britty
Pranešimai: 221
Užsiregistravo: 2010 Kov 18 16:09
Palaikoma komanda: FK Ekranas
Miestas: Panevėžys

Re: FK Ekranas

2011 Lap 29 16:30

Ignui Dedurai titulas buvo staigmena
2011 lapkričio 29d.
http://www.fkekranas.lt/naujienos/ignui ... -staigmena

Paveikslėlis
Tomo Stasevičiaus nuotrauka (http://www.tst-foto.lt" onclick="window.open(this.href);return false;)

28 rungtynės, 4 įvarčiai ir daugiau nei 2500 minučių A lygos varžybose. Tokia yra geriausio Lietuvoje rungtyniaujančio žaidėjo statistika šalies čempionate.

Patyręs gynėjas prie stipriausios šalies ekipos prisijungė vasario mėnesį kartu su kitu žinomu futbolininku Andriumi Velička. Nuo pat pirmųjų draugiškų I. Deduros rungtynių „Ekrano“ sudėtyje žaidėjas tapo vienu pagrindinių komandos ramsčių bei lyderiu.

Patikimas ir užtikrintas jo žaidimas neliko nepastebėtas futbolo specialistų bei sirgalių. Praėjusį penktadienį žaidėjas buvo išrinktas geriausiu šalyje šių metų rungtyniaujančiu futbolininku.

„Aš visai apie rinkimus negalvojau, man tai buvo netikėta“, - prisipažino gynėjas, kai sužinojo, jog jis išrinktas geriausiu Lietuvoje rungtyniaujančiu žaidėju. „Buvau užsimiršęs, žinoma, malonu, jog mane išrinko. Nebuvau susimąstęs apie rinkimus. Ankstesniais metais apie geriausią žaidėją sužinodavau iš žiniasklaidos“.

Pats I. Dedura būtų balsavęs už komandos draugą Ramūną Radavičių. Kalbant apie sezoną, jis pateisino gynėjo lūkesčius: „Viską laimėjome, įgyvendinome komandai keltus tikslus, metai buvo sėkmingi, kitaip jų ir nepavadinsi“, - teigė žaidėjas.

Paklausus apie įsimintiniausias sezono rungtynes, futbolininkas išskyrė dalyvavimą UEFA Čempionų lygos bei Europos lygos turnyruose: „Tarptautinės varžybos, Europos visi mačai buvo įdomiausi ir, aišku, jie ilgiausiai ir įstringa, pavyzdžiui, rungtynės prieš BATE, „Valletta“.

Praėjusį penktadienį Druskininkuose per oficialų futbolo sezono uždarymą pats Ignas negalėjo atsiimti jam skirto prizo ir iškart priimti sveikinimų. Žaidėjas su draugais atostogavo, o poilsį buvo jau suplanavęs prieš gerą pusmetį. „Iš anksto jau žinojau, ką veiksiu po sezono, tad taip gavosi, jog praleidau tą vakarą Druskininkuose. Atostogavau su šeima, draugais, o to laiko tiksliai niekada nesuplanuosi taip, jog visur suspėtum ir visur sudalyvautum“, - teigė I. Dedura.

Gynėjas su klubu yra pasirašęs kontraktą ir kitam sezonui.
Visą gyvenimą, visad kartu!
Paveikslėlis
http://fkekranas.lt/

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11752
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FK Ekranas

2011 Gru 08 14:32

Vykintas Slivka treniruosis Italijoje
2011 gruodžio 08d.
http://www.fkekranas.lt/naujienos/vykin ... -italijoje" onclick="window.open(this.href);return false;

Paveikslėlis

Panevėžio „Ekrano“ jaunimo ekipos vienas lyderių saugas Vykintas Slivka atkreipė „Brescia“ komandos skauto dėmesį ir nuo kitų metų keliasi į Italiją. Rugsėjo pabaigoje Panevėžyje viešėjo „Brescia“ ekipos skautas Nazzario Gatti. Lietuvoje futbolo specialistas stebėjo porą FK „Ekrano-2“ ekipos rungtynių dublerių čempionate, taip pat domėjosi jaunimo treniruotėmis, sekė perspektyviausių jaunųjų futbolininkų žaidimą. Spalio pabaigoje vienas iš FK „Ekrano-2” žaidėjų, Panevėžio futbolo akademijos trenerio Lino Niurkos auklėtinis Vykintas Slivka buvo pakviestas poros savaičių peržiūrai į Italiją, „Brescia“ futbolo treniruočių bazę. Šešiolikmetis panevėžietis lapkričio pradžioje trumpam paliko Lietuvą ir kartu su bendraamžiais italais tobulino savo įgūdžius. V. Slivka paliko gerą įspūdį „Brescia“ jaunimo treneriams ir klubas pasiūlė lietuviui toliau treniruotis bei tobulėti Italijoje. Po Naujųjų metų J.Balčikonio gimnazijos dešimtokas V.Slivka krausis lagaminus ir jau dabar Tėvynę paliks kur kas ilgesniam laikui. Apie netikėtą jaunojo futbolininko, Lietuvos U-17 rinktinės nario, FK „Ekrano-2” saugo karjeros posūkį kalbėjomės žaidėjui sugrįžus iš Italijos.

- Kiek laiko praleidai Italijoje, kurioje vietoje buvai apsistojęs?
- Buvau lygiai dvi savaites, o apsistojau netoli Brešijos, Montironės miestelyje.

- Papasakok, kokio pobūdžio treniruotės tavęs laukė?
- Apšilimas, taktika ir žaidimas, kai kada technikos tobulinimas.

- Su kuo treniravaisi, kokį įspūdį paliko treneriai, futbolininkai, treniruočių bazė, sąlygos?
- Treniruodavausi arba su 1995 metų gimimo arba su „Primavera“ komandomis (klubo dubleriai). „Primaveros“ treneris gerai išmano taktiką, o kitų dalykų atžvilgiu įspūdžio nelabai susidariau, nes jie visiškai nekalba angliškai. Futbolininkai draugiški, stengėsi šiltai priimti, paaiškinti, jei kas buvo neaišku. Gyvenimo sąlygos nėra kažkokios įspūdingos, tiesiog didelis namas su kambariais, kuriame gyvena iš kitur atvykę žaidėjai. Treniruočių sąlygos taip pat nėra kažkokio labai aukšto lygio, normalios.

- Ar nebuvo kalbos barjero, kaip susišnekėjai su treneriais ir kitais žaidėjais?
- Šiaip labai mažai italų kalba angliškai, o itališkai aš visiškai nemokėjau. Keli žaidėjai kalbėjo angliškai, viską paaiškindavo, o treneriai taip pat kalbėjo tik savo gimtąja kalba.

- Gal jau spėjai pramokti itališkai?
- Moku 7 žodžius.

- Kada išvyksi į Italiją bei kiek laiko treniruosies Italijoje?
- Išvyksiu sausį, dar tiksliai nežinau visų detalių. Būsiu iki vasaros, o tada žiūrėsime, kaip jausiuos, kaip pritapsiu prie komandos.

- Kaip vertini šiuos futbolo metus, ar tai sėkmingiausi metai tau asmeniškai?
- Taip. Per šiuos metus nemenkai patobulėjau, buvo įsimintinų pergalių su jaunimo rinktine.

matvaju
Pranešimai: 1703
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 10:26

Re: FK Ekranas

2011 Gru 12 18:24

Kapitonas lieka „Ekrane“

Šalies čempionai pratęsė metams kontraktą su vienu iš pagrindinių praėjusio sezono komandos žaidėjų, ekipos kapitonu Dainiumi Glevecku.


34-erių metų vidurio gynėjo pozicijoje rungtyniaujantis Dainius Gleveckas „Ekrane“ debiutavo būdamas vos septyniolikos, 1994 m. spalio 23 dieną. Vilkėdamas „Ekrano“ marškinėlius, gynėjas sužaidė 230 oficialių rungtynių, iš jų 182 susitikimus Lietuvos čempionate. Per savo karjerą atstovaudamas „Ekranui“ žaidėjas įmušė 35 įvarčius, iš jų 25 A lygoje.

1998 metais D.Gleveckas buvo išrinktas geriausiu Lietuvoje rungtyniaujančiu futbolininku. 1999 m. gynėjas išvyko į Ukrainą, Donecko „Šachtar“ komandą, čia futbolininkas praleido penkis metus. 2004 m. persikėlė į Mariupolio „Ìllìčìvec“. Nuo 2007 m. D. Gleveckas vėl atstovauja gimtojo miesto komandai.

Praėjusį sezoną futbolininkas A lygoje žaidė 21-iose rungtynėse, per kurias įmušė 3 įvarčius. UEFA Čempionų lygoje Maltoje gynėjas įmušė 1 įvartį „Valletta“ ekipai, rungtyniavo abiejuose Europos lygos mačuose prieš Tel Avivo „Hapoel“.

Per savo karjerą gynėjas keturiskart tapo Lietuvos čempionu, 3 kartus šalies taurės ir Supertaurės laimėtoju.

britty
Pranešimai: 221
Užsiregistravo: 2010 Kov 18 16:09
Palaikoma komanda: FK Ekranas
Miestas: Panevėžys

Re: FK Ekranas

2011 Gru 13 16:49

Visi "Ekrano" įvarčiai 2011 metų A lygoje
2011 Gruodžio 13d.

68 priežastys kodėl FK "Ekranas" ir vėl tapo Lietuvos čempionais.

FKE TV:http://www.fketv.lt/rungtynes/ivarciai/ ... u-a-lygoje
Visą gyvenimą, visad kartu!
Paveikslėlis
http://fkekranas.lt/

britty
Pranešimai: 221
Užsiregistravo: 2010 Kov 18 16:09
Palaikoma komanda: FK Ekranas
Miestas: Panevėžys

Re: FK Ekranas

2011 Gru 13 16:55

Aurimas Kučys „Ekrane“ lieka dar dvejiems metams
2011 gruodžio 13d.
http://www.fkekranas.lt/naujienos/aurim ... ems-metams

Paveikslėlis
Tomo Stasevičiaus nuotrauka (http://www.tst-foto.lt" onclick="window.open(this.href);return false;)

Komplektuodamas būsimo sezono sudėtį klubas pratęsė sutartį su patyrusiu atraminiu saugu Aurimu Kučiu.

Praėjusį sezoną Aurimas Kučys buvo vienas pagrindinių ekipos ramsčių. A lygoje futbolininkas žaidė 28 mačuose, per kuriuos pelnė 4 įvarčius. Be to, rungtyniavo visuose praėjusio sezono UEFA Čempionų lygos bei Europos lygos susitikimuose. Pagal sužaistą laiką saugas yra antroje vietoje po Igno Deduros.

Per savo karjerą A.Kučys už mėlynai raudonų klubą sužaidė jau 328 oficialias rungtynes bei pelnė 32 įvarčius. FK „Ekrane“ futbolininkas debiutavo 1999 m. balandžio 11 dieną. 2007 m. žaidėjas išvyko į Daugpilio „Daugavą“, vėliau karjeros vingiai pasuko į Ukrainą, atstovavo Ochtyrkos „Naftovik“, Užhorodo „Zakarpattâ“ klubams.

2010 m. A.Kučys grįžo į FK „Ekraną“, kur ir pradėjo savo profesionalo karjerą. Šių metų gruodžio mėnesį pasibaigusi dviejų metų sutartis pratęsta dar dvejiems metams.
Visą gyvenimą, visad kartu!
Paveikslėlis
http://fkekranas.lt/

britty
Pranešimai: 221
Užsiregistravo: 2010 Kov 18 16:09
Palaikoma komanda: FK Ekranas
Miestas: Panevėžys

Re: FK Ekranas

2011 Gru 15 17:32

Įsigyk naujojo sezono abonementą ir kalendorių jau dabar!
2011 gruodžio 15d.
http://www.fkekranas.lt/naujienos/isigy ... -jau-dabar

Paveikslėlis
Abonemento kaina į centrinę tribūną (B) - 120 litų, kaina į kitus sektorius (A, C, F, G, H) - tik 80 litų!

Artėjant didžiosioms metų šventėms ir ieškantiems originalių dovanų, ištikimiems FK „Ekrano“ fanams turime ką pasiūlyti!

Rekomenduojame brangiems žmonėms ir sau dovanoti „metinę FKE draugystę“ – abonementą į 2012 m. FK „Ekrano“ namų rungtynes bei įspūdingą 2012 metų FK „Ekrano“ kalendorių.

Abonementais prekiauti pradedame nuo šios savaitės, o kainos lieka tokios pat simbolinės, kaip ir praėjusiais metais. Į centrinę B tribūną – tik 120 Lt, į visus likusius sektorius – vos 80 Lt. Paskaičiuokime: FK „Ekranas“ per sezoną be tarptautinių UEFA mačų sužaidžia vidutiniškai virš 20 rungtynių, o kaskart perkant bilietą po 5 Lt išleidžiama virš 100 Lt, tad pirkdami abonementą sutaupote daugiau nei 20 Lt.

Raudonasis abonementas po 120 Lt į centrinę B tribūną atsiperka jau po 8 namų rungtynių! Tad dvejoti neverta, nes abonementų kiekis į B tribūną yra ribotas!

Tradiciškai prieš didžiausias metų šventes išleidžiamas FK "Ekranas" kalendorius laukia jūsų visų dėmesio ir šiemet! Didelis ir stilingas 2012-ųjų metų čempionų kalendorius - puiki Kalėdinė dovana, kuri kainuoja tik 15 litų! Kalendorių įsigyti galėsite nuo kitos savaitės pradžios.

Paveikslėlis Paveikslėlis

Dėmesio, skelbiame akciją! Iki Šv. Kalėdų pirmiesiems 50, perkantiems abonementus, dovanojame stilingąjį 2012-ųjų metų kalendorių! Tad nesnauskite ir pasirūpinkite Kalėdų dovanomis, nes "nemokamų" kalendorių nėra tiek daug.

Kalendorių ir abonementą galima įsigyti apsilankius FKE parduotuvės puslapyje. Pasirinkite norimą prekę, įveskite kiekį ir spauskite „Užsisakyti“. Jūsų užsisakytos atributikos sąrašas bus matomas puslapio apačioje esančiame prekių krepšelyje. Jame spauskite mygtuką „Tęsti“ ir tada pasirinkite Jums patogiausią apmokėjimo ir prekių pristatymo būdą, užpildykite kontaktinę informaciją, jog, esant reikalui, galėtume pasitikslinti dėl detalių. Apmokėti galite elektronine bankininkyste arba atsiimdami prekes FK "Ekranas" administracijoje.

Kalendorių bei abonementus taip pat galima įsigyti ir FK "Ekranas" administracijoje, Elektronikos g. 1, Panevėžyje. Daugiau informacijos telefonu: 8 600 33398 arba el. paštu [email protected].

Paveikslėlis
Visą gyvenimą, visad kartu!
Paveikslėlis
http://fkekranas.lt/

britty
Pranešimai: 221
Užsiregistravo: 2010 Kov 18 16:09
Palaikoma komanda: FK Ekranas
Miestas: Panevėžys

Re: FK Ekranas

2011 Gru 16 20:26

Ekraniečiai išbandė „Tango 12“ kamuolį (FKE TV)
2011 gruodžio 16d.
http://www.fkekranas.lt/naujienos/ekran ... oli-fke-tv

Paveikslėlis

Gruodžio pradžioje „Adidas“ ir UEFA pristatė naująjį „Tango 12“ – oficialų UEFA EURO 2012 čempionato kamuolį. Netrukus šalies čempionus pasiekė partija įspūdingo dizaino kamuolių. Lietuvoje ekraniečiai pirmieji juos išbandė ir galėjo įsitikinti naujųjų kamuolių pranašumu prieš ankstesnius.

Žiūrėkite vaizdo reportažą per FKE TV

Naujasis kamuolys remiasi klasikiniu „Tango“ dizainu, naudotu FIFA Pasaulio taurės ir UEFA EURO 2012 turnyruose devintojo dešimtmečio pradžioje. „Adidas Tango 12“ – moderni šio dizaino interpretacija su dviejų priimančiųjų šalių – Lenkijos ir Ukrainos – vėliavų įkvėptais spalvų kontūrais. „Tango“ dizainą papildo trys pagal užsakymą sukurti grafikos piešiniai, atspindintys dekoratyvų karpinių meną – abiejų priimančiųjų šalių kaimo vietovių tradiciją – ir sąsają su pagrindinėmis futbolo savybėmis – vieningumas, konkurencija ir aistra.

„Adidas Tango 12“ dizainą papildo termiškai tarpusavyje sujungtos trikampės plokštelės, užtikrinančios tikslią ir stabilią skrydžio trajektoriją. Kiekviena kamuolio plokštelė padengta sukimbančia tekstūra, palaikančią bato ir kamuolio kontaktą ir pagerinančią kamuolio kontrolę. Po išoriniu kamuolio sluoksniu yra pintas karkasas ir nauja kamera, kuri geriau išlaiko orą ir mažiau traukia vandenį.

„Adidas Tango 12“ sukurtas per dvejus metus ir praėjo griežtus dviejų rūšių bandymus: kokybinius bandymus žaidžiant, kurie buvo atlikti aštuoniose skirtingose valstybėse ir juose dalyvavo tiek elitiniai, tiek mėgėjai futbolo žaidėjai, federacijos ir klubai, ir kiekybinius bandymus laboratorijoje, kurių metu nustatyta, kad „Tango 12“ atitinka ir viršija visus FIFA patvirtintus standartus, taikomus oficialiam čempionato kamuoliui – šis kamuolys tapo labiausiai išbandytu „Adidas“ pagamintu kamuoliu.

„Adidas Tango 12“ – vienuoliktasis oficialus čempionato kamuolys, pagamintas UEFA EURO turnyrui per ilgą ir turtingą „Adidas“ futbolo kamuolių tobulinimo istoriją, prasidėjusią 1963 m. Per tą laiką, „Tango“ įkvėpto dizaino kamuoliai buvo gaminami UEFA EURO turnyrams 1980 m. – „Tango River Plate“, 1984 m. – „Tango Mundial“, ir 1988 m. – „Tango Europa“, o „Adidas Tango 12“ tapo ketvirtuoju.

„Adidas Tango 12“ bus naudojamas aikštėje UEFA EURO 2012 metu, kuris prasidės birželio 8 d., Nacionaliniame Varšuvos stadione. „Adidas Tango 12“ galima įsigyti nuo gruodžio 3 d. Daugiau informacijos apie „Adidas“ gaminius ir paslaugas rasite interneto svetainėse: http://www.adidas.com/football" onclick="window.open(this.href);return false; arba http://www.adidasnewsstream.com" onclick="window.open(this.href);return false;


„Adidas“ oficialių čempionato kamuolių gamyba

„Adidas“ patirtis futbolo kamuolių gamyboje – neprilygstama. „Adidas“ gamina futbolo kamuolius nuo 1963 m. ir šiuo metu yra pirmaujantis gamintojas pasaulyje, žengiantis koja kojon su naujausiomis technologijomis. Kompanija tiekia oficialius čempionato kamuolius visiems pagrindiniams UEFA ir FIFA turnyrams nuo 1970, o UEFA EURO oficialius čempionato kamuolius – nuo 1972 m.

„Adidas“ oficialaus čempionato kamuolio istorija:

1972 m.: „Telstar Mexico“
32 plokštelių oficialus čempionato kamuolys su nauja poliuretano danga – Durlast, kuri padidino odinio kamuolio atsparumą vandeniui.

1976 m.: „Telstar“
„Adidas Telstar“ kamuolio Durlast medžiaga buvo daugiau laminuota ir dėl to kamuolys dar mažiau traukė vandenį.

1980 m.: „Tango River Plate“
Naujas įspūdingas „Tango“ dizainas suteikė kamuoliui unikalią išvaizdą, išlikusią iki 2000 m. Patobulinta Durlast medžiaga ir pagerintas laminavimo procesas užtikrino dar didesnį kamuolio atsparumą vandeniui.

1984 m.: „Tango Mundial“
Pirmasis ne odinis kamuolys su nauja poliuretano medžiaga ir pagerinta sluoksniavimo sistema, skirta padidinti kamuolio minkštumą. Tai buvo pirmasis kartas kai UEFA EURO oficialaus čempionato kamuolio dizainas buvo pagamintas pagal užsakymą UEFA EURO turnyrui.

1988 m.: „Tango Europa“
Patobulintas poliuretanas ir siūlių sandarinimas padėjo apsaugoti kamuolį nuo vandens prasiskverbimo.

1992 m.: „Etrusco Unico“
Pagal užsakymą kurto dizaino rašmenys su liūtų galvomis, įkvėpti etruskų istorijos ir naujos poliuretano putos.

1996 m.: „Questra Europa“
Siekiant padidinti kamuolio sukibimą ir minkštumą, buvo panaudotos naujos poliuretano putos. Dizainą įkvėpė Tiudorų rožė ir trys Anglijos federacijos liūtai.

2000 m.: „Terrestra Silverstream“
Pagerinta putų konstrukcija dar labiau padidino kamuolio minkštumą, o techninį „Tango“ dizaino įgyvendinimą įkvėpė Nyderlandų ir Belgijos upės ir jūra.

2004 m.: „Roteiro“
Roteiro buvo didelis laimėjimas futbolo kamuolių gamyboje – pirmasis ne rankomis siūtas kamuolys istorijoje. Dėl naujos terminio sujungimo technologijos kamuolys tapo atsparesnis, geresnio sukibimo ir daug mažiau traukė vandenį. Dizainą ir pavadinimą įkvėpė didis portugalų tyrinėtojas Vasco da Gama, o pagrindo spalva buvo šviesiai mėlyna-sidabrinė – tai priminė, kad Portugalija yra atradėjų tauta.

2008 m. „EUROPASS“
Nauja kamuolio plokštelių sistema ir speciali paviršiaus tekstūra užtikrina geresnį sukibimą žaidėjams ir vartininkams. Dizainas taip pat buvo nauja ir šiuolaikiška „Telstar“ dizaino interpretacija.
Visą gyvenimą, visad kartu!
Paveikslėlis
http://fkekranas.lt/

britty
Pranešimai: 221
Užsiregistravo: 2010 Kov 18 16:09
Palaikoma komanda: FK Ekranas
Miestas: Panevėžys

Re: FK Ekranas

2011 Gru 19 17:41

Kviečiame neatlygintinos kraujo donorystės akcijai
2011 gruodžio 19d.
http://www.fkekranas.lt/naujienos/kviec ... es-akcijai

Paveikslėlis

Panevėžio futbolo klubas „Ekranas“ kviečia geros valios žmone prisidėti prie neatlygintinos kraujo donorystės akcijos. Klubo administracijos darbuotojai gruodžio 20 dieną 12 valandą keliauja į Nacionalinio kraujo centro Panevėžio filialą, esantį Nemuno g. 75. Kviečiame prisijungti ir kitus gražiai akcijai ir galbūt kažkam labai padėti.

Nuo Lietuvos Respublikos nepriklausomybės atgavimo iki 1995 metų kraujo donorystė mūsų šalyje buvo grindžiama neatlygintinos donorystės principu. Atlygį už donacijas gaudavo tik plazmos donorai.

Nacionalinio kraujo centro duomenimis, Lietuvoje neatlygintina donorystė pamažu populiarėja. 2003 m. donorai kraujo iš viso davė 81197 kartus. Iš jų mokamų donacijų buvo 73587, nemokamų – 7610. 2004m .duoti kraujo be atlygio daugiausia žmonių atėjo į Vilniaus, Kauno ir Šiaulių kraujo centrus, beveik po tūkstantį neatlygintinų kraujo donorų apsilankė Klaipėdoje bei Panevėžyje. Iš viso 2004-aisiais metais žmonės kraujo davė 84870 kartus, iš jų nemokamai net 9793 kartą.

Kaip ir daugelyje Europos Sąjungos (ES) valstybių, Lietuvoje siekiama, kad mūsų šalyje tik neatlygintina donorystė. 2005 m. neatlygintina kraujo donorystė sudarė 15,9 proc. visų donacijų.

Dabartis

Neatlygintina donorystė yra vienas iš Europos Sąjungos reikalavimų. Jos direktyvose rekomenduojama nutraukti mokėjimą už kraują.

Vienas pagrindinių savanoriškos neatlygintinos kraujo donorystės skatinimo motyvų yra etinis. Pasaulinė Sveikatos Organizacija, Tarptautinė Raudonojo Kryžiaus, Raudonojo Pusmėnulio federacija bei daugelis kitų organizacijų yra įsitikinę, kad bet kuri sveikatos apsaugos veikla, prekiaujanti žmogaus kūno dalimis, tarp jų ir krauju, yra morališkai nepriimtina.

Nacionalinio kraujo centro duomenimis kasdien Lietuvoje kraujo reikia 100 – 120 žmonių. Kad užtikrintų kraujo ir jo komponentų poreikį būtina, kad į didžiuosiuose miestuose esančius kraujo centrus kasdien ateitų ir kraujo duotų per 400 donorų. Vien sostinėje, jog ligoninės nejaustų kraujo stygiaus, reikia, kad Nacionaliniame kraujo centre kasdien kraujo duotų daugiau nei 150 donorų.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, atlygintinai kraujo duodantys donorai ir donorai-giminės iki šiol sudaro daugiau kaip 50 procentų donacijų besivystančiose šalyse, tuo tarpu išsivysčiusiose šalyse neatlygintinų donacijų skaičius siekia 98 – 100 procentų.

2005 m.. "Seesam Lietuva gyvybės draudimo" lėšomis “Baltijos tyrimai” atliko visuomenės nuomonės apklausą apie kraujo donorus ir kraujo donorystę. Respondentų buvo teiraujamasi, kas juos paskatintų tapti kraujo donorais. Beveik trys ketvirtadaliai apklaustųjų teigė, jog tapti kraujo donoru juos paskatintų artimam žmogui įvykusi nelaimė, 40,9 proc. tarp tokių veiksnių įvardijo stichinę nelaimę Lietuvoje ar kitoje šalyje, 33,6 proc. – moralinį pasitenkinimą, kad duodami kraujo jie padėjo kitiems. Tarp kitų dažniau minimų faktorių reikėtų išskirti finansinį atlygį, naudą sveikatai bei galimybę nemokamai pasitikrinti sveikatą. Mažiau efektyvus yra šeimos narių, draugų ar pažįstamų pavyzdys, pagarba donorui visuomenėje bei galimybė gauti valstybinę pensiją.

Siekiant užtikrinti reikiamas kraujo atsargas ir propaguoti savanorišką kraujo donorystę, nuolat rengiamos išvažiuojamosios akcijos. Aktyviausi akcijų dalyviai jaunimas: aukštųjų ir aukštesniųjų mokyklų studentai. Vis dažniau šias akcijas paremia ir aktyviai jose dalyvauja privačios kompanijos.

Kodėl man turi rūpėti saugus kraujas?

Saugus kraujas – tai toks kraujas, kuris nesukelia žalos jį gavusiems žmonėms. Saugus kraujas gali išgelbėti gyvybę, tuo tarpu nesaugus kraujas gali sukelti pacientui ligą ar net mirtį. Kraujas nesaugus, jeigu jo davimo metu donoro kraujyje yra infekcijos sukėlėjų, kurie gali būti perduoti perpilant kraują, arba gaminant jo produktus. Per kraują gali būti perduotos šios infekcijos: ŽIV, hepatito B, hepatito C, sifilio, maliarijos ir t.t.

Nacionaliniame kraujo centre tiriamas visų donorų kraujas, bet kiekvienas duodantis kraujo privalo žinoti, kad jeigu kyla abejonių dėl savo kraujo saugumo, privalo pasitarti apie tai su kraujo centro gydytojais. Konfidencialumą garantuojame.
Visą gyvenimą, visad kartu!
Paveikslėlis
http://fkekranas.lt/

Makenzis
Pranešimai: 7351
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FK Ekranas

2011 Gru 20 13:20

Čia anksčiau futbolo forumas būdavo, bet kai bronius uždraudė rusiškai keiktis, tai nelabai įdomu. O šita akcija ir kalbos apie kraują man kelia šleikštulį. Nafig, čia tokias nesąmones klijuojat? :evil:
Kviečiame neatlygintinos kraujo donorystės akcijai

britty
Pranešimai: 221
Užsiregistravo: 2010 Kov 18 16:09
Palaikoma komanda: FK Ekranas
Miestas: Panevėžys

Re: FK Ekranas

2011 Gru 20 20:29

Kontraktą pratęsė ir Mantas Samusiovas!
2011 gruodžio 20d.
http://www.fkekranas.lt/naujienos/kontr ... samusiovas

Paveikslėlis
Tomo Stasevičiaus nuotraukos (http://www.tst-foto.lt" onclick="window.open(this.href);return false;)

Panevėžio „Ekranas“ išsaugo čempionišką sudėtį ir ekipos gretose kitą sezoną klubo sirgaliai matys gynėją Mantą Samusiovą.

Sutartis su futbolininku pratęsta metams. Gynėjas prie FK „Ekrano“ prisijungė 2011 m. liepos antroje pusėje, kada komandai svarbiu metu, kovojant UEFA Čempionų lygos turnyre, reikėjo pastiprinimo gynybos grandyje.

Praėjusį sezoną žaidėjas pradėjo Marijampolės „Sūduvoje“. Prieš tai anksčiau futbolininkas atstovavo ne vienai užsienio ekipai: Rygos „Skonto“, Mariupolio „Ìllìčìvec“, Maskvos srities FK „Chimki“, Maskvos „Torpedo“. Karjerą futbolininkas pradėjo FBK „Kaune“ ir šiame mieste žaidė nuo 1994 m. iki 2000 m.

2011 m. sezone A lygoje už FK „Ekraną“ žaidėjas sužaidė 14 rungtynių, iš jų 13 pradėjo startinėje sudėtyje. M. Samusiovas UEFA Europos lygos mače Panevėžyje prieš Tel Avivo „Hapoel“ pelnė pergalingą įvartį.
Visą gyvenimą, visad kartu!
Paveikslėlis
http://fkekranas.lt/

britty
Pranešimai: 221
Užsiregistravo: 2010 Kov 18 16:09
Palaikoma komanda: FK Ekranas
Miestas: Panevėžys

Re: FK Ekranas

2011 Gru 22 18:44

Startuoja FKE programėlė išmaniesiems telefonams
2011 gruodžio 22d.
http://www.fkekranas.lt/naujienos/start ... telefonams

Paveikslėlis

FK "Ekranas" sukūrė pirmąją Lietuvoje ir Baltijos šalyse sporto klubo programėlę, skirtą išmaniesiems telefonams. Bendradarbiaujant su "Tele2" sukurta programėlė leis futbolo gerbėjams patogiau pasiekti informaciją apie "Ekraną", o vėliau - ir pirkti bilietus telefonu.

Programėlę galima nemokamai įsidiegti visuose telefonuose su "iOS" ir "Android" operacinėmis sistemomis ir jau kuriama versija planšetiniams kompiuteriams. Vėliau programėlė bus nuolat tobulinama ir papildoma futbolo gerbėjams reikalingomis funkcijomis.

"Mūsų klubo sirgaliams stengiamės informaciją apie varžybas ir klubo veiklą pateikti jiems patogiausiu būdu ir kuo plačiau skleisti informaciją apie "Ekraną". Spalio pradžioje startavo atnaujinta klubo svetainė internete http://www.fkekranas.lt" onclick="window.open(this.href);return false;, kuri dabar yra, ko gero, moderniausia tarp Lietuvos sporto klubų. Klubo sirgaliai aktyviai naudojasi ir mūsų puslapiu "Facebook" socialiniame tinkle. Programėlė leis informaciją apie varžybas ir klubo veiklą pasiekti dar lengviau ir patogiau", - sakė Aušrys Labinas, Panevėžio "Ekrano" klubo prezidentas.

"Išmaniųjų telefonų populiarumą didina krentančios jų ir mobiliojo interneto kainos. Mažos kainos lemia, kad rinkdamiesi naują telefoną klientai dabar dažniausiai pasirenka išmanųjį. Žinoma, telefonas, leidžiantis pasiekti informaciją internete, nebūtų naudingas be įdomaus turinio, tokio, kaip "Ekrano sukurta programėlė. Žmones dabar vis dažniau nori informaciją gauti į savo išmaniuosius telefonus, todėl tikiuosi, kad futbolo klubo programėlė paskatins naujų programėlių sporto gerbėjams kūrimą", - sakė Deividas Praspaliauskas, "Tele2" paslaugų pardavimo verslo klientams vadovas.

Pristatydamas aplikaciją "Ekrano" kapitonas Dainius Gleveckas sakė: "Žinoma, džiugu, jog klubas yra lyderis ne tik pagal pasibaigusio sezono statistiką, bet pirmauja ir siūlydamas fanams naujas galimybes būti arčiau klubo, jaustis jo dalimi. Manau, programėlė bus įdomi ne tik mūsų sirgaliams, bet ir visiems sporto mėgėjams", - pristatymo metu sakė ekipos kapitonas D.Gleveckas.

"Sirgaliams tai patiks. Nesudėtinga ją suprasti, informatyvu, patrauklu. Rungtynių metu, negalėdamas stebėti futbolo gyvai, įvykius gali sekti čia", - išbandydamas programėlę kalbėjo komandos vartininkas Emilijus Zubas.

Artėjant naujam Lietuvos futbolo A lygos sezonui, 2012 m. pavasarį, programėlėje atsiras galimybė įsigyti bilietus į namų rungtynes "Aukštaitijos" stadione, dalyvauti rungtynių totalizatoriuje ir laimėti "Ekrano" prizų.


ATSISIŲSK FKE APLIKACIJĄ, SKIRTĄ IPHONE IR ANDROID IŠMANIESIEMS TELEFONAMS!

FKE programėlę, skirtą Iphone bei Android vartotojams, galite labai paprastai atsisiųsti iš "App Store" ir Android Market programėlių parduotuvių,o jei savo telefone turite QR kodų skaitymo programėlę, tuomet atsisiųsti FKE aplikaciją bus dar paprasčiau - tiesiog nufotografuokite apačioje esantį vieną iš juodai baltų QR kodų ir FK "Ekranas" programėlė jau bus beveik tavo telefone! kviečiame išbandyti!

Paveikslėlis Paveikslėlis


Atsisųsk progamėlę ir į Tavo telefoną kasdien atkeliaus:
  • * Naujausios žinios apie "Ekraną"
    * FKE TV vaizdo klipai
    * Tiesioginiai kiekvienų "Ekrano" rungtynių komentarai
    * Nuotraukų galerijos
    * Informacija apie klubą ir komandos žaidėjus
    * Rungtynių kalendorius
    * A lygos ir dublerių čempionato turnyrinės lentelės
FK "Ekranas" programėlės pagalba turėsite galimybę:
  • * Įsigyti bilietus į namų rungtynes "Aukštaitijos" stadione
    * Dalyvauti rungtynių totalizatoriuje ir laimėti FKE prizų
"Tele2" remia FK "Ekraną" suteikdama mobiliojo ryšio paslaugas. Bendrovė ir futbolo klubas bendradarbiavo ir 2008 m., kurdami "Ekrano" mobiliųjų paslaugų skyrių FKE MOBILE. Tokią paslaugą futbolo sirgaliams klubas tada pasiūlė pirmasis Lietuvoje.

Rinkos analizės ir tyrimų bendrovės "RAIT" kovą atliktos apklausos duomenimis, "Tele2" yra populiariausias ir labiausiai rekomenduojamas operatorius Lietuvoje. 49 proc. apklausos dalyvių teigė, kad naudojasi "Tele2" paslaugomis, o pasirinkti šį operatorių kitiems rekomenduotų 60 proc. respondentų. 60 proc. apklaustųjų tvirtina, kad "Tele2" siūloma paslaugų kaina - mažiausia.


Tomo Stasevičiaus nuotraukos (tst-foto.lt)

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
Visą gyvenimą, visad kartu!
Paveikslėlis
http://fkekranas.lt/

Makenzis
Pranešimai: 7351
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FK Ekranas

2011 Gru 23 11:19

O kada Ekranas pradės gaminti tamponus su FKE logo? Irgi labai įdomi tema. Fotkėse tiek daug žavių blondinių stebi čempionų rungtynes, tai reikia ir jas pamaloninti. :lol: Maža smulkmenėlė po eglute būtų pats tas.

wrc2004
Pranešimai: 31
Užsiregistravo: 2010 Lap 02 21:27
Palaikoma komanda: FK Ekranas

Re: FK Ekranas

2011 Gru 23 14:45

Tampone tu, pasidziaugtum , kad nors vienas klubas tobulėja XXI amžiuje. Ar iš pavydo kad Šiauliai stagnacijos būsenoje? :D

britty
Pranešimai: 221
Užsiregistravo: 2010 Kov 18 16:09
Palaikoma komanda: FK Ekranas
Miestas: Panevėžys

Re: FK Ekranas

2011 Gru 23 22:43

Čempionai linki linksmų švenčių!
2011 gruodžio 23d.
http://www.fkekranas.lt/naujienos/cempi ... mu-svenciu

Paveikslėlis

Sėkmės įvarčių, be nuošalių asmeniniame gyvenime ir pergalių kasdieniuose darbuose! Panevėžio futbolo klubas "Ekranas" linki šiltų, jaukių, džiugių Šv. Kalėdų. Tegul metų didžiosios šventės bei gautos netikėtos dovanos, sutikti draugai bei brangūs artimieji suteikia tiek pat džiaugsmo, kaip ir pergalingi įvarčiai!
Visą gyvenimą, visad kartu!
Paveikslėlis
http://fkekranas.lt/

Running_Wild
Pranešimai: 175
Užsiregistravo: 2010 Vas 16 23:32
Palaikoma komanda: FK Atlantas

Re: FK Ekranas

2011 Gru 24 13:54

Tampone tu, pasidziaugtum , kad nors vienas klubas tobulėja XXI amžiuje. Ar iš pavydo kad Šiauliai stagnacijos būsenoje? :D
Lietuvoje plius minus visomis prasmemis tobuleja 2 klubai: Ekranas ir Zalgiris. Kiti arba stovi vietoje nieko nedarydami arba ritasi.

Grįžti į