...

Re: XXVII (27) turas:

2014 Rgs 17 18:31

75` ignatjevas
radzinevičius nesukūrė nieko pavojingo, KG nuskubėjo į ataką ir veliulis ten išmaudė gynyjus SŪDUVOS ir I. pelnė įvartš.


75 minutę rezultatą išlygino "Klaipėdos Granitas". Įvartį pelnė B. Ignatyev.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XXVII (27) turas:

2014 Rgs 17 18:53

krizė kažkokia sūduvos, granito gynyba išskyrus vartininką tai grybavo kaip reikiant, bet pasinaudot net tuo nesugebėjo...

...

Re: XXVII (27) turas:

2014 Rgs 17 18:56

Sūduva irgi grybą pjovė gynyboje.. kažkaip keistai marijEmpoliečiai atrodo, du įvarčiai iš nuošalių... neįskaityti..

...

Re: XXVII (27) turas:

2014 Rgs 17 18:57

“Sūduvai” nepavyko iškovoti trijų taškų Klaipėdoje
Parašyta 2014.09.17 http://fksuduva.lt/?p=8663" onclick="window.open(this.href);return false;

Klaipėdos centrinis stadionas
Rungtynių teisėjas – Sergėjus Slyva
“Klaipėdos Granitas” 1 - 1 Marijampolės “Sūduva”
58′ [0-1] K. Chvedukas
75′ [1-1] B. Ignatyev



Rungtynių pradžioje “Sūduva” žaidė aktyviau, daugiau kontroliavo kamuolį. “Klaipėdos Granitas” dažnai greitas marijampoliečių atakas stabdydavo pražangomis. Pirmas pavojingas momentas prie klaipėdiečių vartų kilo10 minutę. Tomas Radzinevičius smūgiavo iš maždaug 17 metrų atstumo į apatinį vartų kampą, tačiau smūgį atrėmė vartininkas.

Įpusėjus pirmąm kėliniui žaidimo eiga nekito. “Sūduva” ir toliau daugiau kontroliavo kamuolį, tačiau pavojingų atakų sukurti nepavykdavo. “Klaipėdos Granito” futbolininkai žaidė greitomis atakomis paremtą futbolą.

34 minutę klaipėdiečius išgelbėjo vartininkas. Tomas Radzinevičius baudos aikštelės prieigose atliko perdavimą Mindaugui Grigaravičiui, kurio pavojingą smūgį atrėmė vartininkas.

“Sūduvos” gynyba pirmame kėlinyje žaidė patikimai, išskyrus keletą kampinių “granitiečiai” pavojingų progų įvarčiui pasiekti neturėjo.

Besibaigiant pirmam kėliniui Valentin Baranovskij pavojingai smūgiavo iš baudos aikštelės krašto, tačiau ir vėl pagirtinai sužaidė “granitiečių” vartininkas.

Pirmasis kėlinys baigėsi lygiu rezultatu 0:0.

53 minutę po Armino Vaskelos perdavimo pavojingai iš toli smūgiavo Maximiliano Ugge, tačiau legionieriaus stiprus smūgis skriejo greta virpsto.

58 minutę įvartis krito į “Klaipėdos Granito” vartus. Po “aštraus” Tomo Radzinevičiaus perdavimo Karolis Chvedukas vienu lietimu nukreipė kamuolį į vartus.

63 minutę po greitos marijampoliečių atakos kamuolį baudos aikštelėje turėjęs Tomas Radzinevičius perdavė kamuolį Mariui Činikui, kurio smūgį atmušė vartininkas.

Įmušusi įvartį “Sūduvos” komanda ir toliau kontroliavo žaidimo eigą, rengė ilgas atakas ir stengėsi branginti kamuolį, atlikti užtikrintus perdavimus.

75 minutę rezultatą išlygino “Klaipėdos Granitas”. “Sūduvos” gynėjus suklaidinęs ir nestipriai, tačiau labai tiksliai iš maždaug 11 metrų smūgiavo Boris Ignatyev.

82 minutę puikų reidą kraštu surengė Mindaugas Grigaravičius. Apžaidęs kelis varžovų gynėjus ir įsiveržęs į klaipėdiečių baudos aikštelę smūgiavo į vartus, tačiau jo smūgį atrėmė vartininkas.

83 minutę iš maždaug 6 metrų smūgiavo po keitimo aikštėje pasirodęs Mohamad Kdouh, tačiau ir vėl fantastiškai sužaidė varžovų vartininkas.

Rungtynių pabaigoje “Sūduva” kilo į lemiamą vartų šturmą. Nuolat kūrė progas prie “Klaipėdos Granito” vartų, tačiau įvarčio įmušti vis nepavyko.

90 minutę greitos atakos metu Mohamad Kdouh veržėsi kraštu ir atliko gerą, žemą perdavimą į baudos aikštelę, bet Tomas Radzinevičius kamuolio nepasiekė.

Per likusį rungtynių laiką “Sūduvai” įmušti nepavyko. Galutinis rungtynių rezultatas – 1:1.


...

Re: XXVII (27) turas:

2014 Rgs 17 19:47

Raudoną kortelę gavo Sūduvai įvartį pelnęs Karolis Chvedukas.

Įvarčiai: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... xzCBZKiq8A" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: XXVII (27) turas:

2014 Rgs 18 08:26

„Klaipėdos granitas“ – Marijampolės „Sūduva“ 1:1 (0:0)

„Klaipėdos granitas”: T.Norbutas, R.Borusas (66 min. A.Jurgelevičius), D.Nakrošius, R.Pilotas, O.Tarasenko, O.Dmytrenko, D.Galkevičius (45 min. M.Zizelevas), A.Kurbangalijevas, A.Ribokas, E.Veliulis, B.Ignatjevas (89 min. R.Urbelis).

„Sūduva“: D.Bartkus, V.Bagdanavičius, D.Isoda (51 min. T.Snapkauskas), M.Kovačevičius (82 min. M.Kdouh), M.Ugge, V.Baranovskis (46 min. M.Činikas), K.Chvedukas, M.Grigaravičius, M.Šoblinskas, A.Vaskela, T.Radzinevičius.

Įvarčiai: B.Ignatjevas (75) ; K.Chvedukas (58).

Geltonos kortelės: A.Kurbangalijevas (11), B.Ignatjevas (56), E.Veliulis (90+2) ; M.Kovačevičius (15), T.Snapkauskas (61).

Raudonos kortelės: K.Chvedukas (90+2)

...

Re: XXVII (27) turas:

2014 Rgs 18 08:28

KLP GRANITAS 1 - 1 SŪDUVA
http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/Granitas-Suduva/277" onclick="window.open(this.href);return false;
http://alyga.smscredit.lt/naujiena/Sudu ... edoje/1444" onclick="window.open(this.href);return false;
2014-09-17 | 27 turas | Klaipėdos centrinis stadionas | Teisėjas: Sergėjus Slyva | Žiūrovų: 250


Marijampoliečiai pirmojo kėlinio metu žaidė kokybiškiau ir turėjo akivaizdžią teritorinę persvarą. 10-ąją minutę į žaidimą buvo priverstas įsitraukti „Klaipėdos granito“ vartininkas Tadas Norbutas. Jaunasis vartų sargas atrėmė pavojingą Tomo Radzinevičiaus smūgį į artimąjį vartų kampą. Kiek vėliau T.Norbutas suklydo neapdairiai palikęs vartus, tačiau kilusia sumaištimi svečiai nepasinaudojo.

Šeimininkai varžovų vartams grasino tik tolimais smūgiais arba kampiniais. Visa tai trokštamo rezultato neatnešė, savo vietose buvo gynėjai arba vartininkas.

„Sūduvos“ spaudimas kėliniui artėjant į pabaigą vis didėjo. 34-ąją minutę šeimininkų sirgaliai galėjo lengviau atsikvėpti ir paploti vartininkui. T.Radzinevičius šalia baudos aikštelės atliko perdavimą Mindaugui Grigaravičiui, kurio smūgį atrėmė T.Norbutas. Netrukus greitos atakos metu šalia vartų smūgiavo Milošas Kovačevičius.

Valentinas Baranovskis galėjo pelnyti įvartį į rūbinę, tačiau vėl su savo užduotimis puikiai susitvarkė „Klaipėdos granito“ vartų sargas.

Po pertraukos aikštėje nepasirodė vienas iš šeimininkų lyderių Dominykas Galkevičius, tad „Sūduva“ vos tik nuaidėjus teisėjo švilpukui pradėjo dar ryškiau dominuoti kiekviename aikštės metre.

Svečių atakos ritosi viena po kitos - Marius Šoblinskas smūgiavo tiesiai į vartininką, pavojingu tolimu smūgiu taip pat atsakė Maximiliano Ugge, bet 58-ąją minutę klaipėdiečių gynyba kapituliavo. T.Radzinevičius atliko aštrų ir stiprų perdavimą Karoliui Chvedukui, kuris išvengęs varžovo globos iš arti vienu lietimu nukreipė kamuolį į vartų tinklą.

„Sūduva“ sustoti neketino. Mariaus Činiko smūgiuotą kamuolį į kampinį nukreipė T.Norbutas, o rezultatyvų perdavimą atlikusiam puolėjui taip pat nepavyko realizuoti dėkingos progos.

Visgi marijampoliečiai prarado budrumą ir buvo skaudžiai nubausti. 75-ąją minutę Ernestas Veliulis atliko perdavimą į baudos aikštelę Borisui Ignatjevui, kuris suklaidino varžovą ir tiksliu smūgiu atstatė lygų rezultatą. Kelias minutes po išlyginamojo įvarčio granitiečiai buvo tarsi ant sparnų, bet pasinaudoti svečių sutrikimu nepavyko.

Atsigavę po šalto dušo „Sūduvos“ futbolininkai surengė šeimininkų vartų apgultį, tačiau „Klaipėdos granito“ vartininkas atrėmė M.Grigaravičiaus, Mohamado Kdouh bei Armino Vaskelos smūgius ir sunkioje kovoje išplėšė savo komandai labai saldų tašką.

Paskutinis emocingos dvikovos akcentas įvyko 92-ąją minutę, kai už nesportišką elgesį buvo parodyta raudona kortelė įvartį pelniusiam K.Chvedukui.

...

Re: XXVII (27) turas:

2014 Rgs 18 08:32

LFF svetainė rezą liewą išpostino..


FK BANGA 1 - 5 ŽALGIRIS - turi būti

***

link: http://www.lff.lt/lt/article/zalgiris_v ... e_neturejo" onclick="window.open(this.href);return false;

Gargždų „Banga “ – Vilniaus „Žalgiris“ 1:3 (0:2)

„Banga“: I.Driomovas, M.Bitinas, B.Spietinis, A.Verbetchi, A.Butkus (78 min. D.Pačkauskas), E.Drąsutis (56 min. A.Stiožka), V.Makijevas, S.Ševčiukas, E.Zagurskas, A.Sirykas, K.Upstas.

“Žalgiris”: A.Vitkauskas, G.Freidgeimas (46 min. V.Šilėnas), S.Kerla, A.Švrjluga, E.Vaitkūnas, A.Jankauskas, D.Šemberas (71 min. A.Velička), A.Žulpa, M.Kuklys, S.Nyuiadzis (73 min. P.Janušauskas), L.Pilibaitis.

Įvarčiai: S.Ševčiukas (56); D.Šemberas (32 iš 11 m. baudinio), A.Švrjluga (44, 70); V.Šilėnas (51), M.Kuklys (78).

Geltonos kortelės: A.Butkus (25), A.Stiožka (63); A.Švrljuga (63), S.Kerla (85).

...

Re: XXVII (27) turas:

2014 Rgs 18 08:39

FK BANGA 1 - 5 FC ŽALGIRIS
http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/Banga-Zalgiris/278" onclick="window.open(this.href);return false;
http://alyga.smscredit.lt/naujiena/Zalg ... urejo/1445" onclick="window.open(this.href);return false;

2014-09-17 | 27 turas | Gargždų m. stadionas | Teisėjas: Gediminas Mažeika | Žiūrovų: 250


Sostinės ekipa mačą pradėjo kiek neįprasta gynybos linija: centro gynėjų duetą sudarė Semiras Kerla ir Algis Jankauskas, gynėjas A.Švrljuga buvo perstumtas į krašto saugus, o kroato vietą šįkart užėmė Georgas Freidgeimas.

Svečiai nuo pirmųjų minučių užgulė gargždiškių vartus. Didelėmis pajėgomis savo aikštės pusėje išsirikiavusi „Banga“ visų pirma tikėjosi nepraleisti įvarčio, todėl priekyje žaidusį Sergijų Ševčiuką perdavimai pasiekdavo labai retai.

Pirmasis pavojingas momentas prie aikštės šeimininkų vartų buvo sukurtas 11-ąją minutę, labai pavojingai iš toli smūgiavus Artūrui Žulpai. Kitos atakos metu Mantas Kuklys puikiu perdavimu surado į baudos aikštelę įkirtusį A.Švrljugą, bet legionierius kamuolį pasiuntė virš vartų.

Varžovų gynybos bastionuose „Žalgiris“ ir toliau ieškojo spragų, pavojingais smūgiais vartams grasino Linas Pilibaitis ir S.Kerla. Kėlinio viduryje savo šanso neišnaudojo M.Kuklys, po kamuolį perėmusio A.Švrljugos perdavimo smūgiavęs nestipriai ir nesukėlęs vartininkui Ignui Driomovui didesnių sunkumų.

Individualiu reidu dešiniu flangu Klaudijus Upstas sukūrė bene vienintelį pirmoje dvikovos pusėje momentą prie svečių vartų. Iki galinės linijos su kamuoliu prasibrovęs futbolininkas prie savęs pritraukė iškart tris varžovų gynėjus, tačiau jo perdavimą laisviems komandos draugams sugebėjo perimti ketvirtasis varžovas.

Iki tol nesugebėjusiems įmušti čempionato lyderiams 32-ąją minutę į pagalbą atėjo patys gargždiškiai. Po kampinio S.Kerla netaikliai galva smūgiavo į vartus, tačiau rungtynių arbitras parodė į 11 m. žymą, fiksuodamas aikštės šeimininkų futbolininko žaidimą ranka. Prie kamuolio stojęs Deividas Šemberas I.Driomovui nepaliko jokių šansų.

Kėlinio pabaigoje „Žalgirį“ darsyk aplankė sėkmė. Po pražangos šalia baudos aikštelės M.Kuklys baudos smūgiu pataikė į išrikiuotą gyvatvorę, bet kamuolys nukrito šalia buvusiam A.Švrljugai, kuris savo progos nepraleido.

Iškart po pertraukos žalgiriečių vartininkui Armantui Vitkauskui teko pirmą kartą rungtynėse į žaidimą įsijungti ir kumščiai atmušti Sergijaus Ševčiuko baudos smūgį iš aštraus kampo.

Svečių atsako ilgai laukti neteko ir po puikiai įžaisto baudos smūgio „Žalgiris“ pelnė trečiąjį įvartį 51-ąją minutę. E.Vaitkūnui „pakabinus“ kamuolį šalia vartų, dvikovą laimėjęs Serge Nyuiadzis nukreipė kamuolį be priežiūros paliktam Vaidotui Šilėnui. Antrajame kėlinyje aikštėje pasirodęs saugas buvo tikslus.

Po trijų minučių už galvos griebėsi L.Pilibaitis, sulaukęs tikslaus V.Šilėno perdavimo ir iš poros metrų sudrebinęs aikštės šeimininkų vartų skersinį.

Gargždiškiai pasinaudojo tuo, kad net „Žalgirio“ gynėjai drąsiai lankydavo prie varžovų vartų ir kiek netikėtai surengė rezultatyvią kontrataką 56-ąją minutę. K.Upstas puikiai prasiveržė dešiniu kraštu. Jo perdavimą pirštų galais lietė A.Vitkauskas, bet kamuolys vis tiek atiteko S.Ševčiukui, kuris puikiai suklaidinęs du gynėjus sušvelnino rezultatą.

Praleistas įvartis tik trumpam atvėsino vilniečių įvarčių alkį. 70-ąją minutę M.Kuklys idealiu perdavimu surado į baudos aikštelę įkirtusį A.Švrljugą. Kroatas gražiai paguldė prie jo atskubėjusį gynėją ir pelnė savo antrąjį įvartį rungtynėse.

Dalinęs perdavimus komandos draugams, M.Kuklys pats pasižymėjo 78-ąją minutę. Saugas techniškai krūtine susistabdė gynėjų atmuštą kamuolį ir puikiu smūgiu į vartų kampą užbaigė „Bangos“ triuškinimą.

Visiškai atsipalaidavusius svečius per paskutines 10 minučių net dukart galėjo nubausti Arturas Syrikas. Iš pradžių po nedidelio sąmyšio baudos aikštelėje futbolininkas smūgiavo šalia vartų, vėliau išbėgo vienas prieš vartus po Algio Jankausko klaidos išmušant kamuolį, tačiau nesugebėjo pergudrauti jį pasitikusio ir komandą nuo antrojo įvarčio išgelbėjusio A.Vitkausko.

...

Re: XXVII (27) turas:

2014 Rgs 18 08:53

NAUJIENOS GYVAI
http://www.zalgiris-vilnius.lt/rungtynes/317" onclick="window.open(this.href);return false;

90' Rungtynės baigėsi. Sveikiname su puikia pergale!
86' Kerla prilaikė pabėgantį varžovą, todėl yra baudžiamas.
86' „Bangos“ kontaratakos metus net du žaidėjai pabėga prieš Vitkauską, bet mūsų vartininkas puikiai atlieka savo darbą!
85' Iš toli laimę vėl pabando Kuklys. Smūgis - netikslus.
83' Progą vėl smūgiuoti į vartus gauna šeimininkai. Kamuolys nusipjauna nuo kojos ir skrieja toli nuo vartų.
79' Gargždų komandoje Butkų pakeitė Dovydas Pačkauskas.
78' Kuklys puikiai pasitaiso kamuolį ir kaire koja muša penktą komandos įvartį!
74' Paulius Janušauskas keičia Nyuiadzi.
73' Kerla vėl smūgiuoja galva. Šiek tiek netiksliai.
72' Amdrius Velička keičia Deividą Šemberą
70' Švrljuga muša dar vieną įvartį! Po Kuklio perdavimo kroatas išguldo gynėjus baudos aikštelėje ir siunčia kamuolį į vartus.
62' Aikštėje kyla nedidelis susistumdymas, kurio pabaigoje Švrljuga ir Stiožka baudžiami geltonosiomis kortelėmis.
56' Šeimininkų komandoje Edgarą Drąsutį pakeitė Artiomas Stežka.
53' „Bangai“ pavyksta atsakyti pavojinga ataka ir Sergejus Ševčukas švelnina rezultatą.
52' Pilibaitis po puikaus perdavimo galva pataiko į skersinį.
51' Tobulai atlikta standartinė padėtis. Kuklys siunčia kamuolį į kraštą Vaitkūnui, šis į baudos aikštelę - Nyuiadzi, o šos skersai baudos aikštelę - Šilėnui. Vaidotas netrukdomas muša įvartį!
47' Gargždų ekipa uždirba baudos smūgį prie mūsų baudos aikštelės kairiosios linijos. Kamuolys skrieja tiesiai į Armantą Vitkauską, kuris kamuolį ramiai atmuša kumščiais.

Mūsų ekipoje Vaidotas Šilėnas pakeitė Freidgeimą. Švrljuga grįžo į gynėjo poziciją, o Šilėnas užima krašto saugo vietą,

Prasidėjo antrasis kėlinys.

Pirmasis kėlinys - baigtas. Pirmaujame 2:0!


44' Varžovai netoli savo baudos aikštelės griauna Kuklį. Jis pats atlieka smūgį, bet pataiko į kitą žalgirietį, o čia pat buvęs Švrljuga muša įvartį!
43' Gargždų komanda sugebėjo porai minučių atitolinti žaidimą nuo savo baudos aikštelės, žaidimas vyksta aikštės centre.
38' Pilibaitis greitoje atakoje susistabdo sudėtingai skriejusį kamuolį, bet smūgiuoja virš vartų.
37' „Žalgiris“ įžaidžia dar vieną kampinį. Egidijus Vaitkūnas šauna iš toli, bet į vartus nepataiko.
35' Kuklys klastingu smūgiu siunčia kamuolį greta virpsto.
33' Baudinį ramiai realizuoja Deividas Šemberas. Laimime 1:0!
31' Dar vienas „Žalgirio“ kampinis. Oro dvikovą laimi Kerla, bet kamuolys skrieja greta vartų. Vis dėlto teisėjas skiria 11 m. baudinį, nes varžovas lietė kamuolį ranka.
28' Pirma pavojinga „Bangos“ ataka. Šeimininkams pavyksta reidas dešiniuoju kraštu, bet smūgio į vartus atlikti nepavyko.
26' Baudos smūgį atlikęs Kuklys pataikė į sienelę.
24' Netrukus Andrius Butkus stabdo kamuolį ranka netoli savo baudos aikštelės ir yra baudžiamas geltonąja kortele.
24' Švlrjuga perima kamuolį iš gynėjo, dar papildomai klaidina jį dešiniajame krašte ir atlika perdavimą Kukliui. Po šio smūgio šeimininkus nuo įvarčio gelbsti vartininkas.
18' Prie atakos jungiasi Semiras Kerla. Bosnis gauna progą smūgiuoti iš baudos aikštelės krašto, bet taip pat siunčia kamuolį virš vartų.
16' Kuklys vėl siunčia Švrljugą į priekį, kroatas perduoda kamuolį į baudos aikštelę, bet ten jo niekas nelaukia.
14' Puiki vilniečių greita ataka kairiuoju kraštu. Nyuiadzi išveda Pilibaitį į smūgiui patogią poziciją, bet puolėjas taip pat nepataiko į vartus.
12' Mantas Kuklys puikiai perduoda kamuolį į baudos aikštelę Švrljugai. Kroatas smūgiuoja vienu lietimu, bet į vartus nepataiko.
11' Dešiniajame krašte „Žalgiris“ uždirba pirmą kampinį. „Banga“ išmuša kamuolį iš baudos aikštelės, bet iš toli labai galingai šauna Artūras Žulpa. Iki fantastiško įvarčio pritrūko šiek tiek tikslumo,
10' Vilniečiams pavyko visiškai užvaldyti žaidimo kontrolę, kamuolys nuolat yra netoli šeimininkų baudos aikštelės.
7' Po Lino Pilibaičio perdavimo iš dešiniojo krašto Serge'as Nyuiadzi smūgiuoja galva, bet kamuolys skrieja vartininkui į rankas. Be to, prancūzui fiksuojama pražanga.
4' Kol kas aikštėje vyksta žvalgyba. „Žalgiris“ jau keletą kartų surengė atakas dešiniuoju kraštu, bet Švrljugai perdavimai į baudos aikštelę nepavyko.
Rungtynės prasidėjo.

...

Re: XXVII (27) turas:

2014 Rgs 18 09:42

"BANGA" 1 - 5 "ŽALGIRIS"
GARGŽDAI

foto: http://www.zalgiris-vilnius.lt/galleries/781.html" onclick="window.open(this.href);return false;


Kaip sako dzūkai, "ŽIŪROM" ir mėgaujamės. Čia: čempionai iš mandarinų sultis spaudė. :mrgreen:

...

Re: XXVII (27) turas:

2014 Rgs 18 09:52

Paveikslėlis BANGA 1 - 5 FC ŽALGIRIS Paveikslėlis

0:1 Deividas Šemberas (33 iš 11 m)
0:2 Andro Švrljuga (44)
0:3 Vaidotas Šilėnas (51)
1:3 Sergejus Ševčukas (53)
1:4 Andro Švrljuga (70)
1:5 Mantas Kuklys (78)


Įspėti: Andrius Butkus (24), Artiomas Stiožka (62) / Andro Švrljuga (62), Semiras Kerla (86)

Banga: Ignas Driomovas, Mindaugas Bitinas, Benas Spietinis, Andrėjus Verbetchi, Andrius Butkus (79' Dovydas Pačkauskas), Edgaras Drąsutis (56' Artiomas Stiožka), Valerijus Makijevas, Sergijus Ševčiukas, Eivinas Zagurskas, Arturas Sirykas, Klaudijus Upstas.

Žalgiris: Armantas Vitkauskas, Georgas Freidgeimas (46' Vaidotas Šilėnas), Algis Jankauskas, Semiras Kerla, Egidijus Vaitkūnas, Andro Švrljuga, Deividas Šemberas (72' Andrius Velička), Artūras Žulpa, Mantas Kuklys, Serge'as Nyuiadzi (74' Paulius Janušauskas), Linas Pilibaitis.

...

Re: XXVII (27) turas:

2014 Rgs 18 09:53

GARGŽDUOSE - DAR VIENA PERGALĖ
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... rgale.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai per „SMScredit.lt A lygos“ XXVII turo rungtynes išvykoje nugalėjo Gargždų „Bangą“ 5:1 (2:0).

Mūsų komandai Gargžduose negalėjo padėti dėl išnaudoto geltonųjų kortelių limito diskvalifikuotas Jakubas Wilkas, todėl treneriai atliko keletą taktinių pakeitimų. Į dešiniojo krašto saugo poziciją buvo pastūmėtas Andro Švrljuga, o kroato poziciją gynybos krašte užėmė Georgas Freidgeimas. Vidurio gynėjų duetą su Semiru Kerla šį kartą sudarė Algis Jankauskas.

„Banga“ pasirinko tradicinę „Žalgirio“ varžovams taktiką - masyvią gynybą ir bandymus kontratakuoti. Su tokia situacija puikiai pažįstami vilniečiai nuo pirmųjų minučių perėmė iniciatyvą ir vieną po kitos pradėjo rengtis atakas. Kaip įprasta, daugiausia buvo stengiamasi žaisti kraštais.

„Žalgiriui“ neblogai sekėsi kurti pavojingas progas, bet baigiamojoje atakos fazėje vis pritrūkdavo arba taiklaus smūgio, arba taiklaus perdavimo. Vis dėlto 33 min. vilniečiams pavyko pralaužti ledus kiek netikėtoje situacijoje. Po kampinio su S. Kerla kovojęs gynėjas pataikė ranka į kamuolį ir į „Bangos“ vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys. Jį tvirtai realizavo komandos kapitonas Deividas Šemberas.

Po įvarčio vilniečiai apsukų nesumažino ir prieš pat pirmojo kėlinio pabaigą pasižymėjo dar kartą. Tai padaryti vėl pavyko po standartinės situacijos. Gargždiškiai netoli savo baudos aikštelės pargriovė Mantą Kuklį, o po jo smūgio kamuolys pataikė į komandos draugą ir atšoko A. Švrljugai po kojomis. Kroatas progos nepraleido ir pasiuntė kamuolį į šeimininkų vartus.

Po pertraukos „Žalgirio“ ekipoje pasirodė Vaidotas Šilėnas ir jau vienu pirmųjų lietimų pelnė įvartį. Vilniečiai puikiai atliko standartinę padėtį, kurios pabaigoje po M. Kuklio, Egidijaus Vaitkūno ir Serge'o Nyuiadzi perdavimų V. Šilėnui beliko pataikyi į vartus.

Rungtynių nugalėtojo klausimas buvo išspręstas, bet jau po poros minučių „Banga“ sugebėjo sušvelninti skirtumą, kai mūsų gynybai vilčių nepaliko gargždiškių puolėjas Sergejus Ševčukas.

Praleistas įvartis žalgiriečių nusiteikimo nepakeitė. Vilniečiai ir toliau spaudė varžovus ir tai anksčiau ar vėliau turėjo baigtis naujais įvarčiais. Tikslas iki finalinio teisėjo švilpuko buvo pasiektas dar du kartus - 70 min. baidos aikštelėje visus varžovus išguldė ir savo antrą įvartį įmušė A. Švrljuga, o 78 min. puikiu smūgiu pasižymėjo M. Kuklys.

Po šių rungtynių „Žalgiris“ padidino savo taškų sąskaitą „SMScredit.lt A lygoje“ iki 64 taškų ir artimiausius persekiotojus vėl lenkia 14 taškų.

Kitas rungtynes vilniečiai žais rugsėjo 21 dieną išvykoje su „Šiauliais“.

...

Re: XXVII (27) turas:

2014 Rgs 18 09:54

V. ŠILĖNAS: „TIKĖJOMĖS RIMTESNĖS KOVOS“
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... 80%9C.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vieną Vilniaus „Žalgirio“ įvartį Gargžduose įmušęs Vaidotas Šilėnas teigia nesitikėjęs tokios solidžios pergalės.

„Iš pirmo žvilgsnio pergalė gal atrodo lengva, bet rungtynių eigoje turėjone pavargti kol krito keletas įvarčių. Tada tapo lengviau, - sakė futbolininkas. - Tikėjomės rimtesnės kovos, nes dauguma rungtynių Gargžduose būna sunkios. Lengva čia nebūna, bet pasisekus įmušti keletą įvarčių žaisti tampa lengviau.“

Rungtynių 51 minutę „Bangos“ žaidėjai buvo lyg statistai ir tik stebėjo kaip keturi „Žalgirio“ futbolininkai po baudos smūgio sukuria įvartį. Mantas Kuklys perdavė kamuolį Egidijui Vaitkūnui, šis pasiuntė jį į baudos aikštelę Serge'ui Nyuiadzi, o po prancūzo perdavimo V. Šilėnui beliko iš puikios padėties pataikyti į vartus. Vis dėlto krašto saugas teigia, kad plano viską atlikti būtent taip nebuvo.

„Negaliu analizuoti, kas ten nutiko. Kamuolys nukrito, stengiausi įmušti ir tiek“, - teigė krašto saugas.

Nepaisant solidžios pergalės, žalgiriečiai gali turėti sau priekaištų. „Banga“ sugebėjo įmušti vieną įvartį ir turėjo tam dar porą neblogų galimybių.

„Kamuolys apvalus, visi klysta. Mes esame žmonės, ne robotai, klaidų pasitaiko per kiekvienas rungtynes. Svarbiausia, kad tos klaidos nevirto įvarčiais ir laimėjome“, - teigė V. Šilėnas.

Grįžti į