...

XXVII (27) turas:

2015 Rgs 15 11:24

27 turas

2015-09-15, 17:30
Spyris VS. Utenis
S.Dariaus ir S.Girėno stadionas

2015-09-15, 19:30
Sūduva VS. Atlantas
„Arvi“ arena

2015-09-16, 19:30
Tiesiogiai per chaltūros kanalą 8-)
Trakai VS. Žalgiris
LFF stadionas

2015-09-17, 18:30
Granitas VS. Šiauliai
Klaipėdos dirbtinės dangos st.


STUMBRAS 3 - 0 KRUOJA
TECHNINIS

...

Re: XXVII (27) turas:

2015 Rgs 15 11:37

Spyris VS. Utenis

- Tokie išsivedėję ir beviltiški spirdžiai neturi jokių šansų laimėti. Utenio puolimas beviltiškas, bet matome, kad sugeba pasinaudoti dovanomis.
Kas kam dalins dovanas šiose rungtynėse??? Pranašumą suteikčiau UTENIUI: 1-0. 8-)

Sūduva VS. Atlantas

- Viena ausimi girdėjau, kad kalakutai pilni vilčių nugalėti ir iškovoti tris taškus, bet jie užmiršta, kad žaidžia beviltišką futbolą, fizinės jų kondicijos liewos ir gėda į juos žiūrėti. Pranašumą suteikčiau mylimam ATLANTUI.

Trakai VS. Žalgiris

- Jeigu žais Gaučas ir dar koks maušius, tai vilkai neturi šansų. :roll:

Granitas VS. Šiauliai

- Kaip sako Česka, tai š---klubių neverta žiūrėti. Šliužai loš :P , būtent loš, su paralitikais. Labiau gyvybingi šliužai yra, bet į kampą įspeisti paralitikai nebeturi kur trauktis.. jeigu grajins antru numeriu, tai pagal optimistinį scenarijų gali 0-0 ištempti. Bet šliužai, kurie gundosi parsiduoti, visada gali pralaimėti. Gražiu Pakruojo (k)lojimo teatro stiliumi. :idea:

...

Re: XXVII (27) turas:

2015 Rgs 15 13:29

Kauno „Spyris“ – Utenos „Utenis“

Rugsėjo 15 dieną 17.30 val. Kaunas, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:1, 3:2

Šešiuose mačuose iš eilės nelaimintis „Spyris“ savo žiūrovų akivaizdoje priims ekipą, kurią šiame sezone jau du kartus įveikė ir yra pabėgęs nuo jos vienuolikos taškų atstumu.

Praėjusiame ture kauniečiai, žaisdami be atakų lyderio Andriaus Veličkos, kapituliavo prieš puikiai puolime rungtyniavusius „Trakų“ futbolininkus. Maža to, Laimiui Bičkauskui antro kėlinio viduryje teko keisti susižeidusį gynybos ramstį Igną Dedurą.

Nuo to, ar pasirodys šie veteranai aikštėje, didele dalimi priklauso kauniečių sėkmė artėjančiame mače. Įdomu tai, jog A. Velička pelnė po įvartį abiejose komandų tarpusavio akistatose.

Po traumos į rikiuotę sugrįžęs Robertas Freidgeimas prisidėjo prie to, jog uteniškiai Šiauliuose nutrauktų beveik tris mėnesius besitęsusį pergalių badą. Bene stipriausia įmanoma sudėtimi Kaune galėsiantys žaisti aukštaičiai turi dar vieną progą atrevanšuoti kitiems pirmenybių debiutantams.

Abiejuose mačuose „Utenio“ futbolininkai pirmavo, bet persvaros išlaikyti nesugebėdavo, tad artėjančiame mače Mindaugo Čepo kariauna tokios nemalonios tendencijos sieks nepakartoti.

...

Re: XXVII (27) turas:

2015 Rgs 15 13:31

Marijampolės „Sūduva“ – Klaipėdos „Atlantas“

Rugsėjo 15 dieną 19.30 val. Marijampolė, „Arvi“ arena. Ankstesnės rungtynės: 1:1

Tai – kol kas svarbiausios sezono rungtynės „Sūduvai“. Beveik trejus metus prieš uostamiesčio klubą nelaimintys marijampoliečiai tiesiog privalo nutraukti šį nesėkmingą ruožą. Praradus taškus, šansai pakovoti dėl bronzos bus minimalūs.

Gana vidutiniško žaidimo Suvalkijos klubo atstovams pakako akistatose su silpnesnėmis pirmenybių komandomis, tačiau žalgiriečiai praėjusiame ture ir vėl įrodė, jog dvikovose su lyderiais marijampoliečiai neturi tinkamų argumentų.

Net ketverios pastarosios būsimų varžovų rungtynės baigėsi lygiosiomis, savo ruožtu, „Atlantas“ „Sūduvai“ nepralaimi net devyniuose mačuose iš eilės. Varžovas nepalankus, bet net ir ilgiausioms serijoms kada nors turi ateiti pabaiga.

Jeigu atlantiečiai nugalės Marijampolėje, jų persvara prieš ketvirtoje vietoje žengiančius konkurentus išaugs iki vienuolikos taškų. Tokiu būdu „Sūduva“ turėtų idealiai sužaisti likusias rungtynes, tarp kurių bus ir du tarpusavio mačai uostamiestyje.

„Atlanto“ ekipai svarbu, jog atsirastų žaidėjas, kuris perimtų įvarčių mušimo vaidmenį iš vis dar rezultatyviausio „SMScredit.lt A lygos“ snaiperio Andrejaus Paniukovo, išnuomoto Ajačo „Ajaccio“ klubui.

Per susidariusią pertrauką klaipėdiečiai sužaidė draugiškas rungtynes Latvijoje, jose įveikdami šios šalies pirmenybių lyderę Liepojos „Liepaja“ komandą. Tiek atlantiečiai, tiek jų varžovai diskvalifikuotų žaidėjų neturi.

...

Re: XXVII (27) turas:

2015 Rgs 15 13:31

Trakų „Trakai“ – Vilniaus „Žalgiris“

Rugsėjo 16 dieną 19.30 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:1

Tiek „riteriai“, tiek žalgiriečiai praėjusiame ture sutriuškino savo oponentus ir panašu, jog tinkamai paruošė namų darbus artėjančiai lyderių akistatai.

„Trakai“ dvikovoje su „Spyriu“ dar kartą įrodė savo atakuojamąjį potencialą, kai net penki skirtingi futbolininkai siuntė kamuolius į kauniečių vartų tinklą.

Valdo Urbono kariaunos puolimas atrodo itin grėsmingai, o tame orkestre gali prabilti bet kuris žaidėjas. Puikiai pirmoje lyderių akistatoje žaidęs Marius Rapalis praėjusiame ture nežaidė – jo vietą pirmą kartą užėmė Lukas Žukauskas.

Ar žais patyręs vartininkas prieš savo buvusią komandą – vis dar neaišku. Savo ruožtu Justinas Januševskis Pirmosios lygos mače su Vilniaus MRU gavo kirtį nuo varžovo bei buvo pakeistas, tačiau vargu, ar toks susidūrimas turėtų gynėją išvesti iš rikiuotės.

„Žalgiris“ labai užtikrintai susitvarkė su itin blankiai žaidusia „Sūduva“ bei dabar turi galimybę atotrūkį nuo „riterių“ padidinti iki aštuonių taškų. Visgi lyderių mūšį turės praleisti Deividas Šemberas, kuris nevaldė emocijų teisėjo atžvilgiu mače su „Atlantu“.

Savo ruožtu Valdą Dambrauską turėtų džiuginti Manto Kuklio ir Elivelto sugrįžimas į ekipos starto sudėtį – abu žaidėjai tinkamai susitvarkė su savo pareigomis dvikovoje su „Sūduva“.

Intrigų šiam mačui galima sugalvoti itin daug: prieš savo buvusias komandas kovos keli futbolininkai, taip pat akis į akį stos puikiai vienas kitą pažįstantys treneriai. „Žalgiris“ sieks revanšo, tačiau, sprendžiant pagal dabartinę „Trakų“ formą, tą padaryti bus labai sunku.

...

Re: XXVII (27) turas:

2015 Rgs 15 13:32

„Klaipėdos granitas“ – Šiaulių „Šiauliai“

Rugsėjo 17 dieną 18.30 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinė aikštė. Ankstesnės rungtynės: 2:2, 0:0

Pirmose dviejose tarpusavio akistatose nugalėtojas tarp šių komandų nepaaiškėjo. Klaipėdiečiai abu kartus buvo arčiau pergalės, tačiau turėdavo tenkintis vos tašku. Gal trečias kartas nemeluos?

„Klaipėdos granito“ žaidimas įtikina, jog būtent ši ekipa gali būti pirmoji, kuriai pavyks atidaryti pergalių sąskaitą tarpusavio dvikovose.

Mače su Kauno „Stumbru“ granitiečiai žaidė be Mariaus Papšio, o rungtynėse su „Šiauliais“ tikrai nepasirodys diskvalifikuotas gynėjas Jegoras Potapovas, nepraleidęs dar nė vienos pirmenybių akistatos.

Tačiau net ir be šių žaidėjų klaipėdiečiai šiai dienai atrodo pajėgesni bei turi daugiau galimybių iškovoti pergalę.

Šiauliečiai gali džiaugtis, jog į rikiuotę po traumos grįžo saugas Rokas Gedminas, kuris labai praverčia kontratakose. Vis dėlto komandos psichologinė būsena yra bene didžiausias faktorius, verčiantis abejoti „Šiaulių“ perspektyvomis Klaipėdoje.

Deivis Kančelskis turės įkvėpti kovai savo futbolininkus – juk iškovoję pergalę Saulės miesto atstovai atsilikimą nuo granitiečių sumažintų perpus. „Šiauliams“ šį kartą negalės padėti gynėjas Tomas Rapalavičius, užsidirbęs ketvirtą geltoną kortelę šiame sezone.

...

Re: XXVII (27) turas:

2015 Rgs 15 17:46

Teisėjai

Vadims Direktorenko Vasilijs Botošs Ruslans Botošs
iš pavardžių rumunai teisėjauja :D

...

Re: XXVII (27) turas:

2015 Rgs 15 17:55

- kaip mano genijus ir spėjo, jau 0-1 pirmauja UTENIS.. Savastas.. :lol:

...

Re: XXVII (27) turas:

2015 Rgs 16 10:23

SPYRIS 1 - 1 UTENIS
http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/spyris-utenis/455" onclick="window.open(this.href);return false;
2015-09-15 | 27 turas | S.Dariaus ir S.Girėno stadionas | Teisėjas: Vadimas Direktorenka | Žiūrovų: 450

Kauno „Spyriui“ nepavyko nutraukti nelaimėtų rungtynių serijos.„SMScredit.lt A lygos“ čempionate. Iki tol dusyk įveikusi Utenos „Utenį“, Laikinosios sostinės komanda savo žiūrovų akivaizdoje pirmoji praleido įvartį trečiojo rato dvikovoje, bet sugebėjo išlyginti rezultatą - 1:1 (1:1). „Spyris“ nelaimi jau septintame mače paeiliui, tuo tarpu pergalių badą praėjusiame ture užbaigęs „Utenis“ iš aikštės išeina nenugalėtas trečiose rungtynėse iš eilės.

Pirmosios aikštės šeimininkų atakos metu į žaidimą teko įsijungti Pavelui Leusui. „Utenio“ vartininkas tik antruoju bandymu sugavo pavojingą Dmitrijaus Rekišo smūgį po tolimo Pauliaus Daukšos perdavimo. Po šio momento Utenos komanda atsitraukė link savo vartų, atiduodama teritorinę persvarą „Spyriui“ ir kantriai laukė progų greitiems išpuoliams.

Pralaužti sutankintą ir labai mobilią varžovų gynybos liniją kauniečiams sekėsi sunkiai. Aštrų momentą kėlinio viduryje Laikinosios sostinės komanda sukūrė tik standartinės situacijos metu, kai po D.Rekišo perdavimo kamuolio sulaukęs I.Dedura buvo labai arti įvarčio, tačiau jo smūgį į kampinį nukreipė gerą reakciją pademonstravęs P.Leusas.

24-ą minutę iki tol darbo praktiškai neturėjęs Deividas Mikelionis buvo priverstas išimti kamuolį iš tinklo, kai įvarčiu pasibaigė greitas „Utenio“ išpuolis dešiniu kraštu. Povilas Krasnovskis prasimetė kamuolį pro varžovą ir tiksliu perdavimu baudos aikštelėje surado be priežiūros paliktą Liną Savastą. Šio smūgis kliudė Darių Šinkūną ir, pakeitęs kryptį, atsidūrė vartuose.

Jau kitos atakos metu labai pavojingai iš toli smūgiavo Ilja Tračynskis. Pasinaudojęs varžovų sutrikimu, legionierius aikštės viduryje perėmė kamuolį ir labai stipriu šūviu pasiuntė kamuolį virš skersinio.

Iki tol klaidų praktiškai nedariusi „Utenio“ gynyba buvo nubausta prieš pat pertrauką. Po perdavimo iš krašto kamuolio nepasiekė Aurimas Tručinskas, leisdamas jį gauti Lukui Sendžikui. „Spyrio“ saugas surado į baudos aikštelę įkirtusį Roką Krušnauską, kurio smūgis pažeme buvo tikslus.

Po pertraukos geros progos neišnaudojo Tomas Bučma. Saugas įkirto į baudos aikštelę ir sulaukė gero Karolio Gvildžio perdavimo, R.Krušnauskui praleidus kamuolį, bet mušė virš vartų.

„Utenis“ atsakė labai pavojingu tolimu Roberto Freidgeimo smūgiu iš kairiojo krašto. D.Mikelioniui teko apsidrausti ir pademonstruoti šuolio sugebėjimus, palydint virš vartų skriejantį kamuolį.

Kėlinio viduryje svečių komandos žaidėjai sutartinai kėlė rankas į viršų apeliuodami, kad po A.Tručinsko perdavimo link vartų kamuolys baudos aikštelėje atsimušė į I.Deduros ranką, bet arbitro iš Latvijos švilpukas tylėjo.

Netrukus ranka sužaidė visai šalia savo baudos aikštelės pargriuvęs L.Savastas. Uteniškių laimei, Paulius Daukša baudos smūgiu į vartus nepataikė.

Likus žaisti apie 20 minučių, „Spyris“ darsyk perėmė iniciatyvą į savo rankas, bet nieko sukurti prie patikimai gynyboje žaidusių svečių vartų. Pavojingiausia momentą aikštės šeimininkai sukūrė standartinės situacijos metu, kai D.Rekišo pusiau perdavimas, pusiau smūgis praskriejo visai šalia virpsto, o Tomas Bučma kamuolio nepasiekė.

Pačioje rungtynių pabaigoje į puolimą nuskubėjo ir „Utenis“, bet Edgaras Mastianica apmaudžiai nepataikė į kamuolį po Jurijaus Vereščiako aštraus perdavimo. Netrukus L.Savastas galva mušė pro šalį, po to Luko Artimavičiaus tolimą bandymą gynėjai spėjo blokuoti.

Martynas Pocius/alyga.lt

...

Re: XXVII (27) turas:

2015 Rgs 16 10:25

SŪDUVA 3 - 1 ATLANTAS
http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/suduva-atlantas/456" onclick="window.open(this.href);return false;
2015-09-15 | 27 turas | „Arvi“ arena | Teisėjas: Gediminas Mažeika | Žiūrovų: 1200

Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai iškovojo itin svarbią pergalę 27-ame „SMScredit.lt A lygos“ ture. Aleksandro Veselinovičiaus kariauna nutraukė devynių nelaimėtų tarpusavio rungtynių seriją ir namuose rezultatu 3:1 (2:1) palaužė Klaipėdos „Atlantą“.

Suvalkiečiai laimėjo keturioliktą kartą šiame sezone ir deficitą nuo trečioje vietoje žengiančių atlantiečių sumažino iki penkių taškų. Du įvarčius pelnęs Tomas Radzinevičius savo sąskaitoje turi jau dvidešimt tikslių smūgių bei pagal šį rodiklį susilygino su į Prancūziją išvykusiu Andrejumi Paniukovu.

Jau per pirmas dešimt minučių komandos apsikeitė rezultatyviomis atakomis. „Atlantą“ į priekį išvedė antroje sezono pusėje sėkmingai rungtyniaujantis Ovidijus Verbickas. Saugas 5-ą minutę sulaukė Marko Benetos perdavimo ir, tinkamai suvaldęs kamuolį, pasiuntė jį iš arti į Džiugo Bartkaus ginamus vartus.

Vis dėlto 8-ą minutę šeimininkams rezultatą pavyko išlyginti. Karolis Chvedukas perdavė kamuolį į baudos aikštelę, kurio kryptį šiek tiek pakeitė T. Radzinevičius. Pirmasis prie jo suskubo Ernestas Veliulis, aplenkęs oponentą ir tiksliu smūgiu iš kelių metų atstatęs pusiausvyrą.

Kėlinio viduryje „Sūduvos“ futbolininkams pavyko perimti iniciatyvą bei surengti keletą efektingų atakų, o žaidimui kiek aprimus, 37-ą minutę marijampoliečių sirgaliai šoko iš džiaugsmo.

Atlantiečiai kvailai padovanojo varžovams kampinį, tad šie netruko tuo pasinaudoti. 37-ą minutę K. Chvedukas smūgiu galva sudrebino skersinį, kamuolys atšoko T. Radzinevčiui, o patyrusiam puolėjui beliko jį tik pasiųsti į tuščius vartus.

Po pertraukos klaipėdiečiai kuriam laikui buvo perėmę iniciatyvą, tačiau jų planus aukštyn kojomis apvertė gauta raudona kortelė. Už itin pavojingos atakos nutraukimą 60-ą minutę buvo pašalintas Rolandas Baravykas.

Jau netrukus „Atlantą“ galėjo nubausti Marko Živkovičius, atlikęs baudos smūgį ir sudrebinęs vartų konstrukciją. Kartą T. Radzinevičius neišnaudojo puikios progos, kai puolėjo smūgį atrėmė M. Malinauskas, savo ruožtu, netrukus gaisras kilo ir prie šeimininkų vartų.

Po pakelto kampinio kamuolys palankiai atšoko Maksimui Maksimovui, kuris nedelsdamas bandė smūgiuoti vos iš poros metrų. Visgi prieš rusą iššokęs „Sūduvos“ saugas Admiras Kecapas pasiaukojamai apsigynė, padėdamas komandai išsaugoti persvarą.

Galutinį tašką šiame mače padėjo T. Radzinevičius. Po keitimo aikštėje pasirodęs Valentinas Baranovskis 83-ą minutę iš dešinio krašto perdavė kamuolį į baudos aikštelę, kur puolėjas pabėgo nuo varžovo ir puikiai smūgiavo galva.

Paskutinėmis minutėmis vyko atviras žaidimas: abi komandos turėjo progų pasižymėti, bet savo galimybėmis nepasinaudojo.

„Atlanto“ komandoje įvyko debiutas – 80-ą minutę Andrių Jokšą pakeitė rusas Olegas Dmitrijevas, pirmą kartą pasirodydamas „SMScredit.lt A lygoje“.

Karolis Tretjakas/alyga.lt

CEZIS
Pranešimai: 1582
Užsiregistravo: 2011 Kov 15 14:55
Palaikoma komanda: LFF kontora
Miestas: Karklų gatvė _-_ buto raktas po kilimėliu :) Achtung - pikta ciocė balkone :)

Re: XXVII (27) turas:

2015 Rgs 16 16:05

150 dienų. Arba beveik 5 mėnesiai. Tiek Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai turėjo laukti antrosios dvikovos su „Trakais“ ir galimybės atsitiesti po skaudaus pralaimėjimo jiems. „Gaila, kad taip ilgai reikėjo to laukti“, - sakė žalgiriečių trenerio štabo narys Andrius Skerla.

http://www.fkzalgiris.lt/naujienos/n529 ... 80%9C.html" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: XXVII (27) turas:

2015 Rgs 17 10:19

TRAKAI 0 - 2 ŽALGIRIS
http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/trakai-zalgiris/458" onclick="window.open(this.href);return false;
2015-09-16 | 27 turas | LFF stadionas | Teisėjas: Robertas Valikonis | Žiūrovų: 1300

Vilniaus „Žalgiriui“ pavyko ilgai lauktas revanšas. Antroje „SMScredit.lt A lygos“ lyderių akistatoje, kuri įvyko 27-ame ture, žalgiriečiai po antrame kėlinyje pelnytų įvarčių 2:0 (0:0) nugalėjo „Trakus“.

Pirmą sykį šiame sezone „riterius“ palaužę vilniečiai nuo antroje vietoje žengiančių varžovų atitrūko aštuonių taškų persvara.

Rungtynių pradžioje „Trakai“ atrodė pranašesni ir per pirmas penkias minutes sukūrė dvi progas. Pirmą sykį šalia vartų galva smūgiavo Nerijus Valskis, o netrukus Artiomo Gurenkos bandymą atrėmė Armantas Vitkauskas.

Vartininkas ištaisė savo paties klaidą, kai neapdairiai palikęs poziciją suteikė galimybę Davidui Aršakianui pavojingai perduoti kamuolį laisvam komandos draugui.

Po šių epizodų žaidimo tempas sulėtėjo ir išpuoliai prie abiejų vienuolikių vartų tapo gana reti.

Pirmame kėlinyje Valdui Dambrauskui teko pakeisti du traumas patyrusius futbolininkus. Elivelto pakeitė Eliandro, o A. Vitkauską – Saulius Klevinskas.

Prieš pat pertrauką „Trakų“ vartams pagrasino Semiras Kerla. Po pakelto kampinio bosnis pabėgo nuo varžovo ir galva smūgiavo šiek tiek virš skersinio.

„Žalgiris“ šių rungtynių likimą nulėmė antro kėlinio pirmoje pusėje. 50-ą minutę po puikaus Eliandro perdavimo iš dešiniojo krašto laisvas baudos aikštelėje buvęs Mantas Kuklys nepriekaištingai mušė vienu lietimu. Marius Rapalis šį kartą neturėjo galimybių išgelbėti komandos.

Arti tikslo buvo ir Eliandro: brazilas po pakelto kampinio smūgiavo galva, o klastinga trajektorija skriejęs kamuolys pralėkė arti virpsto.

58-ą minutę vilniečiai rezultatą padvigubino. Standartinės padėties metu S. Kerla perdavė kamuolį link Jurijaus Kendyšo, kuris kovodamas su varžovais, sugebėjo tiksliai spirti iš arti.

„Žalgiris“ pradėjo mėgautis žaidimu, tačiau kiek atsipalaidavo savo aikštės pusėje – „Trakai“ keletą sykių pavojingai atakavo.

Gerą progą sušvelninti rezultatą turėjo praėjusiame sezone Vilniaus klube žaidęs Vaidotas Šilėnas. Futbolininkas smūgiavo iš dėkingos progos ir jau beveik matė, kaip kamuolys suspurdės vartų tinkle, bet S. Kerla paskutinę akimirką smūgį blokavo.

Per paskutines penkiolika minučių N. Valskis du kartus privertė paplušėti S. Klevinską, savo ruožtu, Deividas Česnauskis iš dėkingos padėties smūgiavo virš vartų.

Atsipalaidavimas „Žalgiriui“ žalos nepridarė: vilniečiai išsaugojo savo vartus „sausus“, o „Trakai“ daugiau neįstengė ko nors sukurti.

Karolis Tretjakas/alyga.lt

...

Re: XXVII (27) turas:

2015 Rgs 18 11:52

„Klaipėdos granitas“ – Šiaulių „Šiauliai“ 4:1 (2:0)

„Klaipėdos granitas“: F. Laličius, R. Borusas, T. Kozubajevas, R. Urbelis, D. Duminika (77 min. L. Sonas), G. Kruša, J. Pejičius, T. Vitukynas, M. Papšys (66 min. N. Peretiatko), D. Lukošius, P. Sušičius (73 min. A. Samuelsas).

„Šiauliai“: P. Valinčius, V. Gašpuitis, E. Pilypas, S. Jurgilas, A. Godinas (62 min. J. Petravičius), M. Ivanovas, A. Mika, D. Petrauskas, R. Gedminas (46 min. D. Šešplaukis), D. Medžiaušis (70 min. R. Leketas), E. Tamulevičius.

Įvarčiai: T.Vitukynas (24, 57), M.Papšys (40, 49); D.Šešplaukis (81).

Geltonos kortelės: J.Pejičius (48).

...

Re: XXVII (27) turas:

2015 Rgs 18 11:54

Mariaus Papšio ir Tito Vitukyno dubliai uostamiestyje nuskandino „Šiaulius“
Šaltinis: 15min.lt http://www.15min.lt/sportas/naujiena/fu ... -24-528669" onclick="window.open(this.href);return false;

Žaidėjų perėjimų lango metu pastebimai sustiprėjęs „Klaipėdos granitas“ nepaliko jokių vilčių čempionato autsaideriams „Šiauliams“. Dusyk „A lygoje“ lygiosiomis sužaidusių ekipų trečioji akistata baigėsi užtikrinta uostamiesčio komandos pergale – 4:1 (2:0). Po du įvarčius nugalėtojams pelnė Marius Papšys ir Titas Vitukynas, o Klaipėdos komanda turnyro lentelėje pakilo į aštuntąją vietą.
Daugiau 15min.lt sporto naujienų ir diskusijų – mūsų Facebook puslapyje!

Dėl gautų kortelių ir traumų išretintos abi komandos mačą pradėjo nestandartinėmis sudėtimis. Klaipėdiečių gynybos linijos viduryje teko žaisti Gediminas Kruša, jų varžovų gretose atakas stabdė ne dažnai starto sudėtyje pasirodantys Adomas Mika ir Simonas Jurgilas.

„Klaipėdos granitas“ savo ketinimus rungtynėse ėmė demonstruoti nuo pirmųjų minučių ir pirmą kartą kamuolį į tinklą pasiuntė 6-ą minutę, kai Pavlės Sušičiaus perdavimą, įžaidus kampinį, į vartus nukreipė Tamirlanas Kozubajevas, bet, šiauliečių laimei, teisėjo asistentas užfiksavo nuošalę.

Ne už ilgo kamuolys darsyk atsidūrė vartuose, bet ir šis įvartis nebuvo įskaitytas. Dragomiras Duminika aštriu reidu įsiveržė į baudos aikštelę. Jo smūgį Povilas Valinčius sugebėjo atremti. Nors Marius Papšys pakartotiniu bandymu galva mušė tiksliai, bet vėl buvo pakelta nuošalę signalizuojanti arbitro asistento vėliavėlė.

Didžiulę persvarą „Klaipėdos granitas“ įvarčiu pavertė kėlinio viduryje. D.Duminika ir R.Urbelis supainiojo svečių gynybą dešiniame krašte. Lietuvio perdavimas pasiekė be priežiūros paliktą Titą Vitukyną, kuris smūgiu nuo virpsto išvedė uostamiesčio komandą į priekį 24-ą minutę.

Artėjant pertraukai, laiku vartus palikęs P.Valinčius išgelbėjo komandą nuo nemalonumų, kai prieš vartus iššoko Deividas Lukošius. Tačiau „Šiaulių“ vartininkas buvo bejėgis 40-ą minutę, kai prieš jį buvo išvestas M.Papšys. Klaipėdietis savo šansą išnaudojo, padvigubindamas persvarą.

Kėlinio pabaigoje galimybės sušvelninti rezultatą neišnaudojo Edvardas Tamulevičius. Prieš vartus iššokusio šiauliečio ataką nutraukė užtikrintai sužaidęs Franko Laličius, laiku palikęs vartus ir drąsiai kritęs po varžovo kojomis.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui M.Papšys į savo sąskaitą įsirašė dublį. Svečiams praradus kamuolį aikštės viduryje, „Klaipėdos granitas“ surengė kontrataką. D.Duminika atidavė perdavimą puolėjui į kraštą, kuris įsiveržė į baudos aikštelę, suklaidino gynėją ir technišku smūgiu į tolimą kampą įmušė trečią aikštės šeimininkų įvartį.

Neturėdami ko prarasti „Šiauliai“ metėsi į priekį. Įžaidus kampinį, pavojingai iš toli smūgiavo Aleksejus Godinas, padirbėti aikštės šeimininkų vartininką ir atremti stiprų šūvį privertė į baudos aikštelę įsiveržęs Deividas Šešplaukis.

Į puolimą nuskubėję svečiai paliko pernelyg daug erdvės prie savo vartų ir buvo nubausti. Greito išpuolio metu M.Papšys sulaukė perdavimo baudos aikštelėje, galėjo smūgiuoti pats, bet nesavanaudiškai parideno kamuolį atskubėjusiam ir antrąjį savo įvartį pelniusiam T.Vitukynui.

„Šiauliams“ pavyko įmušti garbės įvartį 81-ą minutę. Vytas Gašpuitis labai tolimu perdavimu kone per visą aikštę prieš vartus išvedė G.Krušą aplenkusį D.Šešplaukį. Jaunasis šiaulietis savo šansą išnaudojo.

...

Re: XXVII (27) turas:

2015 Rgs 18 12:04

- Apgailėtinos gynybos pavyzdžiai A lygoje.

„Klaipėdos Granitas“ 4:1 „Šiauliai“: įvarčiai (A lyga; XXVII turas; 2015-09-17)


Grįžti į