E. Šetkus: „A lyga gerokai atsilieka nuo Kipro čempionato“
2010.10.25, 18:46
http://penalty.lt/e-setkus-%E2%80%9Ea-l ... %E2%80%9C/" onclick="window.open(this.href);return false;
Valdas Kasperavičius,
Vytautas Rimas
Pagaliau išmušė Ernesto Šetkaus valanda. Legionierius iš Lietuvos tapo pagrindiniu Nikosijos „Olympiacos“ (Kipras) vartininku.
- Ernestai, pastarąsias dvejas rungtynes pradėjai starto sudėtyje. Ar galima teigti, jog jau tapai pagrindinės sudėties žaidėju? – Penalty.lt paklausė E.Šetkaus.
- Šiai dienai turbūt esu pagrindinis vartininkas, bet po vienų ar kitų nesėkmingų varžybų gali tekti ir užleisti poziciją, tad atsipalaiduoti nėra kada.
- Kipro žurnalistai tavo žaidimą įvertino gerais balais. Ar pats esi patenkintas savo žaidimu?
- Mano nuomone, abu mačus sužaidžiau užtikrintai. Nors žurnalistai mano žaidimą įvertino aukštais balais, bet aš visada siekiu maksimumo, todėl po kiekvienų rungtynių vis sau sakau, kad galiu sužaisti dar geriau.
- Kaip apibūdintum savo vaidmenį Nikosijos “Olympiacos” komandoje?
- Prieš pasirašydamas sutartį su “Olympiacos” komanda, žinojau, kad būsiu antru vartininku. Per pasirengimo laikotarpį žaidėme daug draugiškų rungtynių, kuriose gerai užsirekomendavau, treneris buvo patenkintas mano žaidimu. Tad liko sulaukti savo šanso.
- Ar sunku komandoje konkuruoti su pagrindiniu Albanijos rinktinės vartininku Erjanu Beqaju?
- Mano kolega “Olympiacos” komandoje – pagrindinis Albanijos rinktinės vartininkas. Jis yra labai patyręs, žaidęs Kipro čempionų komandoje, dalyvavęs Čempionų lygos varžybose, tad konkuruoti yra su kuo. Tačiau tarp mūsų santykiai draugiški, man yra iš ko pasimokyti.
- Palygink Kipro čempionatą su Lietuvos futbolo A lyga.
- Kipro komandos gerokai stipresnės finansiškai, jose labai daug aukšto lygio legionierių. Tačiau tai yra ir problema, nes yra tokių, kurie atvažiuoja į Kiprą ir galvoja, kad prasidėjo atostogos. Kipre labai didelis žiniasklaidos dėmesys varžyboms, televizijos transliuoja visas turo rungtynes. Skaudu sakyti, bet Lietuvos čempionatui dar labai toli iki Kipro lygio.
- Kiek susirenka žiūrovų į jūsų komandos namų rungtynes?
- Į mūsų komandos namų rungtynes susirenka apie 2000-3000 aistruolių. Yra kelios komandos, kurias palaikyti į išvykas vyksta apie 5000 sirgalių. Žiūrovų skaičius priklauso nuo varžovų pajėgumo.
- Į kelintą vietą Kipro čempionate galėtų pretenduoti Vilniaus “Žalgiris”?
- Sunku pasakyti. Turbūt kovotų dėl išlikimo čempionate. Ar pavyktų tai padaryti, nežinau.
- Ar atidžiai seki A lygos naujienas, ar tikėjaisi, kad šis sezonas bus toks sėkmingas “Žalgiriui”?
- A lygos čempionatą seku atidžiai, labai džiaugiuosi, kad „Žalgiris“ kovoja dėl čempiono vardo. Linkiu komandai sėkmės likusiuose turuose. Taip pat norėčiau pasveikinti Pietų IV su 25 metų jubiliejumi.