"FC STUMBRAS iš arčiau" rubrikos pirmasis pašnekovas - kapitonas A.Račkus
Pirmasis rubrikoje "FC STUMBRAS iš arčiau" - komandos kapitonas A.Račkus
2014 Gegužės 05 d.
http://www.fcstumbras.lt/pirmasis-rubri ... arakus,n53" onclick="window.open(this.href);return false;
Audrius Račkus – pirmasis jūsų dėmesiui rubrikoje „FC STUMBRAS iš arčiau. 5 – uoju numeriu pažymėtais marškinėliais žaidžiantis gynėjas šiais metais yra ne tik komandos kapitonas, tačiau, nors ir būdamas vos 25 metų, yra vienas labiausiai patyrusių žaidėjų jaunoje „Stumbro“ komandoje. Niekuomet geros nuotaikos ir kovingumo nestokojantis Audrius mums papasakojo apie savo karjerą, laisvalaikį ir favoritus futbole.
Apie karjeros pradžią ir priežastis, kodėl pasirinko futbolą: „Futbolą pradėjau treniruotis Kauno „Inkare“, kuomet man buvo šešeri. Vaikystėje visi vaikai kieme žaisdavo futbolą, ypatingai vyresni, todėl ir aš pasirinkau šią sporto šaką“.
Apie komandas, kurioms yra atstovavęs: „Žaidžiau Kauno „Jėgeriuose“, „Atlete“, FBK „Kaune“, Vilniaus REO“.
Apie komandą, iš kurios likę geriausi prisiminimai: „Manau, kad iš FBK „Kauno“, vien todėl, kad mus palaikydavo puikūs fanai ir būdavo gera atmosfera pačioje komandoje“.
Apie tai, kuo „Stumbras“ išsiskiria iš kitų komandų: „Išsiskiria itin komandiška atmosfera, visi kovojame vienas už kitą, esame draugiški. Kitose komandose būdavo legionierių, todėl atsirasdavo tam tikros atskiros žaidėjų stovyklos, o „Stumbre“ esame visi kartu“.
Apie įsimintiniausias rungtynes savo karjeroje: „Vienos įsimintiniausių rungtynių buvo prieš Gruziją 2009 metais, kuomet atstovavau Lietuvos U – 21 rinktinei: tada pats pelniau įvartį paskutinėmis rungtynių minutėmis, taip išlygindamas varžybų rezultatą. O šiaip įsimena daug gerų varžybų, nebent kai komanda pralaimi, tada jau nesinori jų prisiminti

“.
Apie save trumpai: „Esu linksmas žmogus ir kovotojas aikštėje iki galo“.
Apie laisvalaikio pomėgius: „Dažnai žaidžiu krepšinį, o šiaip daugiau tokių pomėgių kaip ir neturiu, nes nėra daug laisvo laiko tam. Jau kai gaunu keletą laisvų dienų – iš karto važiuoju prie jūros

“.
Apie domėjimąsi kitomis sporto šakomis: „Domiuosi labai įvairiomis sporto šakomis: tiek krepšiniu, tiek ledo rituliu ir kitomis“.
Apie jam komandoje skirtas pravardes ir jų kilmę: „Dauguma mane vadina „bambela“, nes daug bambu

. Kiti dar vadina tiesiog pavarde“.
Apie savo futbolininko idealą: „Rio Ferdinandas ir Nemanja Vidičius. Man visuomet didžiausią įspūdį palieka gynėjai“.
Apie palaikomas komandas Lietuvoje ir užsienyje (klausia Vilius M.): „Iš užsienio klubų palaikau Madrido „Real“ ir „Manchester United“, o Lietuvoje labiausiai sergu už Vilniaus „Žalgirį“, nes jie kolkas žaidžia tikrai geriausią futbolą“.
Apie palaikomas rinktines (klausia Vilius M.): „Palaikau Olandiją ir Italiją“.
Apie tai, kodėl „šneka nesustodamas“ (klausia Nerijus J.): „ Jūs dar nematėte mano tėčio

“.