Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

XXVII (27) turas:

2017 Spa 12 12:12

XXVII (27) turas:

2017-10-12 18:00
Atlantas - : - Stumbras
Klaipėdos centrinis stadionas

2017-10-12 20:00
Žalgiris - : - Trakai
LFF stadionas

2017-10-14 13:00
Utenis - : - Jonava
„Utenio“ stadionas

2017-10-14 15:00
Kauno Žalgiris - : - Sūduva
S.Dariaus ir S.Girėno stadionas

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXVII (27) turas:

2017 Spa 13 10:16

ATLANTAS 3 : 2 STUMBRAS
http://alyga.lt/live/atlantas-stumbras-4" onclick="window.open(this.href);return false;

Įvartis:
[0-1] 2' Nasro Boucharebas
[1-1] 45' Dmitrijus Mazalevskis
[2-1] 78' Dmitrijus Germanas
[2-2] 85' Kgaogelo Sekgota
[3-2] 87' Dmitrijus Mazalevskis
91` * Skirmantas Rakauskas (raudona korta)
91` * Dmitrijus Mazalevskis (raudona korta)

2017-10-12 18:00
27 Turas
Klaipėdos centrinis stadionas
Žiūrovai: 250

Teisėjai
Mindaugas Jackus
Mantas Lešinskas
Mangirdas Mirauskas
Manfredas Lukjančukas

„STUMBRO“ KOMANDAI „ATLANTAS“ TOLIAU LIEKA NEĮVEIKIAMAS
http://alyga.lt/naujienos/informacija/s ... iveikiamas" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos futbolo A lygoje Kauno „Stumbro“ futbolininkams niekaip nepavyksta nugalėti Klaipėdos „Atlanto“. Per tris sezonus abi komandos šalies čempionate susitiko 13 kartų. Net 10 sykių pergalę šventė klaipėdiečiai, dar trys susitikimai baigėsi lygiosiomis.

Nepavyko „Stumbrui“ šio prakeiksmo įveikti ir ketvirtadienį. A lygos 27 turo rungtynėse „Atlantas“ namie pranoko kauniečius rezultatu 3:2.

Vis tik rungtynės klaipėdiečiams prasidėjo košmariškai. Padrikai gindamiesi jie leido varžovams jau 2 minutę išsiveržti į priekį - po Alexandre'o Kore perdavimo kamuolį į vartus nesunkiai nukreipė Nasro Boucharebas.

Ir po įvarčio pranašiau žaidė „Stumbro“ komanda. 19 minutę A. Kore vienu lietimu pabandė nukreipti kamuolį į vartus, bet pataikė į skersinį.

Pirmame kėlinyje netrūko kietos fizinės kovos, futbolininkai dažnai atsidurdavo ant vejos ir teisėjui tekdavo stabdyti rungtynes. Nors šeimininkai pavojingų progų ilgai negalėjo sukurti, paskutinėmis kėlinio sekundėmis sugebėjo išlyginti rezultatą po tikslios dviejų baltarusių kombinacijos. Ilja Kalpačiukas perdavė kamuolį Dmitrijui Mazalevskiui ir šis pelnė įvartį - 1:1.

59 minutę savo meistriškumą teko demonstruoti „Atlanto“ vartininkui Deividui Mikelioniui - jis į kampinį nukreipė tolimą Viliaus Armanavičiaus smūgį.

Vėjuotu ir lietingu oru vykusiame antrame kėlinyje komandos ilgai kovojo dėl iniciatyvos aikštės viduryje. O rungtynių pabaiga buvo ypač dramatiška ir emocinga.

78 minutę Dmitrijus Germanas įmušė įvartį baudos smūgiu ir išvedė klaipėdiečius į priekį. Šiame epizode nepasisekė „Stumbro“ vartų sargui Rodrigo Josviaki - jis lietė kamuolį, tačiau šis įskriejo į vartus.

85 minutę sėkmingą keitimą atliko „Stumbro“ strategas Mariano Barreto. Į aikštę jis įleido pietų afrikietį Kgaogelo Sekgotą, kuris po kelių sekundžių pirmu prisilietimu prie kamuolio pelnė įvartį - 2:2. Ir tai dar nebuvo pabaiga. Po poros minučių baudos aikštelėje kauniečių be priežiūros paliktas D. Mazalevskis sugebėjo įmušti lemiamą įvartį - 3:2.

Rungtynės baigėsi aistrų proveržiu - paskutinėmis sekundėmis iš aikštės buvo pašalinti „Atlanto“ futbolininkai Skirmantas Rakauskas bei D. Mazalevskis. Bet klaipėdiečiai atsilaikė ir pasiekė pergalę, kuri leis jiems išlikti 4-oje vietoje.

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=VBYLRtol7pc" onclick="window.open(this.href);return false;


https://www.youtube.com/watch?v=y8WzWKqU-Hg" onclick="window.open(this.href);return false;


I.Pankratjevas: „Geriau blogiau žaisti, bet laimėti“ https://www.youtube.com/watch?v=vLQMi7JbeLs" onclick="window.open(this.href);return false;


M.Barreto: „Žiūrovai turėjo galimybę matyti labai geras rungtynes“ https://www.youtube.com/watch?v=JxhiugNNEv8" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXVII (27) turas:

2017 Spa 13 10:35

ŽALGIRIS 0 : 1 TRAKAI
http://alyga.lt/live/zalgiris-trakai-5" onclick="window.open(this.href);return false;

[0-1] 34' Dinijaras Biljaletdinovas

2017-10-12 20:00
27 Turas
LFF stadionas
Žiūrovai: 370

Teisėjai
Robertas Valikonis
Algimantas Bagdonas
Tadas Dunauskas
Donatas Šimėnas

Intriga A lygos čempionate įsidegė atvira liepsna. Į kovą dėl titulo grįžo „Trakai“, pirmą sykį šiame sezone įveikę Vilniaus „Žalgirį“ ir sumažinę atsilikimą turnyro lentelėje iki 7 taškų. Pergalę riteriams atnešė vienintelis Dinijaro Biljaletdinovo smūgis – 1:0 (1:0), o vicečempionai bent trumpam grįžo į antrąją vietą.

Ją vėl susigrąžinti stengsis Marijampolės „Sūduva“, savo rungtynes ture žaisianti savaitgalį. Laimėjusi jas, o taip pat ir nukeltą mačą kitos savaitės pradžioje, Suvalkijos komanda priartėtų prie čempiono vos 2 taškų atstumu.

Nežiūrint į tai, kad pirmieji momentą, galva į vartus nepataikius be priežiūros likusiam Matijai Ljujičiui, iniciatyva pusę pirmojo kėlinio priklausė riteriams. Nominalūs svečiai jau 8-ą minutę pasiuntė kamuolį į tinklą po tikslaus Oscaro smūgio, tačiau liberiečio džiaugsmą greitai nuramino arbitras, užfiksavęs nuošalę.

Vėliau Armantui Vitkauskui teko pademonstruoti savo meistriškumą ir už galinės linijos nukreipti Vaidoto Šilėno smūgį iš aštraus kampo.

Sužaidus pusvalandį, porą sykių suklydo „Trakų“ gynėjai. Po neatsargaus perdavimo progą smūgiui gavo Liviu Antalis, bet mušė per silpnai, po to, paslydus Darvydą Šerną prižiūrėjusiam varžovui, puolėjas liko laisvas, bet mušė virš vartų iš baudos aikštelės prieigų.

34-ą minutę riteriai išsiveržė į priekį. Michailo Šyškos perdavimą pažeme Oscaras praleido be priežiūros likusiam D.Biljaletdinovui, kuris šūviu į viršutinį vartų kampą pelnė pirmąjį savo įvartį čempionate.

„Žalgiris“ metėsi į priekį. Iš pradžių prieš vartus iššokusiam D.Šernui smūgiuoti paskutiniu metu sutrukdė Valdemaras Borovskis. Vėliau vartus palikęs Timofejus Šeremeta nespėjo prie kamuolio, o po Elivelto perdavimo baudos aikštelėje kilo gaisras, pasibaigęs M.Šyškos pražanga prieš L.Antalį ir skirtu baudiniu. Bet prie kamuolio stojęs Mantas Kuklys išlyginti rezultato nesugebėjo, jo smūgį atrėmė savo klaidą ištaisęs T.Šeremeta.

Antrajame kėlinyje komandos žaidė kur kas atviresnį futbolą. Kamuolys retai užsibūdavo aikštės viduryje, o pavojingiau atakavo žalgiriečiai. Po M.Kuklio puikaus perdavimo akrobatiniu smūgiu virš vartų mušė M.Ljujičius, kelis sykius apmaudžiai baudos aikštelėje kamuolio nepavyko smūgiuoti D.Šernui.

Sužaidus valandą, kamuolys „Trakų“ baudos aikštelėje atiteko M.Ljujičiui, bet prieš vartus atsidūręs sostinės komandos legionierius nesugebėjo pergudrauti T.Šeremetos, sugebėjusio koja atremti varžovo smūgį.

Savo atakų bangą surengė riteriai. Po pavojingo V.Šilėno perdavimo Oscarui smūgiuoti sutrukdė po kojomis kritęs Linas Klimavičius. Netrukus baudos aikštelėje griuvo Valentinas Jeriomenko. Nors žiūrovai reikalavo baudinio, taisyklių pažeidimas nebuvo užfiksuotas.

Nors „Žalgiris“ į aikštę pasiuntė tris naujus atakuojančio stiliaus futbolininkus, bet sukurti „Trakų“ vartų šturmo nesisekė. Negana to, riteriai galėjo padvigubinti rezultatą, kai V.Šilėno šūvį A.Vitkauskas atrėmė, o pakartotiniu bandymu D.Biljaletdinovas nesugebėjo pataikyti į tuščius vartus.

Jau per pridėtą laiką T.Šeremeta sugavo Bahrudino Atajičiaus smūgį pažeme. Netrukus Vytautas Lukša smūgiavo šalia virpsto.

Martynas Pocius, alyga.lt

lilins
Pranešimai: 13
Užsiregistravo: 2017 Rgs 07 03:35
Palaikoma komanda: Real Madrid

Re: XXVII (27) turas:

2017 Spa 14 03:26

o tai ka daugiau ten pas jus daryti? tik alu gerti, nu dar Pakruoje dvara galima apziuret is bedos, o po to fulen. jeigu stiprtizo klubo pas jus nera, tai naivu tiketis, kad daug pinigu uzkalsite vien is alaus, keli is vakaru fronto aktivistai atviks, nuo to jusu ekonimikos ligis nepakils

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXVII (27) turas:

2017 Spa 16 11:38

UTENIS 1 : 2 JONAVA
http://alyga.lt/live/utenis-jonava-2" onclick="window.open(this.href);return false;

Įvarčiai:
[0-1] 31' Maksimas Marusičius
[0-2] 39' Tomas Salamanavičius
[1-2] 59' Johnas Hernandezas

2017-10-14 13:00
27 Turas
„Utenio“ stadionas
Žiūrovai: 378

Teisėjai
Gediminas Mažeika
Vytautas Šimkus
Ingrida Siliūnienė
Šarūnas Tamulynas

„JONAVA“ UŽSITIKRINO VIETĄ A LYGOS ŠEŠETUKE
http://alyga.lt/naujienos/informacija/j ... s-sesetuke" onclick="window.open(this.href);return false;

Antrus metus iš eilės „Jonavos“ futbolininkai A lygos sezoną baigs tarp šešių stipriausių komandų, o ši pozicija suteikia privilegiją dalyvauti penktame čempionato rate. 27 turo rungtynėse šeštadienį jonaviškiai išvykoje 2:1 palaužė Utenos „Utenį“ ir tapo nepavejami septintąją vietą užimančiam Kauno „Stumbrui“.

Rungtynes aktyviau pradėję uteniškiai surezgė kelis pavojingus išpuolius. 11 minutę Diede Traore puikiu perdavimu išvedė Ali Radhelį Cheikhą vieną prieš varžovų vartininką Povilą Valinčių, tačiau legionierius iš Alžyro smūgiavo pro šalį. 17 minutę „Utenis“ keliais perdavimais staigiai perėjo į ataką ir jos smaigalyje atsidūręs pietų afrikietis Sibusiso Magwaza taip pat iššoko prieš P. Valinčių, bet ir jis smūgiavo netiksliai.

Jonavos komandai žaidimas ilgai nesiklijavo, jiems sunkiai sekėsi įveikti aktyvų „Utenio“ futbolininkų spaudimą. Vis tik svečiai blyktselėjo antroje kėlinio dalyje.

29 minutę į greitą ataką pabėgęs Klaudijus Upstas perdavė kamuolį Maksimui Marusičiui, bet ukrainietis būdamas laisvas baudos aikštelėje „šovė“ virš vartų. M. Marusičius netrukus atsitiesė po šio nesėkmingo epizodo. „Jonavos“ puolėjas baudos aikštelėje išprovokavo Aleksandro Levšino pražangą. 11 m baudinį realizavo pats M. Marusičius - 0:1.

39 minutę M. Marusičius dešiniame krašte gražiai suklaidino Jesusą Villalobosą, atliko perdavimą prie vartų, o ten kamuolį iš kelių metrų į vartus pasiuntė Tomas Salamanavičus - 0:2.

Prieš pat pertrauką padirbėti turėjo P. Valinčius – „Jonavos“ vartininkas atrėmė tolimą pavojingą Johno Hernandezo smūgį.

Utenos komandos viltys atgijo 59 minutę. Tuomet jonaviškiai apmaudžiai prarado kamuolį netoli savų vartų ir netrukus prasižengė. O baudos smūgį maždaug iš 20 metrų realizavo J. Hernandezas - futbolininkas iš Kolumbijos nukreipė kamuolį į vartus nuo virpsto - 1:2.

„Utenis“ bandė spausti toliau, o „Jonava“ atsakydavo pavojingomis kontratakomis. Jų metu du kartus galimybę įtvirtinti saviškių persvarą turėjo M. Marusičius. Tačiau iš pradžių ukrainiečio smūgį neutralizavo vartininkas Lukas Paukštė, o vėliau puolėjas nepataikė į vartus.

77 minutę svečiai dėkojo savo gynėjui Lukai Peričiui, išgelbėjusiam komandą, kai suklydo P. Valinčius. Vartininkas prarado kamuolį ir tuo pasinaudoję uteniškiai galėjo išlyginti rezultatą, tačiau kamuolį nuo vartų linijos koja išmušė L. Peričius.

Rungtynių pabaigoje aikštėje vietoje M. Marusičiaus pasirodęs Laurynas Stonkus galėjo padėti tašką, bet jo galva smūgiuotas kamuolys pralėkė greta virpsto ir skersinio sandūros.

Paskutinėse „Utenio“ atakose į priekį ėjo net vartininkas L. Paukštė, bet "Jonavos" futbolininkai atsilaikė ir triumfavo rezultatu 2:1.

VIDEO:

įvarčiai: https://www.youtube.com/watch?v=tV_h8qTmmHI" onclick="window.open(this.href);return false;


santrauka: https://www.youtube.com/watch?v=MEWx4YXydWU" onclick="window.open(this.href);return false;


D.Campana: „Žaidėme širdimi, o ne galva“: https://www.youtube.com/watch?v=GayznToEFzY" onclick="window.open(this.href);return false;


M.Čepas: „Pasimokėme iš klaidų taurės rungtynėse“: https://www.youtube.com/watch?v=2-9zDRNnUsc" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: XXVII (27) turas:

2017 Spa 16 11:50

KAUNO ŽALGIRIS 1 : 5 SŪDUVA
http://alyga.lt/live/kauno-zalgiris-suduva-4" onclick="window.open(this.href);return false;

Įvarčiai:
[0-1] 15' Karolis Laukžemis
[0-2] 43' Ovidijus Verbickas
[0-3] 72' Josipas Tadičius
[0-4] 79' Josipas Tadičius
[1-4] 83' Aurimas Raginis
[1-5] 90' Josipas Tadičius

ČEMPIONĄ PERSEKIOJANTI „SŪDUVA“ DAR SYKĮ ĮVEIKĖ „KAUNO ŽALGIRĮ“
http://alyga.lt/naujienos/informacija/c ... no-zalgiri" onclick="window.open(this.href);return false;

Antroji iš eilės šią savaitę Marijampolės „Sūduvos“ ir „Kauno Žalgirio“ akistata baigėsi dar viena įspūdinga suvalkiečių pergale A lygoje. Savaites pradžioje į varžovų vartus pelnę 5 įvarčius savo žiūrovų akivaizdoje, sūduviečiai nepasikuklino ir svečiuose – 5:1 (2:0). Tris įvarčius rungtynėse pelnė antrajame kėlinyje pasirodęs Josipas Tadičius.

Įsirašiusi eilinę pergalę, „Sūduva“ sugrįžo į antrąją turnyro lentelės vietą ir atsilikimą nuo Vilniaus „Žalgirio“ sumažino iki 5 taškų, turėdama dar vienas rungtynes atsargoje.

Suvalkiečiai nuo mačo pradžios žaidė tokį futbolą, kuris buvo demonstruotas Marijampolėje. Ernestas Veliulis turėjo pasižymėti, bet pats negalėjo patikėti, kad jo smūgis galva aplenkus gynėją po perdavimo iš krašto buvo netikslus 10-ą minutę.

Įvartis krito netrukus. „Kauno Žalgirio“ vartininkui Modestui Stoniui gražinus kamuolį į žaidimą, oro dvikovą laimėjo Andro Švrljuga, numušdamas jį į priekį, kur po gynėjų klaidos prieš vartus iššoko Karolis Laukžemis ir mušė tiksliai 15-ą minutę.

Išsiveržusi į priekį „Sūduva“ ir toliau kontroliavo tiek kamuolį, tiek žaidimą. Retą ataką kėlinio viduryje surengė kauniečiai, bet po perdavimo iš krašto Teremas Moffi tiksliai smūgiuoti galva nesugebėjo.

Sužaidus pusvalandį, M.Stonys išgelbėjo savo komandą po greito svečių išpuolio. E.Veliulis įsiveržė į baudos aikštelę, kur būdamas tarp dviejų varžovų perdavimu surado laisvą K.Laukžemį. Puolėjo smūgį vartininkas sugavo.

Antrasis įvartis į „Kauno Žalgirio“ vartus krito prieš pertrauką. Po E.Veliulio perdavimo nesusikalbėjo M.Stonys su gynėju Levanu Chapodze ir nesugavo kamuolio, kuris atiteko šalia atsidūrusiam Ovidijui Verbickui. Saugui beliko iš poros metrų pataikyti į tuščius vartus.

Po pertraukos pirmą smūgį į varžovų vartus atliko šeimininkai. Nuo suolo pakilęs Lukas Kochanauskas atsidūrė atakos smaigalyje baudos aikštelėje, tačiau stipriai mušti nepavyko, Ivanas Kardumas šuoliu kamuolį sugavo.

Į aikštę mestas Josipas Tadičius taip pat galėjo pasižymėti pirmų lietimu greitos atakos metu, bet po aštraus O.Verbicko perdavimo labai stipriu šūviu galva mušė virš vartų.

„Kauno Žalgiris“ pabandė eiti į priekį didesnėmis pajėgomis, dar sykį smūgiu iš toli I.Kardumo vartams pagrasino L.Kochanauskas. Tačiau tokiais savo veiksmais šeimininkai paliko daugiau erdvių suvalkiečių atakoms ir buvo skaudžiai nubausti.

72-ą minutę pirmąjį savo įvartį pelnė J.Tadičius, vienu lietimu nukreipęs kamuolį po skersiniu greitos atakos metu, sulaukęs Vaido Slavicko perdavimo.

Dublį į savo sąskaitą legionierius iš Kroatijos įsirašė 79-ą minutę. Po tolimo O.Verbicko perdavimo prieš vartus iššokęs puolėjas pasiuntė kamuolį į tinklą smūgiu tarp M.Stonio kojų.

Garbės įvartį „Kauno Žalgiriui“ pavyko įmušti 83-ią minutę. Pasinaudojęs varžovu atsipalaidavimu ir suteikta laisve, iš toli pykštelėjo rezultatyviausias komandos žaidėjas Aurimas Raginis.

Tuo įvarčių lietus antrajame kėlinyje nesibaigė. Paskutinę mačo minutę savo trečiąjį įvartį pelnė J.Tadičius, uždaręs perdavimą iš artimo atstumo smūgiu nuo virpsto ir padėjęs paskutinį tašką rungtynėse.

Martynas Pocius, alyga.lt

VIDEO:

įvarčiai: https://www.youtube.com/watch?v=_nr5xaoVhbI" onclick="window.open(this.href);return false;


santrauka: https://www.youtube.com/watch?v=RN87OpZJMTA" onclick="window.open(this.href);return false;


McKinstry: "Futbolininkai turi jausti sau pagarbą": https://www.youtube.com/watch?v=LRDFmAecAbI" onclick="window.open(this.href);return false;


Čeburinas: "Aikštelėje darėme tai, ką suplanavome": https://www.youtube.com/watch?v=WY35x2eAupY" onclick="window.open(this.href);return false;

Grįžti į