E.Jankauskas: Mano akiratyje - 40 futbolininkų
http://www.futbolas.lt/lt/naujiena/ejan ... tbolininku" onclick="window.open(this.href);return false;
Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas trečiadienį dalyvavo radijo stoties "Radiocentras" laidoje "Po ketvirtos".
Laidos klausytojams E.Jankauskas papasakojo, kad tapus rinktinės vedliu, didžiąją savo laiko dalį skiria futbolininkų žaidimo analizei.
"Savo dienotvarkėje daug laiko skiriu pasiruošimui būsimosioms rungtynėms. Man labiau patiktų visus futbolininkus kasdien turėti aikštėje, tačiau tenka sekti jų pasirodymą kitaip. Šiais laikais statistiniai rodikliai suteikia daug informacijos, tačiau kur kas naudingiau būtų gyvai pamatyti, kaip žaidėjas jaučiasi rungtynių pradžioje ir pabaigoje, ką jo kūno kalba sako po klaidos ar praleisto įvarčio. Sirgaliams atrodo: ką čia ruoštis, kai per 4 mėnesius tenka 2 rungtynės. Bet tai yra tikrai didelis darbas", - tvirtino treneris.
Jis atskleidė, kad yra sudaręs itin platų kandidatų į rinktinę sąrašą.
"Šiuo metu stebiu 40 futbolininkų. Rinktinėje tikrai išvysime naujų veidų. Bus suteikta galimybė ir tiems, kurių komandoje nematėme, ar matėme labai seniai, - sakė E. Jankauskas. - Ši rinktinė gali žaisti geriau, nei praėjusiame atrankos cikle."
Taip pat buvo prisimintas ir nesėkmingas vartininko Giedriaus Arlauskio debiutas Ispanijos lygoje.
"Akivaizdu, kad paskutinės jo rungtynės nebuvo geriausios. Jis suklydo, bet klystame visi. O blogiausia, kad Giedrius patyrė traumą ir teks ilgokai gydytis. Sugrįžimas po tokių traumų visada būna sunkus", - teigė rinktinės strategas.
Klausiamas apie futbolininkų santykius su žiniasklaida ir sirgaliais, E.Jankauskas turėjo tvirtą nuomonę: "Bendravimas su medija yra sportininkų gyvenimo dalis ir visi turi būti pasiruošę priimti kritiką. Per savo karjerą man teko patirti ir daug žiauresnės kritikos, kuri balansavo ant patyčių ribos. Kadangi esame profesionalai, turime priimti šio žaidimo taisykles. Žinoma, iš žiniasklaidos pusės taip pat norėtųsi tolerancijos ir sveikos kritikos. Visgi aš nemanau, kad pastaruoju metu tarpusavio bendravime įvyko kažkas baisaus. Žinoma, šiuos dalykus mes aptarsime ir santykiai su visuomene nebus blogi."
Nebuvo pamiršta ir aprangos kodo tema. Daugeliui užkliuvo tai, kad ankstesnis rinktinės treneris Igoris Pankratjevas per visas rungtynes dėvėdavo sportinius treningus.
"Nemažai trenerių renkasi tokią aprangą, tas pats Jurgenas Kloppas dažnai su treningu būna, - sakė E.Jankauskas. - Tai yra kiekvieno trenerio reikalas. Kiek man teko būti vyriausiuoju treneriu, visuomet dėvėjau kostiumą. Manau, tai tinkamesnė apranga nei treningas."
E.Jankauskas Lietuvos rinktinės trenerio pareigose debiutuos kovos 23 dieną per rungtynes svečiuose su Rumunija.