...

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 12 18:10

36 ` ŽULPA 8-)

Jis muša retai, bet įspūdingai..

...

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 12 18:34

50` Seržas jadzius..

o tos 4 minutės antro kėlinio pradžioje KG buvo tokios, kad gynybos nebuvo apskritai..

ŽALGIRIS 2 - 0 KG

...

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 12 18:50

65` Linas PILIBAITIS

į tuščius vartus..

ŽALGIRIS 3 - 0 KG


karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 12 19:56

Granitas antrą kėlinį tai atrodė kaip dainava blogiausiais laikais, galėjo dar dvigubai tiek gauti, įdomu čia trenerio sprendimas buvo aukščiau žaisti pradėti ar patiems savižudiškos nuotaikos užėjo :)

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 12 22:38

rytoj centrinė turo dvikova TRAKAI vs KRUOJA. galvoju nueiti, oras nusimato geras. tik kad baisiai anksti žaidžia :)

...

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 13 09:09

Granitas antrą kėlinį tai atrodė kaip dainava blogiausiais laikais, galėjo dar dvigubai tiek gauti, įdomu čia trenerio sprendimas buvo aukščiau žaisti pradėti ar patiems savižudiškos nuotaikos užėjo :)
Pirmas antro kėlinio minutes tokia tragedija buvo, kad net komentuoti nėra ko.. jeigu dar būtų viską sukalę, kas į tuščius vartus skriejo netiksliai... :roll:

Japonas išvažiavo, o kamikadzių nuotaikos liko.. :roll:

Marek`as ten apsipatenkinęs straksėjo, senai jam taip lengva ir be nervų buvo. Taip ir turėtų žaliai-balti žaisti visada, o ne sulįsti į gynybą...

...

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 13 09:13

ŽALGIRIS 4 - 0 KLP GRANITAS
2014-09-12 | 26 turas | LFF stadionas | Teisėjas: Sergėjus Slyva | Žiūrovų: 2104


Nors persvarą turėjo „Žalgiris“, iki vienintelio pirmajame kėlinyje įvarčio abi komandos sukūrė tik po vieną pavojingą momentą. Iš pradžių išsiveržti į priekį galėjo klaipėdiečiai, bet, Rokui Borusui įmetus kamuolį į baudos aikštelę iš užribio, Dominyko Galkevičiaus smūgis 11-ąją minutę kliudė šalia buvusį gynėją ir nuskriejo virš vartų.

25-ąją minutę efektingai varžovą suklaidino Artūras Žulpa ir parideno kamuolį visiškai laisvam Linui Pilibaičiui. Rezultatyviausiam vilniečių futbolininkui beliko griebtis už galvos stipriu smūgiu nepataikius į vartus.

Tai, kas nepavyko komandos draugui, 36-ąją minutę padarė pats A.Žulpa. Įkirtęs į baudos aikštelę iš sulaukęs idealiai tikslaus Manto Kuklio perdavimo saugas stipriu smūgiu į tolimą vartų kampą išvedė „Žalgirį“ į priekį.

M.Kuklys prieš pat pertrauką pademonstravo puikius technikos sugebėjimus ir baudos aikštelėje puikiais klaidinančiais judesiais už savęs paliko iškart du šalia jo buvusius gynėjus, bet bandymas perkelti kamuolį per vartus palikusį stipriausios šalyje futbolo lygos debiutantą Tadą Norbutą.

Pirmoje rungtynių pusėje pakankamai patikimai žaidusi „Klaipėdos granito“ gynyba subyrėjo į šipulius, atsiverdama didžiules skyles. Vienas po kito prie svečių vartų pasipylė pavojingi momentai.

Dviejų puikių progų per pirmas penkias antrojo kėlinio minutes neišnaudojęs Serge Nyuiadzis išnaudojo savo trečiąjį šansą. Legionieriui iš Prancūzijos pavyko pasižymėti 50-ąją minutę, nukreipiant į vartus gynėjo blokuotą kamuolį po Jakubo Wilko smūgio.

Dar vieną grubią klaidą „Žalgiris“ išnaudojo 66-ąją minutę. Andro Švrljuga baudos aikštelėje surado visiškai laisvą J.Wilką. Legionieriaus iš Lenkijos smūgį sugebėjo atmušti puikią reakciją pademonstravęs T.Norbutas, tačiau niekas neatskubėjo vartininkui į pagalbą, todėl šalia buvusiam L.Pilibaičiui beliko nukreipti kamuolį į tuščius vartus.

Paskutinis rungtynių įvartis į uostamiesčio komandos vartus krito 72-ąją minutę. Po gražios vilniečių atakos dešiniajame flange antrąsyk rungtynėse komandos draugai sveikino S.Nyuiadzį, vienu lietimu „uždariusį“ aštrų ir tikslų A.Švrjlugos perdavimą.

Tik 74-ąją minutę „Klaipėdos granito“ komanda pirmą kartą privertė į žaidimą įsijungti aikštės šeimininkų vartininką Armantą Vitkauską. Jam teko į kampinį nukreipti kiek netikėtą Mihailo Zizelevo baudos smūgį iš labai aštraus kampo.

„Žalgirio“ vyr. treneris M.Zubas suteikė progą „SMScredit A lygoje“ debiutuoti puolėjui Dariui Kazubovičiui. Futbolininkas savo debiutą galėjo pažymėti įvarčiu, bet po perdavimo iš gilumos išbėgos vienas prieš vartus, bet sudelsė smūgiuoti ir atskubėjęs gynėjas pavojų likvidavo.

Labai aktyviai viso mačo metu prie komandos puolimo prisijungdavęs centro gynėjas S.Kerla pademonstravo puikius kamuolio valdymo įgūdžius ir reidą pro keturis gynėjus užbaigė labai pavojingu, bet šiek tiek netiksliu tolimu smūgiu 84-ąją minutę.

Rungtynių pabaigoje žiūrovų plojimų susilaukė efektingai per save į vartus smūgiavęs Vaidotas Šilėnas.

...

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 13 09:27

ĮVARČIAI: http://www.youtube.com/watch?v=0jUchvpJNdY" onclick="window.open(this.href);return false;

“Žalgiris” 4 – 0 “Klp granitas”
36’ [1 – 0] A. Žulpa
50’ [2 – 0] S. Nyuiadzi
66’ [3 – 0] L. Pilibaitis
72’ [4 – 0] S. Nyuiadzi

Geltonos kortelės: Deividas Šemberas (62 min.), Jakubas Wilkas (73 min.); Edgaras Baranauskas (42 min.)

VMFD “Žalgiris”: Armantas Vitkauskas, Andro Švrljuga, Georgas Freidgeimas, Semiras Kerla, Egidijus Vaitkūnas, Serge’as Nyuiadzi (81’ Paulius Janušauskas), Mantas Kuklys, Artūras Žulpa, Deividas Šemberas, Jakubas Wilkas (75’ Vaidotas Šilėnas), Linas Pilibaitis (74’ Darius Kazubovičius)

“Klaipėdos granitas”: Tadas Norbutas, Oleksandras Tarasenko, Aurimas Jurgelevičius (66’ Mihailas Zizelevs), Olegas Dmytrenko, Ernestas Veliulis, Arnas Ribokas (81’ Rytis Pilotas), Dmitrijus Šiškinas, Dominykas Galkevičius, Edgaras Baranauskas, Borisas Ignatjevas, Rokas Borusas

...

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 13 09:31

KOMENTARAI: http://www.youtube.com/watch?v=tykhVX2iA8c" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 13 09:36

TREČIAS KARTAS NEMELAVO
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... elavo.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vilniaus miesto futbolo draugijos “Žalgiris” komanda “SMScredit.lt A lygos” XXVI turo rungtynėse atsirevanšavo “Klaipėdos granitui” už antrajame rate uostamiestyje patirtą pralaimėjimą bei pratęsė pergalių seriją iki šešių

Sostinės ekipos futbolininkai penktadienį savų žiūrovų akivaizdoje rezultatu 4:0 (1:0) pirmą kartą šiame sezone įveikė “Klaipėdos granitą”. Aštuonioliktąją pergalę pasiekusiems vilniečiams du įvarčius pelnė Serge’as Nyuiadzi (50 min.; 72 min.), po vieną pridėjo Artūras Žulpa (36 min.) ir Linas Pilibaitis (66 min.).

Užtikrintai antroje sezono pusėje rungtyniaujantys vienvaldžiai pirmenybių lyderiai pamažu artėja prie antrojo iš eilės šalies čempionų titulo.

Jau 61-ąjį tašką iškovoję žaliai balti iki sezono pabaigos likus dešimčiai turų ir toliau tvirtai pirmauja “SMScredit.lt A lygoje”, artimiausius persekiotojus “Trakus” lenkdami penkiolikos taškų persvara. Tiesa, trakiškiai šio turo rungtynes žais šeštadienį.

“Klaipėdos granitas” į Vilnių atvyko paruošęs ne kartą šiame sezone “Žalgirio” varžovų išbandytą receptą – visomis pajėgomis gintis savo aikštės pusėje, tikintis žalgiriečių klaidų puolime.

Laikytis šio plano uostamiesčio vienuolikė pajėgė tik trečdalį rungtynių laiko. Kaip po susitikimo pažymėjo “Žalgirio” vyriausiasis treneris Marekas Zubas, ilgiau vaikytis kamuolį klaipėdiečiai nebuvo pasiruošę fiziškai.

Svečiai nuo pirmosios mačo minutės nepuoselėjo didelių vilčių priartėti prie “Žalgirio” vartų. Per visą pirmąjį kėlinį klaipėdiečiams vos kelis kartus pavyko atsidurti Lietuvos čempionų baudos aikštelėje. Tačiau “Žalgirio” varžovams to galėjo ir pakakti.

Abu smūgius pirmoje mačo pusėje “Klaipėdos granito” gretose atlikęs Dominykas Galkevičius 11-ąją minutę trumpam buvo paliktas be priežiūros, bet tuo pasinaudoti saugas nesugebėjo – jo smūgiuotas kamuolys praskriejo virš vartų. Kėlinio pabaigoje klaipėdietis buvo priverstas bandyti savo laimę iš kur kas sudėtingesnės situacijos.

Žalgiriečiams įsibėgėti prireikė kiek daugiau nei pusvalandžio. Varžovų gynybą 36 minutę pirmasis pralaužė Artūras Žulpa. Saugas galingu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartų tinklą, nepalikdamas jokių vilčių “Klaipėdos granito” vartininkui Tadui Norbutui.

Vėliau ne kartą komandos draugų beviltiškoje situacijoje paliktas “Klaipėdos granito” vartų sargas taip pat niekuo negalėjo padėti savo ekipai. Mačui pasibaigus A. Žulpa neabejojo, jog būtent pirmasis įvartis sugriovė visus svečių pasipriešinimo planus, o vėlesni įvykiai aikštėje buvo puikus to pavyzdys.

“Žalgirio” traukinys nesustabdomu tapo po pertraukos, nuo pat antrojo kėlinio pradžios. Vieną pavojingą žaliai baltų ataką keitė kita, kol galiausiai 50 minutę po Jakubo Wilko smūgio kamuolys atšoko Serge’ui Nyuiadzi po kojomis, o šiam teliko atlikti formalumą pelnant antrąjį įvartį.

Nuolat atakos smaigalyje atsidurdavęs J. Wilkas tokiu pat būdu suteikė progą pasižymėti ir Linui Pilibaičiui. Pasinaudojęs eiline varžovų klaida gynyboje L. Pilibaitis tarsi treniruotėje be jokio pasipriešinimo pasimėgaudamas įrideno kamuolį į likusius tuščius vartus.

Vilniečių pasismaginimu tapęs antrasis kėlinys stadione susirinkusiems žiūrovams net ir esant rezultatui 3:0 suteikė daug puikių emocijų. Aštriomis atakomis ir gražiais smūgiais žalgiriečiai ne kartą kėlė savo gerbėjus iš sėdėjimo vietų, o 72-ąją minutę už emocingą palaikymą padovanojo ir ketvirtąjį įvartį.

J.Wilkas ir A.Švrjluga tiksliais perdavimais baudos aikštelėje surado varžovus už savo nugarų palikusį S.Nyuiadzį, kuris padėjo paskutinį tašką šiame mače, nors komandos draugai vėliau galėjo dar labiau padidinti triuškinančią vilniečių persvarą.

Vis tik rungtynės su “Klaipėdos granitu” įsimintiniausiomis tapo ne du įvarčius pelniusiam S. Nyuiadzi ar puikų mačą sužaidusiam J. Wilkui. “Žalgirio” gretose penktadienį debiutavo jaunasis puolėjas Darius Kazubovičius.

19-metis futbolininkas aikštėje pasirodė 74 minutę bei aktyviai įsitraukė į žalgiriečių atakas. “Žalgirio” vyriausisis treneris M. Zubas atskleidė, jog “Žalgiriečio” gretose vieną po kito įvarčius pelnantis D. Kazubovičius yra pasirengęs konkuruoti dėl vietos pagrindinėje komandos sudėtyje.


...

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 13 09:38

S. NYUIADZI: „ŽAIDĖME KAIP KOMANDA“
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... 80%9C.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Du įvarčius į „Klaipėdos granito“ vartus įmušęs Serge'as Nyuiadzi džiaugiasi, kad svariai prisidėjo prie komandos pergalės.

„Tai buvo geros rungtynės, žaidėme kaip komanda. Kontroliavome žaidimą, jis mums teikė malonumą. Stengiamės taip žaisti visada“, - po mačo teigė prancūzas.

Pasak vilniečių krašto saugo, motyvacijos kovoti su uostamiesčio komanda šiandien buvo labai daug.

„Jie vieninteliai mus įveikė šį sezoną, todėl tikrai džiaugiamės pasiektu revanšu. Aš įmušiau 2 įvarčius, tačiau galėjau įmušti dar 2-3 kartus. Vis dėlto svarbiausia, kad padėjau komandai laimėti“, - tvirtino S. Nyuiadzi.

Kitą savaitę „Žalgiris“ žais dvejas rungtynes. Legionierius trečiadienį laukia labai sunkių rungtynių Gargžduose.

„Laukia įdomios rungtynės su „Banga“. Žaisti Gargžduose visada sunku, tačiau mūsų tikslas yra tik laimėti. Stengiamės laimėti kuo daugiau rungtynių, kuo labiau sutvirtinti savo pozicijas ir užsitikrinti pirmąją vietą anksčiau nei pernai“, - teigė S. Nyuiadzi.

...

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 13 09:39

A. ŽULPA: „KAI ĮMUŠĖME, VISKAS PASIKEITĖ“
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... 80%9C.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vilniaus „Žalgirio“ saugas Artūras Žulpa šį sezoną įmušė antrą savo įvartį.

Futbolininkas per rungtynes su „Klaipėdos granitu“ 36 min. pelnė pirmą komandos įvartį, po kurio aikštėje daug kas pasikeitė.

„Buvo geras Manto perdavimas, man reikėjo tik užbaigti ataką, - sau nuopelnų prisiimti nenorėjo saugas. - Žiūrint į rezultatą gal atrodo, kad laimėjome lengvai, bet rungtynės buvo sunkios. Iki pirmojo įvarčio, gal net iki antrojo, buvo nelengva žaisti, nes varžovai kovojo, stengėsi mums įkąsti. Kai įmušėme pirmąjį į vartį, tapo lengviau žaisti, galėjome truputį nusiraminti. Tada prasidėjo visai kitas žaidimas. Gerai, kad laimėjome, nuotaika gera, revanšas pavyko. Viskas puiku.“

Pasak A. Žulpos, uostamiesčio komandą galutinai aplaužė antrasis įvartis.

„Kai rezultatas buvo 0:0, varžovai tikėjo, kad gali sužaisti lygiosiomis, gal net laimėti, todėl žaidė su dviguba jėga. Kai mes įmušėme įvartį ir dar pridėjome antrą, viskas pasikeitė. Žaidėjai tada pichologiškai palūžta, tampa daug sunkiau toliau žaisti. Kai pralaimi 0:3 ar 0:4, sunku ką nors pademonstruoti“, - svarstė žalgirietis.

Sostinės ekipos persvara A lygoje prieš antrąją vietą užimančius „Trakus“ bent iki šeštadienio išaugo iki 15 taškų. Vis dėlto vilniečiams tai netaps priežastimi atsipalaiduoti.

„Prisimename praeitus metus, kai turėjome didelę persvarą, bet pabaigoje buvo labai sunku - Klaipėdos „Atlantas“ mūsų vos nepavijo. Šiais metais bandysime nekartoti klaidų. Į kiekvienas rungtynes einame kaip į paskutines ir per kiekvienas turime iškovoti 3 taškus“, - tvirtai kalbėjo A. Žulpa.

Grįžti į