Keyboy
Pranešimai: 240
Užsiregistravo: 2023 Sau 08 20:38

Re: FK „Panevėžys“

2024 Sau 29 10:15

Esu buves, mano nuomone 21 amziaus ziurovas ateinantis i stadiona nusipelne geriau. O be kategorisku sprendimu, zinant savivaldos poziuri i infrastruktura visi projektai ir lieka projektais, kasmetem isimtim.

cikonio
Pranešimai: 115
Užsiregistravo: 2020 Vas 23 13:28

Re: FK „Panevėžys“

2024 Sau 29 10:44

Ar kalba eina apie sąlygų gerinimą? Man atrodo apie tai, kokiu rakursu tuščios kėdės bus filmuojamos.

Kalinauskas
Pranešimai: 3272
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: FK „Panevėžys“

2024 Sau 29 11:11

Esu buves, mano nuomone 21 amziaus ziurovas ateinantis i stadiona nusipelne geriau. O be kategorisku sprendimu, zinant savivaldos poziuri i infrastruktura visi projektai ir lieka projektais, kasmetem isimtim.
Tai didžiojoje stadionų dalyje nusipelno geriau.

gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

Re: FK „Panevėžys“

2024 Sau 29 13:23

Tik tiek, kad pranasuma dabar igauna tie, kuriu pagrindiniuose stadionuose paklota dirbtine danga. Mazesni miestai kazin ar statys po antra stadiona , kad butu dirbtine danga. Ir normaliu maniezu su tribunom visi miestai neprisistatys.. Bet kad tie mokyklu stadionai atrode nekaip A lygai, tai faktas..

Respublik
Pranešimai: 8677
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Žemynos progimnazijos stadionas, Panevėžys

2024 Vas 17 21:48

„Žemynos“ stadionas – reabilituotas
https://sekunde.lt/leidinys/sekunde/zem ... ituotas-2/

Į posėdį susirinkę Lietuvos futbolo federacijos Vykdomojo komiteto nariai nutarė, kad į aukščiausią šalies lygą įkopusiai futbolo komandai „Panevėžys“ išimties tvarka leidžiama rungtyniauti namų stadione.

Leidimas suteiktas iki šių metų gegužės 1-osios ir nuo lapkričio 1-osios.

Kiemus pridengs tentai

Į aukščiausią lygą futbolo komandą „Panevėžys“ išvedęs jos direktorius Bronius Vaitiekūnas sutinka, kad pasitaikė, kai kamuolys, praskriejęs vartus, nusileido privačiame kieme. Visgi komandos vadovas įsitikinęs: tai tikrai neturėjo tapti priežastimi uždrausti aukščiausio lygio varžybas „Žemynos“ stadione. Savivaldybės rūpesčiu šiuo metu užsakyti gerokai aukštesni rėmai, ant kurių bus kabinami skriejantį kamuolį saugosiantys tinklai, kad šis neįkristų į kaimynų sklypus.

O Futbolo federacijos reikalavimu „Žemynos“ progimnazijos stadione už abejų vartų bus pritvirtinti specialūs tentai, kurie užstos privačius sklypus. Tuo rūpinasi pats futbolo klubas „Panevėžys“. „Ieškome tentų gamintojų ir svarstome, kad ant jų galėtų atsirasti mūsų logotipas, be to, galbūt kas panorės ant tų tentų reklamuotis“, – teigė B. Vaitiekūnas.

Futbolo federacijos paskleista žinia, kad „Panevėžio“ futbolo komandai išimties tvarka bus leista rungtyniauti iki gegužės 1-osios bei nuo lapkričio 1-osios, pasak B. Vaitiekūno, nėra naujiena. „Daugybę metų visą šaltąjį sezoną rungtynės vykdavo ant dirbtinės „Žemynos“ stadiono dangos. Sušilus orams rungtyniaujama „Aukštaitijos“ stadione ant tikros žolės“, – paaiškino B. Vaitiekūnas. Šalia „Aukštaitijos“ stadiono statomas Panevėžio baseinas, tačiau, pasak klubo vadovo, statybų kaimynystė rungtynėms netrukdo.

Nebesimatys nei namų, nei malūno

Panevėžio savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Justinas Jasiukaitis teigė bendravęs su Lietuvos futbolo federacijos vadovybe, drauge buvo ieškoma galimybių „Žemynos“ progimnazijos stadione rengti aukščiausio lygio futbolo rungtynes.

„Gautas reikalavimas sumontuoti specialius tentus, kurie iš vienos stadiono pusės dengtų privačių namų teritorijas, iš kitos – malūną. To reikalaujama motyvuojant įvaizdžiu“, – sako J. Jasiukaitis.
Šalies klubų atstovams užkliuvo, kad mokyklos stadionas ribojasi su privačiomis valdomis. Esą buitinė kaimynystė kenkia futbolo įvaizdžiui.
Anot jo, anksčiau pretenzijų futbolininkams yra turėję ir patys šalia stadiono gyvenantys žmonės, mat į jų kiemus kartais įlėkdavo kamuolys. Kad to nebenutiktų, stadione rengiamasi sumontuoti specialias gaudykles.

Būta trumparegiško sprendimo

Lietuvos futbolo federacijos Vykdomojo komiteto narys, Panevėžio apskrities futbolo federacijos prezidentas bei futbolo akademijos „Panevėžys“ vadovas Darius Butkus teigia, jog į posėdį susirinkęs Vykdomasis komitetas pripažino: panevėžiečiams smūgį į paširdžius sudavęs sprendimas buvo trumparegiškas. Anot jo, iš pradžių buvusi kategoriška nuomonė pakeista sutarus, kad pokyčiams reikia laiko. „Be to, svarbi ir futbolo rungtynių geografija, jas pamatyti būtina įvairių miestų žiūrovams“, – kalbėjo D. Butkus.

Vykdomasis komitetas priėmė sprendimą, jog kiekvienam iš tokių klubų bus pateiktas konkretus reikalavimų sąrašas. Tie reikalavimai turės būti įgyvendinti iki vasario pabaigos arba pirmų namų rungtynių.

cikonio
Pranešimai: 115
Užsiregistravo: 2020 Vas 23 13:28

Re: Žemynos progimnazijos stadionas, Panevėžys

2024 Vas 18 19:09

O tai galima kokių 6 metrų aukščio tentą prie kaimyno sklypo ribos pakabint? Jei taip, tai aš savo problemas greit paspręsiu :D Vamzdiec susiedo pomidorams :mrgreen:

Respublik
Pranešimai: 8677
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Žemynos progimnazijos stadionas, Panevėžys

2024 Vas 18 21:15

O tai galima kokių 6 metrų aukščio tentą prie kaimyno sklypo ribos pakabint? Jei taip, tai aš savo problemas greit paspręsiu :D Vamzdiec susiedo pomidorams :mrgreen:
Savivaldybė dalininkė savai įstaigai turbūt išduos leidimą. O čia šiaip pavyzdys iš šiandienos:

https://www.youtube.com/watch?v=XZbHbZEhkM4

Respublik
Pranešimai: 8677
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Žemynos progimnazijos stadionas, Panevėžys

2024 Kov 12 13:22

Futbolas iš centrinės tribūnos: rungtynės statybų aikštelėj
https://osportas.lt/futbolas-is-centrin ... aikstelej/

Skaudus antrasis turas. Nuviliantis žaidimas, švelniai tariant, ir gėdos jausmas, stebint kur jis vyksta.

Lietuvos futbolo čempionai namų rungtynes žaidžia mokyklos stadione. Senais laikais tai buvo 14-ta vidurinė, kurioje yra buvęs kiekvienas Panevėžio vaikas. Dėl baseino, ne dėl stadiono. Aš suprantu, kad pigiau yra užlopyti susidėvėjusią seną dangą nei patiesti naują. Aš suprantu, kad pigiau yra uždengti stroikės tentus nei paieškoti kitokių sprendimų. Ta aikštelė elementariai netinkama transliacijoms. Blind spotas ties aikštės viduriu, saulėje spindinti danga – ir juokinga, ir gėda.

Ponas Staniulis žadėjo apsilankyti visuose „stadionuose“ ir tada pradėti spręsti infrastruktūros iššūkius. Tikiuosi, kad buvo Panevėžy, o dar geriau – stebėjo mačo transliaciją. Aš nežinau, ar čia klubui turėtų būti gėda, ar miestui, ar lygai, ar federacijai, ar valstybei apskritai. Turbūt visiems. Čia mes su tokiu produktu bandome įkvėpti žmonių meilę lietuviškam futbolui? Ne „Žemynos“ gimnazijos tarpklasinės buvo žaidžiamos – Lietuvos futbolo čempionai žaidė pirmąsias sezono namų rungtynes namuose.

Jei tikėti lygos svetaine, tai pirmos rungtynės „Aukštaitijos“ stadione vyks gegužės antroj pusėj. Naiviai visą tarpsezonį laukiau žinios iš miesto vadovų, su pažadu užbaigti remonto darbus stadione, kad miesto komanda Čempionų lygoje galėtų žaisti namuose. Gal dar paskelbs? Gal deda visas pastangas? Pavydu bus stebėti lygos naujokus iš Vilniaus rajono kitame sezone žaidžiant namų rungtynes savo stadione.

Respublik
Pranešimai: 8677
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Žemynos progimnazijos stadionas, Panevėžys

2024 Kov 15 16:50

„Dieve, padėk“: LFF prezidentas įvertino vaizdą Lietuvos čempionų stadione
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-2207672

Vos startavusios „TOPsport A lygos“ pirmenybės priminė apie lietuviškos futbolo infrastruktūros niuansus. Vieni išimtis dėl stadionų gavę klubai su užduotimis susitvarkė, tačiau žiūrovai jau išvydo ir akis kraujuoti verčiančių vaizdų transliacijose. Vieną tokių dovanojo šalies čempionas „Panevėžys“.

„Šiauliai“ susitvarkė gana tvarkingai, Telšiai, kiek galėjo, irgi namų darbus pasidarė. Buvo du tokie probleminiai stadionai“, – kalbėdamas su 15min teigė LFF prezidentas Edgaras Stankevičius.

O štai įsijungę Lietuvos čempiono „Panevėžio“ namų rungtynių transliaciją futbolo gerbėjai antakius kilnojo labiausiai. Ir dėl persišviečiančių, ant laikinų pastolių sukabintų tentų, ir dėl dirbtinės „Žemynos“ progimnazijos vejos, priminusios amerikietiškojo futbolo aikštę su dažnais šviesiai žaliais dryžiais joje.

„Panevėžys“ turi susitvarkyti tentus, kurie atrodė klaikiai, o dabar namų rungtynes jie žais tik po mėnesio. Jei oro sąlygos leis, gal eis jau į Aukštaitijos stadioną ant natūralios žolės“, – vylėsi LFF prezidentas.

Balandžio 14-ąją „Žemynos“ stadione buvo planuojamos čempiono „Panevėžio“ ir vicečempiono Vilniaus „Žalgirio“ pirmosios šio sezono tarpusavio rungtynės. „Šios rungtynės man ir kelia didžiausią nerimą, kalbėjau vakar su klubo vadovais, su savivalda, kad reikia daryti viską, jog būtų galima eiti žaisti Aukštaitijos stadione. Po rinktinių pertraukos matysime, kas darosi su oro sąlygomis, kokią situaciją turėsime.

Yra noras, kad jie kuo greičiau pereitų ant žolės ir nesicirkintų su savo danga. O ta danga... Dieve, padėk“, – komentavo situaciją E.Stankevičius.

Ir nors LFF prezidentas aštrių žodžių negaili, čempionų komandai toliau degama žalia šviesa rungtyniauti „Žemynos“ mokyklos aikštėje. Jau šį šeštadienį „Panevėžys“ ten žais su Gargždų „Banga“.

„Žaisim toliau pas save, vyksta darbai, gerina situaciją, – 15min teigė „Panevėžio“ direktorius Bronius Vaitiekūnas. – Kiek ją pagerins – nežinau. Kad prasišviečia – taip, bet žinot, storesnį tentą uždėsi – nugrius, kaip pas „TransINVEST“. Neįmanoma kitaip. Nežinau, kodėl mūsiškiai taip... Ar savivaldybė, ar kas, nes aš pats prie to nelindau. Kas užsakė tokius tentus, aš nežinau, gal tamsesni kitaip būtų. Kai saulės nėra, tai nieko visiškai per juos nesimato. Gal apsirinkome. Kažkas kažką darysim, nežinau. Taip, bus kažkokie pakeitimai. Mums leido žaisti toliau, bet kažką turėsime padaryti. Tikriausiai.“

O štai dryžuotos vejos situacijos pataisyti jau nepavyks.

„Neįmanoma pataikyti tokios pačios spalvos, be šansų, – patikino klubo direktorius. – Visur ieškojom. Buvo dar baisiau, nes mums net Pirmoje lygoje nebeleido žaisti – toje vejoje žaidėjai kliuvo.

Dėl ko ispanas (Lucas de Vega – aut. past.) dabar su tokia trauma? Jie gyvenime tokių aikščių nematę. Užkliuvo ir prisidėjo prie tos traumos. Tai dabar, žinokit, yra tikrai geriau nei buvo, o kitaip padaryti neišeina. Kai pasižiūri, Čempionų lygoje žaidžia dar ne taip išraižytose spalvose, tik visi žino, kad čia dirbtinė danga. Gal iš viršaus labiau blizga senesnė danga. Ką turim, tą turim.“

O ir LFF prezidento viltis „Panevėžio“ ir „Žalgirio“ rungtynes matyti jau Aukštaitijos stadione neskamba kaip lengvai įgyvendinamas dalykas B.Vaitiekūnui.

„Nelabai, nelabai... Jei sušils, tai gal ir normaliai viskas, bet jei ne – labai sudėtinga. Negalėčiau tikrai pažadėti“, – sakė čempionų direktorius. Tiesa, po kiek laiko susisiekęs su 15min B.Vaitiekūnas patikino, jog pagrindinis „Panevėžio“ tikslas artimiausią mėnesį bus prikelti Aukštaitijos stadiono veją ir rungtynes su „Žalgiriu“ organizuoti būtent ten.

Grįžti į