...

XXVIII (28) turas:

2015 Rgs 18 12:59

2015-09-19, 13:00
Trakai Vs. Atlantas
LFF stadionas

2015-09-19, 19:30
Žalgiris VS. Utenis
LFF stadionas

2015-09-20, 17:00
Granitas VS. Spyris
Klaipėdos dirbtinės dangos st.

...

Re: XXVIII (28) turas:

2015 Rgs 19 12:14

Už mažiau nei valandos prasidės svarbi kova tarp „Trakų“ ir Klaipėdos „Atlanto“.

Klaipėdiečiai mūšį pradės tokios sudėties: Mindaugas Malinauskas, Justas Raziūnas, Kazimieras Gnedojus, Edgaras Žarskis, Andrius Jokšas, Markas Beneta, Ovidijus Verbickas, Dovydas Norvilas, Maksimas Maksimovas, Skirmantas Rakauskas, Lukas Baranauskas.

Auksinis rezervas: Marius Adamonis, Erlandas Juška, Gerardas Žukauskas, Dominykas Galkevičius, Olegas Dmitrijevas, Robertas Vėževičius, Aurimas Jurgelevičius.

asau
Pranešimai: 501
Užsiregistravo: 2014 Kov 08 16:22
Palaikoma komanda: Utenis

Re: XXVIII (28) turas:

2015 Rgs 19 13:06

Susitinka 2 ir 3 vietas užimančios komandos, oras idealus, o pagrindinėje tribūnoje ~20 žmonių.

...

Re: XXVIII (28) turas:

2015 Rgs 19 13:09

TRAKAI 1-0 ATLANTAS

- Įvartis sukrito trečią žaidimo minutę..

po kampinio chaosėlis baudos aikštelėje ir įvartis.

Paveikslėlis

...

Re: XXVIII (28) turas:

2015 Rgs 19 13:11

Susitinka 2 ir 3 vietas užimančios komandos, oras idealus, o pagrindinėje tribūnoje ~20 žmonių.
kaip expert levelio totošnykai spėjo, tai riteriams pranašumas.. genijus at play, CEZIS, sako, kad 1-0 bus, kiti šarlatanai sako, kad bus 2-0.. :mrgreen:

...

Re: XXVIII (28) turas:

2015 Rgs 19 13:19

ATLANTAS pelnė įvartį.. vartų linija buvo kirsta, užskaitė įvartį.. lygu 1-1..

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: XXVIII (28) turas:

2015 Rgs 19 13:19

Susitinka 2 ir 3 vietas užimančios komandos, oras idealus, o pagrindinėje tribūnoje ~20 žmonių.
kaip expert levelio totošnykai spėjo, tai riteriams pranašumas.. genijus at play, CEZIS, sako, kad 1-0 bus, kiti šarlatanai sako, kad bus 2-0.. :mrgreen:
O šarlatanai aikštėje sako, kad bus ne mažiau kaip kokie 8 įvarčiai per abi komandas :)

...

Re: XXVIII (28) turas:

2015 Rgs 19 13:20

- Nerijus Valskis žudo ATLANTĄ.

Paveikslėlis

...

Re: XXVIII (28) turas:

2015 Rgs 19 13:21

TRAKAI 3 - 1 ATLANTAS

- 17 minutė dar tik, o jau tiek prišaudė..

Ai, gražu.. :D

Paveikslėlis

...

Re: XXVIII (28) turas:

2015 Rgs 19 13:40

TRAKAI 4 - 1 ATLANTAS

- Va, šiandien pirmas ryškus daiktas, kuris užkliuvo man už akių buvo Atlanto šalikas..

Paveikslėlis

...

Re: XXVIII (28) turas:

2015 Rgs 19 13:41

- jau kažkam kils įtarimų, kad kažkas prastai ginasi, bet man toks šou patinka.. nežinau, kaip kolegoms..

...

Re: XXVIII (28) turas:

2015 Rgs 19 14:24

TRAKAI 5 - 1 ATLANTAS

Ševčiukas iššovė.. 66 min. 8-)

...

Re: XXVIII (28) turas:

2015 Rgs 19 16:54

28-ojo turo anonsas: ar „Trakai“ sudaužys „Atlanto“ iliuzijas kovoje dėl sidabro?
Karolis Tretjakas, alyga.lt 2015-09-19 http://alyga.smscredit.lt/naujiena/28-o ... dabro/2549" onclick="window.open(this.href);return false;

Centrinis 28-ojo „SMScredit.lt A lygos“ turo mačas įvyks Vilniuje, kur „Trakai“ priims aštuoniais taškais atsiliekantį Klaipėdos „Atlantą“. Pergalės atveju, antroje vietoje žengiantys „riteriai“ galbūt dar nebus visiškai ramūs, tačiau jiems beliks neklupti prieš silpnesnes čempionato komandas, kuo jie šiame sezone beveik nepasižymi.

Trakų „Trakai“ – Klaipėdos „Atlantas“. Rugsėjo 19 dieną 13 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:5, 2:0, 0:1

Praėjusiame ture pralaimėjimus prieš tiesioginius konkurentus patyrusios komandos stos į dar vieną žūtbūtinį mūšį. Per du sezonus Klaipėdos komanda „Trakų“ išvykoje dar neįveikė, nė sykio nepelnydama įvarčio.

Šį kartą Valdas Urbonas turės rūpesčių dėl gynybos grandies: komandai negalės padėti diskvalifikuotas Lietuvos rinktinės atstovas Linas Klimavičius, o jo kolega Justinas Januševskis Pirmosios lygos mače patyrė traumą ir mače su žalgiriečiais nepasirodė. Kartu su Edvardu Gaurilovu centro gynėjų porą greičiausiai sudarys Nikolozas Apakidzė arba Rokas Stanulevičius, ne kartą žaidęs šioje pozicijoje „Trakų“ antroje komandoje.

Po pralaimėto mačo Marijampolėje „Atlantui“ taip pat teks kamšyti spragas, susidariusias dėl diskvalifikacijų. Rolandas Baravykas, Andrius Bartkus bei Aleksejus Jepifanovas negalės padėti savo komandai, tačiau atlantiečių atsarginių suolas yra gerokai lygesnis, todėl šiuos žaidėjus pakeisiantys futbolininkai neturėtų pernelyg gadinti vaizdo. Pergalė leistų „Atlantui“ sumažinti deficitą iki penkių taškų, o pralaimėjimo atveju, persvara nuo Marijampolės „Sūduvos“ po šio turo bus vos du taškai. Tai – vienos iš svarbiausių rungtynių komandoms šiame sezone.

Vilniaus „Žalgiris“ – Utenos „Utenis“. Rugsėjo 19 dieną 19.30 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 2:0, 2:0, 3:0

„Trakams“ atsirevanšavę žalgiriečiai ketvirtą kartą susitiks su Mindaugo Čepo treniruojamu „Uteniu“, kurį tris sykius įveikė, neleisdamas varžovams nė karto pasižymėti.

Vilniečiai iškovojo itin svarbią pergalę prieš artimiausius oponentus turnyro lentelėje ir gali žengti dar vieną žingsnį aukso link. Šioje sezono stadijoje prarasti taškai su apatinės turnyro lentelės dalies komandomis tikrai neįeina į „Žalgirio“ scenarijų. Čempionams padėti negalės diskvalifikuoti – Jurijus Kendyšas ir Georgas Freidgeimas, taip pat vargu, ar žais mače su „Trakais“ susižeidęs Armantas Vitkauskas bei Elivelto. Visgi net ir be šių žaidėjų „Žalgiris“ yra akivaizdus mačo favoritas.

Vis dar nerezultatyviausia pirmenybių komanda į Vilnių atvyks nepralaimėjusi trijuose mačuose paeiliui. M. Čepas galės verstis visais savo sveikais futbolininkais bei sieks ketvirtuoju bandymu atimti taškų iš „Žalgirio“. Itin daug „Utenio“ žaidėjų savo laikais yra gynę Vilniaus klubo garbę, tad motyvacijos garbingai pasirodyti jiems kaip visada netrūks. Tačiau norai ne visada sutampa su galimybėmis – uteniškiams pateikti staigmeną bus velniškai sunku.

„Klaipėdos granitas“ – Kauno „Spyris“. Rugsėjo 20 dieną 17 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinė aikštė. Ankstesnės rungtynės: 1:2, 1:1, 1:4

Į aštuntą turnyro lentelės vietą pakilę granitiečiai šiame sezone „Spyrio“ futbolininkų dar neįveikė, tačiau ketvirtoje tarpusavio akistatoje turės palankią progą atsirevanšuoti.

Būtent pralaimėjimas trečiame rate gana vaizdžiai iliustravo blankų klaipėdiečių pasirodymą pirmoje sezono pusėje – tada beviltiškai gynęsi uostamiesčio futbolininkai buvo sutriuškinti, o treneris Gediminas Jarmalavičius akcentavo, jog komandai būtinos skubios permainos. Jos įvyko: „Klaipėdos granitas“ pasipildė pajėgiais naujokais ir, šiuo metu rodydamas gerokai kokybiškesnį žaidimą, kyla į viršų. Artėjančiame mače G. Jarmalavičius galės verstis visais sveikais futbolininkais, kurie iškovoję pergalę, pagal pelnytus taškus galėtų susilyginti su „Uteniu“.

Laimio Bičkausko treniruojama ekipa nelaimi jau septyniuose mačuose iš eilės, o apatiniai turnyro lentelės kaimynai po truputį artėja – to paties miesto „Stumbro“ komanda atsilieka aštuoniais taškais. „Spyriui“ nutraukti šį ruožą Klaipėdoje bus sunku: strategas negalės verstis diskvalifikuotu Ignu Dedura bei Luku Sendžiku, taip pat neaišku, ar pasirodys kelerias rungtynes dėl traumos praleidęs puolimo lyderis Andrius Velička.

Kauno „Stumbras“ – Šiaulių „Šiauliai“. Rugsėjo 17 dieną 18.30 val. Kaunas, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Ankstesnės rungtynės: 3:1, 1:1, 2:1

Po techninės pergalės prieš Pakruojo „Kruoją“ kauniečiai turi dar vieną galimybę papildyti savo sąskaitą svarbiais trimis taškais, leisiančiais ne tik priartėti prie „Spyrio“, bet ir atitrūkti nuo artimiausių konkurentų.

„Stumbras“ dar nė sykio nenusileido „Šiauliams“, o artėjančiame mače Laikinosios sostinės atstovai vėl yra laikomi dvikovos favoritais. Nors Kauno ekipai negalės padėti diskvalifikuotas Martynas Dapkus bei Mohamedas Djabrailovas, tačiau vidurio linijoje Darius Gvildys turi nemažai pasirinkimų, galinčių nuslopinti šių žaidėjų netektį. Savo ruožtu antroje sezono pusėje ne taip rezultatyviai rungtyniaujantis Artūras Rimkevičius turi gerą progą priarėti prie aukštesnes vietas užimančių čempionato snaiperių. Buvusios puolėjo komandos vartininkas jau ne kartą traukė kamuolius iš vartų tinklo po A. Rimkevičiaus smūgių – labai realu, jog toks scenarijus ir vėl pasikartos, o „Stumbro“ lyderis priartės prie daugiau įvarčių įmušusių kolegų.

Traumų ir kitų problemų kamuojama Šiaulių miesto komanda šį kartą diskvalifikuotų žaidėjų neturės. Visgi dėl traumų iškritusius – Edviną Jasaitį bei Ramūną Radavičių – greičiausiai teks pakeisti jaunesniems kolegoms. Po pralaimėjimo „Klaipėdos granitui“ treneris Deivis Kančelskis buvo patenkintas tik jaunojo Deivido Šešplaukio įvarčiu, teigdamas, jog šiuo metu komandai labai trūksta pasitikėjimo savimi. Ar kažkas pasikeis per kelias dienas – sunku pasakyti, tačiau „Stumbrui“ šį kartą yra klijuojama akivaizdi favorito etiketė.

...

Re: XXVIII (28) turas:

2015 Rgs 21 12:30

TRAKAI 5 - 1 ATLANTAS
http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/trakai-atlantas/460" onclick="window.open(this.href);return false;
2015-09-19 | 28 turas | LFF stadionas | Teisėjas: Jurijus Paškovskis | Žiūrovų: 300

„Trakai“ padėjo svarbų žingsnį link „SMScredit.lt A lygos“ sidabro medalių. 28-ojo turo mače Valdo Urbono treniruojami futbolininkai netikėtai lengvai rezultatu 5:1 (4:1) sutriuškino Klaipėdos „Atlantą“.

Turnyro lentelės kaimynams sužaidus po 27-erias rungtynes, juos skiria vienuolikos taškų praraja. Po šio turo trečią vietą užimantį „Atlantą“ ir laipteliu žemiau esančią Marijampolės „Sūduvą“ skirs vos du taškai.

V. Urbonas šiame mače į aikštę išleido debiutantą Sergejų Ševčiuką, prieš tai rungtyniavusį Gargždų „Bangoje“ ir „Šiauliuose“. Ukrainietis skolingas strategui neliko, pelnydamas gražų įvartį.

„Trakai“ svečius apipylė šaltu dušu jau 3-ią minutę. Nors po pakelto kampinio Mindaugas Malinauskas atrėmė Nerijaus Valskio smūgį galva, tačiau šalia buvęs Vaidotas Šilėnas iš arti pasiuntė kamuolį į vartus.

Netrukus prie „Atlanto“ vartų kilo pavojus, bet šį sykį atlantiečiai galėjo dėkoti M. Malinauskui už puikų žaidimą. Vartininkas tinkamai paliko savo poziciją ir atmušė Davido Aršakiano spirtą kamuolį.

Nepasinaudoję šia galimybe, trakiškiai netrukus buvo nubausti. Po pakelto kampinio 13-ą minutę prie kamuolio baudos aikštelėje pirmasis suskubo Maksimas Maksimovas, spėjęs nukreipti jį už vartų linijos.

Visgi 14-ą ir 17-ą minutėmis „Trakai“ pelnė du įvarčius, kurie priartino šeimininkus prie svarbios pergalės. Puikiai baudos aikštelėje oponentus suklaidinęs N. Valskis išvedė savo komandą į priekį, o D. Aršakianas, jau aštuonioliktą kartą tiksliai smūgiavęs šiame sezone, pasinaudojo tiksliu perdavimu ir padvigubino rezultatą.

Maža to, 35-ą minutę „riteriai“ pasiuntė varžovus į dar gilesnį nokdauną. Jevgenijaus Zasavickio perdavimu pasinaudojęs ir centro gynėjų klaidos sulaukęs Jurijus Mamajevas perkėlė kamuolį per vartininką, pasiųsdamas jį į vartų tinklą.

Pirmame kėlinyje „Trakų“ vartams pavojingiau pagrasino Lukas Baranauskas, iš arti spyręs stipriai, bet tiesiai į Marių Rapalį, kumščiais atmušusį kamuolį toliau nuo vartų.

Antrame kėlinyje žaidimas tapo kiek vangesnis. „Atlantas“ bergždžiai stengėsi sušvelninti rezultatą, savo ruožtu, šeimininkai pasižymėjo dar kartą.

66-ą minutę po keitimo aikštėje pasirodęs S. Ševčiukas įsiveržė į baudos aikštelę ir, reido metu suklaidinęs keletą varžovų, įprasmino savo debiutą puikiu smūgiu į artimąjį vartų kampą.

Atlantiečiai pagrasino varžovų vartams tik Skirmanto Rakausko bandymu, su kuriuo be vargo susitvarkė M. Rapalis ir ataka dvikovos pabaigoje, kai J. Zasavickis paskutinę akimirką išmušė kamuolį varžovui iš po kojų. Tą kartą „Trakų“ vartų sargas atrėmė varžovo smūgį, o Moldovos rinktinės atstovas patikimai jį pasaugojo.

V. Urbono kariauna šį sykį buvo visa galva pranašesnė, iškovodama dvidešimtą pergalę šiame sezone.

Karolis Tretjakas/alyga.lt

...

Re: XXVIII (28) turas:

2015 Rgs 21 12:31

ŽALGIRIS 4 - 3 UTENIS
http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/zalgiris-utenis/462" onclick="window.open(this.href);return false;
2015-09-19 | 28 turas | LFF stadionas | Teisėjas: Saulius Karka | Žiūrovų: 600

Utenos „Utenis“ čempionams atseikėjo net tris įvarčius, tačiau taškų Vilniuje neiškovojo. „Žalgiris“ pasiekė eilinę pergalę „SMScredit.lt A lygoje“, kai 28-ojo turo akistatoje namuose rezultatu 4:3 (3:1) įveikė uteniškius.

„Žalgiris“ susigrąžino aštuonių taškų persvarą prieš antroje vietoje žengiančius „Trakus“. Savo ruožtu „Utenio“ ekipa pralaimėjo keturioliktą kartą šiame sezone ir užima septintą poziciją.

Jau viena pirmųjų žalgiriečių atakų galėjo baigtis įvarčiu. Po aštraus perdavimo iš dešiniojo krašto Lucasas Gaucho smūgiavo galva, priversdamas Pavelą Leusą rodyti visą savo meistriškumą.

Netrukus pavojus kilo ir prie „Žalgirio“ vartų. Standartinės padėties metu Jurijus Vereščiakas atitrūko nuo oponento bei galva mušė į tolimą vartų kampą. Nuo tikslo ukrainietį skyrė vos keliolika centimetrų.

8-ą minutę Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione susirinkę Vilniaus klubo gerbėjai nuščiuvo. Nepadairiai susidūrus Sauliui Klevinskui ir Deividui Šemberui, kamuolys nukrito po kojomis Edgarui Mastianicai, kuris be vargo pelnė įvartį į savo buvusios komandos vartus.

Iki kėlinio vidurio uteniškiai užtikrintai gynėsi bei išsiskyrė dar viena pavojingesne ataka, kai J. Vereščiako iš toli į vartų kampą spirtą kamuolį sugavo S. Klevinskas.

Sykį „Utenį“ nuo įvarčio išgelbėjo P. Leusas, atrėmęs Darvydo Šerno smūgį, tačiau 28-ą minutę vartininkas buvo bejėgis. Puikiai iš toli spyręs Andro Švrljuga privertė patyrusį vartų sargą traukti kamuolį iš ginamų vartų tinklo.

Iki pertraukos „Žalgiriui“ pavyko dar du kartus pasižymėti. 30-ą minutę Danelio Romanovskio perdavimą įvarčiu pavertė D. Šernas, o 41-ą minutę ilgai lauktas triumfo akimirkas išgyveno L. Gaucho. Brazilą baudos aikštelėje suradęs Algis Jankauskas galėjo tik stebėti, kaip puolėjas pelno pirmą įvartį, gindamas Vilniaus klubo garbę.

Antro kėlinio pradžioje jau ketvirtą dublį šiame sezone įformino D. Šernas. Patyręs futbolininkas 54-ą minutę baudos aikštelėje suklaidino varžovą ir tiksliu smūgiu nuginklavo vartininką.

Visgi netrukus rungtynės pakrypo gana netikėtu scenarijumi. Jau 55-ą minutę E. Mastianica, taip pat įmušęs antrą įvartį, rezultatą sušvelnino, o 64-ą minutę po pakelto kampinio savo šansą išnaudojo Julius Aleksandravičius.

„Žalgiris“ galėjo įtvirtinti pranašumą, tačiau tiek L. Gaucho, tiek D. Šerno, tiek po keitimo aikštėje pasirodžiusio Lino Pilibaičio smūgiuoti kamuoliai skriejo arba tiesiai į P. Leusą arba šalia vartų.

„Utenio“ komandai lemiamo šturmo surengti nepavyko: šeimininkai užtikrintai gynėsi ir tik kartą lengviau atsiduso, kai per pridėtą laiką standartinės padėties metu į baudos aikštelę pasiųstas kamuolys skriejo arti vartų.

Karolis Tretjakas/alyga.lt

Grįžti į