.Tamulevičius.

Pasižymėti galėjo ir trauma išsigydęs bei po ilgos pertraukos į riterių gretas sugrįžęs Artiomas Gurenka. Legionierius po perdavimo iš gilumos iššoko prieš vartus, bet puikiai sužaidusio P.Valinčiaus pergudrauti nesugebėjo.

Martynas Pocius/alyga.lt

...

Re: XXV (25) turas:

2015 Rgp 31 11:28

SPYRIS 0 - 1 SŪDUVA
2015-08-30 | 25 turas | S.Dariaus ir S.Girėno stadionas | Teisėjas: Robertas Valikonis | Žiūrovų: 200

http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/spyris-suduva/448" onclick="window.open(this.href);return false;

Reto grožio Vaido Slavicko įvarčio užteko blankiai žaidusiai Marijampolės „Sūduvai“ pratęsti pergalių „SMScredit.lt A lygos“ čempionate seriją ir nelesti atitrūkti trečioje vietoje esančiam Klaipėdos „Atlantui“. Suvalkiečiai minimalia persvara 1:0 (1:0) įveikė turnyro lentelės kaimyną Kauno „Spyrį“, kuris po šio pralaimėjimo, panašu, traukiasi iš kovos dėl medalių.

Abi komandos savo gretose neturėjo pagrindinės jėgos puolime. Marijampolės ekipos gretose dėl geltonų kortelių rungtynes praleido Tomas Radzinevičius, aikštės šeimininkams padėti negalėjo traumuotas Andrius Velička.

Pirmajame kėlinyje persvara priklausė svečiams, tačiau itin pavojingų momentų patikimai žaidusi kauniečių gynyba jiems sukurti neleido. Iki įvarčio „Sūduva“ stengėsi atakas regzti kraštais, labai aktyviai žaidė Admiras Kecapas. Legionierius galėjo pasižymėti 10-ą minutę, bet stipriu smūgiu į vartus nepataikė, kai po Marko Živkovičiaus perdavimo jam atšoko kamuolys.

Kiek anksčiau pavojus buvo kilęs ir prie sūduvių vartų. Po Karolio Šilkaičio aštraus perdavimo Lukas Sendžikas apmaudžiai pataikė į netoliese buvusio Maximiliano Uggės kojas, o pakartotinis smūgis Dmitrijui Rekišui nepavyko.

Nerasdami kelių link „Spyrio“ vartų, svečiai bandė savo laimę tolimais smūgiais, bet Karolio Laukžemio, Karolio Chveduko bandymai jokios grėsmės vartams nesukėlė. Deividui Mikelioniui darbo praktiškai nebuvo. Pavojingiausiai galva į vartus mušė A.Kecapas, bet aikštės šeimininkų vartininkas kamuolį sugavo.

„Sūduvą“ lydėjo sėkmė 17-ą minutę, kai standartinės situacijos metu Dmitrijus Rekišas labai pavojingai perdavė kamuolį į baudos aikštelę. Čia jį lietęs Marius Miškinis nesugebėjo nukreipti į vartus. Vėliau, kėlinio viduryje, svečių gynyba porą kartų sužaidė labai neatidžiai, prarasdama kamuolius ir sukeldama keletą gaisrų prie savo vartų, tačiau patikrinti Džiugo Bartkaus meistriškumo „Spyrys“ nesugebėjo.

Į priekį Suvalkijos komanda išsiveržė 33-ą minutę. Kampinio metu po rikošeto kamuolys nukrito be priežiūros paliktam Vaidui Slavickui, kuris puikiu smūgiu per save pelnė pirmąjį savo įvartį šiame sezone.

Nors iškart po pertraukos svečių gretose pasirodė du nauji žaidėjai, norėtų permainų „Sūduvos“ žaidimui jos neįnešė. Į puolimo grandį pastumtas A.Kecapas perdavimų nesulaukdavo, o Valentinui Baranovskiui erdvės kauniečiai taip pat daug nesuteikė. Negana to, pamažu iniciatyvą perėmė „Spyris“, o kurti greitas atakas svečiams visiškai nesisekė.

Vis tik, pačioje kėlinio pradžioje „Sūduva“ galėjo padvigubinti persvarą, kai po individualaus reido flangu kamuolį į vartus smūgiu į baudos aikštelės prieigų pabandė įsukti E.Veliulis. Kamuolys atsimušė į skersinį.

Pirmoje mačo pusėje neatsargiai perduodavę kamuolį, suvalkiečiai gausiai klydo ir toliau. Jų laimei, 68-ą minutę Roko Krušnausko smūgiuoto kamuolio kelyje atsidūrė Ilja Cyvilka, nutraukęs labai pavojingą ataką, kurios kaltininkas – prie savo baudos aikštelės labai atsainiai sužaidęs Marko Živkovičius.

Vis didesnėmis pajėgomis link svečių vartų nuskubėjęs „Spyris“ nerado sprendimo, kaip pralaužti Marijampolės komandos gynybos bastioną. Rungtynių pabaigoje dar vieną šansą standartinės situacijos metu turėjo M.Miškinis, tačiau gynėjas smūgiu galva į vartus nepataikė.

Retos greitos atakos metu jau per teisėjo pridėtą laiką „Sūduva“ privalėjo įtvirtinti pergalę, bet, Povilui Kiselevskiui atmetus kamuolį, į baudos aikštelę įkirtęs E.Veliulis mušė tiesiai į D.Mikelionį. Vartininkas smūgį nukreipė virš vartų.

Martynas Pocius/alyga.lt

Grįžti į