bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11744
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

2010-10-03 Tauras - Sūduva

2010 Spa 03 23:07

G.Jarmalavičius: „Linksmi atvykome, tokie ir išvykome“
2010.10.03, 21:59
http://penalty.lt/g-jarmalavicius-%E2%8 ... %E2%80%9C/" onclick="window.open(this.href);return false;
Valdas KASPERAVIČIUS

Po pergalės prieš Marijampolės „Sūduvą“ Tauragės „Tauro“ vyriausiasis treneris Gedeminas Jarmalavičius buvo puikiai nusiteikęs. Ir žinoma, kaip visada, labai kalbus.

- Su pergale, treneri. Prieš rungtynes kalbėjome, kad trečias kartas nemeluos. Taip ir atsitiko, – Penalty.lt pradėjo pokalbį su G.Jarmalavičiumi.
- Trečias kartus turi nemeluoti (juokiasi).

- Dabar rimčiau. Kas lėmė jūsų komandos pergalę prieš patyrusius ir stiprius varžovus?
- Gal tai, kad pirmajame kėlinyje išnaudojome dvi progas po standartinių padėčių. Iki pertraukos „Tauras“ kontroliavo žaidimą, po jos – „Sūduva“. Galima sakyti, kad antrajame kėlinyje žaidimas vyko į vienus – mūsų vartus.

- Kokiu balu įvertintumėte auklėtinių žaidimą?
- Už pirmą kėlinį parašyčiau devynis arba aštuonis. Gal vis dėlto aštuonis. O jei įvertinsime antrąjį kėlinį ir apibendrinsime, tai galutinis balas būtų septyni, nes vyrai antrajame kėlinyje apsigynė, įvarčio nepraleido. Jie pademonstravo ir šaltakraujiškumą, ir valią bei ryžtą. Protokole nerašo, kas kiek kartų į kieno vartus smūgiavo, o įrašo rungtynių rezultatą. Ir jis išlieka, o ne smūgiai į vartus. Su Gargždų „Banga“ mes žaidėme gražiai, turėjome progų, bet protokole liko įrašas, kad pralaimėjome 0:2.

- Ar iš „Sūduvos“ tikėjotės galingesnio žaidimo?
- Manau, kad „Sūduva“ po pertraukos žaidė pakankamai galingai, tačiau marijampoliečiams reikėjo įvairiau atakuoti. Tačiau tai jų problemos. Mes sugebėjome apsiginti, vadinasi viską darėme teisingai.

- Dabar vykstate namo. Turbūt žaidėjų veidai švyti?
- Prieš rungtynes vyrai buvo linksmi, puikiai nusiteikę. Aš per komandos susirinkimą pasakiau: „Norėčiau ir po mačo su „Sūduva“ jus matyti tokius pat linksmus“. Ir matau (juokiasi).

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11744
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-10-03 Tauras - Sūduva

2010 Spa 03 23:10

„Tauras“ į šipulius sudaužė „Sūduvos“ svajonę
http://penalty.lt/%E2%80%9Etauras%E2%80 ... C-svajone/" onclick="window.open(this.href);return false;
Valdas KASPERAVIČIUS

Intriga kovoje dėl Lietuvos čempionų vardo blėsta. Jei dar tiksliau – išblėso.

Dieną pasibaigusiose rungtynėse Pakruojyje du taškus prarado Vilniaus „Žalgiris“, vakare Klaipėdoje vykusiame susitikime Marijampolės „Sūduva“ 1:2 pralaimėjo Tauragės „Taurui“.

Tad Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai gali trinti rankas – realiai jų neaplenks nė vienas iš minėtų konkurentų. Nesvarbu, kad matematiškai viskas įmanoma, nesvarbu, kad patariama neperšokus griovio nesakyti „op“. Nėra prasmės dabar pradėti skaičiuoti, kiek panevėžiečiams reikia iškovoti taškų, kad trečią kartą iš eilės galėtų vadintis stipriausia šalies komanda. Neabejoju, kad tiek, kiek būtina, Valdo Urbono auklėtiniai tikrai surinks.

Prieš „Tauro“ ir „Sūduvos“ rungtynes teko kalbėtis su Tauragės ekipos strategu Gedeminu Jarmalavičiumi, kuris drąsiai pareiškė, kad užteks jo auklėtiniams „Sūduvai“ pralaimėti, kiek galima. Treneris pridūrė, kad jo nenuliūdintų ir lygiosios. O „Sūduvos“ puolėjas Povilas Lukšys tarsi antrindamas G.Jarmalavičiui pareiškė, kad pastarasis per rungtynes su buvusia ekipa norės įrodyti, kad yra geras treneris. Kaip matome, abu pašnekovai buvo teisūs. G.Jarmalavičius gali džiaugtis ne tik rezultatu, bet ir tuo, apie ką užsiminė buvęs jo auklėtinis.

Mačo pradžia buvo sėkmingesnė tauragiškiams. 9-ąją minutę legionierius iš Latvijos Vitalijus Rečickis labai galingu tolimu smūgiu į viršutinį vartų kampą nuginklavo „Sūduvos“ vartininką Povilą Valinčių.

Tačiau „Tauro“ futbolininkų džiaugsmas truko trumpai – po poros minučių rezultatą išlygino rezultatyviausias „Sūduvos“ ir visos A lygos žaidėjas Povilas Lukšys. Šį sezoną A lygoje jis pasižymėjo penkioliktąjį kartą.

Kėlinio pabaigoje tauragiškių veidus vėl nušvietė plati šypsena – po Andriaus Gedgaudo pakelto kampinio įvartį galva pelnė 35 metų veteranas Orestas Buitkus.

Antrajame kėlinyje rezultatas nepasikeitė, nors per paskutines 10 minučių marijampoliečiai buvo užspaudę varžovus ir neleido jiems atsikvėpti. „Sūduvos“ puolėjas P.Lukšys netgi buvo pasiuntęs kamuolį į vartus, bet arbitras užfiksavo nuošalę.

Tad „Tauras“ iškovojo pergalę ir gali būti ramus, kad ketvirtoji vieta tikrai neišlys iš po kojų. Pralaimėjimą patyrusi „Sūduva“ jau tikrai turės nuleisti kartelę ir labai pasistengti , kad pasidabintų bent sidabro medaliais. O tai bus oi kaip sunku! Juk tarp trijų likusių varžovų yra ir „Ekranas“, ir „Žalgiris“.
Tauragės “Tauras” – Marijampolės “Sūduva” 2:1 (2:1)
Teisėjas: A.Žuta (Klaipėda), 150 žiūrovų
Įvarčiai: 9 min. V.Rečickis, 43 min. O.Buitkus („Tauras“); 12 min. P.Lukšys („Sūduva“)
Įspėti: 51 min. M.Grigalevičius, 72 min. T.Graziūnas („Tauras“); 7 min. S.Grande, 31 min. E.Valaitis, 70 min. L.Chao, 75 min. N.Radžius („Sūduva“)

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: 2010-10-03 Tauras - Sūduva

2010 Spa 04 17:11

http://www.lrytas.lt/videonews/?id=12861260941285921000" onclick="window.open(this.href);return false;

Grįžti į