Zemaitiss
Pranešimai: 964
Užsiregistravo: 2014 Vas 06 15:36
Palaikoma komanda: Džiugas

Re: Žalgiris Europos taurių atrankoje

2022 Spa 06 21:30

man keista kaip armenai easy paeme 3 taskus...prasciau Zalgiris turbut atrode tik Kosove..3 rugtynes...0 ivarciu..

ziedas
Pranešimai: 256
Užsiregistravo: 2010 Bal 01 13:24
Palaikoma komanda: Kruoja

Re: Žalgiris Europos taurių atrankoje

2022 Spa 06 21:50

man keista kaip armenai easy paeme 3 taskus...prasciau Zalgiris turbut atrode tik Kosove..3 rugtynes...0 ivarciu..
tai, kad nebloga komanda yra pyunikt, tikrai ne zemesnio lygio uz VZ ar slovakus, ne veltui zaidzia grupese

Respublik
Pranešimai: 8645
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Žalgiris Europos taurių atrankoje

2022 Spa 07 02:31

man keista kaip armenai easy paeme 3 taskus...prasciau Zalgiris turbut atrode tik Kosove..3 rugtynes...0 ivarciu..
Man bent nieko keisto. Pyunik stiprinosi naujokais tik patekę į grupes, papildomai kaip ir Basel. Vilma - net gynėjo neieškojo.

Grupėje dar Baselis nukautas Slovan'o namuose, rezultatu 0–2. Trys pergalės įtariu mums nerealios, kas reiškia, kad sezono maksimumas Europoje lieka taškais surinkti koeficientą sau ir likusiems LT klubams, dėl antros vietos tikriausiai net idealiu atveju arba vienai ar kitai komandai nusileisime. Vis svarbus tikslas.

Tobex
Pranešimai: 10884
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Žalgiris Konferencijų lygos H grupėje

2022 Spa 07 09:29

po rungtynių armėnų žurnalistas paklausė, kaip vertinat kapitono žaidimą dešiniame flange.

atrodo gali greitai bėgti dar Miko, bet sprendimų priėmimas labiausiai šlubuoja, trūksta užtikrintumo ir greičio atliekant veiksmus.
Žiūrint transliaciją pasirodė, kad galėjo duoti 11m baudinį tame momente kai buvo paskirtas kampinis. Po kurio buvo pelnytas antras įvartis, kur irgi iš pirmo žvilgsnio įmuštas buvo iš Miko zonos. Žiūrint pakartojimą, gal ir ne Mikoliūno zona ten.

----------
Skaudus dūris Jerevane: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir V.Čeburinui

Vilniaus „Žalgiris“ priverstas nuryti karčią piliulę. Ketvirtadienio vakarą Vladimiro Čeburino vyrai sužaidė vieną slogiausių mačų šioje europinėje kampanijoje ir nesurado jokių argumetų prieš stipriausią Armėnijos komandą Jerevano „Pyunik“ – 0:2. Po šios nesėkmės Lietuvos čempionai nusirito į H grupės dugną. 15min vertina žalgiriečių pasirodymą ir trenerio sprendimus.

Edvinas Gertmonas – 4,5

Pirmą rimtą gaisrą užgesino 23-iąją minutę, kai iš kelių metrų visiškai laisvas smūgiavo perdavimą iš kairės gavęs Luka Juričičius. Po kelių akimirkų „Žalgirio“ vartų sargas jau gelbėjo nuo šimtaprocentinės situacijos, kai po greitos „Pyunik“ atakos iš labai dėkingos padėties smūgiavo Yusufas Otubanjo. Bet ir vėl E.Gertmonas demonstravo aukščiausią savo klasę. Kelis kartus kiek pritrūko tikslumo siunčiant ilgus kamuolius kojomis, o tai Europoje įprastai šilališkis darydavo ypač solidžiai. 43-iąją minutę Juninho mušant įvartį šansų gelbėti situaciją beveik neturėjo – brazilas buvo pernelyg arti ir smūgiavo iš labai patogios situacijos turėdamas daug laisvės. Antrojo įvarčio situacijoje vartininkas irgi buvo paliktas „sušaudymui“ iš artimo atstumo.

Joelis Bopesu – 3,5

Kongo DR gynėjas išlaikė vietą starto sudėtyje, bet šį kartą buvo pasiųstas į kairį kraštą, kuriame jaučiasi kur kas geriau ir kuriame europinėse batalijose įprastai žaidžia Petaras Mamičius. Nors šįkart turėjo prabangą siųsti skersus perdavimus į baudos aikštelę savo darbine kaire koja, dauguma jų nebuvo sėkmingi. Dažnai ne vietoj, dažnai ne laiku. Kairys „Žalgirio“ gynėjas neretai iškrisdavo „iš žaidimo“.

Nemanja Ljubisavljevičius – 4

Pirmajame kėlinyje „Pyunik“ iš „Žalgirio“ vidurio gynėjų zonos turėjo net kelias realias progas pasižymėti ir tik dėl sėkmės rungtynių rezultatas nepasikeitė. Nemažai kaltės ant serbo pečių krenta ir dėl antrojo praleisto įvarčio, kai nesusikalbėjo su Sauliumi Mikoliūnu ir vartininko aikštelėje paliko visiškai laisvą Y.Otubanjo.

Mario Paveličius – 3

43-iąją minutę šiurkščiai suklydo neišmušdamas kamuolio iš po Juninho kojų ir „Pyunik“ brazilas iššoko vienas prieš E.Gertmoną bei įmušė įvartį „į rūbinę“. Akivaizdu, kad šiame epizode austrui pritrūko kietumo, pritrūko vidurio gynėjo įgūdžių. M.Paveličiaus kliurka pridėto laiko metu vos nekainavo trečio praleisto įvarčio.

Saulius Mikoliūnas – 3

Lietuvos futbolo supervetaranas pagaliau gavo šansą, starto sudėtyje pakeisdamas pastaruoju metu sirguliavusį Petarą Mamičių ir užimdamas dešinį gynybos kraštą. Žalgiriečiai šiuo kraštu žaidė kur kas dažniau, bet gynyboje „Žalgirio“ kapitonui sekėsi sunkiai. Iš kairio krašto „Piunik“ į baudos aikštelę siųsdavo daug kamuolių ir nemažai jų kėlė nemenką pavojų. Susidarė įspūdis, kad ir vidurio gynėjų pora dėl S.Mikoliūno „plaukiojimo“ ir nesugebėjimo sugrįžti bei užsiimti pozicijų turėjo kur kas daugiau darbo nei įprastai. 24-ąją minutę padarė kritinę klaidą varžovų baudos aikštelės prieigose, kai prarado kamuolį ir „Pyunik“ nuskubėjo į greitą ataką – viskas baigėsi šimtaprocentine Y.Otubanjo galimybe bei E.Gertmono stebuklu.

55-ąją minutę atliko gerą perdavimą į baudos aikštelę, bet iš aštraus kampo Fabienas Ourega kamuolio neuždarė. 61-ąją minutę nesusikalbėjo su N.Ljubisavljevičiumi ir už nugaros paleido visiškai laisvą Y.Otubanjo, kuris galva pasiuntė kamuolį į vartus.

Nicolas Gorobsovas – 4

Silpnokas atraminio saugo mačas, tikrai ne toks pasirodymas, prie kokių Nicolas mus buvo įpratinęs. Užtikrintai cementavo gynybą ir valydavo kamuolius, kai komandos draugai juos prašokdavo. Gynybos linijos siūlės šįkart braškėjo kaip reikiant, tai ir „Žalgirio“ argentiniečiui darbo buvo apsčiai. 68-ąją minutę pasiėmė geltoną kortelę, už būtiną pražangą stabdant varžovą aikštės viduryje. N.Gorobsovas realizavo „Žalgirio“ standartines situacijas, tačiau siunčiant ilgus kamuolius į baudos aikštelę tikslumo akivaizdžiai stigo. 75-ąją minutę, turėdamas geltoną kortelę, griežtai įsirėžė į oponentą ir, laimei, mačo arbitras „Žalgirio“ lyderio pagailėjo.

Marko Miličkovičius – 4

Nors ir vėl žaidė pakankamai giliai, kontroliuoti situaciją aikštės viduryje „Žalgirio“ juodkalniečiui sekėsi vidutiniškai – kai reikėdavo, kamuolį palaikydavo, kai reikėdavo, atlikdavo pirmą neblogą perdavimą. Antrame kėlinyje kiek išsikvėpė, tad buvo pakeistas. Visgi reikia pripažinti, kad konstruoti atakas šiame mače „Žalgiriui“ sekėsi labai sunkiai.

Fabienas Ourega – 4,5

Nors rungtynių pradžioje žalgiriečiams atakas regzti sekėsi sunkiai, patyręs prancūzas kelis kartus blykstelėjo puikiais ilgais perdavimais į baudos aikštelę – visgi Oliveris Buffas ir Renanas Oliveira savo galimybių neišnaudojo. 55-ąją minutę po S.Mikoliūno perdavimo turėjo galimybę ir pats, bet uždaryti aukšto kamuolio iš aštroko kampo nepavyko.

Oliveris Buffas – 4

16-ąją minutę sukūrė rimtą pavojų prie armėnų vartų, kai baudos aikštelėje labai techniškai susistabdė kamuolį ir sugėrė Antono Bratkovo kontaktą, prašydamas baudinio. Visgi mačo arbitras iš Škotijos Johnas Beatonas Armėnijos čempionų pagailėjo. Po pertraukos atrodė labai blankus, per pridėtą laiką blykstelėjo technišku tiksliu perdavimui Franciui Kyeremeh, po kurio Ganos atstovas turėjo neblogą progą.

Renanas Oliveira – 4

Kurti šiame mače žalgiriečiams sekėsi sunkiai, tad ir rezultatyviausias A lygos žaidėjas daug ir be kamuolio blaškėsi 10-ojo numerio pozicijoje, prisiimdamas nemažai gynybinių funkcijų. Sunkus mačas brazilui.

Mathiasas Oyewusi – 4,5

Tradiciškai žaidė atakos smaigalyje ir bandė „kabintis“ už ilgų kamuolių, bet jų komandos draugai šį kartą serviravo kur kas mažiau nei įprastai. Ne kartą blykstelėjo greičio savybėmis, o pirmą rimtesnę progą turėjo 27-ąją minutę, kai perėmęs kamuolį nuskuodė keletą metrų, bet atsidūręs prieš du priešininkus nusprendė paieškoti komandos draugo ir perdavimas O.Buffui išpuolį iškvėpė. 35-ąją minutę netgi sugebėjo pasiųsti kamuolį į „Piunik“ vartus, bet prieš tai kamuolį susistabdė ranka ir arbitras įvarčio neįskaitė. 78-ąją minutę turėjo bene realiausią „Žalgirio“ progą, kai galva pasiekė F.Kyeremeh siųstą „balioną“, bet „Pyunik“ vartininkas sužaidė labai sėkmingai. Progų gauna ir susikuria, bet norint kilti į dar aukštesnį lygį, jas privaloma realizuoti.

Petaras Mamičius – be vertinimo

Kurį laiką negalavęs kroatas 73-iąją minutę pakeitė Saulių Mikoliūną.

Francis Kyeremeh – be vertinimo

73-iąją minutę pakeitė Marko Miličkovičių ir pagyvino vaizdą aikštėje. 75-ąją minutę pakabino aukštą perdavimą į baudos aikštelę, po kurio M.Oyewusi pabandė smūgiuoti galva. Prasidėjus pridėtam laikui gražiai prasimetė vieną varžovą, tačiau jo pavojingą smūgį blokavo kitas laiku atčiuožęs priešininkas.

Vladimiras Čeburinas – 3,5

Retai taip būna, bet šį kartą 57-erių kazachas akivaizdžiai pralaimėjo taktinę dvikovą savo 14 metų jaunesniam oponentui Egliše Melikjanui. Silpniausias „Žalgirio“ mačas grupių varžybose. Jokių šansų, jokių argumentų. Pralaimėta dvikova, kuri gali būti kertinė. Užimti antrąją vietą grupėje bus labai sudėtinga – armėnų atotrūkis jau siekia penkis taškus, o „Basel“ nesėkmė prieš slovakus dar ir nustūmė vilniečius į paskutinę poziciją. Trys rungtynės – nulis įvarčių...

Pirmą kartą grupių etape „Žalgirio“ sudėtyje į aikštę išleido du lietuvius, suteikdamas šansą ir ilgai jo laukusiam kapitonui S.Mikoliūnui. Visgi reikia pasakyti, kad šis priverstinis keitimas kainavo brangiai – abu „Žalgirio“ krašto gynėjai šiame mače atrodė blankiai ir buvo bene silpniausia grandis tiek puolant, tiek ginantis.

Rungtynių pradžia žalgiriečiams buvo sunki ir įvykiai akivaizdžiai klostėsi ne pagal V.Čeburino scenarijų – „Pyunik“ kur kas ilgiau kontroliavo kamuolį, o surasti savų argumentų atakoje sekėsi sunkiai. „Žalgiris“ gavo įvartį „į rūbinę“, bet reikia pasakyti, kad Armėnijos klubas į priekį išsiveržė pelnytai – jau iki šio epizodo „Piunik“ turėjo ne vieną puikią progą, bet jų nerealizavo.

10 smūgių į vartus prieš nulį – tai buvo, ko gero, prasčiausias „Žalgirio“ kėlinys šiame Konferencijų lygos grupių etape. Vilniečiams šįkart akivaizdžiai trūko gyvumo.

Po pertraukos Lietuvos čempionai kiek atkuto, bet skaudžiausia, kad būtent tada į „Žalgirio“ vartus ir krito antrasis įvartis, visiškai palaidojęs svečių viltis. Reikia pripažinti, kad pakeisti nepatogios žaidimo tėkmės sau naudinga linkme taip ir nepavyko. Vienas smūgis į vartų plotą, žaidžiant su potencialiai silpniausia grupės komanda. Skaičius iškalbingas, vaizdas aikštėje – taip pat. Koks vaizdas aikštėje, toks ir vertinimas.

Kalinauskas
Pranešimai: 3267
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: Žalgiris Konferencijų lygos H grupėje

2022 Spa 13 10:06

Vilniaus „Žalgiris“ ketvirtadienį UEFA konferencijų lygos varžybose namuose priims Armėnijos „Pyunik“ komandą, kuri į Lietuvą atvyko be trenerio ir žaidėjo.

Tai lėmė griežta Lietuvos pozicija dėl piliečių, turinčių rusiškus pasus. „Pyunik“ komandoje žaidžia rusas Michailas Kovalenko, o trenerių štabe dirba asistentas Romanas Manarevas. Abu jie neatvyko į Lietuvą, praneša 15min.lt žurnalistas Mantas Krasnickas.


https://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/ ... s-24854856

karys
Pranešimai: 9153
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Žalgiris Konferencijų lygos H grupėje

2022 Spa 14 00:35

Su pirma!!!

Respublik
Pranešimai: 8645
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Žalgiris Konferencijų lygos H grupėje

2022 Spa 14 00:51

Smagu, pagaliau pergalė! Norėjosi netgi daugiau žaidimo, labai jau pozityviai atrodė. Jau taškų minimumas pasiektas (tiek sau, tiek A Lygai), toliau tiktai į pliusą galima eiti. :)

Žūtbūtinė saldi pergalė: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui
https://www.15min.lt/tema/konferenciju-lyga-80974

Vilniaus „Žalgiris“ pagaliau atidarė įvarčių sąskaitą istorinėje UEFA Konferencijų lygos grupių varžybų kampanijoje ir ketvirtadienio vakarą 2:1 pranoko Jerevano „Pyunik“. Pamatėme kardinaliai skirtingą vaizdą nei prieš savaitę Armėnijos sostinėje, į H grupę sugrįžtančią intrigą ir švytintį Vladimiro Čeburino veidą. 15min tradiciškai vertina žalgiriečių pasirodymą ir vyriausiojo trenerio sprendimus.

Edvinas Gertmonas – 8

Dar vienas, galima sakyti, eilinis puikus pasirodymas. Edvinas vėl buvo vienintelis lietuvis „Žalgirio“ startinėje sudėtyje, tačiau aikštėje atliko vieną esminių vaidmenų bei galiausiai buvo vienas pagrindinių pergalės kalvių. Su tiesioginėmis funkcijomis gynyboje tvarkėsi nepriekaištingai – jautėsi ramybė, užtikrintai susirinkdavo aukštus kamuolius, gerai žaidė ant linijos, o kelis kartus komandą gelbėjo ir efektingais šuoliais. Tačiau šalia to, V.Čeburino štabas iš savo pirmojo numerio meistriškai išspaudžia kur kas daugiau – E.Gertmonas yra gyvybiškai svarbus pradedant „Žalgirio“ išpuolius ir tuo įsitikinome pirmo kėlinio pabaigoje.

Kai šeimininkų atakos vėl pradėjo strigti trečiojo aikštės trečdalio pradžioje, būtent vartininkas per pusę aikštės koja atliko puikų perdavimą Franciui Kyeremeh ir ši ataka po kelių akimirkų evoliucionavo į antrąjį „Žalgirio“ įvartį. Nedaug trūko, kad mačo pabaigoje ištrauktų ir baudinį – atspėjo, kur smūgiuos Arasas Ozbilizas ir pritrūko vos kelių centimetrų. Jis mus prie to jau įpratino – labai solidus pasirodymas.

Joelis Bopesu – 5,5

Futbolininkas iš Kongo DR išsaugojo kairiojo gynėjo poziciją, nors į sudėtį ir sugrįžo Petaras Mamičius. Akivaizdu, jog V.Čeburinas supranta, kad šiame lygyje viską lemia mažiausios smulkmenos, tad kairiakojis Joelis yra kur kas tinkamesnis būtent kairėje pusėje. Afrikietis dažnai jungėsi, bet labai dažnai „perdegdavo“. Šiame mače jis buvo bene dažniausiai klydęs žalgirietis. Kelios jo klaidos aikštės viduryje virto rimtais „atsikirtimais“ ir pavojingais armėnų išpuoliais. Atakuojant paskutinėje fazėje irgi dažnai pritrūkdavo ramybės.

Nemanja Ljubisavljevičius – 5,5

„Žalgirio“ gynybos bastionas užtikrintai tvarkėsi su savo pagrindinėmis užduotimis, bet tada pradėjo tiksėti 78-oji minutė, Nemanja sau būdingu stiliumi prilaikė Yusufo Otubanjo ranką ir nigerietis griuvo. Dvikovai vadovavęs albanas Juxhinas Xhaja buvo negailestingas. Baudinys kainavo brangiai – ne tik praleistą įvartį, sugrįžusią įtampą, bet ir geltoną kortelę. Ji reiškia, kad N.Ljubisavljevičius bus priverstas praleisti kitą Konferencijų lygos akistatą su „Basel“, o tai „Žalgiriui“ yra milžiniškas praradimas.

Mario Paveličius – 6

19-ąją minutę pasivaikščiojo peilio ašmenimis, kai savo baudos aikštelėje atliko skersą perdavimą pažeme ir Y.Otubanjo pritrūko kelių centimetrų, kad kamuolį būtų perėmęs ypač pavojingoje zonoje. Pirmosiomis minutėmis austrui akivaizdžiai trūko ramybės, tačiau vėliau gynėjas įsivažiavo. Jo firminių skersų perdavimų per visą aikštę šįkart beveik nebuvo, bet užtat gynyboje Mario žaidė gana užtikrintai. Prieš savaitę iš vidurio gynėjų zonos „Pyunik“ kūrė vieną gaisrą po kito, o šį kartą tokių epizodų beveik nebuvo.

Petaras Mamičius – 7

Grįžo į „Žalgirio“ starto sudėtį ir užėmė Sauliaus Mikoliūno vietą dešiniajame gynybos krašte, nors šioje europinėje kampanijoje dažniausiai žaisdavo priešingoje pusėje. Grįžo labai solidžiai. Akivaizdu, kad konkurencinėje kovoje Petaro atotrūkis nuo komandos superveterano vis didėja. Kroatas buvo solidus, dešinys gynybos kraštas jau nebuvo pažeidžiamiausia „Žalgirio“ vieta, o pirmojo kėlinio viduryje P.Mamičius puikiai išmetė kamuolį iš užribio į baudos aikštelę ir viskas užsibaigė pirmuoju šeimininkų įvarčiu. Tiksint pridėtoms minutėms už laiko „tempimą“ gavo geltoną kortelę.

Nicolas Gorobsovas – 6,5

Dar vienas daug argentiniečio jėgų pareikalavęs mačas. 11-ąją minutę padarė kritinę klaidą, praradęs kamuolį labai pavojingoje zonoje ir tik per stebuklą „Pyunik“ futbolininkai nesugebėjo nuskuosti link šeimininkų vartų bei sukurti labai pavojingos atakos. Kėlinio viduryje „Žalgirio“ tūzas varžovų baudos aikštelės prieigose prarado dar vieną svarbų kamuolį ir viskas darsyk baigėsi labai pavojingu varžovų išpuoliu. Nepaisant šių klaidų, Nicolo darbas gynyboje buvo tas pagrindas, ant kurio V.Čeburinas sukonstravo pirmąją pergalę. Saugas nutraukė daug armėnų atakų, dažnai padėdavo ir pasaugodavo savo komandos draugus ginantis ir visa tai atraminėje zonoje šį kartą darė vienas, nes įprastai šalia rungtyniaujantis Marko Miličkovičius šį kartą buvo paliktas ant suolo, o jo vietą užėmęs Oliveris Buffas žaidė gerokai aukščiau.

Oliveris Buffas – 5,5

Iš dešinio krašto buvo pasiųstas į aikštės vidurį. Visgi trapiam „Žalgirio“ šveicarui kovoti dvikovose, ypač oro, su oponentais sekėsi sunkiai. Nebuvo labai pastebimas, bet ramybė ir perdavimo kultūra vis tiek matėsi plika akimi. 67-ąją minutę sudrebino „Pyunik“ skersinį ir vos neįmušė trečio įvarčio, bet reikia pasakyti, kad smūgis Oliveriui nepavyko. Tiksint pridėtam laikui turėjo šimtaprocentinę progą, kai gavo gerą Renano Oliveiros perdavimą būdamas vos keli metrai prieš vartus, tačiau mušė šalia virpsto.

Francis Kyeremeh – 6

Gavo vietą starto sudėtyje, pakeitęs M.Miličkovičių ir akistatą pradėjo labai aktyviai. V.Čeburino pasitikėjimą Ganos puolėjas pateisino. Buvo agresyvus, matomas, o kėlinio pabaigoje blykstelėjo puikiu pirmu lietimu, kuriuo atliko ir perdavimą Mathiasui Oyewusi – ši ataka po kelių sekundžių virto antruoju „Žalgirio“ įvarčiu.

Fabienas Ourega – 8

Patyręs prancūzas buvo geriausias „Žalgirio“ žaidėjas pirmajame mače Jerevane. Ramybė ir užtikrintumas jautėsi ir šį kartą. Būtent paryžietis 23-iąją minutę pasiuntė kamuolį į „Pyunik“ vartus ir nutraukė 293 minutes užsitęsusias pirmojo „Žalgirio“ įvarčio paieškas. Savo krašte žaidė užtikrintai, dvikovai įsibėgėjus neretai iš krašto pasistumdavo į aikštės vidurį, taip susiaurindamas laisvus plotus ir padėdamas gintis, o perėmus kamuolius – ir pradėdamas atakas.

Renanas Oliveira – 8,5

„Žalgirio“ atakų lyderis ketvirtadienį suspindo visu gražumu. Rezultatyviausias A lygos futbolininkas pagaliau įmušė, o kai 25-erių brazilas tai padaro, Lietuvos čempionai beveik visada turi puikų rezultatą. Šis mačas nebuvo išimtis. Pirmojo kėlinio pabaigoje R.Oliveira pademonstravo aukščiausią klasę vienu lietimu sustabdydamas ne patį lengviausią kamuolį, o po akimirkos pykštelėjęs jį savo kairiąja koja iš gana solidžios distancijos ir įmušęs antrą įvartį. Nors puolėjo pagrindinė duona yra įvarčiai, brazilas ir vėl atliko daug nematomo darbo gindamasis. Maža to, aukštą energijos lygį išlaikė viso mačo metu ir tai per pridėtą laiką leido perimti kamuolį pavojingoje zonoje ir atlikti nuostabų perdavimą O.Buffui, bet šveicaras šios šimtaprocentinės dovanos neišpakavo.

Mathiasas Oyewusi – 8

Geras darbas, geras rezultatas, besišypsantis Mathiaso Oyewusi veidas. Nigerietis šiame mače prisidėjo prie abiejų „Žalgirio“ įvarčių rezultatyviais perdavimais, tačiau po dvikovos vis tiek lieka jausmas, kad viso savo potencialo 23-ejų puolėjas neišnaudojo. Panašu, kad „Žalgirio“ vijurkas iš visų Lietuvos čempionų žaidėjų turi aukščiausias lubas. Dabar svarbiausias uždavinys – kad tais susikuriamais šansais M.Oyewusi pasinaudotų. Vėl buvo aktyvus, vėl buvo drąsus, draskė „Pyunik“ gynybą ir greičio savybėmis terorizavo svečius visas 83 minutes. Atliko du rezultatyvius perdavimus, bet progų turėjo ir pats – 59-ąją minutę praskuodė kairiu kraštu ir po jo smūgio kamuolys prariedėjo palei armėnų vartų liniją. Rungtynių pabaigoje panašių epizodų dar buvo ne vienas, bet įmušti ir sutrupinti įtampos nepavyko.

Marko Miličkovičius – be vertinimo

Įleistas 83-iąją minutę, nes vilniečiams reikėjo stiprinti aikštės vidurį.

Donatas Kazlauskas – be vertinimo

83-iąją minutę pakeitė M.Oyewusi. Energijos pliūpsnis? Jo visiškai nesijautė, atrodė, kad beveik visą mačą nusilakstęs nigerietis buvo netgi aktyvesnis ir naudingesnis nei „šviežias“ kretingiškis. Pasižymėjo nebent tuo, jog tiksint pridėtam laikui turėdamas nemažai laisvės atskriejusį ilgą perdavimą stabdė taip, kad kamuolys atšoko tarsi nuo koplytstulpio. O tuo metu „Žalgiriui“ stipriai reikėjo palaikyti kamuolį.

Gustas Jarusevičius – be vertinimo

Deginant paskutines minutes per pridėtą laiką pakeitė F.Ouregą. Stengėsi būti aktyvus, bet prarado nemažai kamuolių.

Vladimiras Čeburinas – 8

„Žalgirio“ treneris padarė išvadas, nekartojo klaidų ir iškovojo istorinę pergalę.

Iki ketvirtadienio vilniečiai į varžovų vartų plotą per tris mačus buvo atlikę tik 4 smūgius, o šįkart per 90 minučių LFF stadione tai buvo padaryti net 9 sykius.

Lyginant su maču prieš savaitę, 57-erių kazachas žalgiriečių starto sudėtyje atliko du keitimus – ne geriausiai sužaidusį kapitoną Saulių Mikoliūną pakeitė pasveikęs Petaras Mamičius, o vietoj Marko Miličkovičiaus į aikštę buvo mestas vaizdą Jerevane po keitimo pagyvinęs Francis Kyeremeh. Tai reiškia, kad puikiai suprasdamas rungtynių kainą, V.Čeburinas ketvirtadienio vakarą išstatė stipriai į ataką orientuotą vienuoliktuką ir tai visiškai pasiteisino.

„Žalgiris“ buvo geresnė komanda, pelnytai laimėjo ir persvara turėjo būti netgi didesnė, nei tą rodė skaičiai švieslentėje. Prieš savaitę stipriai taktinę dvikovą Jegišei Melikjanui pralaimėjęs V.Čeburinas šį kartą armėną įsidėjo į savo kišenę. Bet net ir tai padarius, įtampos neišvengta, nes žalgiriečiai tiesiog neišnaudojo aibės šimtaprocentinių galimybių. Bet čia treneris jau nelabai ką gali ir padaryti.

karys
Pranešimai: 9153
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Žalgiris Konferencijų lygos H grupėje

2022 Spa 14 09:36

Bazlje, jeigu svajot apie antrą vietą, bent lygiosios reikalingos, kitaip net teoriškai šansų nebėra. Ljubisavlevičius berods susirinko diskvaifkaciją.

kompaktas
Pranešimai: 383
Užsiregistravo: 2018 Rgp 20 09:23
Palaikoma komanda:

Re: Žalgiris Konferencijų lygos H grupėje

2022 Spa 14 10:32

Bazlje, jeigu svajot apie antrą vietą, bent lygiosios reikalingos, kitaip net teoriškai šansų nebėra. Ljubisavlevičius berods susirinko diskvaifkaciją.
Jo, Nemanja kitas praleis. Labai sunku bus

Kalinauskas
Pranešimai: 3267
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: Žalgiris Konferencijų lygos H grupėje

2022 Spa 14 11:46

Smagu, pagaliau pergalė! Norėjosi netgi daugiau žaidimo, labai jau pozityviai atrodė. Jau taškų minimumas pasiektas (tiek sau, tiek A Lygai), toliau tiktai į pliusą galima eiti. :)
Galima plačiau apie šį pliusą?

spirdulys
Pranešimai: 86
Užsiregistravo: 2018 Vas 23 20:37
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Žalgiris Konferencijų lygos H grupėje

2022 Spa 14 21:17

Bazlje, jeigu svajot apie antrą vietą, bent lygiosios reikalingos, kitaip net teoriškai šansų nebėra. Ljubisavlevičius berods susirinko diskvaifkaciją.
Aha, tas praleistas įvartis daug keičia. :|

Tuo tarpu:
V. Čeburinas: „Galėjome įmušti bent keturis“
Tai puiku, kad galėjot, bet dabar net Pyniko/Slovano lygiosios šansų nebepalieka. :(
Paveikslėlis

karys
Pranešimai: 9153
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Žalgiris Konferencijų lygos H grupėje

2022 Spa 15 12:11

Bazlje, jeigu svajot apie antrą vietą, bent lygiosios reikalingos, kitaip net teoriškai šansų nebėra. Ljubisavlevičius berods susirinko diskvaifkaciją.
Aha, tas praleistas įvartis daug keičia. :|

Tuo tarpu:
V. Čeburinas: „Galėjome įmušti bent keturis“
Tai puiku, kad galėjot, bet dabar net Pyniko/Slovano lygiosios šansų nebepalieka. :(
Palieka jeigu laimim prieš Bazelį

spirdulys
Pranešimai: 86
Užsiregistravo: 2018 Vas 23 20:37
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Žalgiris Konferencijų lygos H grupėje

2022 Spa 16 02:10

Bazlje, jeigu svajot apie antrą vietą, bent lygiosios reikalingos, kitaip net teoriškai šansų nebėra. Ljubisavlevičius berods susirinko diskvaifkaciją.
Aha, tas praleistas įvartis daug keičia. :|

Tuo tarpu:
V. Čeburinas: „Galėjome įmušti bent keturis“
Tai puiku, kad galėjot, bet dabar net Pyniko/Slovano lygiosios šansų nebepalieka. :(
Palieka jeigu laimim prieš Bazelį
Jei turėtume geresnį tarpusavio įvarčių santykį su Pyuniku, net pralaimėjus Bazelyje būtų šansas imt antrą, jei Pyunik/Slovan lygiom sužaistų. Dabar būtina imt bent tašką
Paveikslėlis

Zemaitiss
Pranešimai: 964
Užsiregistravo: 2014 Vas 06 15:36
Palaikoma komanda: Džiugas

Re: Žalgiris Konferencijų lygos H grupėje

2022 Spa 27 22:26

man atrodo kad siandien Milickovicius apsirukes..

kompaktas
Pranešimai: 383
Užsiregistravo: 2018 Rgp 20 09:23
Palaikoma komanda:

Re: Žalgiris Konferencijų lygos H grupėje

2022 Spa 27 23:23

Oyewusi :shock: :shock: :lol:

Grįžti į