...

Re: XXVI (26) turas:

2015 Rgs 12 10:37

Rgs 12 13:00, Vilnius

Trakai - : - Spyris

- Na, ką galiu pasakyti. Kai paskutinį kartą gyvai mačiau grajinančius riterius, tai atrodė puikiai.
Ta pertrauka, tikiuosi, kad per daug neišbalansavo ekipos narių ir sužais taip, kaip gali.

Spirdžiai trečiame rate nieko nerodo, stebuklų nesukuria, tikiuosi, kad ir šiandien nieko nesukurs. Čia vienas giesmininkas aka "psichologas" buvo labai aukštai nosį užrietęs dėl Laimio kariaunos pergalingo žaidimo, bet, kai komanda iš trečios pozicijos nuėjo down down, tai ir tasai vieversėlis nebegieda ditirambų spirdžiams.

13 val. bus rungtynės, tai pasimėgausime show.. 8-)

...

Re: XXVI (26) turas:

2015 Rgs 12 10:49

Žalgiris - Sūduva
26 turas / Rgs 12 19:30, Vilnius

- vėl Gaučas eis grajinti ir tasai jo žaidimas bus vilkų aistruoliams lyg kankinimas..
reiks pasistengti ir sukovoti, o ne durnių klijuoti..

kalakutai pučiasi prieš rungtynes, bet kažin, ar pajėgūs mesti rimtą iššūkį čempionams, jeigu spirdžius vos vos apžaidė, tai čia reikia grajinti įsijungus aukštą pavarą.. kartais abejoju, ar jie tokią turi..

...

Re: XXVI (26) turas:

2015 Rgs 12 14:05

- riteriai nuo rungtynių pradžios pradėjo tyčiotis įvačius muša, dar tiek progų iššvaistė..

41. Artiomas Hurenka Įvartis 5'
77. Aliaksandr Bychanok Įvartis 30'
10. David Arshakijan Įvartis 32'

TRAKAI 3 - 0 SPYRIS
po pirmojo kėlinio..

...

Re: XXVI (26) turas:

2015 Rgs 12 14:53

Antrame kėlinyje vienu metu buvo tyla..

bet kėliniui baigiantis dar du vinis į grabą įkalė riteriai

14. Rokas Stanulevičius Įvartis 71'
27. Nerijus Valskis Įvartis 88'


TRAKAI 5 - 0 SPYRIS.. :D

CEZIS
Pranešimai: 1582
Užsiregistravo: 2011 Kov 15 14:55
Palaikoma komanda: LFF kontora
Miestas: Karklų gatvė _-_ buto raktas po kilimėliu :) Achtung - pikta ciocė balkone :)

Re: XXVI (26) turas:

2015 Rgs 14 13:02

TRAKAI 5 - 0 SPYRIS
http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/trakai-spyris/451" onclick="window.open(this.href);return false;
2015-09-12 | 26 turas | LFF stadionas | Teisėjas: Darius Petraška | Žiūrovų: 400


„Trakų“ futbolininkai ir toliau nepaleidžia į priekį Vilniaus „Žalgirio“. Valdo Urbono treniruojama komanda 26-o „SMScredit.lt A lygos“ turo akistatoje namuose 5:0 (3:0) sutriuškino Kauno „Spyrį“.

„Riteriai“ iškovojo ketvirtą pergalę iš eilės, o kauniečiai per paskutinius šešis mačus nepatyrė pergalės skonio. „Trakai“ atsilikimą nuo žalgiriečių sumažino iki dviejų taškų, savo ruožtu, kauniečiai užtikrintai žengia penktoje vietoje.

Pirmo įvarčio Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione susirinkusiems gerbėjams ilgai laukti neteko: 4-ą minutę rezultatyvių perdavimų specialistas Jurijus Mamajevas surado Artiomą Gurenką, kuris baudos aikštelėje suklaidino varžovą ir pasiuntė kamuolį į vartus.

Po šalto dušo „Spyrio“ žaidėjai sukruto ir padėjo grasinti varžovams tolimais smūgiais ir atlikdami standartines padėtis. Vienos jų metu Marius Miškinis pabėgo nuo gynėjo ir galva smūgiavo šalia vartų.

Šių rungtynių likimas buvo nulemtas 29-ą ir 31-ą minutę – tada „riteriai“ pelnė du įvarčius, kurie palaužė svečius iš Kauno. Pirmą sykį pasižymėjo Aleksandras Byčenokas, kai jo komandos draugai pasinaudojo Igno Deduros klaida, o netrukus septynioliktą įvartį šiame sezone pelnė Davidas Aršakianas.

Tarp šių rezultatyvių išpuolių A. Byčenokas sykį sudrebino vartų konstrukciją, o per likusį pirmo kėlinio laiką tęsėsi „riterių“ atakų škvalas. Kauniečiai aštriau pagrasino tik kartą, kai Lukas Sendžikas nepasinaudojo šeimininkų vartininko ir gynėjo nesusikalbėjimu.

Po pertraukos antrą savo įvartį galėjo įmušti D. Aršakianas. Puolėjas po aštraus perdavimo iš kairiojo krašto smūgiavo puikiai, bet dar puikiau sužaidė Modestas Stonys, nukreipęs kamuolį į virpstą.

Artėjant dvikovai į pabaigą, kauniečiai vis dažniau atakuodavo ir priversdavo pirmą kartą „Trakų“ pirmos komandos marškinėlius apsivilkusį Luką Žukauską rodyti meistriškumą. Vartų sargas apsigynė nuo Dariaus Šinkūno ir Dmitrijaus Rekišo smūgių, o taip pat atrėmė ir po keitimo aikštėje pasirodžiusio Roko Krušnausko bandymą.

Savo ruožtu „riteriai“ dar du kartus surengė rezultatyvias atakas. 71-ą minutę puikiai išorine pėdos dalimi į tolimą vartų kampą smūgiavo Rokas Stanulevičius, o 88-ą minutę M. Stonį dar sykį nuginklavo „Trakų“ naujokas Nerijus Valskis.

Karolis Tretjakas/alyga.lt

CEZIS
Pranešimai: 1582
Užsiregistravo: 2011 Kov 15 14:55
Palaikoma komanda: LFF kontora
Miestas: Karklų gatvė _-_ buto raktas po kilimėliu :) Achtung - pikta ciocė balkone :)

Re: XXVI (26) turas:

2015 Rgs 14 13:04

ŽALGIRIS 3 - 0 SŪDUVA
http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/zalgiris-suduva/453" onclick="window.open(this.href);return false;
2015-09-12 | 26 turas | LFF stadionas | Teisėjas: Sergėjus Slyva | Žiūrovų: 700


Turo puošmena turėjusios tapti „Žalgirio“ ir „Sūduvos“ rungtynės ja netapo. Labai užtikrintai sužaidęs šalies čempionas pelnė greitą įvartį ir į medalius pretenduojančiai Suvalkijos komandai nepaliko jokių vilčių pakovoti bent dėl taško – 3:0 (1:0). Dusyk vilniečių gretose pasižymėjo Darvydas Šernas.

Po keletą minučių trukusios žvalgybos, pirmasis pavojingesnis „Žalgirio“ išpuolis baigėsi įvarčiu. Po perdavimu iš krašto Serge Nyuiadzio smūgį gynėjai blokavo. Kamuolys atšoko netoliese buvusiam Elivelto. Brazilo pakartotinis bandymas virto rezultatyviu perdavimu D.Šernui, kuris ramiai nukreipė kamuolį į vartų kampą.

Po įvarčio „Sūduva“ ėmė daugiau dėmesio skirti savo vartų saugumui ir į vilniečių aikštės pusę pereidavo labai retai. Sostinės komandos futbolininkai, nerasdami kelių į varžovų baudos aikštelę, bandė laimę tolimais smūgiais.

Virš vartų mušė Linas Pilibaitis. Džiugui Bartkui teko gaudyti gan pavojingus Manto Kuklio ir D.Šerno smūgius.

33-ą minutę „Žalgiris“ surengė greitą ataką. S.Nyaiadzis atliko perdavimą link vartų įkirtusiam L.Pilibaičiui. Rezultatyviausio vilniečių futbolininko smūgiuotas kamuolys atsimušė į abus virpstus ir grįžo į aišktę, bet buvo užfiksuota nuošalė.

Pirmoje rungtynių pusėje„Sūduva“ vos kartą pataikė į aikštės šeimininkų vartų plotą. Maximiliano Ugge nesulaukė varžovų dėmesio, todėl reidu per pusę aikštės priartėjo prie čempionų baudos aikštelės. Jo iš toli smūgiuotas kamuolys kliudė Semirą Kerlą ir šiek tiek pakeitė kryptį, tačiau Armantas Vitkauskas tam buvo pasiruošęs.

Antrasis kėlinis prasidėjo pirmojo scenarijumi. Sužaidus 8 jo minutes, Elivelto pabandė įmesti kamuolį į baudos aikštelę D.Šernui. Kilus gaisrui, jis atiteko be priežiūros paliktam S.Nyuiadziui. Prancūzo smūgis buvo tikslus.

Svečiai atsakė reta ataka, kurios metu Admirui Kecapui smūgiu galva po Vaido Slavicko perdavimo į baudos aikštelę įveikti A.Vitkausko nepavyko.

Po antrojo įvarčio „Žalgiris“ nenusiramino ir toliau laikė iniciatyvą savo rankose. Tris kartus pavojingais smūgiais varžovų vartams grasino L.Pilibaitis. Fantastinės progos neišnaudojo D.Šernas, įsigudrinęs smūgiuoti pro šalį po idealaus M.Kuklio perdavimo.

77-ą minutę darsyk blykstelėjo A.Kecapas. „Sūduvos“ legionierius puikiai įsiveržė į baudos aikštelę, suklaidino kelis varžovus, tačiau jo smūgį pažeme gynėjas vis tik spėjo blokuoti. Vėliau serbas prasiveržė iki galinės linijos ir atmetė kamuolį V.Slavickui, bet gynėjo smūgis nuskriejo virš vartų.

Kėliniui baigiantis auksinės progos neišnaudojo ir Andro Švrljuga. Kroatas nesugebėjo „uždaryti“ tikslaus Pauliaus Janušausko perdavimo, vilniečiams žaibiškai įžaidus kamuolį po svečių pražangos prie baudos aikštelės prieigų.

Galutinį tašką rungtynėse jau per teisėjo pridėtą laiką padėjo D.Šernas. Sūduviškiams pakėlus kampinį, puolėjas po M.Kuklio perdavimo iš aikštės gilumos iššoko prieš vartus, prasimetė kamuolį pro jį pasitikusį D.Bartkų ir į savo sąskaitą įsirašė dublį.

Martynas Pocius/alyga.lt

...

Re: XXVI (26) turas:

2015 Rgs 15 13:28

Lyderių trejeto pranašumas - vis didesnis

Savaitgalį vykusios rungtynės tarp ketvirtąją vietą užimančios Marijampolės "Sūduvos" ir lyderių trejeto atvėrė aštuonių taškų akivarą.

Nerijus Kesminas, alyga.lt

Vilniaus "Žalgiris" ir "Trakai" iškovojo triuškinamas pergales, o Klaipėdos "Atlanto" futbolininkai savo sąskaitą trimis taškais papildė net nežengęs į aikštę - uostamiesčio komandos varžovė pagal tvarkaraštį turėjo būti iš čempionato pasitraukusi Pakruojo "Kruoja".

Pamelavo. Sakoma, kad trečias kartas nemeluoja. "Sūduvos" viltis, jog šis prietaras - teisingas, neišsipildė: marijampoliečiai 0:3 pralaimėjo Vilniuje ir trečiąkart šį sezoną nusileido "Žalgiriui", į kurio vartus šiemet įmušė tik sykį, o iš savų kamuolį ėmė septynis kartus.

Algoritmas. Jei Darvydas Šernas įmuša "SMScredit.lt A lygoje", jis tai daro dukart per rungtynes. Ir daro nuosekliu ritmu, kas antroje dvikovoje. "Sūduva" irgi atsidūrė netinkamu metu netinkamoje vietoje - "Žalgirio" puolėjas tiksliais smūgiais privertė varžovus kapituliuoti ir rungtynių pradžioje, ir pabaigoje.

Grįžo. Nuo birželio LIetuvos čempionate nežaidęs saugas Mantas Kuklys prie čempionų pergalės prisidėjo rezultatyviu perdavimu. Nemažai sumaišties "Sūduvos" gynybos užtvarose kėlė ir Elivelto, per pastaruosius du su puse mėnesio iki tol rungtyniavęs mažiau nei pusvalandį.

Apetitas. "Norėjome įmušti daugiau, bet mums tinka ir 3:0", - nuomonę apie rezultatą išsakė "Žalgirio" gynėjas Andro Švrljuga.

17. Kamuolį į Kauno "Spyrio" vartus 5:0 laimėtose rungtynėse pasiuntęs Davidas Aršakianas savo įvarčių statistiką praplėtė iki šio skaičiaus. Turint galvoje tai, kad 20 įvarčių pelnęs Andrejus Paniukovas iš "Atlanto" išvyko į Prancūziją, o artimiausias jo persekiotojas "Sūduvos" kapitonas Tomas Radzinevičius šiemet "SMScredit.lt A lygoje" tiksliai smūgiavo 18 kartų, Armėnijos jaunimo rinktinėje derbiutavusį D.Aršakianą galima laikyti realiu pretendentu į čempionato snaiperių karaliaus titulą.

Nesutrukdė. Tai, kad šeši senosios sostinės komandos žaidėjai tik prieš pat rungtynes su kauniečiais grįžo iš įvairių šalių įvairių amžiaus grupių rinktinių, "Trakų" iš pusiausvyros neišmušė. Įvykiai klostėsi taip, kad Justinui Januševskiui pailsėti leidęs treneris Valdas Urbonas antrajame kėlinyje ramiai galėjo pasodinti ant suolo ir D.Aršakianą bei Moldovos nacionalinės komandos saugą Evgeną Zasavitchi.

Duobė. "Spyris" nelaimėjo šeštą kartą iš eilės, bet tai netrukdo debiutantams tvirtai laikytis penktoje turnyro lentelės vietoje.

Žygdarbis. Kauno "Stumbro" vartininkas Giedrius Kvedaras per teisėjo pridėtą laiką atrėmė ir "Klaipėdos granito" smūgiuotą 11 metrų baudinį, ir pakartotinį bandymą. Taip kauniečiams buvo išgelbėtas taškas - protokole liko skaičiai 1:1.

Nuomonė. "Lietuvos ir Bosnijos čempionatų lygis panašus, tik čia aikštės geresnės", - įvertino iš Bosnijos ir Hercegovinos į Lietuvą atvykęs "Klaipėdos granito" legionierius Pavle Sušičius. O mes skundžiamės.

Pagaliau. Utenos "Utenis" iškovojo pergalę po aštuonerių iš eilės nelaimėtų rungtynių. Sėkmę 2:0 dvikovoje su "Šiauliais" Aukštaitijos komandai atnešė Povilo Krasnovskio dublis. "Trys mėnesiai be pergalės, tai "duoda" psichologiškai", - lengviau atsikvėpė uteniškių treneris Mindaugas Čepas.

Atostogos. Antradienį "Atlantas" vyks į Marijampolę žaisti su "Sūduva". Tai bus pirmosios oficialios klaipėdiečių rungtynės po 17 dienų pertraukos.

Grįžti į