Na, šiuo metu rinktinės neturime. Turime tik šiokį tokį kreivą-šleivą klubinį futbolą, kuris sunkiai, kaip nors, girgždėdamas, gal ir išstenės porą etapų Europoje.
Manau, pastaruoju metu butent klubinis futbolas zenge i prieki, ka parode Traku ir Suduvos kovos EUropoje pries panasaus ar stipresnes komandas. Bet tai, pirmiausia, yra geros atsinaujinusios vadybos rezultatas, kai nebijoma pasikviesti daug legionieriu (ir ypac treneriu) ir is esmes isplesti savo kontaktu Europoje rata, neperkant kates maise. I Lietuva vien pastaruoju metu atsikrauste tiek daug geru ir zinomu zaideju, ir tai yra to darbo rezultatas! Kita puse yra ta, kad niekas nesuinteresuotas pramusineti zaidejus lietuvius i uzsieni. As vos pamates estu sudeti (ir ju atstovaujamus klubus) pries Lietuva pagalvojau, kad maksimum, ka Lietuva gali, tai istraukt lygiasias. Ir buvau teisus. Labai nedaug lietuviu zaidzia gerame lygyje. O tai yra paradoksas nuo senuju rinktiniu, kurios vis tik si ta pasiekdavo.
o man atrodo tiesiog nieko negalima tikėtis iš tokios rinktinės. ir artimiausius metus nenusimato.
net ir tos mūsų viltys, jau db subrendę futbolistai yra ir vis tiek netraukia senųjų dėdžių lygio. O ir seniams savo laiku negailėdavom kritikos. Skųsdavomes, kad neturim playmakerio, kad nemušam į vartus ir t.t.
Nu nors mazas sansas bus kai prades zaisti tie, kur bent uzsienio klubu akademijose bus prasitryne, o ne atlike nuo NFA.
O i sita komenta nukreipta mano antra dalis - butent, reikia zaideju, kurie nepraeje buko lietuvisko futbolo sistemos ir uzauge (subrende) uzsienyje. O dabar tokiu karta dar tik auga, dauguma ju daugiausia in early 20's (ala Gertmonas, Adamonis). Skaitau, jei viskas vyks gerai, GAL rinktine taps stipresne, sakykime, po 5-iu ar daugiau metu, kai dabartiniai underageriai pereis i vyru futbola, ir pabresiu, UZSIENYJE.