...

Re: XXVIII (28) turas:

2013 Rgs 16 11:08

M.Andjelkovič sugrįžimas lėmė "Ekrano" pergalę
N.Kesminas/alyga.lt http://alyga.smscredit.lt/naujiena/Ekranas-antras/505" onclick="window.open(this.href);return false;

Panevėžio „Ekrano" futbolininkai išvargo pergalę namuose prieš Alytaus „Dainavą" ir, aplenkę Klaipėdos „Atlantą", „SMScredit.lt A lygoje" pakilo į antrą vietą. Rungtynių didvyriu tapo po pusmečio pertraukos į Panevėžį grįžęs serbas saugas Marko Andjelkovičius, kuris atliko rezultatyvų perdavimą ir įmušė įvartį, atnešusį „Ekranui" pergalę 2:1.

Pirmajame kėlinyje daug pavojingų epizodų nebuvo. "Ekranas" spaudė, "Dainava" gynėsi.

10-ąją minutę kamuolį galva į tinklą pasiuntė "Ekrano" kapitonas Giedrius Tomkevičius, bet teisėjai užfiksavo nuošalę. Dar po dešimties minučių realiausią savo progą pirmajame kėlinyje susikūrė alytiškiai, tačiau po Kęstučio Balčiūno smūgio kamuolį sugavo "Ekrano" vartininkas Tadas Kauneckas.

23-iąją min. jau "Dainavą" teko gelbėti vartininkui. Vitalijus Artjomenko į kampinį nukreipė kamuolį po Arno Riboko smūgio.

Sužaidus kiek daugiau nei pusvalandį dzūkų komandos situaciją apsunkino vieno svarbiausių saugų trauma. Susižeidusį Darių Cibulską aikštėje pakeitė Mindaugas Strauka.

Žaibas į "Dainavos" pozicijas trenkė 38-ąją min. Į "Ekraną" grįžęs serbas Marko Andjelkovičius atidavė kamuolį G.Tomkevičiui, o šis paleido kamuolį į vartus, pelnydamas šeštąjį savo įvartį "SMScredit.lt A lygos" čempionate. Kėliniui baigiantis panevėžiečių persvarą galėjo padidinti Dejanas Djeničius, bet jo smūgį atrėmė V.Artjomenko.

Antrą rungtynių pusę alytiškiai pabandė pradėti aktyviai. „Dainava" kelissyk patikrino varžovų gynybos budrumą, bet pirmą tikrą progą antrajame kėlinyje sukūrė „Ekranas" - A.Ribokas iš už baudos aikštelės ribų į virpsto ir skersinio sandūrą 53-iąją min. iššovė taip, kad sudrebėjo visa vartų konstrukcija.

Kėlinio viduryje iniciatyvą perėmė Aukštaitijos komanda. Į vartus bandė smūgiuoti „Ekrano" žaidėjai Edgaras Baranauskas, Arsenijus Buinickis, G.Tomkevičius.

Tačiau 75-ąją min. „Dainava" išlygino rezultatą. Lukas Sendžikas neįtikėtinu smūgiu iš maždaug 30 metrų iššovė taip, kad pasiekti kamuolio artimajame viršutiniame vartų kampe T.Kauneckas neturėjo jokių šansų - 1:1.

Vis dėlto pergalę iškovojo panevėžiečiai. Rungtynių didvyriu tapo M.Andjelkovičius, kuris 84-ąją min. gavo Vitalijaus Kavaliausko perdavimą ir iš baudos aikštelės nukreipė kamuolį į alytiškių vartus. „Ekranas" laimėjo ir žengė žingsnį aukštyn turnyro lentelėje.

...

Re: XXVIII (28) turas:

2013 Rgs 16 11:10

Rugsėjo mėn. 15 d. (sekmadienis)

110) Ekranas (Panevėžys) - Dainava (Alytus) 2:1 (1:0)
Teisėjas - D.Rumšas (Palanga), 330 žiūrovų
Įvarčiai: 38 min. G.Tomkevičius, 84 min. M.Andelkovič (Ekranas); 75 min. L.Sendžikas (Dainava)
Įspėti: 53 min. E.Baranauskas (Ekranas); 73 min. V.Rutkauskas (Dainava)

...

Re: XXVIII (28) turas:

2013 Rgs 16 11:11

KOMENTARAI:

Treneris Valdas Dambrauskas ("Ekranas"): "Kiekvienos rungtynės būna tokios, kad reikia kažkiek pasinervuoti ypač šį sezoną. Antrajame rate čia su "Dainava" buvo labai panašios ir įvarčiu, ir baigėsi 2:1. Norėjosi viską išspręsti daug greičiau. Per petrauką sezone nebuvo akcentuojama, kad šiose rungtynėse ateiti į geriausią formą. Mus svarbesnė bus ateinanti savaitė, per kurią sužaisime tris rungtynes su komandomis, kurios yra aukščiau mūsų arba šalia mūsų turnyrinėje lentelėje. Žinome, ką Marko gali, komanda žino, ką Marko gali. Būtų keista, jei toks žaidėjas sėdėtų ant atsarginių suolelio. "Dainava" pavojinga tuo, kad daug jaunų žaidėjų, norinčių žaisti, pilnų entuziazmo, norinčių kažką įrodyti, bet mes iniciatyvą turėjome visas rungtynes, išeidavome į atakas, bet labai trūko paskutinės atakos fazės. Reikėtų pažiūrėti statistiką - manau, kad padarėme virš 20 smūgiu į vartus, bet į vartų plotą, jei neklystu, buvo tik trys-keturi smūgiai. Tai neramina. Norisi, kad grėsme vartams būtų didesnė."

Marko Andjelkovičius ("Ekranas"): "Nebuvo lengva, buvo sunkios rungtynės. "Dainava" gynėsi labai gerai, tačiau mes kontroliavome žaidimą, sukūrėme daug progų, bet jų nerealizavome. Po pertraukos sezone pirmos rungtynės visada būna sunkios. Sunkiai dirbome visas dvi savaites. Mums svarbiausia - pergalė ir trys taškai. Tikiuosi, kad ateityje įmušiu daugiau įvarčiu. Jaučiuosi gerai, esu laimingas. Dėkoju fanams už žinutę, dėlto irgi esu labai laimingas. "Dainava" tikėjo savimi iki pat pabaigos, turėjo progą iškovoti tašką, bet mes irgi buvome susikoncentravę iki pat pabaigos, atidavėme maksimumą ir pasiekėme pergalę."

Treneris Darius Urbelionis ("Dainava"): "Apmaudžiai, savo klaidos dėka vidurio zonoje padovanojome tą momentą, kurį "Ekranas" realizavo. Pradėjome sunkiau, vangokai. Gal tas "Ekrano" autoritetas - Panevėžyje lengvų rungtynių nebūna - šiek tiek slėgė. Juolab, kad tris savaites buvome be žaidybinės praktikos. Įsivažiavome antrą kėlinį: atsirado momentų, atsirado daugiau kokybiškesnio žaidimo puolime, daugiau palaikėme kamuolį. Pirmajame kėlinyje to padaryti nesugebėjome. D.Cibulskas yra svarbus mūsų žaidėjas, todėl jo netektis pakoregavo žaidimą. Tas disbalansas būtent ir pasijautė po išėjimo. Per pertrauką persistatėme, pasitarėme ir antrajame kėlinyje kažkas ėmė gautis. "Ekrano" žaidimas pirmoje sezone dalyje man labiau patiko. Nesitikėjau, kad M.Andjelkovičius žais nuo pat pradžių. Šio žaidėjo klasė nulėmė rungtynes."

Lukas Sendžikas ("Dainava"): "Rungtynės buvo sunkios."Ekranas" pirmą kėlinį kontroliavo kamuolį. Antrajame mes kažkiek atsigavome, dažnai išeidavome į kontrataktas. Manau, antras kėlinys - vienas geresnių mūsų sužaistų per šį sezoną. Turėjome ne vieną progą, nepavyko. Gaila, gale - gynėjo klaida, kažkoks atsikirtimas aikštės vidury ir įvartis. Norėjosi bent lygiąsias ištempti. Įmušau įvartį, likus 15 minučių, visa komanda užsivedė, "Ekranas" lyg ir kažkiek pasimetė. Patirtis gal savo darė, kad jie įmušė. Geros rungtynės, gaila, kad rezultatas netenkina. Pačiam buvo malonu įmušti, nes tai pirmas įvartis A lygoje."

...

Re: XXVIII (28) turas:

2013 Rgs 16 12:06

SŪDUVA 1 : 1 ATLANTAS

Santrauka: http://futbolo.tv/rungtynes/816/s-duva-atlantas" onclick="window.open(this.href);return false;

Komentarai: http://futbolo.tv/rungtynes/816/s-duva-atlantas" onclick="window.open(this.href);return false;

Rungtynės: http://futbolo.tv/rungtynes/816/s-duva-atlantas" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: XXVIII (28) turas:

2013 Rgs 16 12:07

KRUOJA 2 : 1 TAURAS

Santrauka: http://www.futbolo.tv/rungtynes/817/kruoja-tauras" onclick="window.open(this.href);return false;

Komentarai: http://www.futbolo.tv/rungtynes/817/kruoja-tauras" onclick="window.open(this.href);return false;

Rungtynės: http://www.futbolo.tv/rungtynes/817/kruoja-tauras" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: XXVIII (28) turas:

2013 Rgs 16 12:23

FKE 2 : 1 DAINAVA

Santrauka: http://futbolo.tv/rungtynes/818/ekranas-dainava" onclick="window.open(this.href);return false;

Komentarai: http://futbolo.tv/rungtynes/818/ekranas-dainava" onclick="window.open(this.href);return false;

Rungtynės: http://futbolo.tv/rungtynes/818/ekranas-dainava" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: XXVIII (28) turas:

2013 Rgs 16 12:48

Gražiausio „SMScredit.lt A lygos“ XXVIII turo įvarčio rinkimai
2013-09-16

VIDEO: http://futbolo.tv/reportazai/2013-metai ... o-rinkimai" onclick="window.open(this.href);return false;

XXVIII turo balsavimas
Žilvinas Banys (Banga) Nerijus Mačiulis (Kruoja) Lukas Sendžikas (Dainava)

...

Re: XXVIII (28) turas:

2013 Rgs 16 15:14

Lyderių rikiuotėje - permainos

Pirmasis ketvirtojo rato turas "SMScredit.lt A lygoje" pakeitė viršutinę turnyro lentelės dalį.

Nerijus Kesminas, alyga.lt

Klaipėdos "Atlantas" neįveikė Marijampolės "Sūduvos", o Panevėžio "Ekranas" tuo pasinaudojo - nors ir nelengvai, namie nugalėję Alytaus "Dainavą" šalies čempionai pakilo į antrą vietą.

Rokiruotė. "Ekranas" ir iki šiol buvo praradęs mažiau taškų už klaipėdiečius, o dabar aplenkė juos surinktais. Negana to, panevėžiečiai rezerve dar turi atidėtas trečiojo rato rungtynes su "SMScredit.lt A lygos" lyderiu Vilniaus "Žalgiriu".

Oi. Du iš vienuolikos šiame ture įvarčius mušusių žaidėjų pasiuntę kamuolį į tinklą nesidžiaugė. Klimas Gusočenka iš "Šiaulių" įsimušė į savo vartus rungtynėse su Gargždų "Banga", o "Atlanto" pagrindinėje sudėtyje pirmą kartą žaidęs Skirmantas Rakauskas - dvikovoje su "Sūduva".

Namie. "Atlanto" treneris Konstantinas Sarsanija apsirgo ir į Marijampolę neišvyko. Pergalės komanda jam neparvežė - rungtynės baigėsi 1:1.

Netektis. Klaipėdiečiams "Sūduvos" atakas daugiau nei valandą teko atmušinėti aikštėje turint vienu žaidėju mažiau už varžovus - iš aikštės dėl antros geltonos kortelės buvo pašalintas Kazimieras Gnedojus. "Atlantui" tai - dvigubas smūgis. Pašalinimas ne tik supainiojo komandos kortas Marijampolėje, bet dar reiškia ir tai, kad rytoj uostamiesčio komandai be savo gynybos ramsčio teks verstis žūtbūtinėse rungtynėse su "Žalgiriu".

Tradicija. Per "Sūduvos" ir "Atlanto" rungtynes futbolininkas iš aikštės išvytas jau trečią kartą iš eilės. Antrojo ir trečiojo ratų akistatose praustis anksčiau laiko ėjo Marijampolės komandos gynėjas Maximiliano Ugge.

Serija. "Sūduvos" futbolininkai "SMScredit.lt A lygoje" lygiosiomis sužaidė jau trečią kartą iš eilės. Prisimenant, kad prieš tai buvo penkių pergalių ruožas, Dariaus Gvildžio treniruojama komanda gali didžiuotis tuo, kad čempionate nepralaimėjo aštuonis pastaruosius sykius.

Sugrįžimas. "Dobrodošli nazad Marko", - tokiu plakatu "Ekrano" sirgalių "Pirmoji armada" futbolininko gimtąja kalba sveikino į komandą grįžusį serbą Marko Andjelkovičių. Pusmetį Izraelyje rungtyniavęs saugas atsidėkojo aistruoliams su kaupu. Sūnus paklydėlis ne tik atliko rezultatyvų perdavimą Giedriui Tomkevičiui, bet 83-iąją minutę įmušė ir pats, atnešdamas panevėžiečiams pergalę 2:1.

Frazė. "Mums, treneriams didesnė paslaptis yra ne tai, kad įvarčiai krenta paskutinėmis minutėmis, o tai, kad jie nekrenta anksčiau", - į pastabą apie tai, jog "Ekranas" šį sezoną dažnai muša svarbius įvarčius rungtynių pabaigoje, atšovė vienas komandos trenerių Valdas Dambrauskas.

Lemtis. Po triuškinamos pergalės 3:0 prieš "Šiaulių" futbolininkus "Banga" įsitvirtino šeštoje turnyro lentelės vietoje. O kas čia keisto? Nuo 2009-ųjų, kai grįžo į aukščiausiąjį šalies futbolo divizioną, gargždiškiai visus keturis sezonus baigė šešti.

Nepadėjo. Šiauliečiams spec. pasirengimas išvykai į Gargždus nepadėjo. Saulės miesto komanda rungtynių savaitę treniruotes buvo perkėlusi ant dirbtinės "Gytarių" stadiono dangos. Bet ant sintetinio Gargždų miesto stadiono gazono aiškiai geriau jautėsi šeimininkai.

Penki. Prieš Tauragės "Taurą" 2:1 laimėtose rungtynėse įvartį įmušė Pakruojo "Kruojos" saugas Nerijus Mačiulis. Tai buvo penktasis patyrusio futbolininko tikslus smūgis į tauragiškių vartus per pastarąsias trejas čempionato rungtynes.

Atminčiai. "Kruojos" vartininkui Mariui Eltermaniui teko ne tik bandyti atremti 11 metrų baudinį, bet ir pačiam jį mušti. Gindamas savo vartus latvis, kaip ir ankstesnėse "SMScredit.lt A lygos" rungtynėse, bandė varžovą sutrikdyti nestandartiniu judėjimu ant vartų linijos, bet "Tauro" saugas Marius Stanaitis ramiai iššovė į apatinį vartų kampą. Prieš tai M.Eltermanis baudinio neįmušė, bet įvartį pelnė, pasiuntęs nuo tauragiškių vartininko Edvino Gertmono atšokusį kamuolį į tuščių vartų tinklą. "Nedaug tų įvarčių esu įmušęs, todėl bus ką prisiminti", - šyptelėjo "Kruojos" legionierius, užsiminęs, kad yra pasižymėjęs ir dublerių bei Latvijos antrojo futbolo diviziono čempionatuose.

Grįžti į