The Miz

Re: Zalgiris vs Saint Patrick's Athletic

2013 Lie 05 14:10

Pirmajame kėlinyje išeikvojo per daug jėgų
"Žalgiris" 2:2 "St. Patrick's Athletic". Spaudos konferencija


http://www.zalgiris-vilnius.lt/video/14686.html" onclick="window.open(this.href);return false;

The Miz

Re: Zalgiris vs Saint Patrick's Athletic

2013 Lie 05 14:12

Savo varžovų neįveikė ir “Žalgiris”

Pergalingai baigti Europos lygos rungtynių nepavyko ir Vilniaus “Žalgiriui”. Žalgiriečiai namie dvikovą su airių Dublino “Saint Patrick’s Athetic” baigė rezultatyviomis lygiosiomis 2:2.

Susitikimas vyko permainingai, iniciatyvą perimdavo tai viena, tai kita komanda. Po trumpos žvalgybos dvikovos pradžioje “Žalgiriui” pavyko perimti iniciatyvą. Pirmasis įvartis krito jau 22 min. Pavelas Komolovas baudos aikštelėje pasitaisė kamuolį ir tiksliu smūgiu nuo skersinio išvedė šeimininkus į priekį.

Antrasis kėlinys vilniečiams prasidėjo nesėkmingai. Airiai perėmė iniciatyvą ir jau 55 min. išlygino rezultatą. Vartus toli palikus Armantui Vitkauskui, pasižymėjo Conanas Byrne’as. 70 min. “Žalgiris” susigrąžino persvarą – Kamilis Bilinskis pirmas suskubo prie vartininko atmušto kamuolio ir iš arti pelnė įvartį. Bet 86 min. Gerardas O’Brienas tolimu smūgiu išlygino rezultatą – 2:2.

Rungtynės baigėsi nemaloniu kuriozu. Einant antrai pridėto laiko minutei, LFF stadione dingo šviesa. Nieko nelaukdamas, arbitras iš Slovėnijos Mitja Žganecas paskelbė dvikovos pabaigą – 2:2. Komandos dar kartą susitiks o savaitės Dubline.

“Žalgirio” sudėtis: A.Vitkauskas, V.Šilėnas, A.Skerla, L.Peričius, E.Vaitkūnas, R.Radavičius (60′ A.Velička), M.Kuklys, P.Komolovas (83′ V.Gercas), A.Žulpa (62′ P.Janušauskas), A.Švrljuga, K.Bilinskis.

The Miz

Re: Zalgiris vs Saint Patrick's Athletic

2013 Lie 05 14:31

Žalgiris 2 : 2 St. Patrick's

http://futbolo.tv/rungtynes/974/zalgiris-st-patricks" onclick="window.open(this.href);return false;

Deivis
Pranešimai: 246
Užsiregistravo: 2012 Vas 20 18:38
Palaikoma komanda: Dainava

Re: Zalgiris vs Saint Patrick's Athletic

2013 Lie 05 16:00

Žulpą pakeitė, nes stipriai traukė kojas, kaip pats sakė. Dėl Zubo sprendimų galima sutikt, bėda tokia, kad yra viduje šiek tiek nenormali situacija susiklosčiusi, kai legionieriai, o ypač Bilinskis yra nekeičiami, o jeigu tai ir įvyksta, prasideda pykčiai su treneriu ir panašūs dalykai. Antras įvartis galima sakytis lenko ir buvo, kadangi centre stovėjo kaip medis, ko pasekoj airis pro jį prabėgo ir pramušė laisvas. Pirmas įvartis žinoma dalis Šilėno, bet labiausiai ten suklydo Vitkauskas, kuriam tiesiog nereikėjo palikti vartų, kadangi arba gynėjai būtų suspėję, arba pats airis būtų priverstas smūgiuot iš krašto

The Miz

Re: Zalgiris vs Saint Patrick's Athletic

2013 Lie 09 14:03

Treneris spaudos konferencijoje pasakojo apie žalgiriečių planus Airijoje

video: http://www.zalgiris-vilnius.lt/video/14729.html" onclick="window.open(this.href);return false;

The Miz

Re: Zalgiris vs Saint Patrick's Athletic

2013 Lie 09 14:04

M. Zubas: turime naujų idėjų
galvotas tapo, idomu, kas jam proto ikrete :lol:

...

Re: Zalgiris vs Saint Patrick's Athletic

2013 Lie 10 11:03

A. Skerla: mūsų galimybės nuvertinamos per anksti

TV: http://www.zalgiris-vilnius.lt/video/14730.html" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: Zalgiris vs Saint Patrick's Athletic

2013 Lie 11 14:45

Šiandien žais Vilniaus „Žalgiris“. Rungtynės vyks Dubline. Taigi vilniečiai lauks Airijos lietuvių palaikymo. Įspūdžius iš Dublino papasakojo Andrius Velička.
„Žalgiris“ ir A. Velička žada atakuoti
2013-07-11 http://www.futbolo.tv/reportazai/2013-m ... a-atakuoti" onclick="window.open(this.href);return false;

Ketvirtadienį, 21:45 val., Vilniaus „Žalgiris“ Dubline žais atsakomąsias UEFA Europos lygos pirmojo kvalifikacinio etapo atsakomąsias rungtynes su Airijos sostinės „Saint Patrick‘s Athletic“. Pirmasis mačas baigėsi 2:2 (1:0), tad „Žalgiris“ ir šios komandos puolėjas Andrius Velička žada atakuoti.

Airijoje tenkina viskas

„Kelionė praėjo puikiai. Išskridome trečiadienį, 11 valandą Lietuvos laiku, ir po trijų valandų jau buvome Dubline“, – kelionės įspūdžiais Futbolo.TV dalijosi A. Velička.

– Kaip sekasi Dubline?

–Viskas labai gerai. Atvykome, pavalgėme, vakare surengėme treniruotę. Rungtynių dieną oras geras. Papusryčiavome, buvo atvykęs Lietuvos ambasadorius Airijoje. Pabendravome. Dabar ilsimės. Laukiame pietų.

– Ką akcentavome trečiadienio treniruotės metus?

– Negaliu išduoti. Airiai perskaitys (juokiasi – aut. past.). Buvo svarbiausia pajusti erdves, nes stadionas nedidelis, tribūnos – greta aikštės. Taigi tai buvo labiau eilinė priešrungtyninė treniruotė.

– Kaip aikštės kokybė?

– Gera. Stadionas – normalus, nėra didelis.

– Natūrali vejos kokybė bus airių pranašumu?

– Ir mums bus labai smagu žaisti ant natūralios, geros aikštės. Jos esame pasiilgę.

Stengsis įmušti

– „Saint Patrick‘s Athletic“ – įveikiama ekipa jos tvirtovėje?

– Manau, kad nėra ta komanda, prieš kurią nebūtų įmanoma laimėti. Kausimės, bandysime. Silpnų vietų galima rasti bet kurioje ekipoje. Pamatysime, ar pavyks jas išnaudoti. Didžiausias Dublino vienuolikės pranašumas – rungtyniavimas namie, savas stadionas. Jau Vilniuje matėme, kad „Saint Patrick‘s Athletic“ moka žaisti futbolą. Stengsimės jiems neleisti laisvai kontroliuoti kamuolio, bandysime primesti savo žaidimą.

– Pirmajame mače Vilniuje sužaidėte lygiosiomis 2:2. Ko pritrūko?

– Poros įvarčių (juokiasi – aut. past.). Kaip ir treneris sakė, galbūt taktika buvo per daug rizikinga. Žaidimas nebuvo pats blogiausias, bet spaudimas antrojoje rungtynių pusėje davė savo – trūko jėgų. Tačiau išanalizavome savo klaidas, varžovų žaidimą ir šįkart bus kitaip. Aptarimo prieš rungtynes dar nebuvo, bet vėliau, kaip visada, treneris viską labai gerai pabraižys ant lentos, parodys ekrane.

– Tačiau šįkart tenkins tik pergalė arba itin rezultatyvios lygiosios. Vadinasi, reikės atakuoti?

– Žinoma. Įvartį būtinai reikia įmušti. Stengsimės tai ir padaryti.

– Gal, pasirinkus tokią taktiką, ir paties vaidmuo bus svarbesnis? Galbūt aikštėje pasirodysi nuo rungtynių pradžios?

– Dar neaišku. Galbūt ir įžengsiu į aikštę (šypsosi – aut. past.).

– Esi žaidęs Škotijoje, Anglijoje. To regiono futbolas Tau pažįstamas?

– Kad jau praėjo daug laiko. Dabar mažai kas muša į priekį. Tokių komandų liko nedaug. Visi stengiasi žaisti ant žemės, atlikti daug perdavimų. Ketvirtadienį mums svarbiausia – laimėti aikštės vidurį, kuo daugiau kontroliuoti kamuolį. Tada viskas bus gerai. Vilniuje teritorinę persvarą turėjo varžovai. Mums teko žaisti be kamuolio, o tai – daug sunkiau.

Laimingas „Žalgiryje“

– Kodėl nusprendei sugrįžti į Lietuvą – „Žalgirio“ komandą?

– Atsibodo užsienyje... Pakvietė ir sutikau. Džiaugiuosi tokiu pasiūlymu. Juk „Žalgiris“ šiuo metu – geriausia Lietuvos komanda. Šeima šalia, viskas gerai. Esu laimingas.

– Kaip priėmė komanda?

– Gerai. Naujoku nesijaučiu, nes visus komandos draugus pažįstu. Jokių problemų.

– Per dvejas „SMScredit.lt A lygos“ rungtynes įmušei du įvarčius, susikūrei ir daugiau progų. Esi geros formos?

– Nežinau, kaip čia su ta forma... Į „Šiaulių“ vartus galėjau įmušti ir daugiau įvarčių. Realizacija manęs netenkino. Tačiau, vis dėlto, manau, geriau pasižymėti dažniau,bet mažiau, o ne vieną kartą įmušti penkis, tačiau vėliau – nieko. Svarbiausia, jog laimėjome.

...

Re: Zalgiris vs Saint Patrick's Athletic

2013 Lie 11 14:48

„Žalgiris“ dar nepalaidotas, nors pirmoji injekcija ir buvo neveiksminga
http://penalty.lt/%E2%80%9Ezalgiris%E2% ... eiksminga/" onclick="window.open(this.href);return false;

„Svajojame Europoje žaisti ir rudenį. Juk svajoti neuždrausta“, – prieš pirmąsias UEFA Europos lygos kvalifikacinio etapo rungtynes pareiškė „Žalgirio“ vyr. treneris Marekas Zubas. Pasakymas, kurį galima vertinti dvejopai: arba sakyti, kad treneris kliedi, arba, pažiūrėjus į pirmųjų dviejų etapų burtus, pritaikyti banalią frazę – „Žalgiris“ turi istorinį šansą.

Aurimas BUDRAITIS

Be jokios abejonės, po praėjusio ketvirtadienio „Žalgiriu“ tikinčiais stipriai sumažėjo. Ir turbūt taip atsitiko ne dėl galutinio pirmųjų rungtynių rezultato, o dėl žaidimo, dėl taktikos ir, pripažinkime, keistų M.Zubo sprendimų.

Vienintelis džiuginantis dalykas tame liūdname ketvirtadienyje yra tas, kad „Žalgiris“ kol kas nieko neprarado ir dar turi galimybę vienai injekcijai. Tik po jos paaiškės, ar tai yra viskas, ką supergalingieji A lygoje, šiais metais gali nuveikti Europoje.

O ką daryti, kad airiai rytoj vėl neprimestų savo žaidimo stiliaus? Tam, turbūt, pirmiausiai reikia atsakyti į klausimą: koks tas stilius?

Iš pradžių, atrodė, kad iš pažiūros nesunkiai įkandamas – kamuolys dažniausiai įžaidžiamas per atraminį saugą. Šis siunčia jį tolimu perdavimu į vieną arba kitą kraštą.

Pakeitus Artūrą Žulpą, „St.Patrick‘s“ futbolininkų žaidimas pasikeitė. Jie įsidrąsino, visiškai užvaldė aikštės centrą bei atakas pradėjo kurti per prakiurusią vilniečių gynybą.

Kai airiai žaidė kraštais, didelę atsakomybę dėl varžovų sukurtų progų turėtų prisiimti (gal ir prisiėmė) Vaidas Šilėnas. Būtent jis nesėkmingai užsiėmė poziciją, kai pirmajame kėlinyje komandą išgelbėjo Armantas Vitkauskas, būtent jis neužsiėmė pozicijos, kai žalgiriečiai praleido pirmąjį įvartį.

Kodėl taip atsitiko? Galbūt, dėl futbolininko įpročio žaisti saugo pozicijoje, galbūt, M.Zubo prašymas buvo pasijungti į komandos atakas, o galbūt dėl žaidėjo pernelyg didelio tikėjimo savo jėgomis. Juk kai žaidi prieš Tauragės „Taurą“ ar Alytaus „Dainavą (te neužpyksta šių klubų gerbėjai), net ir neužsiėmus tinkamos vietos, visada gali spėti ištaisyti savo klaidą. Airiai tų klaidų nedovanojo ir nedovanos, jei jų tik pasitaikys rytoj.

Labai keista buvo matyti tiek daug klystantį Mantą Kuklį. Sutapimas ar ne, tačiau tų klaidų pagausėjo būtent tada, kai A.Žulpą pakeitė P.Janušauskas. Pastarajam akivaizdžiai trūksta žaidybinės patirties ir, žaidžiant su airiais, tai matėsi labiau nei bet kada.

Spėliojimai, kad A.Žulpa pakeistas dėl gautos geltonos kortelės, išvis nelogiškas. Jeigu vadovausimės tokia logika, tai ką daryti, jei penki žaidėjai žaidžia su geltonomis kortelėmis? Kaip atsirinkti, kurį keisti, o kurio ne? A.Žulpa nėra konfliktiškas, todėl, veikiausiai, būtų užtekę su juo treneriui pasikalbėti ir nuraminti.

Kiek vėliau lyg ir logiškas trenerio sprendimas, esant rezultatui 1:1, stiprinti puolimą. Tačiau jis sustiprintas buvo tik žvelgiant į pavardes, bet ne į išsidėstymą aikštėje. Joje pasirodęs Andrius Velička užėmė sau būdingą puolėjo vietą, tačiau į kairiojo saugo poziciją buvo nustūmtas Kamilis Bilinskis. Kokia prasmė nustūmti žaidėją į poziciją, kurioje jis tampa silpnesnis? Pripažinkime, kad K.Bilinskio stiprioji pusė yra puolimas, todėl nesuprantama, kodėl nebuvo bandoma sužaisti dviem puolėjais.

O jeigu baisu žaisti dviem puolėjais – K.Bilinskis, A.Velička, tai kokia prasmė į aikštę mesti Vedraną Gercą, pakeičiant geriausią rungtynių žaidėją Pavelą Komolovą? Argumentai, kad rusas pavargo neįtikina, nes jis net ir pavargęs, tikrai likusias devynias minutes (įskaitant teisėjo pridėtą laiką) būtų sužaidęs geriau nei kroatas. O jei jau P.Komolovas tikrai negalėjo baigti rungtynių, kodėl į aikštę nemesti Ryčio Leliūgos? Gaila, bet atsakymo į šį klausimą taip ir nesulaukiau.

Atsakomosiose rungtynėse M.Zubas airiams žadėjo staigmenų. Kokių? Pamatysime aikštėje, tačiau spėju, kad viena iš tų staigmenų – varžovų spaudimas jų pačių aikštės pusėje. Momentų nefiksavau, tačiau buvo labai daug atvejų, kai airiai tiesiog išmušdavo kamuolį į užribį.

Dar viena staigmena galėtų būti M.Kuklio didesnis išnaudojimas (aišku, jei šiam nebus juoda diena). Juk net ir esant Jakubui Wilkui, M.Kuklys buvo tas, kuris sėkmingai skirstydavo kamuolį komandos draugams.

Svarbus turėtų būti Ramūno Radavičiaus vaidmuo. Akivaizdu, kad užsisėdėjimas ant suolo jam pasitikėjimo nepridėjo, tačiau tai yra futbolininkas su patirtimi, todėl kairysis „Žalgirio“ atakos kraštas turėtų kelti didesnę grėsmę varžovams, nei dešinysis.

Viliuosi, kad viena iš staigmenų bus R.Leliūgos pasirodymas. Jo greitis ir techniškas žaidimas turėtų būti visiškai neparankus varžovams.

O didžiausia staigmena turėtų būti ta, kad „Žalgiris“ turėtų žaisti savo žaidimą ir primesti jį savo varžovams, o ne leisti, kad tą žaidimą vilniečiams primes „St.Patrick‘s“.

Liko viena injekcija. Tikėkimės, kad ji „Žalgiriui“ padės išgyventi.

The Miz

Re: Zalgiris vs Saint Patrick's Athletic

2013 Lie 12 08:11

Sveikiname Vilniaus "Žalgirį" patekus į kitą Europos lygos etapą!

Pilname Dublino stadione lietuviai įveikė airius 2:1 (2:0). M.Kuklys ir K.Bilinski.
Vilniečių komandą Airijoje palaikė keletas šimtų aistruolių.

The Miz

Re: Zalgiris vs Saint Patrick's Athletic

2013 Lie 12 08:49

FT St. Patricks [1 - 2] Zalgiris Vilnius
45' [0 - 1] M. Kuklys
52' [0 - 2] K. Bilinski
85' [1 - 2] K. Brennan (pen.)


http://www.livescore.com/default.dll/ga ... ame=730296" onclick="window.open(this.href);return false;

The Miz

Re: Zalgiris vs Saint Patrick's Athletic

2013 Lie 12 09:26

Saints" 1:2 "Žalgiris". Rungtynių epizodai

http://www.zalgiris-vilnius.lt/video/14847.html" onclick="window.open(this.href);return false;


The Miz

Re: Zalgiris vs Saint Patrick's Athletic

2013 Lie 12 09:27

Dubline prasiskynė kelią į kitą etapą
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... etapa.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vilniaus miesto futbolo draugijos "Žalgiris" komanda ketvirtadienį Airijoje iškovojo pergalę, atvėrusią duris į antrąjį Europos lygos atrankos etapą

Palaikomi gausiai Dublino "Richmond Park" stadione susirinkusių lietuvių, žalgiriečiai rezultatu 2:1 (0:0) įveikė vietos "Saint Patrick's Athletic" ekipos futbolininkus. Praėjusią savaitę Vilniuje vykęs pirmasis tarpusavio mačas baigėsi rezultatyviomis lygiosiomis 2:2.

Dvikova Airijoje žaliai baltiems susiklostė sėkmingiau. Nuo pat pirmosios rungtynių minutės kantriai rungtyniavę vilniečiai didžiausią dėmesį skyrė gynybai bei laukė varžovų klaidos.

Jos sostinės vienuolikė pirmą kartą sulaukė prieš pat pertrauką. Per teisėjo pridėtą laiką Mantas Kuklys tiksliu smūgiu išvedė svečius į priekį.

Antrojo kėlinio pradžioje saugas inspiravo ir antrąją rezultatyvią "Žalgirio" ataką. Dešiniuoju kraštu prasiveržęs futbolininkus atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę Kamiliui Bilinskiui, iš kelių metrų atstumo nuginklavusiam Airijos ekipos vartininką.

Po gilaus nokdauno atsigavę šeimininkai 85 minutę susigrąžino viltį išsigelbėti šiose rungtynėse. Žalgiriečiams prasižengus baudos aikštelėje, airiai pasinaudojo proga baudos smūgiu sušvelninti atsilikimą. Nuo 11 metrų atžymos neklydo Killianas Brennanas.

Solidžiai susitikimo pabaigą sužaidę žalgiriečiai neatidavė iniciatyvos desperatiškai lygiųjų siekusiai "Saint Patrick's Athletic" komandai. Visus paskutiniuosius varžovų išpuolius neutralizavę vilniečiai nuaidėjus finaliniam teisėjo švilpukui džiaugėsi pelnytai iškovota pergale.

The Miz

Re: Zalgiris vs Saint Patrick's Athletic

2013 Lie 12 09:30

ka tas inspiravo reiskia? jeigu nori paskaityti rungtyniu aprasima, tai zodino reikia

Grįžti į