Samot
Pranešimai: 92
Užsiregistravo: 2010 Lie 08 00:09
Palaikoma komanda: Vetra

Re: FK Mažeikiai

2010 Lie 24 19:43

Norėčiau labai pasidžiaugti dėl futbolo klubo FK Mažeikiai vykdomo futbolo populiarinimo.Tikiuosi,kad jie kitais metais atsidurs tarp top 4 A lygos komandų.Šaunuoliai. :roll:
Kokio dar futbolo populiarinimo?

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11752
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FK Mažeikiai

2010 Rgp 09 12:04

Atvažiavo žaisti futbolą
http://www.fkmazeikiai.lt/index.php/new ... ie-mus-rao

Paveikslėlis

Liepos pabaigoje reprezentacinę „Mažeikių“ futbolo komandą papildė du žaidėjai iš Brazilijos– 24-erių metų puolėjas Diogo Porcino Braga (kaip ir daugelis brazilų futbolininkų, jis turi futbolininko pravardę – Diogo Tilico) bei 22-ejų metų gynėjas Luiz Carlos Silva Dos Santos Junior (futbolininko pravardė – Junior Paraiba).

Rytoj vyksiančiose Kaune rungtynėse su vietos „Atleto“ ekipa jie debiutuos mažeikiškių komandoje. „Futbolas, kurį žaidžiame nuo septynerių metų, Brazilijoje, skirtingai negu jūsų šalyje, yra mūsų gyvenimo būdas ir sportas numeris vienas. Atvažiavę į Lietuvą, mes pastebėjome, kad čia tokį pat dėmesį ir meilę turi krepšinis. Kaip atsidūrėme Lietuvoje? Dažnai kontaktuojame su kitu Brazilijos žaidėju Gleitonu Barbosa, rungtyniavusiu jūsų šalyje (pastarasis draugauja su grupės „Funky“ vokaliste Beata). Jis ir pasiūlė išmėginti jėgas lietuviškame futbole. Mėnesį pabuvome Vilniuje, po to pasiūlė atvykti į Mažeikius, kur ir papildėme komandą“, – „Santarvei“ pasakojo brazilai. Žaidėjai džiaugiasi, kad VšĮ Mažeikių sporto centras sudarė geras sąlygas pasiruošti kovoms, rodo išskirtinį dėmesį ir jie tuo pačiu stengsis atsimokėti klubo vadovybei. „Mažeikiai patinka tuo, kad tai nedidelis miestas, mašinų judėjimas ir gyvenimo tempas čia nedidelis ir mes jaučiamės visiškai patenkinti. Aišku, nors Brazilijos ir Lietuvos kultūros bei maistas skiriasi iš esmės, tačiau mes juk atvažiavome žaisti futbolą, todėl prisitaikome prie esamų sąlygų“, – pasakojo žaidėjai. Junior Paraiba pajuokavo, kad Lietuvoje gražios merginos, tuo tarpu Diogo Tilico nuo komentarų susilaikė – šis žaidėjas yra vedęs.

Situacija sudėtinga

Tarptautinės patirties turi tik Diogo Tilico – šis puolėjas yra rungtyniavęs Japonijos ir Malaizijos futbolo komandose, tapo Malaizijos čempionu, pelnęs savo ekipai 18 įvarčių. Tuo tarpu Junior Paraiba iki šiol žaidė tik jaunimo komandose ir profesionalo karjeros dar nebandė. Futbolininkai supranta, kad, pažiūrėjus į reitingus, Brazilijos futbolas yra gerokai aukštesnio lygio negu Lietuvos, tačiau, kaip patys pripažino, dar nematė nė vienų mūsų šalies čempionato rungtynių, todėl aiškesnę nuomonę apie lietuvių futbolą galės pasakyti tik po sužaistų varžybų. „Žinome, kad „Mažeikių“ ekipos padėtis sudėtinga – penki taškai, devintoji vieta, dar nepajaustas pergalės čempionate skonis. Mes tam ir esame čia, kad norime ir privalome padėti komandai kilti aukštyn, džiuginti vietos sirgalius savo žaidimu (jų žaidimą miesto centriniame stadione galėsime stebėti rugpjūčio 15 dieną, kai „Mažeikiai“ žais su Tauragės „Tauru“)“, – sakė brazilai. Pasak žaidėjų, jie yra realistai: „Ekranas“, „Žalgiris“, „Sūduva“ bei kitos kelios komandos jau stipriai atsiplėšė taškais, tačiau jeigu jų žaidimas padės mažeikiškiams pakilti iki turnyrinės lentelės vidurio, jie laikys, kad sezonas buvo geras.

Kalbos barjeras netrukdo

Žaidėjai pripažino, kad komanda juos sutiko draugiškai, nors ir trukdo kalbos barjeras, sunku bendrauti, tačiau visi stengiasi padėti, didesnių nesusipratimų išvengti pavyksta, juk futbolo kalba – tarptautinė. „Turite labai gerą trenerį Nerijų Gudaitį: jeigu niekaip angliškai nepavyksta mums paaiškinti, ko tuo metu iš mūsų nori, ima lentelę ir, aiškiai braižydamas, išdėsto savo futbolo supratimą ir mūsų veiksmų eigą“, – šypsojosi jiedu. „Brazilai labai stengiasi treniruotėse, daug dirba ne tik per jas, bet ir po jų. Gynėjas (Junior Paraiba) mėgsta „kietą“ futbolą. Kilus grėsmei prie vartų, gali ir per kojas „užvažiuoti“, tuo tarpu puolėjas (Diogo Tilico) – visiškai kitokio, techniškesnio futbolo žaidėjas, kuris gali palaikyti kamuolį. Visą jų pajėgumą parodys oficialios rungtynės, nors, aišku, pradžioje jiems bus labai sunku, tačiau manau, kad šie žaidėjai mūsų žaidimo negadins“, – sakė „Mažeikių“ ekipos kapitonas Antanas Bulošas. Paklaustas apie rytojaus rungtynes, kapitonas buvo lakoniškas: „Čia nereikia net klausti: labai trokštame pirmosios pergalės, o po jos bus ir daugiau.“

Vidas Stankus, "Santarvės" laikraštis.

Deivis22
Pranešimai: 21
Užsiregistravo: 2010 Vas 19 12:44
Palaikoma komanda: FK MAZEIKIAI

Re: FK Mažeikiai

2010 Rgp 09 15:12

na gal jau Mazeikiai atsigaus po truputi, bent Klaipeda turim aplenkt ;)

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11752
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FK Mažeikiai

2010 Rgp 12 00:36

Pirmąją pergalę po šešiolikos rungtynių Lietuvos A futbolo lygos čempionate iškovojo reprezentacinė „Mažeikių“ futbolo komanda.
http://www.fkmazeikiai.lt/index.php/new ... e-mus-rao2

LĖMĖ DEŠIMT MINUČIŲ
Dvidešimtojo turo rungtynes mažeikiškiai sekmadienį išvykoje žaidė su turnyrinės lentelės kaimynais – Kauno „Atletu“.

Pirmajame kėlinyje kamuolį labiau kontroliavo aikštės šeimininkai, o mažeikiškiai gynėsi. Nemažą įtaką rungtynių eigai turėjo įvykiai paskutinėmis kėlinio minutėmis – mažeikiškių puolėjas Gintas Podelis iššoko vienas prieš varžovų vartininką ir kauniečių gynėjas iš nugaros pargriovė mūsų žaidėją.
Už tai jam buvo parodyta raudona kortelė ir antrąjį kėlinį aikštės šeimininkai rungtyniavo dešimtuku.
Rungtynių likimas sprendėsi antrojo kėlinio pradžioje – iš krašto smūgiavo Antanas Bulošas, kamuolys atsimušė į virpstą ir pirmasis prie jo suskubęs Gintas Podelis pasiuntė jį į varžovų vartus. Po aštuonių minučių nesėkmingai kamuolį vartininkui atmetė mažeikiškiai gynėjai, jį perėmė kauniečiai ir išlygino rezultatą. Dar po trijų minučių vienas prieš varžovų vartininką iššoko G. Podelis ir pelnė antrąjį įvartį.
„Mažeikių“ komanda šventė pirmąją pergalę šių metų pirmenybėse rezultatu 2:1. Po jos mažeikiškiai ir toliau su aštuoniais taškais (pergalė, penkios lygiosios ir dešimt pralaimėjimų) tarp dešimties ekipų užima devintąją vietą.

PERGALĖ PAKĖLĖ PSICHOLOGIŠKAI
Du įvarčius pelnęs Gintas Podelis teigė, kad pergalė padės komandai atsigauti psichologiškai.
„Rungtynių pradžioje vykdėme užduotį, kuri, mano manymu, pasisekė: turėjome daugiau dirbti gindamiesi ir kontratakomis bandyti pelnyti įvarčių, kamuolio kontrolę perleidome kauniečiams.
Pirmoji pergalė džiugina, tačiau verčia susimąstyti mūsų praleistas įvartis ir neišnaudotos progos. Įvartį, galima sakyti, susikūrėme patys, o štai progų dar turėjome bent kelias: A. Tautvydas iš kelių metrų nepataikė į vartus, aš iššokau vienas prieš vieną su varžovu vartininku ir jo neįveikiau. Taip kad dirbti, dar yra kur“, – sakė Gintas. Pasak žaidėjo, sekmadienį, kai namuose mūsų ekipa žais su ketvirtoje vietoje esančiu ir gerokai sustiprėjusiu Tauragės „Tauru“, galima tikėtis pelnyti dar taškų. „Žaisime namuose, tikimės žiūrovų palaikymo, be to, juk „Tauras“ – ne tokia komanda, kurios gerai žaisdami mes negalėtume įveikti. Juolab kad pirmajame rate su jais sužaidėme lygiosiomis 0:0. Tikimės, kad jau daugiau galės žaisti brazilai: rungtynėse su kauniečiais pirmą kėlinį žaidė tik puolėjas Diogo Porcino Braga, po puikaus jo perdavimo man pavyko pabėgti nuo varžovų gynėjų“, – sakė futbolininkas.
Sigito STRAZDAUSKO nuotr.: G. Podelis pirmasis iš mažeikiškių šį sezoną pasiekė dublį: per vienas rungtynes pelnė du įvarčius.

Vidas Stankus, "Santarvės" laikraštis.

Makenzis
Pranešimai: 7351
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: FK Mažeikiai

2010 Rgp 12 14:09

ilgai reikėjo laukti :)

Deivis22
Pranešimai: 21
Užsiregistravo: 2010 Vas 19 12:44
Palaikoma komanda: FK MAZEIKIAI

Re: FK Mažeikiai

2010 Rgp 13 13:55

Svarbu sulaukem:) tikekimes ne paskutini karta:)

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11752
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FK Mažeikiai

2010 Rgp 25 12:16

Nutraukta sutartis su A. Tautvydu
Trečiadienis, 25 Rugpjūtis 2010 08:37
Parašė Linas Glodenis
http://www.fkmazeikiai.lt/index.php/new ... a-tautvydu" onclick="window.open(this.href);return false;

Paveikslėlis

Futbolo klubas "Mažeikiai" informuoja, kad abipusiu susitarimu nutraukta sutartis su komandos saugu Antanu Tautvydu. Klubas linki žaidėjui sėkmės jo tolimesnėje karjeroje ir asmeniniame gyvenime. 2010 metų sezone, Antanas Tautvydas sužaidė 15 A lygos rungtynių, per kurias pelnė 3 įvarčius, bei buvo nubaustas 3 geltonomis kortelėmis.

Running_Wild
Pranešimai: 175
Užsiregistravo: 2010 Vas 16 23:32
Palaikoma komanda: FK Atlantas

Re: FK Mažeikiai

2010 Rgp 25 13:52

Uzhgerinejo per daug smarkiai? Konfliktavo su komanda? Atlanto laikais tai buvo ne naujiena...

Linas
Pranešimai: 206
Užsiregistravo: 2010 Vas 14 21:57
Palaikoma komanda: Fk Mažeikiai
Miestas: Londonas/Mažeikiai

Re: FK Mažeikiai

2010 Rgp 25 14:37

Klubas nieko oficialiai neskelbe, bet mano spejimas butu toks. Turbut niekam ne paslaptis, kad Tautvydas, tikrai sunkaus charakterio zmogus, ne visada laikosi drausmes, bet kol rode rezultatus visi ziurejo i tai pro pirstus. Sezono pradzioj jis atrode visai neblogai, o jam dar neipusejus sezonui, jo zaidimas jau atrode tikrai labai prastai, kruvos neisnaudotu 100% progu nesidalinimas kamuoliu ir pan. Tad nebutu keista, jei del to su juo ir atsisveikino.
Mėlynai baltas
Mažeikių "Romar" - Vilniaus "Žalgiris" http://www.youtube.com/watch?v=ugb-hGP44lo

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11752
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FK Mažeikiai

2010 Rgs 19 13:26

FK "Mažeikiai" keičia trenerį
Sekmadienis, 19 Rugsėjis 2010 09:25
Parašė Linas Glodenis
http://www.fkmazeikiai.lt/index.php/new ... omment1137" onclick="window.open(this.href);return false;

Paveikslėlis
futbolas.lt nuotrauka

"Mažeikiai" klube trenerių kaita. Iš trenerio Nerijaus Gudaičio komandos vairą perima dabartinis Alytaus "Alyčio" futbolo klubo treneris Ričardas Grigaliūnas. R. Grigaliūnas Alytaus klubą treniravo nuo 2003 metų, praėjusiame sezone užėmė 2 vietą LFF 1 lygoje (FK "Mažeikiai" užėmė 3 vietą), šiame sezone R. Grigaliūno treniruotas klubas su 11 pergalių ir 3 lygiosiomis per 21 rungtynes, LFF 1 lygoje užima antrą vietą, nusileisdamas tik taškų nebarstančiam FBK "Kauno" klubui.

Paskutines rungtynes už Alytaus "Alyčio" klubo vairo, rugsėjo 17 dieną, R. Grigaliūnas baigė lygiosiomis su kita Alytaus komanda - "Vidzgiriu"("Vizdgiris" šiuo metu 1 lygoje užima 3 vietą). Fkmazeikiai.lt administracija nori palinkėti didžiausios sėkmės naujajam treneriui ir padėkoti N. Gudaičiui už jo sunkų darbą padedant "Mažeikių" klubui grįžti į A lyga ir puikias emocijas, bei gražias pergales sukurtas siekiant šio tikslo.

patriotas
Pranešimai: 323
Užsiregistravo: 2010 Vas 11 16:38
Palaikoma komanda: DAINAVA

Re: FK Mažeikiai

2010 Rgs 19 13:41

Na Alyčiui visau riesta ,matyt ,nes jis buvo ir komandos įkūrėjas iržaidėjas ir treneris ,vienu žodžiu jis buvo FK ALYTIS

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Mažeikiai

2010 Rgs 19 13:46

kažkiek nuvylė šiemet Mažeikiai, galvojau geriau sukovos (būtent sukovos, nes meistriškumo žinoma trūksta)

šiaip
Pranešimai: 3829
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: FK Mažeikiai

2010 Rgs 19 13:51

kažkiek nuvylė šiemet Mažeikiai, galvojau geriau sukovos (būtent sukovos, nes meistriškumo žinoma trūksta)
Jei ne pora "įgriuvų" (0:5 ir 0:6), tai normaliai tie "Mažeikiai", atsižvelgiant į sudėtį, atrodė. Kaži ar R.Grigaliūnas padarys ką nors daugiau.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Mažeikiai

2010 Rgs 19 14:34

tai jam dar reiks pirma su žemaičiais susišnekėt, kas dzūkui nėra taip paprasta :D

Deivis22
Pranešimai: 21
Užsiregistravo: 2010 Vas 19 12:44
Palaikoma komanda: FK MAZEIKIAI

Re: FK Mažeikiai

2010 Rgs 19 14:42

Iki kito sezono pradzios jau bus susinekeje :) Siemet nieko irnebesitikiu, nebent pakiltu i 8 vieta

Grįžti į