A.Urbšys: „Per gimtadienį labai norėjau įmušti įvartį“
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... -muti-vart" onclick="window.open(this.href);return false;
Valdas Kasperavičius
Rugpjūčio 22 dieną Marijampolės „Sūduvos“ saugui Andriui Urbšiui sukako 24 metai. Gimtadienis futbolininkui buvo linksmas – „Sūduva“ A lygos čempionate 7:0 sutriuškino „Klaipėdą“ ir iškovojo pergalę rekordine persvara, o pats Andrius pirmą kartą per rungtynes įmušė tris įvarčius.
- Vakar į „Klaipėdos“ komandos vartus įmušei tris įvarčius. Kas taip įkvėpė? Gal norėjai ilgam prisiminti gimtadienį, - Fksuduva.lt pakalbino A.URBŠĮ.
- Taip, iš tiesų nepaprastai norėjau įmušti įvartį per savo gimtadienį. Labai džiaugiuosi, kad man tai pavyko padaryti net tris kartus, o komanda iškovojo įtikinamą pergalę.
- Ką prieš rungtynes, po jų tau sakė komandos draugai, treneriai?
- Prieš mačą „Sūduvos“ kapitonas žaidėjams sakė, kad man nesugadintų gimtadienio šventės. Žinoma, visi pasveikino, pasidžiaugė, kad man gerai sekėsi. Tačiau svarbiausia, kad ekipa į savo sąskaitą įsirašė tris taškus.
- Pergalė prieš klaipėdiečius rekordine persvara, trys įmušti įvarčiai. Turbūt gimtadieniui tai geriausia dovana?
- Be abejo. Kokia dovana dar gali būti geresnė? Tokia dovana tiesiog puiki.
- Šį sezoną A lygos čempionate pelnei septynis įvarčius ir visus – į „Klaipėdos“ vartus. Kodėl tau taip sekasi žaisti su uostamiesčio futbolininkais?
- Tiesą pasakius ir pačiam sunku atsakyti į šį klausimą. Tikriausiai „Klaipėda“ man yra labai paranki varžovė.
- Galėtum teigti, kad „Klaipėda“ neatitinka A lygos komandų meistriškumo?
- Mano nuomone, „Klaipėda“ yra pati silpniausia A lygos ekipa. Ir „Mažeikiai“, ir Kauno „Atletas“ – pajėgesnės komandos. Uostamiesčio klubas nelabai vertas rungtyniauti A lygoje.
- Turbūt „Sūduvai“ būtų kur kas įdomiau kovoti su tokia varžove, kokia buvo Vilniaus „Vėtra“, nei su „Atletu“, „Mažeikiais“ ar „Klaipėda“. Ar negaila, kad „Vėtra“ subyrėjo?
- Žinoma, kovoti su „Vėtra“ buvo kur kas įdomiau nei su trimis silpniausiomis A lygos komandomis. Čempionate trūksta tokių ekipų kaip „Vėtra“, nes kovodamas su stipriais varžovais greičiau tobulėji. Būtų gerai, kad A lygoje rungtyniautų daugiau pajėgių klubų.
- Pernai A lygoje įmušei aštuonis įvarčius, šiemet – septynis. Tačiau šiais metais dar liko žaisti daug rungtynių. Tikiesi, kad 2010 m. sezonas tau bus pats rezultatyviausias?
- Neslėpsiu, tikrai tikiuosi. Stengsiuosi įmušti kuo daugiau įvarčių ir taip prisidėti prie „Sūduvos“ pergalių. Juk svarbiausia – komandos sėkmė, jos geri rezultatai. Gal ir pasiseks.
- Iš viso per savo karjerą A lygoje vartininkus nuginklavai 27 kartus. Kuris įvartis labiausiai įstrigo?
- Sunku taip staigiai prisiminti. Labai išskirtinio, nulėmusio komandos pergalę gal ir negalėčiau įvardyti. Vis dėlto man įsiminė 2009 metų sezone pelnytas įvartis į šalies čempiono Panevėžio „Ekrano“ vartus. Tada panevėžiečių vartininką nuginklavau tolimu smūgiu. Gaila, bet tas įvartis mūsų ekipai laimėti nepadėjo.
- Esi „Sūduvos“ senbuvis, vakar tau suėjo 24 metai. Gal jau norėtum pradėti legionieriaus karjerą?
- Apie tai, be abejo, pagalvoju. Ir ne taip retai. Išvykti rungtyniauti į gerą užsienio klubą nėra lengva. Vis dėlto tikiuosi, kad man pasiseks ir toks laikas ateis.