...

XXVIII (28) turas:

2013 Rgs 09 11:44

28 turas - 2013-09-13 18:30
Banga 3 : 0 Šiauliai

28 turas - 2013-09-14 14:00
Sūduva 1 : 1 Atlantas

28 turas - 2013-09-14 16:00
Kruoja 2 : 1 Tauras

2013-09-15 19:00
Ekranas 2 : 1 Dainava
Paskutinį kartą redagavo 3 .... Iš viso redaguota 2013 kartus.

...

Re: XXVIII (28) turas:

2013 Rgs 10 10:36

XXVIII (28) Turas
http://www.lff.lt/lt/article/2013_m_sms ... ro_anonsas" onclick="window.open(this.href);return false;

Rugsėjo mėn. 13 d. (penktadienis)
111) 18:30 Banga (Gargždai) - Šiauliai (Šiauliai)

Rugsėjo mėn. 14 d. (šeštadienis)
109) 14:00 Sūduva (Marijampolė) - Atlantas (Klaipėda)
112) 16:00 Kruoja (Pakruojis) - Tauras (Tauragė)

Rugsėjo mėn. 15 d. (sekmadienis)
110) 19:00 Ekranas (Panevėžys) - Dainava (Alytus)

...

Re: XXVIII (28) turas:

2013 Rgs 12 11:12

Būsimas varžovas: Klaipėdos „Atlantas“
Parašyta 2013.09.11 http://fksuduva.lt/?p=3788" onclick="window.open(this.href);return false;

Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkų laukia labai svarbus mačas prieš tiesioginius konkurentus turnyrinėje lentelėje – tai šiuo metu antroje vietoje žengianti Klaipėdos „Atlanto“ vienuolikė. Rungtynės vyks rugsėjo 14 dieną 14 valandą „Arvi“ futbolo arenoje.

Šiame sezone Marijampolės ir Klaipėdos klubai susitiko triskart. „Sūduvos“ klubui visos trys tarpusavio rungtynės yra susiję didesniais ar mažensniais nusivylimais. Įdomu, kad abejose išvykos rungtynėse „Sūduva“ pirmavo rezultatais 2-0, abejose išvykose rungtynėse raudona kortelė buvo parodyta Marijampolės komandos legionieriui Maximiliano Ugge ir abiejuose mačuose „Sūduvai“ persvaros išsaugoti nepavyko. Pirmąkart buvo sužaista lygiosiomis 2-2, o antrąkart pralaimėta 2-3.

Du Klaipėdos „Atlanto“ futbolininkai kartu su Lietuvos nacionaline rinktine dalyvavo rungtynėse su Latvijos ir Lichtenšteino nacionalinėmis komandomis. Tai buvęs „Sūduvos“ žaidėjas Tadas Eliošius bei puolėjas Evaldas Razulis. Pastarasis futbolininkas rungtynėse su kaimynais latviais po gavo šansą rungtyniauti – antrajame kėlinyje pakeitė Saulių Mikoliūną.

Rinktinei atstovavusius futbolininkus, žinoma, reikia priskirti prie „Atlanto“ lyderių. Be jų daug sunkumų „Sūduvos“ gynybai gali pridaryti patyręs Marius Papšys bei komandą vasarą papildęs Ernestas Veliulis. Be pastarojo futbolininko per perėjimų „langą“ Klaipėdos ekipą papildė buvęs „Kruojos“ vartininkas Mindaugas Malinauskas, „Dainavos“ puolėjas Lukas Baranauskas bei jaunasis „Tauro“ gynėjas Lukas Artimavičius.

Trečiasis „Smscredit.lt A lygos“ ratas Klaipėdos „Atlanto“ klubui buvo vidutiniškas. Po fantastiško pirmojo rato ( 21 taškas ), sekė ne toks sėkmingas antrasis ( 14 taškų ), o trečiasis atsistojo į vidurį jų ( 16 taškų ).

Tuo tarpu „Sūduvos“ žaidimo kreivė kyla tik į viršų. Pirmajame rate buvo surinkti kuklūs 11 taškų, antrajame 14, o trečiajame jau 17.

Taigi kokiu žaidimu ir rezultatu „Sūduva“ pradės ketvirtąjį ratą? Ar pavyks pagaliau įveikti Klaipėdos futbolininkus? Viską pamatysime šeštadienį 14 valandą „Arvi“ futbolo arenoje. Kviečiame atvykti ir palaikyti savo miesto komandą!

Susitikimą tiesiogiai transliuos futbolo.tv ir alyga.lt svetainės.

...

Re: XXVIII (28) turas:

2013 Rgs 13 12:28

Gargždų "Banga" - "Šiauliai".

Rugsėjo 13 dieną 18.30 val. Gargždai, miesto stadionas. Iki šiol čempionate - 1:1, 4:1, 1:0.

Mūšiui dėl šeštosios vietos šiauliečiai rengėsi ypač rimtai - treniruotės nuo žolės buvo perkeltos ant dirbtinės "Gytarių" stadiono dangos. Gargžduose komandos taip rungtyniaus sintetinėje aikštėje.

Komandos turnyro lentelėje kol kas žengia koja kojon. Nors tarpusavio rungtynėse gargždiškiai šį sezoną žaidžia geriau, šįsyk galima tikėtis įnirtingos kovos. "Šiauliai" gana sėkmingai baigė trečiąjį ratą, per ketverias rungtynes savo sąskaitą papildę septyniais taškais. "Banga" tik paskutinėse rato rungtynėse išsikapstė iš trijų pralaimėjimų ruožo, kai pajūrio derbyje atsilaikė prieš "Atlantą".

Abi komandos į aikštę eis praretėjusiomis gretomis. Gargždų komandai padėti negalės diskvalifikuoti Aleksandras Ivanauskas ir Andrius Butkus, "Šiauliams" neatstovaus traumuotas Rokas Gedminas, o Filipas Žderičius iki pat rungtynių dienos lenktyniavo su laiku tikėdamasis išgyti ir pasirodyti aikštėje.

...

Re: XXVIII (28) turas:

2013 Rgs 13 12:29

Marijampolės "Sūduva" - Klaipėdos "Atlantas".

Rugsėjo 14 dieną 14 val. Marijampolė, "Arvi" stadionas. Iki šiol čempionate - 0:1, 2:2, 2:3.

Pirmoji pergalė prieš klaipėdiečius šį sezoną "Sūduvai" leistų sumažinti uostamiesčio komandos persvarą prieš save iki šešių taškų. Situacija galėjo būti dar karštesnė, jei marijampoliečiai nebūtų sensacingai praradę taškų per rinktinių varžyboms skirtą pertrauką sužaistoje atidėtoje dvikovoje su Tauragės "Tauru".

"Atlanto" futbolininkai tuo pat metu stovyklavo Rygoje, kur sužaidė lygiosiomis su šio miesto "Skonto". Stovykloje Latvijoje nedalyvavo traumuoti Andrius Jokšas ir Andrius Bartkus, o Evaldas Razulis ir Tadas Eliošius buvo iškviesti į šalies rinktinę.

Iki šiol vykusiose tarpusavio akistatose aistrų ir intrigos nestigo. Antrajame ir trečiajame rate "Atlantas" praleido po du įvarčius iš eilės, bet sugebėjo atsitiesti, kai iš aikštės abusyk buvo šalinamas "Sūduvos" gynėjas Maximiliano Ugge.

...

Re: XXVIII (28) turas:

2013 Rgs 13 12:30

Pakruojo "Kruoja" - Tauragės "Tauras".

Rugsėjo 14 dieną 16 val. Pakruojis, miesto stadionas. Iki šiol čempionate - 2:1, 2:3, 3:2.

Nors turnyro lentelė aiškiai rodo, kad komandos - skirtingų svorio kategorijų, būtent "Kruojai" autsaideris "Tauras" kelia ypač daug rūpesčių. Pakruojo komanda lieka vienintelė, prieš kurią tauragiškiams šiemet pavyko iškovoti pergalę.

"Kruojai", kuri per "SMScredit.lt A lygos" čempionato pertrauką laimėjo kontrolines rungtynes prieš Rygos "Metta/LU", šįkart teks verstis be nuobaudas susirinkusių Donato Strockio ir Aliaksandro Tikškevičiaus. "Taurui" pasitikėjimo savimi turėtų pridėti lygiosios su "Sūduva" dvikovoje, kurioje komandai vadovavo į Tauragę grįžęs treneris Gedeminas Jarmalavičius.

Tauragiškiams teks palaužyti galvą svarstant, kaip sustabdyti Nerijų Mačiulį. Per dvejas pastarąsias tarpusavio rungtynes šis saugas kamuolį į varžovų vartus siuntė keturis kartus.

...

Re: XXVIII (28) turas:

2013 Rgs 13 12:34

Panevėžio "Ekranas" - Alytaus "Dainava".

Rugsėjo 15 dieną 19 val. Panevėžys, "Aukštaitijos" stadionas. Iki šiol čempionate - 3:1, 2:1, 3:0.

Į Panevėžį vyksta komanda, pastarąsias "SMScredit.lt A lygos" rungtynes žaidusi kone prieš tris savaites. Paskutinį trečiojo rato turą "Dainava" praleido.

Iki tol alytiškiai praskaidrino savo ir komandos sirgalių nuotaiką triuškinama pergale, iškovota po penkių pralaimėjimų iš eilės. Dzūkų komanda įmušė keturis "sausus" įvarčius "Taurui".

"Ekranas" besigalynėjantis dėl sidabro su "Atlantu", negali sau leisti prabangos barstyti taškus žaisdamas su autsaideriais, todėl panevėžiečiams motyvacijos nestigs. Juolab kad komandą papildė futbolininkas, kurio galimybėmis "Aukštaitijos" stadione niekas neabejoja - iš Izraelio grįžo vienas geriausių kelių praėjusių metų komandos žaidėjų serbas Marko Andjelkovičius.

...

Re: XXVIII (28) turas:

2013 Rgs 13 16:39

P.Bašičius: „Rungtynėse su „Atlantu“ mums pritrūkdavo sėkmės“
Parašyta 2013.09.13 http://fksuduva.lt/?p=3800" onclick="window.open(this.href);return false;

SMarijampolės „Sūduvos“ futbolininka šeštadienį 14 valandą „Smscredit.lt A lygoje“ išmėgins jėgas su antroje vietoje žengiančia Klaipėdos „Atlanto“ vienuolike.

Fksuduva.lt nuomonės apie būsimas rungtynes paklausė vyriausiojo trenerio Dariaus Gvildžio ir legionieriaus iš Kroatijos Petaro Bašičiaus.

„Sūduvos“ strategas apie laukiantį išbandymą sakė: „Po rungtynių su „Tauru“ padarėme išvadas, analizavome video medžiagą ir labai rimtai nusiteikę laukiame rungtynių su „Atlantu“. Bausti komandos nereikėjo, ji nusibaudė pati, nes prarado du brangius taškus. Šiai dienai Klaipėdos komanda mums įkandamas varžovas ir savo žiūrovų akivaizdoje bandysime tą įrodyti.“

P.Bašičius teigė manantis, kad rytoj jo komandai pavyks iškovoti pergalę.

„Laukia sunkios rungtynės, bet tikiuosi pavyks nugalėti. Esame neblogos formos nepaisant to, kad nesugebėjome laimėti prieš „Taurą“. Nežinau, kas tądien nutiko, neišnaudojome progų ir nelaimėjome. Tai – futbolas, nutinka visko. „

„Šį sezoną rungtynėse su „Atlantu“ mūsų nelydėjo sėkmė. Dukart pirmavome 2-0, bet persvaros neišsaugojome – kartą pralaimėjome, kartą sužaidėme lygiosiomis ir abu kartus mums buvo parodyta raudona kortelė. „Atlantas“ yra gera komanda, žaidžianti kietą futbolą, turinti aukšto lygio žaidėjų. Bet manau, kad daugiausiai priklauso nuo mūsų pačių, turime žaisti savo žaidimą ir išlikti susikaupę.“

Paklaustas apie savo sportinę formą Petaras džiaugiai atsakė, kad ji yra puiki.

„Savo sportinę formą vertinu puikiai, esu pilnai pasiruošęs žaisti. Treneris pakeitė mano poziciją, dabar žaidžiu kairiuoju gynėju ir čia jaučiuosi gerai.“

...

Re: XXVIII (28) turas:

2013 Rgs 13 17:36

Gargždų "Banga" (oficialus)
Likus mažiau nei valandai iki SMS CREDIT.LT A lygos 28 turo rungtynių tarp FK "Banga" ir FC "Šiauliai" pradžios, skelbiame "Bangos" sudėtį: Bogužas (V), Dūda, Urbaitis, Borusas, Gudauskas, Bedoidze, Grigaitis, Banys (K), Kura, Staponka, Juchno. Atsargoje: Myrnyi, Pačkauskas, Stirbys, Marcinkevičius, Gerkenashvili,, Bitinas, Salamanavičius.

...

Re: XXVIII (28) turas:

2013 Rgs 14 10:27

BANGA 3 : 0 FC ŠIAULIAI

Santrauka: http://www.futbolo.tv/rungtynes/815/banga-siauliai" onclick="window.open(this.href);return false;

Komentarai: http://www.futbolo.tv/rungtynes/815/banga-siauliai" onclick="window.open(this.href);return false;

Rungtynės: http://www.futbolo.tv/rungtynes/815/banga-siauliai" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: XXVIII (28) turas:

2013 Rgs 14 10:29

Rugsėjo mėn. 13 d. (penktadienis)

111) Banga (Gargždai) - Šiauliai (Šiauliai) 3:0 (1:0)
Teisėjas - D.Petraška (Ukmergė), 1000 žiūrovų
Įvarčiai:
45+1, 63 min. A.Staponka, 87 min. Ž.Banys (Banga)
Įspėti: 35 min. M.Fridrikas, 37 min. M.Vorobjovas, 65 min.

...

Re: XXVIII (28) turas:

2013 Rgs 14 10:34

"Banga" - "Šiauliai" 3:0

Foto: Justas Niauronis
FB: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 256&type=3" onclick="window.open(this.href);return false;
45' Įvartis į savus vartus 4. Klimas Gusočenko

...

Re: XXVIII (28) turas:

2013 Rgs 14 10:42

„Banga“ prieš „Šiaulius“ nutraukė nelaimėtų rungtynių seriją

Gargždų „Banga“ pergale pradėjo „SMScredit.lt A lygos“ IV ratą. Išnaudojęs varžovo klaidas, pajūrio klubas savo aikštėje rezultatu 3:0 (1:0) įveikė turnyro lentelės kaimynę Šiaulių „Šiaulių“ ekipą ir nutraukė penkių nelaimėtų rungtynių seriją. Po šios pergalės gargždiškiai įsitvirtino šeštoje vietoje.

Martynas POCIUS alyga.lt

Aikštės šeimininkai aktyviau pradėjo rungtynes ir galėjo įsiveržti į priekį 14-ąją minutę, tačiau Aurelijus Staponka, gavęs puikų Artūro Juchno perdavimą ir atsidūręs vienas prieš vartus, pasirinko ne patį geriausią sprendimą smūgiuoti iš toli ir į vartus nepataikė.

Kėlinio viduryje žaidimas išsilygino. Svečiai kėlė keletą kampinių prie „Bangos“ vartų, tačiau R.Bogužas darbo neturėjo. 30-ąją minutę A.Juchno A.Staponkai sukūrė dar vieną progą įvarčiui įmušti po baudos smūgio. Gynėjų be priežiūros paliktas puolėjas smūgiu galva iš vartininko aikštelės nukreipti kamuolio į vartus nesugebėjo.

Po trijų minučių analogišką progą išvesti savo komandą į priekį turėjo šiaulietis Niko Tokičius. Legionierius stovėdamas nugara į vartus pabandė galva pataisyti kamuolį po T.Eliošiaus baudos smūgio, bet smūgiavo netaikliai.

Atsakomosios atakos metu A.Staponka puikiai suklaidino jį prižiūrėjusį Filipą Zderičių, įsiveržė į baudos aikštelę ir labai stipriu smūgiu kaire koja privertė Paulių Pocių akrobatiniu šuoliu palydėti šalia skersinio skriejusį kamuolį. 35-ąją minutę „Šiaulių“ vartininkui dar kartą teko įsijungti į žaidimą po A.Juchno labai pavojingo baudos smūgio. Kamuolys praskriejo visai šalia vartų.

Įvartis brendo. Kėlinio pabaigoje P.Pocius pademonstravo puikią reakciją atmušdamas A.Juchno galvą į vartus pasiūstą kamuolį po kampinio. Tačiau jau per pridėtą laiką pirmajame kėlinyje svečių vartų sargas buvo bejėgis atremti su A.Staponka kovojusio gynėjo K.Gusočenkos smūgį į savo vartus po tolimo A.Juchno perdavimo.

Po pertraukos iniciatyva priklausė šiauliečiams. 49-ąją minutę suklydus Važai Bedoidzei, Leonidas Mušnikovas perėmė kamuolį ir stipriu tolimu smūgiu pažeme pasiuntė jį šalia virpsto, priversdamas Rimantą Bogužą pirmą kartą rungtynėse pademonstruoti savo reakciją. Po trijų minučių Tomas Birškys sulaukė gero perdavimo dešinėje „Bangos“ baudos aikštelės pusėje, tačiau smūgis saugui nepavyko.

63-ąją minutę į „Šiaulių“ vartus krito antrasis įvartis. Aikštės šeimininkai surengė gražią kontrataką. Evaldas Grigaitis atliko perdavimą į baudos aikštelę, kur Tomas Salamanavičius smūgiu pataikė į gynėją. Pirmasis prie kamuolio atsidūrė A.Staponka ir pasiuntė jį į vartų tinklą.

Į puolimą nuskubėjusius šiauliečius „Banga“ privalėjo 78-ąją minutę. Nesulaikomai antrajame kėlinyje žaidęs E.Grigaitis dar kartą puikiai perdavė kamuolį į baudos aikštelę, tačiau stiprų A.Juchno smūgį vienu lietimu atrėmė fantastišką reakciją pademonstravęs P.Pocius.

Visus rungtynių klausimus išsprendė Žilvinas Banys. „Bangos“ saugas tolimu smūgiu pasiuntė kamuolį į apatinį vartų kampą, įmušdamas trečiąjį komandos įvartį 87-ąją minutę.

Dvikovos pabaigoje šiauliečiai galėjo sušvelninti rezultatą, tačiau N.Tokičius po perdavimo iš kairiojo flango smūgiu sudrebino virpstą.

...

Re: XXVIII (28) turas:

2013 Rgs 14 13:57

Preliminari "Atlanto" pagrindinė sudėtis, pradėsianti kovą Marijampolėje su "Sūduva": varatarius Mantas Galdikas, cementinė gynyba: Kazimieras Gnedojus, Edgaras Žarskis (pakeitė dėl traumos negalinti žaisti Andrių Jokšą), Marius Kazlauskas, Markas Beneta, aikštės vidury užvaldys saugų grandis: Donatas Kazlauskas, Gerardas Žukauskas, Gediminas Kruša, Marius Papšys, Skirmantas Rakauskas, šeimininkų gynėjams nervus gadins vienas ryškus puolėjas Evaldas Razulis.
Dar į Suvalkijos sostinę išvyko Lukas Artimavičius, Tadas Eliošius, Dovydas Virkšas, Donatas Nakrošius, Karolis Laukžemis, Ernestas Veliulis, Mindaugas Malinauskas (vartinykas).

...

Re: XXVIII (28) turas:

2013 Rgs 14 14:03

"Atlantas" šiandien Marijampolėje neturės vado - penktadienį sunegalavęs Konstantinas Sarsanija liko namie.

Vyriausiojo trenerio pultas įduotas antrajam treneriui Sergejui Savčenkovui.

Grįžti į