...

Re: XXVII (27) turas:

2012 Rgs 03 10:47

Paveikslėlis
Pirmadienį - Aukštaitijos derbis: "Ekranas" - "Kruoja"
http://www.fkekranas.lt/naujienos/pirma ... as--kruoja" onclick="window.open(this.href);return false;

Panevėžio „Ekranas“ rugsėjo 3 d., pirmadienį „Aukštaitijos“ stadione 19 val. ypač svarbiose A lygos XXVII turo rungtynėse susitiks su Pakruojo „Kruoja“. Tai bus trečiasis Aukštaitijos derbis, kuriame komandoms taškai labai svarbūs.

„Ekranas“ pergalės atveju išsaugotų trapų atstumą nuo antroje vietoje esančio Vilniaus „Žalgirio“, kuris savaitgalį namuose nugalėjo Alytaus „Dainavą“. Šiuo metu ekipos taškais susilygino, bet "Ekranas" yra dvejomis rungtynėmis mažiau sužaidęs.

Pakruojo ekipa po pergalės 2:1 prieš Marijampolės „Sūduvą“ atgaivino viltis kovoti dėl trečiosios vietos, nuo Suvalkijos komandos „Kruoja“ atsilieka 7 taškais, bet yra vieneriomis rungtynėmis mažiau sužaidusi.

„Ekranas“ ir „Kruoja“ šiame čempionate susitiks jau 3 kartą. Pavasarį Panevėžyje pergalę po Aurimo Kučio įvarčio 1:0 iškovojo šalies čempionai. Vasarą Pakruojyje vykusiose rungtynėse komandos išsiskyrė taikiai 1:1. Tąkart „Ekrano“ gretose pasižymėjo Andrius Velička.

XXVII turo ekspertas, buvusio Lietuvos rinktinės nario Darius Maciulevičiaus nuomone, šių rungtynių baigtį prognozuoti sunkiausia.

Jo nuomone, „Ekranas“ stabiliai žaidžia penkerius metus. Nors ekipai pasitaiko ir duobelių, tačiau jų niekada nebūna sezono pabaigoje. Panevėžiečių startas ir finišas – čempioniškas.

„Ekranas“ komanda, žinanti ką daro. Jie išsikėlę aukščiausius tikslus. Taip yra ir šiemet. Nemanau, kad jiems kas nors gali mesti iššūkį. Nebent „Žalgiris“, – vertino Futbolo.TV turo ekspertas.

Panevėžio futbolininkai ketvirtadienį Bukarešte pralaimėjo vietos „Steaua“ ir baigė kovas Europos frontuose. D. Maciulevičius nemano, jog „Ekranas“ bus pavargęs: „Yra daug laiko. Nebus ir psichologinės duobės, nes Panevėžio komanda patyrusi. Ji greitai persiorientuos į A lygą ir nemanau, jog liūdės.“

„Ekranui“ dėl diskvalifikacijos nepadės Egidijus Varnas. D. Maciulevičiaus nuomone, Panevėžio ekipa – puikiai sukomplektuota ir treneriai ras kuo jį pakeisti.

„Kruoją“ kamuoja daugelio komandų bėdos. Tai gera ekipa, tačiau žaisti sekasi sunkiai. Su lyderiais ji rungtyniauja gerai, o su silpnesnėmis komandomis – prasčiau. Pakruojiečiai noro turi daug, bet galbūt yra problemų komandos viduje? Dabar pasikeitė treneris, tad matysime, kaip viskas bus“, – apie Pakruojo komandą kalbėjo D. Maciulevičius.

Svečiai taip pat atvyks ne pajėgiausios sudėties – dėl diskvalifikacijos nebus Tomo Miklinevičiaus. „Kruoja“ turi ilgą atsarginių suolą, bet kiekviena netektis atsiliepia. Juo labiau, kad Tomui nerungtyniaujant, komanda dažnai pralaimi.“

...

Re: XXVII (27) turas:

2012 Rgs 03 14:42

A lyga: „Žalgiris“ įveikė alytiškius ir pavijo „Ekraną“
BNS ir lrytas.lt inf. http://www.lrytas.lt/-13466091151345043 ... %C4%85.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Aštuonioliktą pergalę Lietuvos futbolo A lygos XXVII turo rungtynėse iškovojo bei taškais (po 60) dešimties komandų turnyre pirmaujantį bei dviem mačais mažiau žaidusį čempioną Panevėžio „Ekraną“ pasivijo vicečempionas Vilniaus MFD „Žalgiris“.

Sekmadienį namuose vilniečiai 3:0 (2:0) sutriuškino septintojoje pozicijoje su 25 taškais esančius Alytaus „Dainavos“ futbolininkus.

Įvarčių autoriais aikštės šeimininkų gretose tapo Algis Jankauskas (7 min.), Ramūnas Radavičius (30 min.) bei Kamilas Bilinskis (85 min.).

Trečiojoje pozicijoje pirmenybėse - praėjusio sezono bronzos medalininkė Marijampolės „Sūduvos“ (50 taškų) vienuolikė.

A lygos turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Panevėžio „Ekranas“ 25 18 6 1 55:19 60
2. Vilniaus MFD „Žalgiris“ 27 18 6 3 55:14 60
3. Marijampolės „Sūduva“ 26 15 5 6 52:29 50
4. Pakruojo „Kruoja“ 26 14 4 8 37:23 46
5. Šiaulių „Šiauliai“ 27 13 3 11 57:42 42
6. Gargždų „Banga“ 26 9 7 10 27:26 34
7. Alytaus „Dainava“ 27 7 4 16 32:51 25
8. Tauragės „Tauras“ 27 6 2 19 27:67 20
9. Vilniaus REO 26 5 4 17 26:51 19
10.Klaipėdos „Atlantas“ 27 4 5 18 16:62 17


Rezultatyviausias čempionato žaidėjas - 21 įvartis - Artūras Rimkevičius („Šiauliai“).

...

Re: XXVII (27) turas:

2012 Rgs 04 11:29

EKRANAS 2 - 0 KRUOJA
XXVII (27) turas, 2012 09 03

“Ekranas” palaužė “Kruoją”
http://penalty.lt/ekranas-palauze-kruoja/" onclick="window.open(this.href);return false;

Panevėžio “Ekranas” namuose priėmė geografinę kaimynę Pakruojo “Kruoją” ir įveikė 2:0. Pirmajame kėlinyje pakruojiečiai stengėsi nenusileisti tituluotiems varžovams ir tai jiems neblogai pavyko. Iki pertraukos nei viena komanda persvaros neįgijo, bet kiek aktyvesni buvo svečiai.

Antrajame kėlinyje vaizdas aikštėje pasikeitė. “Ekranas” jau tapo tikrais šeimininkais, o “Kruoja” bandė laimę kontratakose. Jau baigiantis dvikovai šeimininkams pavyko realizuoti savo persvarą – po kampinio įmušė Aurimas Kučys. Paskutinėmis susitikimo minutėmis panevėžiečiai ir vėl gavo teisę atlikti smūgį nuo kampinio gairelės, po kurio svečių futbolininkas sužaidė ranka. Nuo žymos tiksliai smūgiavęs Arsenijus Buinickis padvigubino “Ekrano” persvarą ir padovanojo ekipai svarbius tris taškus.

Panevėžio “Ekranas” – Pakruojo “Kruoja” 2:0 (0:0)
Teisėjas: S.Slyva (Kaunas), 1150 žiūrovų
Įvarčiai: 77 min. A.Kučys, 90+1 min. (iš 11m.) A.Buinickis („Ekranas”)
Įspėjimai: 81 min. A.Vertelis („Ekranas”); 53 min. N.Mačiulis, 90 min. K.Matsionas („Kruoja”)

...

Re: XXVII (27) turas:

2012 Rgs 04 11:35

Paveikslėlis
„Kruoja“ pralaimėjo čempionui
http://www.fkkruoja.lt/naujienos-kruoja ... -cempionui" onclick="window.open(this.href);return false;

Pirmadienį A lygos XXVII turo rungtynėse Panevėžyje Pakruojo „Kruoja“ 0:2 (0:0) nusileido ketverių pastarųjų metų šalies čempionams – „Ekrano“ futbolininkams. Šeimininkai abu įvarčius pelnė po standartinių situacijų.

Įmušė antrajame kėlinyje

Komandos rungtynes pradėjo aktyviai. „Kruoja“ prie varžovų vartų kėlė nemažai kampinių. Tačiau patikimai žaidęs „Ekrano“ vartų sargas Emilijus Zubas ir gynėjai likviduodavo pavojų.
Galiausiai „Kruoja“ perėmė iniciatyvą. Kelias progas pasižymėti turėjo Sergėjus Žygalovas, bet jam šansų išnaudoti nepavyko.
Po pertraukos „Kruoja“ pametė raktą į sėkmingą žaidimą. Pranašiau rungtyniavusį „Ekraną“ 77-ąją minutę į priekį išvedė Aurimas Kučys. Jis įmušė po kampinio smūgiuodamas galva (0:1). Tas pats „Ekrano“ saugas po kelių minučių vykusios identiškos atakos metu mušė į skersinį.
„Kruoja“ rado savyje jėgų ir bandė lyginti rezultatą. Tačiau 90-ąją minutę rungtynių arbitras Sergėjus Slyva užfiksavo tyčinį Konstantino Matsiono žaidimą ranka baudos aikštelėje. Futbolininkui geltona kortelę parodyta gulint ant neštuvų. „Kruojos“ žaidėjas patyrė traumą ir buvo iškart išgabentas į ligoninę. K. Matsiono taisyklių pažeidimas įvertintas 11 metrų baudiniu, kurį realizavo Arsenijus Buinickis (0:2). Jo įvartis nulėmė rungtynių baigtį.
K. Matsionas tapo antruoju „Kruojos“ futbolininku priverstinai palikusiu aikštę. Prieš tai traumą patyrė Valdas Pocevičius.

Du skirtingi kėliniai

„Kruojos“ gretose debiutavo po pertraukos į komandą grįžęs Arvydas Veikutis. 25-erių metų saugas tikėjosi pergalės. „Lauksiu kitų rungtynių ir, tikiuosi, jog laimėsime. Įvarčius praleidome iš standartinių situacijų. Tai mums – tarsi kažkokia liga. Be to, varžovai turbūt labiau norėjo laimėti“, – svarstė A. Veikutis.
A. Kučio nuomone, „Ekranui“ nepavyko pirmasis kėlinys, kuriame panevėžiečiai žaidė chaotiškai: „Per pertrauką pasikalbėjome ir antrojoje mačo dalyje turėjome neabejotiną persvarą. 2:0 atspindi rungtynių eigą. Su „Kruoja“ šiemet pelniau antrąjį įvartį per dvejas rungtynes. Galbūt pakruojiečiai nežino, kaip mane dengti standartinių padėčių metu.“
„Kruojos“ vyriausiasis treneris Aidas Dambrauskas sveikino varžovus su pergale: „Pirmasis kėlinys buvo smagus – valdėme situaciją, susikūrėme progų. Po pertraukos vaizdelis pasikeitė. Naudos neatnešė ir keitimai.“
„Ekrano“ strategas Valdas Urbonas taip pat pripažino, kad pirmojoje mačo dalyje „Kruoja“ turėjo žaidybinį pranašumą. „Vėliau kuo toliau, tuo žaidimas darėsi simpatiškesnis. Pelnytai įrodėme, kad esame stipresni. Nežiūrint į tai, jog „Kruoja“ stengėsi ir dar kartą pademonstravo, kad ne veltui žengia taip aukštai“, – pakruojiečius gyrė V. Urbonas.

...

Re: XXVII (27) turas:

2012 Rgs 04 11:39

Paveikslėlis

Sunki čempionų pergalė
http://www.fkekranas.lt/naujienos/sunki ... nu-pergale" onclick="window.open(this.href);return false;

Panevėžio „Ekranui“ dėl geltonų kortelių padėti negalėjo Egidijus Varnas, dėl nedidelės traumos neregistruotas Uchenna Umeh, po truputį treniruojasi ir raumenis po operacijos stiprina Adama Fofana, o Edvinas Girdvainis prieš rungtynes apsinuodijo maistu.

Rungtynės prasidėjo be didesnės žvalgybos ir nieko nuostabaus, nes ekipos pakankamai gerai viena kitą pažįsta, tai jau trečiosios šių komandų rungtynės A lygos čempionate.

Pirmojoje rungtynių pusėje ekipoms stigo tikslumo. Pirma realesnė „Ekrano“ proga - 18 minutę, kada po Aurimo Vertelio perdavimo galva kiek pro šalį smūgiavo Arsenij Buinickij.

Varžovai atsakė išpuoliu, kuris baigėsi kampiniu prie „Ekrano“ vartų. Po jo kamuolys pavojingai praskriejo vartininko aikštelės plote, niekas iš „Kruojos“ žaidėjų perdavimo „neuždarė“.

Jau kitos atakos metu A. Buinickij pavojingai įsiveržė į baudos aikštelę ir iš aštraus kampo bandė kamuolį perduoti komandos draugui, tačiau netoliese buvęs vartininkas nuspėjo puolėjo veiksmus.

23 min. į “Ekrano” vartus galva smūgiavo “Kruojos” gynėjas Valdas Pocevičius, kamuolys praskriejo virš vartų.

Vėliau geras dešimt minučių „Kruojai“ sėkmingai sekėsi griauti „Ekrano“ žaidimą, o atakuojant bent jau „uždirbti“ kampinius. Nuo jų ekraniečiai patikimai gynėsi, užtikrintai žaidė vartininkas Emilijus Zubas.

34 min. nuo baudos aikštelės prieigų virš vartų smūgiavo Vitalijus Kavaliauskas. Po šio epizodo ekipos vyr. treneris Valdas Urbonas pakeitė Žilviną Kymantą, vietoj jo aikštėje pasirodė Edgaras Baranauskas. Kaip vėliau paaiškėjo, tai priverstinis keitimas, nes dėl patirtos nedidelės traumos puolėjas nebegalėjo žaisti visa jėga. Be to, strategas norėjo sustiprinti pajėgas aikštės viduryje ir perimti žaidimo gijas „Ekrano“ naudai.

Pirmasis kėlinys nieko konkretaus neatsakė futbolo gerbėjams. Po pertraukos vietoj V. Kavaliausko į aikštę išbėgo Rytis Pilotas, rungtyniavęs gynybos grandyje, dešinėje pusėje. Pirmame kėlinyje šioje pozicijoje žaidęs Vytautas Lukša ėmė žaisti kraštiniu saugu.

Po truputį „Ekranas“ perėmė iniciatyvą ir nuolat kūrė žaidimą „Kruojos“ aikštės pusėje. Keitimai pasiteisino, o „Kruoja“ buvo priversta sutelkti dėmesį gynybiniams veiksmams.

64 min. Giedrių Tomkevičių pakeitė Tadas Markevičius. Aikštės šeimininkų atakos aštrėjo ir brendo įvartis. 75 min. pavojingai smūgiavo A. Buinickij, tačiau kamuolys pataikė į varžovų gynėją. Po kampinio tiksliai kamuolį į vartus pasiuntė Aurimas Kučys, nepalikdamas vilčių vartininkui Mariui Eltermaniui. Beje, A. Kučys pavasarį taip pat po standartinės situacijos pelnė pergalingą įvartį rungtynėse su „Kruoja“. Tik tąkart jis pelnytas pirmo kėlinio viduryje.

Po penkių minučių vėlgi kampinis prie „Kruojos“ vartų, A. Kučys siekia galva kamuolį, šis sudrebina vartų skersinį, atsimuša į žemę ir pirmas prie kamuolio suskubo „Kruojos“ gynėjas, išmušęs jį kuo toliau nuo savo vartų.

Po įvarčio varžovai metėsi atakuoti. Pavojingų progų prie E. Zubo ginamų vartų nesukūrė, nedideles sumaištis netoli „Ekrano“ baudos aikštelės sėkmingai „gesindavo“ Panevėžio ekipos gynėjai, užtikrintas E. Zubo žaidimas neleido varžovams tikėtis nemokamų „dovanėlių“.

Perėmus kamuolį ekraniečiai stengėsi varžovus užklupti žaibiškomis atakomis. Greitas išpuolis 88 min. ir V. Lukšos galingas smūgis nuo baudos aikštelės prieigų, „Kruoją“ gelbsti laiku blokavęs kamuolį gynėjas.

Kampinis prie Pakruojo ekipos vartų ir gynėjas Konstyantyn Matsion kamuolį liečia ranka. Nuaidi teisėjo švilpukas, jis rodo į 11 m atžymą, o žaidėjas netrukus prieš save išvysta geltoną kortelę. 90 min. tiksliai, stipriai į vartų dešinę pusę smūgiuoja A. Buinickij, taip įtvirtindamas pergalę 2:0.

Per likusį laiką varžovai nieko pakeisti nesuspėjo, teisėjas netrukus paskelbė rungtynių pabaigą ir „Ekrano“ nelengvą pergalę 2:0.

Dabar A lygoje trumpa pertrauka dėl rinktinės oficialių varžybų iki rugsėjo 16 d. Tądien Panevėžio "Ekranas" namuose 15 val. susitiks su Marijampolės "Sūduvos" ekipa.

Statistika

Geltonos kortelės: 70' A. Vertelis ("Ekranas"); 53' N. Mačiulis, 90 K. Matsion ("Kruoja").

Keitimai

"Ekranas": 35' vietoj Ž. Kymanto - E. Baranauskas, 46' vietoj V. Kavaliausko - R.Pilotas, 63' vietoj G. Tomkevičiaus - T.Markevičius ("Ekranas").

"Kruoja": 71' vietoj V.Pocevičiaus - K.Jarmalavičius, 75' vietoj E.Veliulio - L.Savastas, 77' vietoj G.Slavicko - V.Čistjakovs.

...

Re: XXVII (27) turas:

2012 Rgs 04 11:43

Rungtynių įvykiai FKE LIVE
http://www.fkekranas.lt/live_new/lt.php/live/241" onclick="window.open(this.href);return false;


PABAIGA

90' - teisėjas prideda 3 min.
90' - Arsenij Buinickij tiksliai realizuoja 11 m baudinį! 2:0 priekyje FKE!
89' - "Kruojos" gynėjas kamuolį liečia ranka. Skiriamas 11 m baudinys į "Kruojos" vartus.
88' - V. Lukšos smūgį atremia vartininkas. Kampinis.
85' - varžovų išpuolis, L. Savasto perdavimas, kamuolys praskrieja šalia vartų.
84' - varžovų pavojingas išpuolis, kamuolį gaudo E. Zubas.
83' - A. Kučys galva smūgiuoja, kamuolys pataiko į skersinį...
83' - kampinis prie FK "Kruojos" vartų.
82' - A. Vertelis baudžiamas geltona kortele už imituotą pražangą.
80' - varžovai bando perimti iniciatyvą.
77' - Aurimaaaaaaas Kučyyyyyyys! Galva muša įvartį į tolimą vartų kampą!!! 1:0 priekyje FKE!
76' - dar viena pavojinga FKE ataka, kampinis.
75' - varžovų vartininkas gaudo kamuolį.
75' - pavojinga FKE ataka, deja, A. Buinickio smūgis pataiko į varžovų gynėją. Kampinis.
72' - E. Baranausko pražanga aikštės viduryje.
64' - netiksli varžovų ataka.
64' - vietoj G. Tomkevičiaus - T. Markevičius.
62' - kampinis prie "Kruojos" vartų, varžovai apsigina.
62' - kelių minučių atkarpą sėkmingiau žaidžia FKE.
60' - Y. Urdinov perdavimas į baudos aikštelę, kamuolį gaudo vartininkas.
59' - V. Lukšos smūgis pro šalį.
54' - E. Baranausko tolimas smūgis virš vartų.
53' - N. Mačiuliui geltona kortelė už pražangą prieš M. Andelkovič.
51' - A. Kučio pražanga netoli FKE baudos aikštelės.
46' - keitimas: vietoj V. Kavaliausko - R. Pilotas.

ANTRAS KĖLINYS

PERTRAUKA

45' - teisėjas skelbia pertrauką.
45' - teisėjas prideda 1 minutę.
43' - netikslus I. Deduros perdavimas aikštės viduryje.
42' - netikslus V. Kavaliausko perdavimas iš krašto į baudos aikštelę.
40' - V. Kavaliausko netikslus perdavimas greitos atakos metu.
38' - E. Veliulio smūgis virš vartų.
38' - nuošalėje A. Buinickij.
36' - V. Kavaliausko klaida aikštės viduryje.
34' - vietoj Ž. Kymanto - E. Baranauskas.
34' - V. Kavaliausko smūgis virš vartų.
31' - E. Zubas gaudo kamuolį. Vėliau netikslus A. Kučio perdavimas į priekį.
30' - kampinis prie FKE vartų.
30' - FKE apsigina ir surengė greitą, bet nesėkmingą ataką.
29' - dar vienas kampinis prie FKE vartų.
28' - pražanga prieš A.Vertelį aikštės viduryje.
27' - E. Veliuliui fiksuojama nuošalė.
26' - FKE apsigina.
26' - dar vienas kampinis prie "Ekrano" vartų.
26' - kampinis prie FKE vartų.
25' - netoli baudos aikštelės kamuolį praranda Ž. Kymantas.
23' - V. Pocevičiaus smūgis galva virš vartų.
21' - pavojinga situacija prie "Kruojos" vartų, A. Buinickij iš aštraus kampo nepavyksta perduoti kamuolio į baudos aikštelę.
20' - kamuolys pavojingai praskrieja šalia vartų.
20' - kampinis prie FKE vartų.
18' - po A. Vertelio perdavimo iš krašto galva smūgiuoja A. Buinickij, pro šalį.
16' - FKE ataka, Ž. Kymantas praranda kamuolį.
11' - greita varžovų ataka, V. Lukša perima kamuolį.
10' - kova aikštės viduryje, A. Kučio pražanga.
7' - nuošalėje A. Vertelis.
1' - pirma ataka baigiasi nesėkmingai, perdavimas į baudos aikštelę, kamuolį gaudo vartininkas E. Zubas.
1' - rungtynes pradeda "Kruojos" ekipa.

RUNGTYNIŲ PRADŽIA

Atsarginiai žaidėjai: Tadas Kauneckas, Edgaras Baranauskas, Rytis Pilotas, Dovydas Norvilas, Arnas Ribokas, Tadas Markevičius.

Panevėžio "Ekranas": Emilijus Zubas, Yani Urdinov, Ignas Dedura, Giedrius Tomkevičius, Vitalijus Kavaliauskas, Aurimas Kučys, Marko Andelkovič, Aurimas Vertelis, Arsenij Buinickij, Žilvinas Kymantas.

Atsarginiai žaidėjai: Giedrius Kvedaras, Karolis Jarmalavičius, Donatas Strockis, Gvidas Juška, Linas Savastas, Valdas Trakys, Valerijs Čystjakovs.

Pakruojo "Kruoja": Maris Eltermanis, Valdas Pocevičius, Irmantas Zelmikas, Konstyantyn Matsion, Alfredas Skroblas. Arvydas Veikutis, Giedrius Slavickas, Nerijus Mačiulis, Artūras Žulpa, Sergii Zhygalov.

Sveiki, futbolo gerbėjai! 19 val. "Aukšatitijos" stadione prasidės "General Financing A lyga" XXVII turo rungtynėse susitiks Panevėžio "Ekranas" ir Pakruojo "Kruoja".

...

Re: XXVII (27) turas:

2012 Rgs 04 11:44

FKE TV
http://www.fketv.lt/rungtynes/ivarciai/ ... a-ivarciai" onclick="window.open(this.href);return false;

Ekranas 2:0 Kruoja / Įvarčiai

Panevėžio "Ekranas" pirmadienį "Aukštaitijos" stadione labai svarbia pergale baigė III čempionato ratą.

77' A.Kučys (FKE) 1:0
90' A.Buinickij (FKE) 2:0

...

Re: XXVII (27) turas:

2012 Rgs 04 11:52

Paveikslėlis
A.Kučys: "Pailsėsime ir būsime pasiruošę A lygos finišui"
http://www.fkekranas.lt/naujienos/a-kuc ... os-finisui" onclick="window.open(this.href);return false;

Po pergalės A lygos XXVII ture 2:0 prieš "Kruojos" ekipą pirmojo įvarčio autorius Aurimas Kučys pažymėjo nelengvą pirmą kėlinį, kuomet varžovai bei klaidos perduodant kamuolį išbalansavo komandos žaidimą. Tačiau antrasis kėlinys, anot žaidėjo, parodė, kas labiau troško pergalės šiose rungtynėse.

FK „Ekranas“ atraminis saugas Aurimas Kučys: „Rungtynės, kaip ir tikėjomės, buvo sunkios. Ypač pirmasis kėlinys, nepavyko taip, kaip planavome. Lygtais pradėjome neblogai, tačiau kėlinio viduryje pora netikslių perdavimų išmušė visą ekipą iš vėžių, vyravo labai chaotiškas žaidimas. Pirmo kėlinio antra pusė buvo sunki. Per pertrauką rūbinėje pasikalbėjome, jog reikia žaisti savo žaidimą, perimti iniciatyvą. Antroje mačo pusėje mūsų persvara buvo neabejotina, rezultatas 2:0 atspindi antro kėlinio įvykius aikštėje.

Tas nuovargis, aišku, yra. Tačiau antroji susitikimo pusė parodė, jog jėgų turėjome, bėgome, kovojome. Tačiau, be abejo, jis jaučiasi. Gerai, jog netrukus trumpa pertrauka, pailsėsime ir būsime pasiruošę paskutinei čempionato stadijai, A lygos finišui.

Dvejos rungtynės prieš „Kruoją“ – du įvarčiai, nes vienerių nežaidžiau dėl diskvalifikacijos. Be to, praėjusiame sezone jiems taip pat mušiau įvartį, vadinasi, varžovai nežino kaip mane uždengti standartinėse situacijose“, - po rungtynių šypsojosi vienas pagrindinių pergalės kalvių, atraminis saugas Aurimas Kučys.

...

Re: XXVII (27) turas:

2012 Rgs 04 11:54

Paveikslėlis
FK "Kruoja" saugas Arvydas Veikutis:
http://www.fkekranas.lt/naujienos/a-kuc ... os-finisui" onclick="window.open(this.href);return false;

„Įvarčius praleidome po standartinių situacijų. Mūsų ekipoje tai jau tarsi kažkokia liga. Kiekvienose rungtynėse, jeigu praleidžiame, tai po standartinių situacijų. Netrūko daug kovos, matyt, jie labiau norėjo laimėti, nei mes. Nerealizavome savo progų, „Ekranas“ išnaudojo dvi standartines situacijas.

Galbūt trūksta koncentracijos, tiksliai, iki galo uždengti varžovą ir neleisti smūgiuoti. Tikėjausi pergalės savo debiutinėse rungtynėse. Teks ją atidėti kitoms rungtynėms. Taip, galbūt tai mūsų prasčiausios rungtynės prieš „Ekraną“, - po mačo kalbėjo "Kruojos" žaidėjas A. Veikutis.

...

Re: XXVII (27) turas:

2012 Rgs 04 11:55

Paveikslėlis
V.Urbonas: "Įrodėme, jog šią dieną esame stipresni"
http://www.fkekranas.lt/naujienos/v-urb ... -stipresni" onclick="window.open(this.href);return false;

Panevėžio "Ekrano" vyriausiasis treneris Valdas Urbonas džiaugėsi iškovota pergale, gyrė puikiai į žaidimą įsiliejusius jaunus futbolininkus, kurie mačo viduryje sustiprino "Ekrano" pozicijas aikštėje. Dabar laukia beveik dviejų savaičių pertrauka, per kurią ekraniečiai atgaus jėgas ir ruošis paskutinei čempionato stadijai, o visų pirma mačui su Marijampolės „Sūduva“.

FK "Ekranas" vyriausiasis treneris Valdas Urbonas: Pastaruoju metu turėjome ypatingai daug atsakingų varžybų. Kovos Europos turnyruose mums baigėsi ir tas grįžimas į A lygos kovų sūkurį nėra lengvas. Iš Rumunijos laukė nelengva kelionė namo, pasitvirtino mano nuogąstavimai. Pirmame kėlinyje jautėsi žaidėjų veiksmuose natūralus vangumas. Nebuvo tokio žmogaus, kuris imtųsi drąsiai iniciatyvos ir kurtų žaidimą. Daug smulkių klaidų aikštės viduryje, „Kruoja“ perimdavo kamuolį ir surengdavo atakas. Pirmą kėlinį varžovai turėjo žaidybinį pranašumą. Antrame kėlinyje atlikome keitimus.

Galiu pasakyti, jog Rytis Pilotas ir Edgaras Baranauskas labai sėkmingai įsiliejo į žaidimą, tai jauni vaikinai, atsakingu momentu išėję į aikštę ir sustiprinę žaidimą. Esu patenkintas jų pasirodymu. Antroje mačo pusėje sukūrėme tas situacijas, kurias išnaudoję pelnėme įvarčius. Matėsi, jog „Kruojai“ dingo tas užsivedimas, neturėjo to parako, kuriuo sėkmingai rungtyniavo pirmame kėlinyje. Aurimo Kučio gražus įvartis, vėliau jis pataikė į skersinį, V. Lukšos smūgiai – tai gražios žaidybinės situacijos. Įrodėme, jog šią dieną esame stipresni ir pelnytai nugalėjome.

„Kruoja“ išties labai stengėsi ir reikia ją tik pagirti, ekipa turnyro lentelėje užima aukštą vietą ir savo žaidimu įrodė, jog jos komanda yra verta.

Ž. Kymanto žaidimas nebuvo toks, kokio tikėjomės, be to, gavo traumą. Sakykime, priverstinis keitimas. Taip pat norėjosi sustiprinti aikštės vidurį, ten buvo didžiausios problemos. Tiek Ar. Žulpa, tiek N. Mačiulis bei S. Žygalov ir E. Veliulis gerai dengėsi, sėkmingai rungtyniavo aikštės viduryje ir su šiais žmonėmis nesusitvarkėme, pridarė nemalonių situacijų mums. Tad su Edgaro išėjimu norėjosi, jog sutvarkytume savo gynybines pozicijas.

Žinau, jog nesužaidėme gerų, stiprių rungtynių ir priežastys man yra aiškios, jas išdėsčiau jau anksčiau.

Pasiektos pergalės ir iškovoti taškai per tris pirmenybių turus, leidžia tikėtis mums pergalių ateityje, IV rate. Žinome, jog kiek įmanoma visi stengsis mums sutrukdyti, tačiau ši trumpa pauzė leis pailsėti, jauni, perspektyvūs žaidėjai yra pasiruošę padėti siekiant užsibrėžto tikslo, be to, patirtis yra mūsų pusėje. Bandysime neužleisti turimų pozicijų ir iškovoti čempionų titulą.

Dabar žaidėjams per tas nepilnas dvi savaites reikia pailsėti. Ši savaitė numatyta jėgų atstatymui. Kitą savaitę kibsime į darbą, laukia rugsėjo 16 d. Marijampolės „Sūduva“, turime būti pasiruošę. Laukia sunkus, kartu ir labai įdomus pirmenybių finišas", - - spaudos konferencijoje kalbėjo V. Urbonas.

...

Re: XXVII (27) turas:

2012 Rgs 04 12:01

Paveikslėlis
FK "Kruoja" vyr. treneris Aidas Dambrauskas:
http://www.fkekranas.lt/naujienos/v-urb ... -stipresni" onclick="window.open(this.href);return false;

"Visų pirma, sveikinu „Ekraną“ su pergale. Rungtynių rezultatu nesame patenkinti. Tos pačios problemos: įvarčiai, praleisti po standartinių situacijų. Dvejopai vertinčiau rungtynes. Pirmas kėlinys mums buvo smagus, sukūrėme momentų, praktiškai valdėme situaciją. Antrame kėlinyje vaizdas aikštėje pasikeitė. Pernelyg labai atsitraukėme į gynybą. Varžovai mus spaudė.

Nenoriu iškart daryti kategoriškų apibendrinimų, išanalizuosime klaidas ir žinosime pralaimėjimo priežastis. Žaidėme ne stipriausios sudėties, kai kurie nerungtyniavo dėl diskvalifikacijos už gautas korteles. Didelė netektis – Donatas Petrauskas. Antrame kėlinyje praradome iniciatyvą, nepavykdavo greitai kontratakuoti. Žinojome „Ekrano“ stipriąsias puses, tačiau vis vien praleidome įvarčius", - po mačo kalbėjo svečių ekipos strategas.
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2012 kartus.

...

Re: XXVII (27) turas:

2012 Rgs 04 12:02

"Ekranas" - "Kruoja": foto akimirkos
http://www.fkekranas.lt/naujienos/ekran ... -akimirkos" onclick="window.open(this.href);return false;


Po kelių savaičių pertraukos ne tik futbolas, bet ir fotografas Tomas Stasevičius grįžo į "Aukštaitijos" stadioną. Kviečiame peržvelgti jo paruoštą foto reportažą iš pergalingai pasibaigusių rungtynių "Ekranui", kur šalies čempionai nelengvai trečiojo rato paskutinėse rungtynėse 2:0 (0:0) palaužė "Kruojos" komandą.

...

Re: XXVII (27) turas:

2012 Rgs 04 12:05

Tauras (Tauragė) - Atlantas (Klaipėda) 1:1 (0:1)
Teisėjas: G.Mažeika (Kaunas), 400 žiūrovų
Įvarčiai: 90+3 min. (iš 11m.) V.Petkevičius („Tauras"); 5 min. M.N'Diaye („Atlantas")
Įspėjimai: 41 min. M.Kižys, 41 min. R.Kuzin, 42 min. M.Lėkis, 62 min. L.Marongiu („Tauras"); 42 min. E.Razulis, 75 min. P.Basič, 81 min. T.Lagator („Atlantas")

Paulius Jakelis

Turas startavo Tauragėje, kur svečiavosi pastaruoju metu puikią sportinę formą ir žaidimą demonstruojantis „Atlantas“. Būtent svečiai buvo laikomi rungtynių favoritais, o savo rimtus ketinimus parodė jau penktąją minutę, kai po P.Basičiaus perdavimo galva pasižymėjo M.N‘Diaye (1:0).

Ir toliau iniciatyva priklausė „Atlantui“, kuris ilgiau kontroliavo kamuolį, geriau atrodė aikštės viduryje bei aštriau puolė. Du kartus iki pertraukos vienas prieš vartininką atsidūrė E.Razulis, tačiau savo iealių progų neišnaudojo. Įvarčiu galėjo atsakyti ir šeimininkai, bet virš vartų iš dėkingos padėties smūgiavo V.Petkevičius. Pirmasis kėlinys taip ir baigėsi.

Po pertraukos svečių gretose aikštėje pasirodė E.Žarskis, kuris pakeitė traumą patyrusį, puikiai žaidusį D.Gordėjų. Netrukus ekipai teko atlikti dar vieną priverstinį keitimą, nes po R.Kuzino pražangos tęsti žaidimo negalėjo J.Vilavičius. Tai kiek išmušė „Atlantą“ iš vėžių ir antrame kėlinyje jau aktyviau atrodė tauragiškiai. Idealios progos po M.Kižio perdavimo neišnaudojo B.Titti. Šeimininkai šansų turėjo ir daugiau, tačiau atakų užbaigime lyderio neatrado.

Kai jau atrodė, kad „Atlantas“ išneš sveiką kailį, S.Babilius drąsiai veržėsi į baudos aikštelę, varžovas sužaidė ranka, o teisėjas skyrė vienuolikos metrų baudinį. Prie kamuolio stojo V.Petkevičius ir puikiu smūgiu į viršutinį vartų kampą išplėšė ekipai tašką – 1:1.
__________________________________________________
http://futbolo.tv/naujienos/985-xxvii-t ... o-persvara" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: XXVII (27) turas:

2012 Rgs 04 12:07

Šiauliai (Šiauliai) - Banga (Gargždai) 0:1 (0:0)
Teisėjas: A.Žuta (Klaipėda), 1000 žiūrovų
Įvarčiai: 84 min. G.Alaverdašvili („Banga")
Įspėjimai: 51 min. A.Staponka („Banga")

Paulius Jakelis

Į Saulės miestą šį kartą atvyko fenomenaliai trečiame rate rungtyniaujanti Gargždų „Banga“. Svečių gretose įvyko vienas rimtesnis pasikeitimas – vidurio saugų tandemą šį kartą sudarė nebe Ž.Banys ir Mandinho, kuris yra traumuotas, o Ž.Banys ir S.Tatiefangas, tad suprantamas buvo trenerio ir aistruolių nerimas.

Tačiau ir ši vidurio saugų pora greitai rado bendrą kalbą, o aikštėje vyravo apylygis žaidimas. Tiesa, skirtingai nei didžiąją šio rato dalį, Šiauliuose „Bangai“ gynyboje sekėsi sunkiai – vienas prieš vartininką atsidūrė A.Rimkevičius, vėliau – R.Vėževičius, tačiau šansai liko neišnaudoti. „Banga“ atsakė pavojingai G.Alaverdashvili ir Ž.Banio smūgiais, tačiau kamuolys skriejo greta vartų.

Ilgą laiką rezultatas nesikeitė, nors progų buvo ir toliau. Apskritai vyravo ganėtinai atviras futbolas – drąsiai atakavo tiek vieni, tiek kiti. Nors kiek geriau atrodė „Šiauliai“, šį kartą sėkmė labiau lydėjo svečius – 84-ąją minutę G.Alaverdashvili neišmušus kamuolio gynėjui pasinaudojo klaida ir išvedė „Bangą“ į priekį (1:0).

Per likusį laiką „Šiauliai“ desperatiškai stengėsi išsigelbėti, bet vien noro nepakako. Rungtynės taip ir baigėsi – dar viena „Bangos“ pergale.
___________________________________________________________________________________________
http://futbolo.tv/naujienos/985-xxvii-t ... o-persvara" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: XXVII (27) turas:

2012 Rgs 04 12:08

Žalgiris (Vilnius) - Dainava (Alytus) 3:0 (2:0)
Teisėjas: V.Vasiliauskas (Telšiai), 1300 žiūrovų
Įvarčiai: 7 min. A.Jankauskas, 30 min. R.Radavičius, 85 min. A.Botyrius („Dainava" į savo vartus) („Žalgiris")
Įspėjimai: 67 min. P.Sakalis („Dainava")

Paulius Jakelis

Intrigos prasme pačios neįdomiausios rungtynės vyko Vilniuje, kur „Žalgiris“ svečiams iš Alytaus vilčių nepaliko. Jau septintąją rungtynių minutę kamuolį į vartų tinklą pasiuntė A.Jankauskas, pasinaudojęs svečių klaida baudos aikštelėje (1:0).

„Žalgiris“ ir toliau apsukų nemažino, spaudė varžovus, neišnaudojo keleto šansų, kol 30-ąją minutę įtvirtino pranašumą. Šį kartą pasižymėjo jau R.Radavičius, vienu lietimu, kaire koja nuginklavęs G.Štreimikio ginamus vartus.

Iki pertraukos šeimininkai tiesiog privalėjo pelnyti dar bent vieną įvartį, tačiau su realizacija „Žalgiris“ bėdų turėjo nemažai.

Antrame kėlinyje žaidimas ir toliau nesikeitė – „Žalgiris“ laikė kamuolį, atlikdavo daug perdavimų savo aikštės pusėje, o varžovai tiesiog lakstė be kamuolio. Vien per antrąjį kelinį tris kartus idealių progų neišnaudojo K.Bilinskis, kuris galop vieną įvartį sukrapštė, pasižymėjęs 85-ąją minutę (3:0). Rezultatas galėjo būti ir didesnis, tačiau savo užduotį šeimininkai įvykdė ir pergalę iškovojo.
___________________________________
http://futbolo.tv/naujienos/985-xxvii-t ... o-persvara" onclick="window.open(this.href);return false;

Grįžti į