...

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 13 09:41

M. ZUBAS: „NESKAIČIUOJAME TAŠKŲ“
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... 80%9C.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vilniaus „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Marekas Zubas teigia, kad rungtynės su „Klaipėdos granitu“ buvo lengvos.

„Per čempionato pertraukas dėl rinktinių rungtynių kartais galvojame apie draugiškus mačus, bet šį kartą nusprendėme jų nežaisti. 2 savaites tik treniravomės, todėl po tokio laikotarpio visada būna nežinia, kaip atrodys komanda, kaip seksis iš rinktinės sugrįžusiems futbolininkams. Šiandien manau, kad tai buvo geras sprendimas. Kalbu ne tik apie rezultatą, bet ir apie žaidėjų judėjimą, jų mėgavimąsi futbolu, - po pergalės rezultatu 4:0 kalbėjo lenkas. - Manau, atvykę žiūrovai pamatė įdomų renginį. Aišku, mes nesame patenkinti, kad pasinaudojome tik 4 progomis pasižymėti. Jų turėjome daug daugiau.“

Pasak futbolo specialisto, uostamiesčio komanda tiesiog neatlaikė vilniečių diktuoto žaidimo tempo.

„Jie stengėsi gintis kol turėjo jėgų. Iš pradžių jie buvo švieži, susikaupę, gynėsi kompaktiškai, gerai laikė distanciją, todėl buvo sunku pralaužti gynybą. Vis dėlto normalu, kad jie pavargo nuo nuolatinio bėgimo, pradėjo nejausti distancijos vieni nuo kitų, ėmė klysti. Pabaigoje tai mums buvo lengvos rungtynės, turėjome daug progų įmušti“, - tvirtino M. Zubas.

Treneris taip pat džiaugėsi, kad galėjo leisti išbandyti save A lygoje jaunajam puolėjui Dariui Kazubovičiui.

„Tos 20 minučių, kurias jis praleido aikštėje, buvo įdomios. Manau, jam jau laikas susirasti vietą pirmojoje komandoje. Tęsime darbą ir žiūrėsime kas iš to išeis“, - sakė žalgiriečių strategas.

Šeštadienį „Žalgirio“ treneriai atidžiai stebės mūšį tarp dviejų artimiausių persekiotojų „Trakų“ ir Pakruojo „Kruojos“, nors visos mintys jau yra sutelktos į artėjančias rungtynes su Gargždų „Banga“.

„Gargžduose baigsis čempionato trečiasis ratas. Tai bus svarbus momentas išanalizuoti, kas nutiko 3 rate, kaip turėtume vadovauti komandai toliau, dirbti paskutiniajame rate“, - teigė M. Zubas.

„Žalgirio“ pranašumas prieš artimiausius persekiotojus trumpam išaugo iki 15 taškų, tačiau treneris teigia, kad apie tai nereikia galvoti.

„Niekada nepamirštame pernykštės istorijos, tai buvo labai gera patirtis, - sakė M. Zubas. - Negalime būti arogantiški, galvoti, kad jau viskas padaryta. Tačiau padėtis šiemet vis dėlto yra kitokia. Mes nežaidėme tiek daug rungtynių tarptautinėje arenoje, todėl komanda nėra tokia pavargusi psichologiškai. Esame švieži, susitelkę savo tikslui pasiekti. Neskaičiuojame taškų, apie tai negalvojame, tik stengiamės laimėti kiekvienas rungtynes. Turime galvoti tik apie save ir savo žaidimą. Tai yra raktas. Be to, daugiau komandų kovoja dėl 2-3 vietų, visos jos yra apylygės ir atima taškus viena iš kitos. Mums tai yra naudinga.“

...

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 13 09:42

R. POŠKUS: „GINAMĖS LABAI SILPNAI“
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... 80%9C.html" onclick="window.open(this.href);return false;

„Klaipėdos granito“ vyriausiasis treneris Robertas Poškus po rungtynių Vilniuje gyrė savo komandos vartininką.

„Pirmą kėlinį gana neblogai gynėmės, bet turime problemą, kad vis gauname įvartį į rūbinę. Pirmajame kėlinyje turėjome progą, galėjome išlyginti rezultatą, bet nepavyko, - prisiminė klaipėdietis. - Antrame kėlinyje žaidimai visiškai pasikeitė. „Žalgiris“ turėjo labai daug progų, per 2 minutes galėjo 3 įvarčius įmušti. Labai silpnai gynėmės. Vėl praleidome įvarčius po atakų kraštais ir rungtynės buvo baigtos.“

Pasak trenerio, gynėjams priekaištų jis turi jau ne vienerias rungtynes.

„Ne tik šiandien netenkina gynėjų žaidimas, nors bandome visus variantus. Žaidžiant su Gargždų „Banga“ irgi praleidome po atakų kraštais paprastus įvarčius. Tokių net treniruotėse nebūna“, - analizavo saviškių žaidimą R. Poškus.

Vis dėlto treneris neturėjo priekaištų 4 įvarčius praleidusiam savo komandos vartininkui - A lygoje debiutavusiam Tadui Norbutui.

„Jau anksčiau norėjome leisti jį į aikštę, bet vis prisibijojome. Šiandien leidome ir likau jo žaidimu patenkintas. Jo klaidų nebuvo“, - teigė R. Poškus.

...

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 13 09:48

NAUJIENOS GYVAI

Teisėjas skelbia rungtynių pabaigą. Sveikiname su pergale rezultatu 4:0!

90' Pridedamos 2 minutės.
90' Vilniečiai uždirba dar du kampinius iš eilės. Po antrojo svečius dar kartą gelbsti vartininkas.
89' V. Šilėnas atlieka savo mėgstamą smūgį žirklėmis per save. Smūgis truputį nepavyksta, bet tai buvo gražu.
87' E. Veliulis smūgiuoja iš toli, bet kamuolys taip pat skrieja virš A. Vitkausko vartų.
86' Po A. Švrljugos perdavimo galva smūgiuoja V. Šilėnas. Šiek tiek netiksliai.
83' S. Kerla vėl gauna progą pasižymėti, bet galingu spyriu siunčia kamuolį greta vartų.
81' Svečių ekipoje A. Riboką keičia R. Pilotas.
81' S. Nyuiadzi užleidžia vietą aikštėje P. Janušauskui.
78' S. Kerla vieną prieš vartininką išveda D. Kazubovičių, bet gynėjai spėja puolėją pristabdyti. Netrukus pavojingai smūgiuoja M. Kuklys, bet klaipėdiečius vėl gelbsti vartininkas.
75' V. Šilėnas keičia J. Wilką.
74' D. Kazubovičius debiutuoja A lygoje! Jis keičia L. Pilibaitį.
74' Po baudos smūgio pirmą kartą tenka padirbėti A. Vitkauskui.
72' Vilniečiai vėl sudrasko svečių gynybą. Kombinacija D. Šemberas - A. Švrljuga - S. Nyuiadzi baigiasi dar vienu prancūzo įvarčiu. 4:0!
70' J. Wilkas gauna progą atlikti savo mėgstamą smūgį kaire koja į tolimą kampą. Svečius gelbsti vartininkas, o prie kamuolio šį kartą primi spėja gynėjai.
66' Svečių ekipoje A. Jurgelevičių pakeitė M. Zizelevas.
66' Svečių gynyba visiškai subyrėjo. Dar vienas galingas J. Wilko smūgis po A. Švrljugos perdavimo, vartininkas kamuolį vėl atmuša, bet pirmas prie kamuolio spėja L. Pilibaitis ir muša įvartį!
65' Dar viena graži „Žalgirio“ ataka. Po J. Wilko perdavimo M. Kuklys siunčia kamuolį kiek vieš vartų.
63' Jau atsakomojoje atakoje J. Wilkas smūgiuoja į vartus iš keleto metrų, bet smūgį blokuoja gynėjas.
63' E. Veliulio smūgiuotas kamuolys pataiko į sienelę ir vilniečiai be vargo apsigina.
62' D. Šemberas griauna varžova prie savo baudos aikštelės ir yra baudžiamas geltonąja kortele.
61' A. Žulpa iš dešiniojo krašto siunčia kamuolį L. Pilibaičiui, bet gynėjas spėja nukrepti jį į kampinį. Po šios standartinės padėties sudėtingą smūgį atlieka G. Freidgeimas. Virš vartų.
59' Ataka vis dėlto vos nesibaigia įvarčiu. Svečių vartininkas nesėkmingai išeina iš vartų ir S. Kerlai tik truputį tikslumo pritrūksta, kad vis dėlto pasiųstų kamuolį į vartus galva.
58' S. Nyuiadzi dešiniajame krašte uždirba dar vieną kampinį, bet svečiai apsigina.
55' M. Kuklys kelia kampinį, o S. Kerla laimi oro dvikovą ir galingai smūgiuoja galva. Deja, greta vartų.
50' Dar viena ataka kairiuoju kraštu. Po tolimo perdavimo J. Wilkas jau iš dešinės smūgiuoja į vartus, bet kamuolys kliudo gynėjo koją ir skrieja greta vartų. Vis dėlto prie kamuolio pirmas spėja S. Nyuiadzi ir muša įvartį!
49' Dar viena ideali proga. Po E. Vaitkūno perdavimo L. Pilibaitis iš keleto metrų siunčia kamuolį virš vartų.
48' Vilniečiai kelia pirmą kampinį, bet svečiai apsigina.
48' Šį kartą S. Nyuiadzi baudos aikštelėje suranda L. Pilibaitis, bet prancūzui nepavyksta smūgiuoti į vartus.
46' Po D. Šembero perdavimo iš dešiniojo krašto S. Nyuiadzi turi tobulą progą pasižymėti, bet smūgiuodamas galva pataiko į vartininką.

Prasidėjo antrasis kėlinys.

Komandos grįžta į aikštę.

Pirmasis kėlinys baigėsi. Po jo pirmaujame 1:0!

46' M. Kuklys demonstruoja slalomą svečių baudos aikštelėje ir išsisukęs nuo trijų gynėjų smūgiuoja į vartus. Deja, tiesiai į vartininką.
45' Dabar jau „Žalgirio“ baudos aikštelėje nesėkmingai žaidžia E. Vaitkūnas. Kamuolys atitenka D. Galkevičiui, bet šis smūgiuoja netiksliai.
43' Teisėjas purškiamais dažais pažymi pražangos vietą ir ši naujovė sulaukia didžiulių stadione susirinkusių žiūrovų ovacijų. Deja, M. Kuklys iš pažymėtos vietos kamuolį siunčia virš vartų.
42' Klaipėdiečiai rizikuodami žaidžia netoli savo baudos aikštelės ir kamuolį praranda. Vartų link besiveržiantį M. Kuklį griauna A. Baranauskas ir yra baudžiamas geltonąja kortele.
41' Dar vienas J. Wilko reidas dešiniuoju krašto. Į baudos aikštelę pasiųstą kamuolį pasiekia S. Nyuiadzi, bet geras smūgis prancūzui nepavyksta.
38' Dar viena pavojinga vilniečių ataka. A. Švrljuga siunčia kamuolį į baudos aikštelę iš dešiniojo krašto, bet visiškai laisvas likęs J. Wilkas jo nepasiekia.
36' M. Kuklys puikiu perdavimu išveda A. Žulpą vieną prieš svečių vartininką ir mūsų saugas neatremiamu smūgiu išveda „Žalgirį“ į priekį!
30' L. Pilibaitis iš kairiojo krašto perduoda kamuolį J. Wilkui, o lenkas sukdamasis pasiunčia kamuolį labai aukštai virš vartų.
29' Žaidimas vyksta vis arčiau „Klaipėdos granito“ baudos aikštelės. „Žalgirio“ žaidėjai vieną po kito siunčia kamuolius vartų link iš kraštų, bet baudos aikštelėje jie komandos draugų nesuranda.
25' A. Žulpa puikiai žaidžia baudos aikštelėje - efektingai klaidina gynėją ir peduoda kamuolį L. Pilibaičiui. Deja, šis smūgiuoja virš vartų.
24' M. Kuklys tolimu perdavimu paleidžia į priekį J. Wilką, o lenkas, kovodamas su gynėju, uždirba kampinį. Deja, atliekant šią standartinę padėtį pavojus ir vėl nesukuriamas.
20' Žaidimo braižas nesikeičia. Klaipėdiečiai ginasi visa komanda savo aikštės pusėje, o vilniečiams nepavyksta rasti kelių į baudos aikštelę.
14' M. Kuklys pavojingai smūgiuoja iš dešiniojo krašto. Vartininkas kamuolį atmuša, o A. Švrljuga siunčia jį į vartus. Deja, fiksuojama nuošalė.
12' „Žalgirio“ atakos smaigalyje atsiduria S. Kerla. Bosnis smūgiuoja kaire koja, bet pasiunčia kamuolį virš vartų.
11' Svečiai sukuria progą pasižymėti, bet gynėjas baudos aikštelėje akimirką aplenkia klaipėdietį ir išmuša kamuolį už galinės linijos. Po kampinio uostamiesčio ekipa smūgio nesugeba atlikti.
10' J. Wilkas pasikeitė kraštais su S. Nyuiadzi ir yra labai aktyvus kairiajame krašte.
7' „Žalgiris“ uždirba du kampinius iš eilės kairiajame krašte, bet pavojaus varžovų vartams nesukuria.
4' Kol kas kamuolį visą laiką kontroliuoja „Žalgiris“. Vilniečiai suka ratus aplink svečių baudos aikštelę ir bando surasti spragų varžovų gynyboje.
Rungtynės prasidėjo.

...

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 13 09:51

rytoj centrinė turo dvikova TRAKAI vs KRUOJA. galvoju nueiti, oras nusimato geras. tik kad baisiai anksti žaidžia :)
2014-09-13 12:00
Trakai - : - Kruoja

Gal nepramiegosi??? :roll: Įsijunk priminimą, žadintuvą ir dar pačiam įkyriausiam draugui pasakyk, paprašyk ryte paskmabinti ir priminti. :idea:

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 13 11:09

Nepramiegosiu. Aš dar pats spėjau ryte pasportuoti valandėlę. Tiesiog keista ruoštis į rungtynes taip anksti. Vienintelis pliusas - saulė nešvies Rytinės tribunos žiurovams tiesiai į akus. Minusas - saulė švies į akis komandoms (vienai pirmam kėliny, kitai - antram). Tai gali įtakoti žaidimą. Įdomu, kaip tokiu atveju komandos renkasi pusę - geriau pakentėti pirman kėliny, ar pasilikti tą malonumą antram? :)

...

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 13 11:35

Bet kuriuo atveju KRUOJA turės pranašumą, jie dieną gerai žaidžia tiek prieš saulę, tiek nugara į saulę.. blin, 4-1 iki finalinio švilpuko, jeigu taip...

karys
Pranešimai: 9151
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 13 12:47

kruoja be eliošiaus išvis centre nežaidžia ...

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 13 12:54

Pirmas kėlinys labai intensyvus, abi komandos turėjo progų. Tikiuosi antram pamatysim ir įvarčių

...

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 13 13:11

jeigu KRUOJA su 5 gynėjais žaidžia, tai įvarčių tikįtis neverta, nors norisi. Nežinia ar įvartis bręsta.. jeigu ir bus, tai toks pabrandintas.. iki 90 gal lauksim, kol kas nors padus..

...

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 13 13:52

Trakai 0 - 0 Kruoja

Na, kažko panašaus ir tikėausi..

karys
Pranešimai: 9151
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 13 13:53

nava kaip ir buvo galima prognozuoti, labiau kruojai naudingas taškas...

...

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 13 14:00

Labiausiai du taškai pravers ŽALGIRIUI, varžovai praranda.. na ir tegul :roll:
po du taškus prateriojo konkuruojančios kontoros, laimi iš to tik ŽALGIRIS..

karys
Pranešimai: 9151
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 13 14:23

Labiausiai du taškai pravers ŽALGIRIUI, varžovai praranda.. na ir tegul :roll:
po du taškus prateriojo konkuruojančios kontoros, laimi iš to tik ŽALGIRIS..
kad žalgiriui įtariu šiais metais jau ir savų taškų užteks...

...

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 13 14:37

labai to tikiuosi, manau, kad iš pernai metų pasimokė, kad nėra ko atiduoti iniciatyvos į kitų rankas, o reikia sukovoti patiems.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XXVI (26) turas:

2014 Rgs 13 16:56

rungtynės patiko. intensyvus, agresyvus, aštrus žaidimas, abi komandos galėjo mušti ne po vieną įvartį. paliko įspūdį, kad Kruojos žaidėjai labai gerai komunikuoja žaidimo metu. tai yra geros komandos bruožas. pliusas Kruojos treneriui, kad sugeba šitą dalyką išreikalauti. kitos rungtynės vyks Pakruojy, turbūt rudeninėj pliurzėj. ten bus kitoks žaidimas :)

Grįžti į