Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

XXV (25) turas:

2016 Rgs 09 11:09

XXV (25) turas:

2016-09-14 18:00
Trakai - Sūduva
LFF stadionas

2016-09-14 19:30
Stumbras - Kauno Žalgiris
S.Dariaus ir S.Girėno stadionas

2016-09-15 18:00
Atlantas - Lietava
Klaipėdos dirbtinės dangos aikštė

2016-09-15 19:30
Žalgiris - Utenis
LFF stadionas

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXV (25) turas:

2016 Rgs 14 12:05

XXV TURO ANONSAS: NAUJŲ STRATEGŲ AKISTATA
http://alyga.lt/naujienos/informacija/x ... u-akistata" onclick="window.open(this.href);return false;
2016-09-14 | Karolis Tretjakas

Įpusėjus ketvirtam „SMScredit.lt A lygos“ ratui, pamatysime įdomią akistatą tarp klubų, vedamų naujaisiais specialistais ir kovojančių dėl prizinių vietų.

Taip pat 25-ajame ture pamatysime dar Kauno derbį, savo ruožtu, kiti čempionato lyderiai priims antrojo ketverto atstovus.

„Trakai“ – Marijampolės „Sūduva“. Rugsėjo 14 dieną 18 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:0, 3:1, 0:1

„Sūduva“ jau du kartus šiame sezone nutraukė „Trakų“ prakeiksmą, o Vilniuje bus vedama naujojo stratego – Vladimiro Čeburino.

„Trakai“, priešingai nei likę trys pirmojo ketverto atstovai, nežaidė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pusfinalyje ir turėjo užtektinai laiko pasiruošti artėjančiam svarbiam mačui. Praėjusio sezono vicečempionai pasipildė 2014 metais „riterių“ aprangą vilkėjusiu puolėju Tadu Labuku, kuris atakos smaigalyje pakeis į Čikagos „Fire“ ekipą išvykusį Davidą Aršakianą. Pergalė prieš „Sūduvą“ leistų Sergejaus Kovaleco kariaunai nuo marijampoliečių atitrūkti dešimties taškų atstumu.

V. Čeburino debiutas LFF taurėje buvo sėkmingas: Marijampolės klubas ne tik po septynerių metų pertraukos finale kovos dėl trofėjaus, bet ir praktiškai užsitikrino sau vietą kitų metų Europos lygos turnyre. Visgi kovoje dėl medalių „Sūduvai“ vėl tenka vytis atitrūkusius varžovus. „Trakai“ pirmauja septyniais, o Klaipėdos „Atlantas“ – keturiais taškais. Svarbiame tarpusavio mače, kuris šiame sezone bus jau septintasis, marijampoliečiams dėl surinktų geltonų kortelių negalės padėti gynybos ramstis Algis Jankauskas.

Kauno „Stumbras“ – „Kauno Žalgiris“. Rugsėjo 14 dieną 19.30 val. Kaunas, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:1, 0:0, 1:2

Žalgiriečiams ketvirtasis šio sezono miesto derbis – itin svarbus, kadangi likusiuose trijuose turuose teks grumtis su pirmojo ketverto atstovais.

„Stumbras“ antrą kartą iš eilės kelionę LFF taurėje baigė pusfinalyje ir dabar galės koncentruotis tik į čempionato kovas, kuriose sieks atsikovoti penktą poziciją iš Jonavos „Lietavos“. Pastaruoju metu kauniečių gynyba neblizga: „Stumbras“ šio sezono „SMScredit.lt A lygoje“ praleido 46-is įvarčius ir pagal šį rodiklį yra priešpaskutinis. Mariano Barreto po nesėkmės „Sūduvai“ jau prakalbo apie naują sezoną, tačiau paskutinį šių metų derbį portugalo kariauna norės baigti pergalinga gaida.

„Kauno Žalgiriui“, gavusiam antausį praėjusiame ture nuo „Lietavos“, šis mačas kone žūtbūtinis. Pergalė žalgiriečiams leistų aplenkti Utenos „Utenį“, o nesėkmė gerokai sukomplikuotų šansus pakilti iš paskutinės vietos. Laimis Bičkauskas po dvikovos su jonaviečiais liko patenkintas gerėjančiu komandos žaidimu, tačiau „Kauno Žalgiris“ šiame rate kol kas yra iškovojęs vos tašką. Visi miesto derbiai šiais metais baigėsi skirtingomis baigtimis ir nuspėti, kas triumfuos šį kartą yra itin sunku. Žalgiriečiai, priešingai nei jų būsimi varžovai, turi diskvalifikuotą žaidėją – dėl surinktų geltonų kortelių negalės žaisti Ernestas Pilypas.

Klaipėdos „Atlantas“ – Jonavos „Lietava“. Rugsėjo 15 dieną 18 val. Klaipėda, centrinis stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:0, 2:0, 2:1

Trijuose mačuose iš eilės įvarčio nepraleidusiai „Lietavai“ teks susigrumti su komanda, iš kurios taškų šiame sezone atimti dar nepavyko.

„Atlantui“ ir vėl teko praryti itin karčią piliulę: klaipėdiečių budeliu antrą kartą tapo Andrija Kaludžerovičius, kuris neleido uostamiesčio klubui iškovoti progos grumtis su „Sūduva“ savo mieste įvyksiančiame LFF taurės finale. Vis dėlto Konstantinas Sarsanija dėkojo savo futbolininkams už kovingumą, teigdamas, jog koją pakišo patirties stoka. „Atlantas“ šiame susitikime versis be diskvalifikuoto Kazimiero Gnedojaus, tad vidurio gynybos duetą vėl turėtų sudaryti Vytas Gašpuitis bei Aleksejus Jepifanovas.

Panašu, jog, artėjant sezonui į pabaigą, Robertas Poškus rado gynybos liniją, kuri galbūt kartais lydima sėkmės, bet sugeba išlaikyti vartus „sausus“. Taip pat galima pabrėžti ir labai patikimą vartininko Giedriaus Kvedaro žaidimą, kuris prisidėjo prie to, jog Jonavos klubas žygiuoja penktas. Ankstesnėse tarpusavio rungtynėse „Lietava“ įsivėlė į atvirą žaidimą, o „Atlantas“ tuo pasinaudojo ir tik sėkmė leido jonaviečiams praleisti vos du įvarčius. Galbūt šį sykį pamatysime atsargesnį debiutantų žaidimą ir savo šansų tykojimą kontratakose.

Vilniaus „Žalgiris“ – Utenos „Utenis“. Rugsėjo 15 dieną 19.30 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:0, 2:0, 4:2

Nors žalgiriečių pergalių seriją nutrūko Marijampolėje, tačiau čempionai vis dar užtikrintai kontroliuoja situaciją kovoje dėl dar vieno čempionų titulo.

Nepaisant to, jog visą laiką buvo šešėlyje, A. Kaludžerovičius paskutinėmis mačo su „Atlantu“ akimirkomis sugebėjo parodyti šaltus nervus ir atvesti „Žalgirį“ į finalą. Serbas nepasižymi jau dviejuose „SMScredit.lt A lygos“ mačuose iš eilės ir užleido snaiperių klasifikacijos lyderio poziciją „Trakų“ atstovui Nerijui Valskiui. Įdomu tai, jog išskirtinė puolėjo dviejų „hetrikų“ serija prasidėjo būtent nuo „Utenio“, o šio klubo ne itin patyrusiai gynybos linijai trečią kartą palikti A. Kaludžerovičių be įvarčio bus velniškai sunku. „Žalgiriui“ šiame susitikime padėti negalės diskvalifikuotas Saulius Mikoliūnas.

Per pastaruosius penkis turus penkis kartus kamuolį iš savo vartų tinklo traukęs „Utenis“ iškovojo svarbų tašką ir atotrūkį nuo „Kauno Žalgirio“ padidino iki dviejų taškų. Kiek naivoka tikėtis, jog akistata išvykoje su praėjusiame ture suklupusiais čempionais „Uteniui“ gali būti vaisinga. Įdomu, kokį rungtynių planą šiam mačui sukurps uteniškių trenerių štabas, kadangi svarbiausios dvikovos, iš kurių dar dvejos bus namuose, Aukštaitijos klubo laukia ateityje.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXV (25) turas:

2016 Rgs 15 11:11

MŪŠYJE DĖL MEDALIŲ RITERIAI SULAUŽĖ „SŪDUVOS“ SKYDUS
http://alyga.lt/naujienos/informacija/m ... vos-skydus" onclick="window.open(this.href);return false;
2016-09-14 | Martynas Pocius

„Trakai“ nesitraukia iš kovos dėl „SMScredit.lt A lygoje“ čempionato titulo. Riteriai savo žiūrovų akivaizdoje įveikė dėl medalių kovojančią Marijampolės „Sūduvą“, pasiekdami revanšą už nesėkmę trečiajame rate - 2:0 (1:0).


Turnyro lentelėje trakiškiai atsilikimą nuo rungtynėms mažiau sužaidusio lygos lyderio Vilniaus „Žalgirio“ sumažino iki penkių taškų. Nuo trečioje vietoje esančio „Atlanto“ marijampoliečius skiria keturi taškai, o savo rungtynes uostamiesčio komanda žais rytoj.

Aikštės šeimininkai pirmajame kėlinyje sudarė nemažai problemų „Sūduvos“ gynybai, į kurios liniją sugrįžo Vaidas Slavickas, tačiau dėl diskvalifikacijos negalėjo rungtyniauti Algis Jankauskas. Jo vietą gynybos centre užėmė Povilas Leimonas.

Ivanui Kardumui iki pertraukos darbo netrūko. Vartininkas sugavo į baudos aikštelę įsiveržusio Artiomo Gurenkos smūgį, didesnių problemų jam nesukėlė ir tolimas Jevgenijaus Zasavitskio bandymas.

Sužaidus pusvalandį, „Trakai“ sukūrė du labai pavojingus momentus. Iš pradžių po perdavimo iš gilumo prieš vartus iššokęs Aleksandras Byčenokas, perkeldamas kamuolį per jį pasitikusį I.Kardumą, į vartus nepataikė. Vėliau puikiai kraštu pranėręs Michailas Šyška surado Nerijų Valskį, kurio smūgį galvą sūduviškis sugavo šuoliu.

Prieš pat pertrauką riteriai išsiveržė į priekį. Oscaras Dorley idealiu perdavimu prieš vartus išvedė N.Valskį. Rezultatyviausio lygos futbolininko, kurio sąskaitoje jau 14 taiklių smūgių), akistata su I.Kardumu baigėsi įvarčiu smūgiuojant vartininkui tarp kojų.

Varžovų klaidų laukę svečiai savo šanso sulaukė vos kartą, kėliniui artėjant prie pabaigos, bet prieš vartus išbėgusį Valentiną Baranovskį pasivijo Alma Wakili, gesindamas kilusį gaisrą.

Po pertraukos iniciatyvą perėmė marijampoliečiai. Į žaidimą teko įsijungti Ignui Plūkui ir kojomis atremti pavojingą į puolimą atskubėjusio V.Slavicko smūgį pažeme.

Sužaidus 10 minučių, „Trakų“ naujasis vyr. treneris Sergejus Kovalecas į aikštę metė po poros metų pertraukos į komandą sugrįžusį Tadą Labuką, kuris iškrat užėmė vietą atakos smaigalyje, pastumdamas ten rungtyniavusį N.Valskį į krašto saugo poziciją.

Taktiniai pertvarkymai padėjo riteriams perkelti žaidimą į aikštės vidurį. Negana to, kėlinio viduryje aikštės šeimininkai surengė greitą išpuolį ir be priežiūros paliktas ir į baudos aikštelę įkirtęs Jevgenijus Zasavitskis nepaliko I.Kardumui jokių šansų po A.Gurenkos perdavimo. Moldavas įvartį mušė trečiose rungtynėse iš eilės.

Nuo suolo į žaidimą įsijungę Eligijus Jankauskas, Leonidas Akulininas ir Admiras Kecapas permainų „Sūduvai“ neatnešė. Aikštės šeimininkai užtikrintai kontroliavo situaciją iki mačo pabaigos, nesuteikdami svečiams progų bent sušvelninti rezultatą.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXV (25) turas:

2016 Rgs 15 11:19

TRAKAI 2 : 0 SŪDUVA

Įvarčiai:
[1-0] 44' Nerijus Valskis
[2-0] 66' Jevgenijus Zasavickis

2016-09-14 18:00, 25 Turas
LFF stadionas, Žiūrovai: 250

Teisėjai
Donatas Rumšas
Arūnas Šeškus
Gevorkas Arakelianas

ĮVARČIAI http://futbolo.tv/video/smscredit-lt-a- ... a-ivarciai" onclick="window.open(this.href);return false;

SANTRAUKA http://futbolo.tv/video/smscredit-lt-a- ... -santrauka" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXV (25) turas:

2016 Rgs 15 11:21

V.ČEBURINAS: „ĮVARTIS „Į RŪBINĘ“ BUVO SKAUDUS“
http://alyga.lt/naujienos/informacija/v ... vo-skaudus" onclick="window.open(this.href);return false;
2016-09-15 | Martynas Pocius

Naujasis „Sūduvos“ komandos vyr. treneris Vladimiras Čeburinas pripažino, kad įvartis pirmo kėlinio pabaigoje buvo labai skaudus jo vadovaujamiems futbolininkams.

„Rimtai ruošėmės rungtynėms, suprasdami situaciją turnyro lentelėje ir laukiantį varžovą, todėl pasirinkome labiau gynybinę taktiką, tikėdamiesi galimybių greitoms atakoms. Pirmajame kėlinyje abi komandos atakavo aštriai, labai norėjo įmušti. Turėjome galimybių - buvo išėjimas vienas prieš vieną, bet neapsisprendimas ką daryti tame epizode ir, kaip būna futbole - neįmuši tu, įmuša tau. Įvartis „į rūbinę“ buvo skaudus. Praleidome paskutinę kėlinio minutę iš centrinės zonos, kurią, atrodė, esame užpildę.

Rūbinėje stengėmės pakoreguoti žaidimą, bet ėmėme nusileisti psichologiškai, atidavėme kamuolio kontrolę. Stengėmės atakuoti organizuotai, naudoti ir greitas atakas, bet tai nesisekė dėl mūsų klaidų, kurios nebuvo priverstinės, bet „Trakai“ turėjo iniciatyvą ir atakavo daugiau. Mūsų standartinės situacijos dar iki pabaigos nėra atidirbtos, bet jos atneš rezultatas ateityje. Negaliu sakyti, kad nebuvo noro. Norą turėjome didžiulį, bet kol kas ryšiai komandoje dar nėra sustyguoti. Dirbsime. Viskas yra mūsų jėgose.“, - pralaimėjimą komentavo specialistas.

Jis nenorėjo pralaimėjimo suversti nuovargiui, kurį komanda jautė po savaitgalį įvykusio LFF taurės pusfinalio.

„Jis yra, jį matome, bet toks yra tvarkaraštis, todėl, ruošdamiesi rungtynėms, turime į ji atsižvelgti. Turėjome galimybių šiandien, bet jų neišnaudojome. Geras kolektyvas, malonu jame dirbti. Liko smulkmena - pradėti laimėti rungtynes čempionate. Tikiu, kad viskas susitvarkys“, - sakė V.Čeburinas.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXV (25) turas:

2016 Rgs 15 11:24

PASKUTINĖJE ATAKOJE SUKLUPUSIAM „KAUNO ŽALGIRIUI“ NEPAVYKO APLENKTI „UTENIO“
http://alyga.lt/naujienos/informacija/p ... kti-utenio" onclick="window.open(this.href);return false;
2016-09-14 | Karolis Tretjakas

Šių metų „SMScredit.lt A lygos“ Kauno derbiuose rungtynių eiga yra visiškai nenuspėjama ir tai dar kartą įrodė ketvirtoji miesto klubų tarpusavio akistata.

25-ojo turo mače Kauno „Stumbras“ buvo išsiveržęs į priekį, vėl praleido du įvarčius antrame kėlinyje, bet šį sykį paskutinės atakos metu išplėšė lygiąsias 2:2 (1:0) ir neleido „Kauno Žalgiriui“ pakilti į priešpaskutinę – septintąją – turnyro lentelės poziciją.

Pirmame kėlinyje abi komandos daug pavojingų progų nesukūrė, bet nominalūs aikštės šeimininkai išsiskyrė labiau. Deividui Mikelioniui teko du sykius sugauti kamuolį po Giorgio Russo tolimų smūgių ir stebėti, kaip pro šalį smūgiavo starto sudėtyje rungtynes pradėjęs jaunasis Nauris Petkevičius.

35-ąją minutę „Stumbras“ sukūrė įvartį praktiškai iš niekur. G. Russo iš kairiojo krašto atliko aukštą perdavimą į baudos aikštelę, o ten oro dvikovą prieš Roką Sikorskį laimėjęs Robertas Veževičius puikiai smūgiavo galva.

Netrukus žalgiriečiai, atlikę aukštus perdavimus į baudos aikštelę, surengė dvi aštrias atakas, bet po poros minučių vėl vos nebuvo nubausti. R. Vėževičius atitrūko nuo Igno Deduros ir surado N. Petkevičių, kuris vienu lietimu smūgiavo į D. Mikelionį.

Savo ruožtu antrajame kėlinyje įvykių buvo gerokai daugiau – jame buvo pelnyti trys įvarčiai, o teisėjas parodė net septynias geltonas korteles.

„Kauno Žalgirio“ ekipoje pastebimas buvo Andrius Velička, tolimais smūgiais bandęs nuginkluoyi vartininką ir vėliau sukūręs puikią progą Andrejui Liasiukui. Baltarusis buvo iššokęs prieš Rafaelį Broetto, tačiau kaire koja smūgiavo pro šalį.

Visgi 66-ąją minutę A. Veličkai pavyko pasiekti savo. Andrejus Čuchlejus perdavė kamuolį į baudos aikštelę, kur „Kauno Žalgirio“ veteranas iš arti tiksliai smūgiavo galva. Netrukus puolėjas dar kartą atsidūrė atakos smaigalyje, pavojingai kaire koja smūgiuodamas šalia vartų.

81-ąją minutę pakylėti žalgiriečiai persvėrė rezultatą. A. Liasiukas pamušė kamuolį link po keitimo aikštėje pasirodžiusio Donato Stulgos, kuris nukreipė kamuolį į tuščius vartus. Tuoj pat rezultatyvų perdavimą atlikęs baltarusis galėjo įtvirtinti ekipos pergalę, bet smūgiavo netiksliai.

Treneris Laimis Bičkauskas pirmą kartą šiame sezone į aikštę išleido patyrusį Audrių Kšanavičių, kuriam šiuo metu yra 39-eri metai. Vis dėlto futbolo Dievai ir vėl nusisuko nuo „Kauno Žalgirio“, kadangi ketvirtą pridėto laiko minutę jie paleido brangią pergalę iš savo rankų.

Standartinės padėties metu Cristianas Alexas perdavė kamuolį į baudos aikštelę, o ten Abdulas Basitas atitrūko nuo oponento ir tiksliai smūgiavo galva. Iš karto po šio epizodo teisėjas paskelbė rungtynių pabaigą.

„Kauno Žalgiris“ nepasinaudojo proga aplenkti septintoje vietoje žengiančio Utenos „Utenio“. Uteniškiai prieš varžovus pirmauja vienu tašku ir dar turi rungtynes atsargoje.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXV (25) turas:

2016 Rgs 15 11:33

STUMBRAS 2 : 2 KAUNO ŽALGIRIS

įvarčiai:
[1-0] 35' Robertas Vėževičius
[1-1] 66' Andrius Velička
[1-2] 81' Donatas Stulga
[2-2] 94' Abdulas Basitas


2016-09-14 19:30
25 Turas
S.Dariaus ir S.Girėno stadionas
Žiūrovai: 325

Teisėjai
Gediminas Mažeika
Vytautas Šimkus
Ingrida Siliūnienė

ĮVARČIAI http://futbolo.tv/video/smscredit-lt-a- ... s-ivarciai" onclick="window.open(this.href);return false;

SANTRAUKA http://futbolo.tv/video/smscredit-lt-a- ... -santrauka" onclick="window.open(this.href);return false;

RUNGTYNĖS http://futbolo.tv/video/smscredit-lt-a- ... -rungtynes" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXV (25) turas:

2016 Rgs 15 16:20

S.KOVALECAS: „LIKO AŠTUONERIOS RUNGTYNĖS, VISA KOVA DAR PRIEŠAKY“
http://alyga.lt/naujienos/informacija/s ... r-priesaky" onclick="window.open(this.href);return false;
2016-09-15 | Martynas Pocius

„Trakai“ išsaugojo viltis kovoti dėl „SMScredit.lt A lygos“ čempionų aukso. Riteriai namuose įveikė vieną iš pretendenčių į medalius Marijampolės „Sūduvą“ 2:0 (1:0) ir nuo titulą ginančio Vilniaus „Žalgirio“ atsilieka penkiais taškais, vilniečiams sužaidus vieneriomis rungtynėmis mažiau.

Antrajame mače prie komandos vairo stovėjęs naujasis vyr. treneris Sergejus Kovalecas džiaugėsi geras emocijas sukeliančia pergale prieš pajėgų varžovą.

„Pergalė visada yra pergalė. Geros emocijos ir malonu, kad futbolininkai žaisdami jaučia malonumą. Tas korekcijas, kurias norime pritaikyti žaidime, jie stengiasi išpildyti. Jau kalbėjome, kad čia dirbo geri treneriai ir komanda yra gero lygio. Esame ramūs, dar liko aštuonerios rungtynės ir visa kova dar priešaky.

Įmušėme „į rūbinę“ ir tai labai teigiamai paveikė komandą. Norėjome kontroliuoti kamuolį, kontroliuoti žaidimą, bet žaidėme prieš gerą komandą, LFF taurės finalininkę. Norisi pasakyti komplimentus jų treneriui, kuris dirbo, ir treneriui, kuris dirba dabar. Manau, kad rungtynės patiko žiūrovams“, – sakė treneris.

Treneris nebuvo patenkintas smulkiomis žaidėjų klaidomis, dėl kurių komanda prarasdavo kamuolį ypač mačo pabaigoje ir žadėjo tai ištaisyti.

Po dvejų metų pertraukos į komandą sugrįžęs Tadas Labukas pabrėžė pergalės svarbą turnyro lentelėje.

„Šios rungtynės buvo labai svarbios. Jei pralaimime, o laimi „Atlantas“, susilyginame pagal taškus, o „Sūduva“ priartėja. Šie taškai labai svarbūs „Trakams“. Atsiplėšėmė nuo „Sūduvos“ ir laukiame „Atlanto“ rezultato.“

Kalbėdamas apie savo rolę komandoje, fubolininkas tvirtino, kad svarbiausia šiuo metu – pritapti komandoje.

„Treneris E.Jankauskas mane matė kairiajame krašte, o šis treneris kol kas mato ant atsarginių suolo. Sunku dabar, nes komanda yra susižaidusi, sezono pabaiga. Man svarbiausia įsilieti į komandą ir nesugadinti gero „Trakų“ žaidimo. Jei išeini į aikštę kaip puolėjas, visada turi mušti įvarčius. Jeigu mušiu, bus gerai. Svarbu, kad komandai jie padėtų“, – teigė T.Labukas.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXV (25) turas:

2016 Rgs 15 16:21

L.BIČKAUSKAS: „ATSITIKTINUMŲ FUTBOLE IRGI BŪNA“
http://alyga.lt/naujienos/informacija/l ... -irgi-buna" onclick="window.open(this.href);return false;
2016-09-15 | Karolis Tretjakas

„Kauno Žalgiris“ 25-ajame „SMScredit.lt A lygos“ ture praleido įvartį paskutinės varžovų atakos metu ir sužaidė apmaudžiomis lygiosiomis, nepakildamas iš paskutinės turnyro lentelės vietos.

Žalgiriečių treneris Laimis Bičkauskas po mačo teigė, jog ketvirto šių metų Kauno derbio rezultatas – dėsningas.

„Sunkios, įtemptos rungtynės, kaip ir visada būna derbyje. Kai kuriuose žaidimo komponentuose gal mes pranokome varžovus, kai kuriuose – varžovai mus. Manau, kad lygus rezultatas turbūt yra objektyvus.

Skaudu praleisti įvartį paskutinę ataką, žaidėjams pritrūko koncentracijos. Rungtynių pabaiga: matėte, mūsų žaidėjams pradėjo traukti kojas, nuovargis didelis, manau, kad atsitiktinumų futbole irgi būna“, – kalbėjo strategas.

Vienu tašku nuo Utenos „Utenio“ atsiliekančio klubo vairininkas per likusius tris turus žada čempionato lyderiams bekompromisę kovą: „Nežiūrint į tai, kad turėsime rungtynes su aukščiau stovinčiais varžovais, tikrai kovosime. Šiais metais ne iš vienos komandos teko atimti taškus, taip kad žaisime iki čempionato galo ir po to žiūrėsime, kaip viskas yra. Ruošimės optimaliai, stengsimės kovoti dėl taškų ir išlikti lygoje.“

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXV (25) turas:

2016 Rgs 15 16:22

PO DRAMATIŠKO FINIŠO M.BARRETO DIDŽIAVOSI SAVO FUTBOLININKAIS
http://alyga.lt/naujienos/informacija/p ... olininkais" onclick="window.open(this.href);return false;
2016-09-15 | Karolis Tretjakas

Kauno „Stumbras“ vėl išbarstė turėtą pranašumą 25-ojo „SMScredit.lt A lygos“ turo derbyje su „Kauno Žalgiriu“, bet paskutinės atakos metu sugebėjo išplėšti reikalingą tašką.

Strategas Mariano Barreto nuogąstavo dėl antrame kėlinyje praleistų įvarčių, tačiau džiaugėsi savo žaidėjų parodytu charakteriu bei išplėštu tašku.

„Tai buvo lemiamos rungtynės „Kauno Žalgiriui“ ir galbūt mačas mums, kuris galėjo suteikti ramybės išliekant aukščiausioje lygoje. Likus trejoms rungtynėms, turime devynių taškų atotrūkį nuo „Kauno Žalgirio“. Žinojome, jog jie darys viską, kad laimėtų.

Iki šių rungtynių pralaimėjome kelias rungtynes stipriausiems klubams. Pirmame kėlinyje žaidėme gerai, įmušėme įvartį, turėjome progą įmušti antrą – vartininkas atmušė. Mūsų vartininkas neturėjo jokio darbo. Antrame kėlinyje gynėjas suklydo, „Kauno Žalgirio“ puolėjas iššoko visiškai vienas – kažkas pamiršo jį dengti. Deja, taip, kelioms sekundėms praradę koncentraciją, kartais pralaimime rungtynes. Antras praleistas įvartis – dar viena klaida.

Netikėtai atsilikome, bet vaikinai parodė stiprų charakterį ir tikėjo iki pabaigos. Sužaidėme lygiosiomis, tai – tarsi pergalė“, – kalbėjo portugalas, didžiuodamasis savo futbolininkais.

„Stumbro“ gynėjas Rimvydas Sadauskas taip pat akcentavo šio derbio svarbą. Jaunajam gynėjui buvo apmaudu, jog jo komandos draugai neišnaudojo progų.

„Labai svarbios rungtynės, reikėjo trijų taškų, gavome tik vieną – bent iki galo kovojome. Žiūrovams įdomiau pažiūrėti miesto derbį ir patiems didesnė motyvacija, kad įrodytume, kuri viena komanda yra mieste.

Sunku žaisti, kai gauni spaudimą iš atakuojančių žaidėjų. Kai nebuvo kur dėti kamuolio, mušėme į priekį. Žaidėme kaip galime. Trūko realizacijos, nes turėjome progelių – neišpildėme. Galbūt viskas būtų gerai. Nauris turėjo labai gerą progą. Nesigavo įmušti ir rungtynės pasisuko kita linkme, labai teko vargti“, – pasakojo R. Sadauskas.

Anot gynėjo, „Stumbras“ šiame sezone dar turi dėl ko kovoti: „Yra skirtumas likti šeštiems, ar penktiems. Treneris akcentuoja, kad reikia stengtis ir patekti į pirmą penketuką.“

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXV (25) turas:

2016 Rgs 16 11:08

„ATLANTAS“ VĖL NELAIMĖJO, „LIETAVA“ VĖL NEPRALEIDO
http://alyga.lt/naujienos/informacija/a ... nepraleido" onclick="window.open(this.href);return false;
2016-09-15 | Martynas Pocius

Klaipėdos „Atlantas“ nesugebėjo įveikti Jonavos „Lietavos“ gynybinių užtvarų ir leido „SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelės antroje vietoje įsikūrusiems „Trakams“ atitrūkti jau penkių taškų persvara.

Lygiosiomis 0:0 pasibaigusioje dvikovoje nutrūko Aukštaitijos komandos pergalių serija, tačiau „sausus“ vartus jonaviškiams pavyko išsaugoti jau keturiuose mačuose iš eilės. Savo ruožtu „Atlantas“ nesugebėjo iškovoti trijų taškų antrose rungtynėse paeiliui.

Dėl traumų uostamiesčio komandai negalėjo padėti Marius Papšys ir Vytas Gašpuitis, todėl pirmą kartą starto vienuolikėje pasirodė jaunasis Jonas Bičkus. Gausų jonaviškių lazaretą papildė sunkia traumą patyręs vienas komandų lyderių – Tautvydas Eliošius, į vartus sugrįžo Dmytras Babenka.

Nepaisant nuostolių, rungtynių pradžioje ekipos žaidė aktyvų futbolą. Iš eigos virš vartų mušė klaipėdietis Ovidijus Verbickas, jonaviškis Dominykas Galkevičius atsakė tolimu smūgiu į vartininką.

Kėlinio viduryje „Atlantas“ perėmė iniciatyvą ir per porą minučių sukūrė keletą labai aštrių momentų. Iš pradžių kampinio metu D.Babenkai teko gelbėti komandą atremiant Andriaus Bartkaus smūgį. Po to jonaviškius išgelbėjo virpstas po Donato Kazlausko bandymo pataikyti į tolimą vartų kampą. Pratęsus ataką, dar sykį jos smaigalyje atsidūręs saugas nesugebėjo perkelti kamuolio per jį pasitikusį vartininką.

Antrasis kėlinys prasidėjo „Atlanto“ atakomis. D.Babenkai teko padirbėti sugaunant O.Verbicko ir Domanto Šimkaus tolimus smūgius, Marko Benetos šūvį už vartų nukreipė kamuolio trajektorijoje atsidūręs gynėjas.

Sužaidus valandą, O.Verbickas puikiu tolimu perdavimu surado į baudos aikštelę įkirtusį Maksimą Maksimovą, bet ruso bandymą atrėmė svečių vartininkas. Vėliau „Atlanto“ legionierius susilaukė žiūrovų plojimų, pabandęs įmušti akrobatiniu smūgiu per save.

Klaipėdiečiai didino spaudimą, tačiau „Lietavos“ futbolininkai patikimai tvarkėsi su perdavimais iš kraštų, užtikrintai juos gaudė ir vartininkas.

Standartinės situacijos metu mačo pabaigoje pavojingai galva virš vartų mušė Skirmantas Rakauskas, po to, kilus gaisrui prie vartų, D.Babenkai šuoliu teko gaudyti kamuolį po Andriaus Jokšo smūgio. Jau per arbitro pridėtą laiką po pražangos į vartus nepataikė M.Maksimovas. Tai buvo viskas, ką „Atlantui“ pavyko sukurti.

Tuo tarpu paskutinę minutę aikštelėje pasirodęs Rokas Krušnauskas galėjo tapti rungtynių herojumi, bet galingai jonaviškio smūgiuotas kamuolys praskriejo visiškai šalia skersinio.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXV (25) turas:

2016 Rgs 16 11:20

ATLANTAS 0 : 0 LIETAVA
2016-09-15 18:00
Klaipėdos centrinis stadionas
Žiūrovai: 500

Teisėjai
Vijūnas Vasiliauskas
Tomas Domarkas
Vladimiras Gerasimovas

SANTRAUKA http://futbolo.tv/video/smscredit-lt-a- ... -santrauka" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXV (25) turas:

2016 Rgs 16 11:22

K.SARSANIJA: „KOMANDA SUKURIA MOMENTUS, BET ĮMUŠTI NEGALI“
http://alyga.lt/naujienos/informacija/k ... sti-negali" onclick="window.open(this.href);return false;
2016-09-16 | Martynas Pocius

Dėl medalių kovojantis Klaipėdos „Atlantas“ antrose rungtynėse iš eilės prarado taškus žaisdamas prieš apatinės „SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelės dalies komandas. Uostamiesčio ekipa savo žiūrovų akivaizdoje nesugebėjo palaužti Jonavos „Lietavos“ gynybinių užtvarų – 0:0.

Klaipėdiečių vyr. treneris Konstantinas Sarsanija nebuvo patenkintas pasiektu rezultatu.

„Manau, praradome du taškus. Turėjome momentų, bet jų nerealizavome. Kone visą laiką žaidėme vienoje aikštės pusėje. Neturime puolėjo, neturime „žudiko“. Komanda sukuria momentus, bet įmušti negali. Šiandien pirmajame kėlinyje žaidė 16-metis vaikinas. Ne iš gero gyvenimo. Tačiau jis šiuo metu atrodė geriau už mūsų puolėją Roką Gedminą, kuris išėjo po keitimo. Be puolėjo žaisti prieš komandas, kurios ginasi, yra sunku. Bandėme viską. Pabaigoje ten statėme ir Maksimą Maksimovą, bet jo bėda – agresijos trūkumas, neleidžiantis žaisti puolėju.

Tos komandos, kurios prieš mus žaidžia, turi „žudikus“: „Trakai“ turi Valskį, „Žalgiryje“ yra Kaludjerovičius, Marijampolėje – Radzinevičius. Pas mus nėra nieko. Todėl turime problemų rungtynėse, kai reikia spręsti jų baigtį. Nėra kam realizuoti momentų. Turime problemų ir su traumomis. Gaila, bet ilgą laiką nežaidžia Dovydas Norvilas ir Olegas Dmitrijevas, kurie yra mūsų komandos lyderiai, Marius Papšys gavo traumą. Tai jau trys kuriantys žaidėjai. Nebuvo dviejų centro gynėjų, todėl teko į gynybą perstumti Bartkų. Didžiulės problemos su sudėtimi. Ant suolo turime 16–17 metų vaikinus. Bet jie turi ateitį.

Savo futbolininkams pasakiau, kad jei žaisite blogai, išleisiu jaunimą. Jis įsižais. Kai kuriuos taškus prarasime, tačiau turėsime konkurencingą jaunimą ateičiai. Varžovus sveikinu su pagaliau iš mūsų atimtais taškais. Jie patenkinti ir laimingi, juos suprantu, o mes esame nusivylę. Šiuo metu yra mums nesėkmingas periodas. Tačiau dar pakovosime, o taškų praradimas yra neišvengiamas. Visos komandos praranda ir praras“, – kalbėjo strategas.

Jis taip pat pastebėjo, kad po emocingų rungtynių LFF taurės pusfinalyje, komanda emociškai neatsistatė.

„Daugumos vaikinų, kurie pas mus atėjo iš Šiaulių ar kitų mažesnių komandų, mentalitetas šiuo metu yra kiek kitoks. Jį reikia keisti. Vaikinai stengėsi, bet atsistatyti po pralaimėjimo sunku. Jei būtume įmušę ką nors iš penkių ar šešių momentų, nuotaikas turėtume paradines“, – sakė K.Sarsanija.

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: XXV (25) turas:

2016 Rgs 16 11:24

Atlantas kiek pasėdo žiūriu

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXV (25) turas:

2016 Rgs 16 11:33

R.POŠKUS: „DRAUSMINGAI ŽAIDŽIA IR GINASI VISA KOMANDA“
http://alyga.lt/naujienos/informacija/r ... sa-komanda" onclick="window.open(this.href);return false;
2016-09-16 | Martynas Pocius

Jonavos „Lietava“ pratęsė puikią „sausų“ rungtynių seriją. Nors dvejas „SMScredit.lt A lygos“ rungtynes paeiliui laimėjusi ekipa pergalės Klaipėdoje nepasiekė, tačiau išsaugojo savo vartus ir pirmą kartą šiame sezone atėmė taškus iš dėl medalių kovojančio „Atlanto“ – 0:0.

Po rungtynių aukštaičių vyr. treneris Robertas Poškus negailėjo gerų žodžių pagirtinai kovojusiems savo futbolininkams.

„Buvo sunkios rungtynės. Nusiteikėme, kad „Atlantas“ nuo pat pradžių duos kovą, lips ant mūsų. Tą ir darė. Vaikinai atstovėjo pirmą kėlinį, o „Atlantas“ turėjo geras taurės rungtynes su „Žalgiriu“, išeikvojo daug jėgų, todėl laikas buvo mūsų naudai. Antrajame kėlinyje žinojome, kad jie pasės. Mūsų vaikinai labai gerai sužaidė. Iškovojome daug aukštų kamuolių, kur išsiskyrė Arnas Paškevičius, susirinkome „antrus“ kamuolius. Atakoje mums nedaug gavosi, bet išlaikėme rezultatą, kurio norėjome. Gale turėjome puikią progą, bet neišnaudojome“, – kalbėjo treneris.

Jis išskyrė gerai gynyboje su varžovais susitvarkiusius Luką Miščiuką ir Eisviną Utyrą, kurie pirmojo kėlinio viduryje, klaipėdiečiams Donatui Kazlauskui ir Abdoului Syllai susikeitus flangais, atliko tokį patį taktinį perstatymą. Toks gynėjų susikeitimas nėra būdingas futbole. R.Poškus taip pat pažymėjo ir vartininko žaidimą bei visos komandos darbą ginantis.

„Vartininkų pozicija mane labai tenkina. Tris rungtynes nepraleido Giedrius Kvedaras, „ant nulio“ išstovėjo ir Dmytras Babenka. Todėl kiekvienose rungtynėse į vartus statyti galiu kokį tik noriu. Iš tikro, Giedrius šiandien būtų stovėjęs, bet per treniruotę gavo mikro traumą, todėl nerizikavome.

Džiugina ne vien tik gynybos grandis. Drausmingai žaidžia ir ginasi visa komanda tiek viduryje, tiek krašte, taip pat atraminiai saugai, padeda ir atakuojantys krašto saugai. Jie turi jėgų jungtis į priekį ir padeda komandai ginantis“, – kalbėjo R.Poškus.

Grįžti į