The Miz

Re: Žydrūnas Karčemarskas

2012 Lap 30 12:23

Klubas kuriam atstovauja Židrūnas Karčemarskas pakilo į 9 vietą, o ne Židrūno nusipirktas klubas pakilo į 9 vietą.Labai man nepatinka kai dažnai pasitaiko tokios antraštės internete.
O man nepatinka, kai žmonės vardo nemoka užrašyti (ir dar dukart) :)
Man tai irgi nepatinka, bet gerai, kad tokiame sudėtingame varde padarė tik vieną klaidą. :lol:

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: Žydrūnas Karčemarskas

2013 Sau 30 12:32

http://penalty.lt/z-karcemarskas-sudomi ... bo-dinamo/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dabar Zagrebo "Dinamo" bandys pirkti Kačemarską...

...

Re: Žydrūnas Karčemarskas

2013 Sau 30 13:25

Kroatai tiksi iš ŽK`o stebuklų, kad vartus sausus EUROPOJ pavyks išlaikyti??? :mrgreen:

...

Re: Žydrūnas Karčemarskas

2013 Kov 04 13:20

Į Ž. Karčemarsko vartus įmušti penki įvarčiai
BNS ir lrytas.lt inf. 2013-03-03 http://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/i ... arciai.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Dešimtą pralaimėjimą Turkijos futbolo čempionato XXIV turo rungtynėse patyrė bei į penkioliktąją vietą aštuoniolikos komandų turnyre nukrito dviejų lietuvių atstovaujamas „Gaziantepspor“ (28 tšk.) klubas, sekmadienį svečiuose 2:5 (1:2) turėjęs pripažinti ketvirtojoje pozicijoje esančių „Antalyaspor“ (37 tšk.) futbolininkų pranašumą.

Svečių gretose visą mačą žaidė puolėjas Darvydas Šernas, o į Žydrūno Karčemasko saugotus vartus du įvarčius įmušė Melihas Gokčekas (40 ir 79 min.), po vieną - senegalietis Lamine Diarra (2 min.), nigerietis Isaacas Promise (60 min.) bei Omeras Sismanoglu (83 min.).

Matas
Pranešimai: 2787
Užsiregistravo: 2012 Bal 04 15:28

Re: Žydrūnas Karčemarskas

2013 Rgp 02 21:15

Ž.Karčemarsku susidomėjo “Fiorentina”?

http://penalty.lt/z-karcemarsku-susidomejo-fiorentina/" onclick="window.open(this.href);return false;

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: Žydrūnas Karčemarskas

2013 Rgp 02 23:20

Žydrūnui jau laikas...
Jis labai aukštos klasės vartininkas, jam pats laikus keltis į vieną iš futbolo grandu.Sunkiu darbu jis to nusipelnė.Rusai specialiai jį gesino, bet aukštos klasės talento neužgesinsi.Jis yra tikras talentas, labai talentingas vartininkas, pažįstu ne vieną užsienio jauną vartininką kurie lygiuojasi būtent į Žydrūną.Linkiu didelės sėkmės jam

...

Žydrūnas Karčemarskas

2013 Spa 09 15:09

„Dėl traumos“ į rinktinę nepakviesto Ž. Karčemarsko stebuklai Turkijoje
Penalty.lt

Į Lietuvos rinktinę nepakviestas vartininkas Žydrūnas Karčemarskas dar kartą įrodė, kad yra sveikas ir jo nekankina jokios traumos. 30-metis vartų sargas sužaidė įspūdingas rungtynes Turkijos čempionate, o jo atstovaujama „Gaziantepspor“ ekipa svečiuose 1:0 (0:0) įveikė „Kayserispor“.
Ž. Karčemarskas ne vieną kartą gelbėjo komandą nuo įvarčio ir padėjo iškovoti pergalę, kuri „Gaziantespor“ su 7 taškais po 7 turų leido pakilti į 14 vietą.


matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Žydrūnas Karčemarskas

2013 Spa 10 13:50

Geriausias Lietuvos futbolininkas Ž.Karčemarskas: „Man pačiam įdomu, kodėl tapau nereikalingas“
http://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/g ... lingas.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Dvejus pastaruosius metus geriausiu Lietuvos futbolininku išrinktas Žydrūnas Karčemarskas nežino, kodėl prieš pasaulio čempionato atrankos mačą su latviais staiga tapo nereikalingas šalies rinktinei.
Ž.Karčemarskas nelauktai gavo poilsio dienų.

Nors pastarąjį šeštadienį Turkijos pirmenybėse stebuklus demonstravęs „Gaziantepspor“ vartininkas padėjo savo komandai išvykoje 1:0 laimėti prieš „Kayserspor“ ir net buvo pripažintas naudingiausiu šio mačo žaidėju, jis yra jau nereikalingas Lietuvos rinktinei.

Nuo 2003-ųjų 66 kartus nacionalinei ekipai atstovavęs 30-metis alytiškis net nepateko tarp 24 kandidatų, kurie pakviesti ruoštis rungtynėms su Latvijos bei Bosnijos ir Hercegovinos rinktinėmis.

Nors būtent dėl patikimumo savo žaidimo rinktinėje Ž.Karčemarskas du pastaruosius sezonus buvo renkamas geriausiu Lietuvos metų futbolininku, prieš paskutiniąsias 2014-ųjų pasaulio čempionato atrankos dvikovas jis net nesulaukė skambučio iš Lietuvos futbolo federacijos (LFF) atstovų.

Ironiška, jog dar per 2012-ųjų rinkimus visas dabartinis Lietuvos rinktinės trenerių štabas: komandos vairą iš vengro Csabos Laszlo perėmęs Igoris Pankratjevas, jo asistentai Vitalijus Stankevičius, Stasys Baranauskas ir vartininkų treneris Algirdas Surgautas – lyg susitarę vieningai į pirmąją vietą savo biuleteniuose įrašė alytiškio pavardę, kuriam šį kartą staiga jau nusprendė parodyti duris.

„Man – ne aštuoniolika metų, kad vieną dieną – kviečiu, o kitą – jau ne. Žaidžiau rinktinėje dešimt metų, todėl tikėjausi sulaukti didesnės pagarbos“, – „Lietuvos rytui“ prisipažino Ž.Karčemarskas.

Spalio 11-osios mačui su Latvija ir spalio 15-osios dvikovai su bosniais I.Pankratjevas pasirinko kitus tris vartininkus: Giedrių Arlauskį (Kazanės „Rubin“, Rusija), Emilijų Zubą (Larnakos AEK, Kipras) ir Paulių Grybauską (Rygos „Skonto“, Latvija).

– Žydrūnai, kodėl Jūsų nėra rinktinėje? – Ž.Karčemarsko paklausė „Lietuvos rytas“.

– Šitas klausimas man pačiam labai įdomus. Niekas nieko man nepaaiškino.

Negavau iškvietimo į rinktinę ir niekas net nepaskambino. Nežinau, gal čia taip ir yra normalu.

Pirmą kartą su manimi taip atsitiko. Jeigu būtų penktas ar dešimtas kartas, tai ir nesistebėčiau, bet dabar pačiam įdomu, kodėl.

Turkijos klube esame trise – aš, Marius (Stankevičius) ir Darvydas (Šernas). Klubo atstovai prieš porą savaičių pranešė, kad atėjo iškvietimas į rinktinę tik Darvydui.

Ir iš federacijos, ir naujo trenerio iki šiol jokių žinių neturiu.

– Šeštadienį buvote pripažintas geriausiu mačo su „Kayserispor“ žaidėju. Galbūt I.Pankratjevui vertėjo nusiųsti šių Turkijos čempionato rungtynių įrašą?

– Man jau nėra ko įrodinėti. Nesu aštuoniolikmetis, o rinktinėje praleidau dešimt metų.

Galbūt gali vienas ar kitas rungtynes sužaisti geriau ar prasčiau, bet jos jau negali turėti įtakos.

Girdėjau, kaip naujas treneris pasakė, jog tai yra jo pasirinkimas.

Į šią situaciją aš stengiuosi žiūrėti iš futbolo pusės. Suprantu, kad treneris tikrai turi teisę rinktis. Kiekvienas juk turi sau patinkančius žaidėjus ir klube, ir rinktinėje.
Galiu prarasti vietą starto sudėtyje tarp 11 pagrindinių žaidėjų, bet kai jau nepapuoli net tarp 24 kandidatų, tai tikrai sunku suprasti. Gal aš nepatinku treneriui asmeniškai?
– Nesate su I.Pankratjevu susipykę?

– Tai man labiausiai ir keista, nes iki šiol rinktinėje su juo tikrai labai gerai sutardavome.

Kol jis dar buvo Cs.Laszlo padėjėjas, gal net daugiau ir artimiau su juo bendravau negu su kitais rinktinėje dirbusiais specialistais.

Tikrai buvau apie jį labai geros nuomonės iki šito incidento.

Bet jeigu treneris dabar manęs nekviečia, galbūt jis turi man kažkokių asmeninių priekaištų. Šito norėtųsi jo paklausti.

Visi turim savo charakterius, bet galima juk paprastai paaiškinti tokius sprendimus.

Mes su treneriu tikrai gerai sutarėm, todėl ir dabar nesinori santykių aiškintis per spaudą. Bet man pačiam ši situacija tikrai keista.

Palikime šį sprendimą jų sąžinei. Visi esame lietuviai, grįšime namo ir dar teks vienas kitam pažiūrėti į akis.

- Ar šis akibrokštas nepaskatino visam laikui užverti rinktinės durų?

- Sunku dabar ką nors pasakyti.

Visą laiką važiuodavau į rinktinę, kai tik kviesdavo. Buvo malonu jai atstovauti, kai buvau reikalingas.

Aišku, situacija keičiasi, kai jau esi nereikalingas. Gal dabartinis treneris liks ir kitam ciklui, ir manęs iš viso jau daugiau nebereikės.

- Per paskutinįjį „Gaziantepspor“ mačą starto sudėtyje žaidėte kartu su M.Stankevičiumi. Kaip Mariui sekasi Turkijoje?

- Labai gerai.

Štai kodėl šioje situacijoje nesinori kalbėti tik apie save. Man keisčiau net ne tai, kad aš nesu pakviestas į rinktinę, o kad Marius dabar taip pat liko už borto.

Atvykęs pas mus jis nuo pat pirmųjų rungtynių iš karto pateko į starto sudėtį. Žaidžia visus mačus nuo pirmosios iki 90-os minutės.

Ir klubo vadovai juo džiaugiasi, ir Turkijos žiniasklaida rašo, kad jis dabar yra geriausias mūsų gynybos grandies žaidėjas.

Neatsitiktinai jam atėjus, atėjo ir pergalės, o komanda pakilo iš dugno.

- M.Stankevičius „Lietuvos ryto“ televizijai neslėpė, kad jis taip pat nesulaukė jokio paaiškinimo nei iš naujo trenerio, nei iš rinktinės vadovų. Kas iki šiol bendraudavo su žaidėjais, kai gaudavote kvietimą?

- Kai klubas sulaukdavo iškvietimo, mes visada susiskambindavome su Leonu Mickumi, nes jis užsakinėja lėktuvo bilietus.

Prieš porą savaičių Leonas pasakė, kad mūsų sąrašuose jau nėra.

Kai anksčiau praleidau pora Turkijos čempionato rungtynių, paskambinęs jis klausė, ar nesu traumuotas. Treneriai tikrai buvo informuoti, kad mums su Mariumi viskas gerai.

Kažkas Lietuvoje aiškino, kad čia ne trenerio darbas kalbėtis ir aiškintis su žaidėjais.

Bet jis bent galėtų viešai pasakyti ir argumentuoti, kodėl pasirinko tokį sprendimą. Tegul ir ne mums asmeniškai, bet bent jau spaudai nurodyti priežastį, kodėl tapome nereikalingi – jau nematome jums vietos rinktinėje, ruošiamės daryti tą ir tą ateityje.
Juk jeigu aš nevažiuočiau į rinktinę, tai pats pirmiausiai ir pasakyčiau, kodėl.
Be mūsų rinktinei kažkas tikrai nenutiks, nes turim daugiau žaidėjų, o mes galbūt čia labai iš kitų neišsiskiriame.

Bet ir Deivydas Šemberas, ir Arūnas Klimavičius, ir Marius (Stankevičius), ir Tomas Danilevičius – visi važiavome į rinktinę dešimt metų.

Nesame 18-os metų, kad mus taip mėtytų. Tikrai tikėjomės didesnės elementarios pagarbos.

Jeigu būsiu reikalingas, galbūt dar grįšiu. Gyvenimas bėga į priekį, reikia stengtis ir dirbti klube.

Jeigu verksi, juk niekas nepasikeis. Yra treneris, kuriam esu nereikalingas, gal dar atsiras tas, kuriam būsiu reikalingas.

- Šį rudenį jumis domėjosi „Fiorentina“ klubas. Kodėl nepavyko iškeliauti į Italiją?

- Tai buvo tik kalbos. Galbūt tarp klubų ir vyko derybos, bet manęs niekas net neklausė, ar noriu pereiti, ar ne.

Turiu dar trejus metus galiojantį kontraktą. Stengiuosi savo klube parodyti, ką dar sugebu.

- Dvejus pastaruosius metus buvote pripažintas geriausiu Lietuvos futbolininku. Kaip vertinate savo šansus šių metų rinkimuose?

- Tikrai ne man spręsti apie savo žaidimą. Čia jau yra futbolo ekspertų reikalas.

Jeigu man tektų balsuoti, būtų tikrai nelengva pasirinkti. Gerą sezoną turėjo Deividas Matulevičius. Jis muša įvarčius Rumunijos čempionate, gerai jam sekasi ir rinktinėje.

Turkijos čempionate vos atėjęs pas mus įvarčius mušė Darvydas (Šernas).

Tas pats D.Šemberas nuolat stabiliai žaidžia, o dabar yra savo komandos lyderis. Jis dešimt metų yra geriausias Lietuvos žaidėjas, tik ne visi tai supranta ir jį vertina.

...

Re: Žydrūnas Karčemarskas

2013 Spa 10 15:37

Per paskutinįjį 2014-ųjų pasaulio čempionato atrankos mačą su Lichtenšteinu Ž.Karčemarskas buvo Lietuvos rinktinės kapitonas, o šiandien jo paslaugų nereikia.

Paveikslėlis

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Žydrūnas Karčemarskas

2013 Spa 10 18:35

Abu su Stanke rungtynėse Latvijoje pasidarė po golą. Tai tokios tokelės. Bet nemanau, kad jie išmesti iš rinktinės amžiams.

...

Re: Žydrūnas Karčemarskas

2013 Spa 11 10:17

Pankratjevo neliks, tai vėl durys plačiai atsidarys.. :mrgreen: Kiekvienas treneris turi savo favoritus. :roll:

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Žydrūnas Karčemarskas

2014 Kov 17 21:45

Turkijoje – solidus Ž. Karčemarsko ir M. Stankevičiaus indėlis į komandos pergalę
2014-03-16
http://futbolo.tv/straipsniai/2014-meta ... os-pergale" onclick="window.open(this.href);return false;
Giedrius Vaitkevičius

Sekmadienį Turkijos „Süper Lig“ XXV turo rungtynėse vartininkas Žydrūnas Karčemarskas ir gynėjas Marius Stankevičius solidžiai prisidėjo prie komandos pergalės. Lietuvių atstovaujama Gaziantepo „Gaziantepspor“ 1:0 (1:0) svečiuose nugalėjo Konijos „Konyaspor“. Vienintelis turo rungtynių įvartis pelnytas 21-ąją minutę, kai kamuolį į vartus nukreipė Cenkas Tosunas. 30-metis Ž. Karčemarskas ir 32-ejų M. Stankevičius žaidė visas rungtynes. Lietuvis vartininkas mačo pabaigoje porą kartų gelbėjo komandą. Be keitimų rungtyniavo ir buvęs „Barcelona“, o dabar „Konyaspor“ futbolininkas iš Baltarusijos Aliaksandras Hlebas. „Gaziantepspor“ ekipa iškovojo 10-ąją pergalę šiame aukščiausiosios Turkijos lygos sezone. Dviejų lietuvių atstovaujama komanda tarp 18 pirmenybių vienuolikių žengia 10-a. Tiesa, Gaziantepo futbolininkai iškovoję 35 taškus ir vienu atsilieka nuo penktosios pozicijos. „Konyaspor“ (28 taškai) turnyrinėje lentelėje užima 13-ąją vietą. Kitas rungtynes „Gaziantepspor“ žais kovo 24-ąją namie su čempionato lydere Stambulo „Fenerbahçe“ (51 tšk.).

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: Žydrūnas Karčemarskas

2014 Kov 22 17:43

Ž.Karčemarskas – apie karjeros pabaigą rinktinėje
http://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/z ... y2vIRIor7A" onclick="window.open(this.href);return false;

Žydrūnas Karčemarskas Turkijoje džiaugiasi šiemet rodomu žaidimu. „Daug dirbu, sportuoju, žaidžiu visas rungtynes, tad viskas labai gerai“, - sakė „Gaziantepspor“ klubo vartus ginantis lietuvis, dėl neaiškių priežasčių dingęs iš šalies rinktinės trenerių akiračio.
2011 ir 2012 metais geriausiu Lietuvos futbolininku išrinktas Ž.Karčemarskas portalui lrytas.lt atskleidė, kad turėjo minčių apie karjeros pabaigos nacionalinėje komandoje paskelbimą.

„Galvojau apie tai, bet ką čia dabar kalbėti, kai ir taip esi nereikalingas. Ką aš čia baigsiu. Kai žaidi, tada gali kalbėti apie pabaigą. O kai tavęs nereikia, tai neturi ką sakyti. Čia jau automatiškai užbaigė karjerą. Tiesiog padėjo tai padaryti“, - juokdamasis sakė Ž.Karčemarskas.

Jį Turkijos žiniasklaida daugybę kartų liaupsino. Lietuvis akrobatiniais šuoliais ir greita reakcija dažnai sulaukia plojimų, bet kai rinktinės vairą iš Csaba Laszlo perėmė Igoris Pankratjevas, kvietimo nebeišgirdo. Dar spalį, kai nepateko į žaidėjų sąrašą atrankos į pasaulio čempionatą rungtynėms, Ž.Karčemarskas piktinosi, jog nesulaukė jokio paaiškinimo.

Dabar vartininkas kalba ramiau.

„Aš su rinktine žaidžiau dešimt metų. Nė karto nesiprašiau į ją, neskambinau ir nereikalavau priimti, tad ir dabar to nedarau. Turiu gerbti trenerio sprendimą. Jeigu jam nereikia, tai jis ir nekviečia“, - sakė Ž.Karčemarskas.

Jis nuo 2003 metų su rinktine sužaidė 66 kartus. Jo vietą nacionalinėje komandoje užėmė Giedrius Arlauskis. Dažniausiai ant Kazanės „Rubin“ komandos atsarginių suolo sėdintis futbolininkas pagrindinio rinktinės vartininko poste buvo ir šiemet, kai lietuviai 1:1 sužaidė su Kazachstanu.

I.Pankratjevas ne kartą pabrėžė, kad durys į rinktinę atviros visiems, bet nepaaiškino, kodėl Ž.Karčemarskas nesulaukia kvietimo. Ar tarp trenerio ir žaidėjo perbėgo juoda katė?

„Jokių problemų tarpusavyje neturime. Bendraudavome, kai I.Pankratjevas dar buvo Cs.Laszlo padėjėju, Sutardavome, tad tikrai nesame susipykę, - sakė Ž.Karčemarskas. - Tiesa, kai I.Pankratjevas tapo pagrindiniu treneriu asmeniškai kalbėti su juo neteko. Bet žinote, kiekvienas treneris turi savus žaidėjus, todėl negali nuolat kritikuoti. Žaidėjų daug, tad jis renkasi, ką nori.“

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Žydrūnas Karčemarskas

2014 Geg 11 12:02

Gaziantepsporas per 7 rungtynes iškovojo tik tašką ir likus dviems turams iki čempionato pabaigos užima paskutinę saugią vietą 15, nuo 16vietos kuri krenta lauk skiria tik 2 taškai.
Sezono pradžioje apsipirko neblogai komanda, atrodė, kad gali visai neblogai sužaisti, o dabar yra visai netoli kracho.


Grįžti į