Anbo
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Sūduva

2012 Bal 07 14:40

svarbiausia 3 taškai :)

...

2012 Bal 07 14:49

Tiek progu pabaigoje susikure ir nieko... tik 3-1 isstenejo. :D Tikejausi bent 6-1. :D

mafia7
Palaikoma komanda: A-lyga

2012 Bal 11 20:56

Matuzas palyginti neprastai atliko savo darbą, priekaištu, kaip ir nebūtų, bet Sūduvai tikrai reikia per vasaros langą paimti daugiau patirties turintį vartininką.Šiedu paprasčiausiai per jauni.O tai smarkiai, karts nuo karto pakiša koją .

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Palaikoma komanda: LT rinktinė

2012 Bal 17 09:19

Craig'as Thomson'as apie futbolą, golfą ir gyvenimą Marijampolėje...
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... rijampolje" onclick="window.open(this.href);return false;

Rytoj, balandžio 17 dieną, FK „Sūduva“ žaidėjui Craig'ui Thomson'ui sukanka 21 -eri. Gimtadienio išvakarėse fksuduva.lt kalbino Craig'ą ne tik apie futbolą, bet ir apie gyvenimo Marijampolėje ypatumus. Tikimės, kad smagus ir šiltas pokalbis pradžiugins ne tik futbolo mėgėjus. Pradžioje apie futbolą...

- Ar komanda pailsėjo po sunkių rungtynių su Gargždų „Banga“?
- Na, manau, kad dvi dienos labai trumpas laiko tarpas, bet mes turime labai gerai pasirengusius žaidėjus, todėl tikiu, kad rytoj (FK „Sūduva“ susitinka su Klaipėdos „Atlantas“) visi rungtyniaus puikiai.

Paveikslėlis
Foto: Valdas Knyzelis

- O ar tau pakako poilsio?
- Aš dar jaunas ir geros fizinės būklės, dviejų dienų pakako, kad pailsėčiau, atgaučiau jėgas.

- Treneris tave gyrė po minėtų rungtynių, ar tau svarbus toks įvertinimas?
- Manau, kad kiekvienam žaidėjui yra svarbu ir smagu girdėti komplimentus, bet jie neturi būti dažni, kad neužsiriestų nosys (juokiasi). Džiugu, kad galėjau padėti komandai, tikiuosi, kad galėsiu dar ne vieną kartą jai padėti.

- Ar manai, kad jau įgavai optimalią formą?
- Šiuo metu dar nesu geriausios formos. Manau prireiks 2 ar 3 rungtynių, kad pilnai „įsivažiuočiau“, turiu priprasti prie komandos. Juolab, kad nėra lengva žaisti, futbolo lygis Lietuvoje pakankamai aukštas, bet tikiu, kad jau labai greitai pasieksiu maksimaliai gerą formą.

- Gerai pasirodei rungtyniaudamas gynėjo pozicijoje. Galbūt šiame vaidmenyje jautiesi geriau nei žaisdamas saugo pozicijoje?
- Iš tiesų, gynėjo pozicijoje aš žaidžiau pastaruosius trejetą metų Edinburgo „Hearts“ komandoje, todėl man tai nebuvo naujiena. Atėjęs į „Sūduvą“ spėjau sužaisti 4 skirtingose pozicijose, tai didžiulis išbandymas man, bet gana smagus (juokiasi).

- Komandą kamuoja traumos, Chvedukas ir Borovskis negali padėti komandai. Kaip manai, tai įtempto tvarkaraščio pasekmė, atsitiktinimus ar tiesiog per daug šiurkštus varžovų žaidimas?
- Karolio (kalba apie Karolį Chveduką) atveju, tai buvo tiesiog šiurkščios atakos pasekmė. Jis geras žaidėjas ir man labai gaila, kad šiuo metu negali rungtyniauti.Dažniausiai tokios traumos nelaimingas atsitiktinumas, tačiau jeigu žaidėjai turėtų daugiau laiko tarp varžybų, aš manau, kad jie atsigautų daug greičiau ir geriau. Kiekviename sezone būna toks įtemptas metas, kai vienos varžybos veja kitas, dabar kaip tik toks momentas „Sūduvai“.

- Jau kuris laikas turi progą stebėti Lietuviško futbolo ypatumus. Kaip manai, ar mūsų futbolas agresyvumu gali lygintis su Škotijos futbolu?
- Škotijoje žaidžiamas labai greitas futbolas, turiu pastebėti, kad Lietuvoje taip pat vyrauja greito futbolo stilius. Būtent dėl šios priežasties abiejų šalių futbolas yra labai panašus. Esu pripratęs prie agresyvaus Škotiško futbolo, todėl Lietuviško futbolo niuansai manęs nestebina. Tačiau turiu pasakyti, kad toks žaidimo stilius labai kenkia patiems žaidėjamas.

- Kokia tavo nuomonė apie būsimus varžovus Klaipėdos „Atlantą“?
- Kiekvienas varžovas mums yra svarbus, kad ir su kuo žaistume privalome būti maksimaliai pasirengęs, susikoncentravę. Negalima atsipalaiduoti ir leisti sau daryti klaidas. Tikiuosi, varžybose su šia komanda išvengsime klaidų ir laimėsime.

- Na, o dabar atitrūkime šiek tiek nuo futbolo ir pakalbėkime apie tavo asmeninį gyvenimą. Lietuvoje esi 4 mėnesiai. Šiuo metu gyveni Marijampolėje, ar spėjai priprasti prie gyvenimo mažame mieste?
- Na, aš juk privalau prie to priprasti (juokiasi). Gyvenimas čia ir Edinburge, iš kurio atvykau, absoliučiai skiriasi. Edinburgas didžiulis miestas, ten visada esi apsuptas daugybės žmonių, o čia to nėra. Tiesa, gyventi mažame mieste patogu, parduotuvės ir kavinės yra visai greta mano namų, todėl bet kada galiu ten nueiti. Nuolat palaikau kontaktą su savo šeima ir draugais, todėl šiek tiek lengviau apsiprasti su pasikeitusiu gyvenimo ritmu.

- Ko labiausiai pasiilgsti būdamas toli nuo namų?
- Be abejo šeimos ir draugų, artimų žmonių. Dar labai pasiilgstu vairavimo, nes čia neturiu automobilio. Turiu pasakyti, kad atvykus čia teko užmiršti savo hobį – gyvendamas Škotijoje labai mėgau žaisti golfą. Mano gimtinėje tai itin popiuliarus žaidimas, vien tik aplink mano namus yra 10 golfo aikštynų. Deje, Lietuvoje, o ypač Marijampolėje, nėra galimybių užsiimti šiuo sportu. Galėtų kas nors ir čia įrengti keletą aikštynų (šypsosi).

- Tiesa, kiek ilgai ketini užsibūti Lietuvoje?
- Na, kontraktas su „Sūduva“ galioja iki liepos pabaigos, o kas bus vėliau nežinau, gal pratęsiu sutartį su Marijampolės klubu, o gal kelsiuosi atgal į „Hearts“ klubą...kol kas sunku pasakyti.

- Kaip sekaksi bendrauti su komandos nariais?Gal su kažkuo susibičiuliavai artimiau?
- Gyvenu visai netoli Povilo Leimono, Vaido Slavicko, Sergėjaus Loginovo. Su jais bendrauju dažniausiai. Tiesa, dar nuo „Hearts“ laikų pažįstu Ričardą Beniušį. Na, o treniruočių, metu daugiausiai bendrauju su Rafaeliu Ledesma, jis gerai kalba tiek angliškai, tiek lietuviškai, todėl dažnai tampa vertėju, nes, turiu pripažinti, ne visada suprantu ką kiti man sako angliškai (juokiasi). Manau, kad po keleto savaičių susidraugausiu su visais.

- Rytoj tavo 21-asis gimtadienis, su kuo nuoširdžiai sveikiname, ar bėgant metams daraisi išmintingesnis?
- Man dar tik 21-eri, nenoriu net pagalvoti apie bėgančius metus ar senatvę! Ech, kad galėčiau visada būti 21 -erių...

- O kaip švęsi savo gimtadienį?
- Aš jo labai laukiu, džiugu, kad mano šeima šią dieną bus kartu su manimi. Į Lietuvą jau atvyko mano tėtis, po poros dienų į Lietuvą atskris mama, dar ir draugai žadėjo mane aplankyti, todėl nesijausiu vienišas per savo gimtadienį. Labai dėl to džiaugiuosi, įsivaizduokit, kaip būtų sunku tokią dieną praleisti vienam ir dar svetimoje šalyje...

Linkime Craigui linksmai atšvęsti savo gimtadienį, pasidžiaugti buvimu su šeima ir artimaisiais.

mafia7

2012 Bal 17 20:52

Taip komanda laimėjo, taip ji buvo stipresnė, bet ir vėl Sūduvos komandoje gynėjai jaučia nepasitikėjimą vartininku, jaučia, kad jis silpnas, tai ir yra pagrindinė Sūduvos problema, abu vartininkai dar jauni, vienam trūksta to, kitam dar kažko.Žaidėjai tai jaučia ir kai tik priešininkų komanda priartėja prie Sūduvos vartų, žaidėjai ne ramiai ginasi, bet galvoja ar vartininkas atrems varžovų smūgį ar vėl sugrybaus.Problema išsispręs kada FK Sūduva įsigys vartininką kuriuom žaidėjai gali pasitikėti.O šiaip sveikinu Sūduva su pergalę ji pelnyta.

karys
Palaikoma komanda: Žalgiris

2012 Geg 03 09:40

liubšys su savo "mes turim tik 13 žaidėjų" atsarginiams sūduvos tuoj depresiją įvarys...

...

2012 Geg 03 11:06

liubšys su savo "mes turim tik 13 žaidėjų" atsarginiams sūduvos tuoj depresiją įvarys...

O man atrodo, kad jau įvarė tą depresiją... kinkos dreba vos išėjus į aikštę.
Su KRUOJA žaisdami atrodė lyg lunatikai... gal migdomųjų gerb. treneris uždavė, kad komanda nesijaudintų per rungtynes?

gdrs

2012 Geg 07 17:28

"Sūduvos" prezidentas auklėjo klubo sirgalius

http://www.futbolas.lt/naujiena/s-duvos ... -sirgalius" onclick="window.open(this.href);return false;

Seniai yra vieša paslaptimi tai, kad Marijampolės "Sūduvos" klubo prezidentas Vidmantas Murauskas reguliuoja visus su komanda susijusius procesus. Trenerių darbą - taip pat. Tačiau panašu, kad V.Murauskas pasiryžo pažaboti ir komandos aistruolius.

Šeštadienį "Sūduva" namie priėmė Tauragės "Tauro" komandą. Antrame kėlinyje marijampoliečių fanų grupuotė "Sūduvos Sakalai" nutarė pasismaginti, paleisdami dūminę užsklandą. Ji buvo tokia galinga, kad teisėjas Jurijus Paškovskis buvo priverstas nutraukti rungtynes.

Tai papiktino V.Murauską ir jis nusprendė pakirpti sakalams sparnus. Nuskubėjęs prie jų tribūnos, prezidentas įsakė keliems apsaugininkams išvaryti sirgalius. Nors jegų pusiausvyra akivaizdžiai buvo nelygi, sirgaliai nutarė nekariauti su klubo valdžia ir rado kompromisą - netrukus pasišalino į centrinę tribūną ir rungtynes toliau žiūrėjo su ramiaja žiūrovų dalimi.

Panašu, kad V.Murauskas savo pasiekė. Įdomu, koks bus šios istorijos tęsinys. Ar prezidentas skelbs karą nepaklusniems aistruoliams, ar abi pusės susitaikys? Ką nuspręs LFF drausmės komitetas?

slasher

2012 Geg 07 20:40

Tik Sūduvoje ir begali tokios nesąmonės vykti....

...

2012 Geg 08 10:49

"Sūduvos" prezidentas auklėjo klubo sirgalius
Galvojau diržą nusijuosė ir pradėjo auklėti, o čia išprašė iš tribūnos... :roll: Nelygis tas Murauskas... :lol:

...

2012 Geg 18 14:39

13: SŪDUVA 0:0 ŽALGIRIS

mafia7

2012 Geg 30 22:29

Man šovė į smegenis įdėja, noriu paklausti Sūduvos fanų.
Kaip manote, kuris treneris Sūduvą pastatė ant kojų,kaip gerą komandą (Algimantas Gabrys ar Rino Lavezzini) ?

bronius

2012 Bir 03 21:55

Draugiškas susitikimas baigėsi lygiosiomis
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... ygiosiomis" onclick="window.open(this.href);return false;

„General Financing A lygos“ pertraukos metu Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai sužaidė draugiškas rungtynes su Latvijos čempionato lyderiu Daugpilio „Daugava“ klubu.

Marijampolės „Arvi“ futbolo arena, 100 žiūrovų
Rungtynių teisėjas – Irmantas Kovalenko
Marijampolės „Sūduva“ 2 – 2 Daugpilio „Daugava“
17‘ [ 1 – 0 ] Andrius Urbšys
37‘ [ 1 – 1 ] Andrejs Streltsov
78‘ [ 2 – 1 ] Karolis Strolys
81‘ [ 2 – 2 ] Ričards Raščevskis

Komandos rungtynes pradėjo tokių sudėčių:
„Sūduva“: D.Bartkus, N.Radžius, S.Loginov, V.Slavickas , V.Bagdanavičius, M.Šoblinskas, P.Leimonas, A.Urbšys, A.Breivė, P.Lukšys, R.Beniušis.
„Daugava“: K.Ikstens, B.Tsintsadze, G.Ulyanov, M.Mihalj, J.Simonovs, V.Volkovs, A.Kovalovs, M.Zizuevs, A.Streltsov, V.Logins, M.Ghonghadze.
„Sūduvos“ komandoje po keitimo pasirodė: Darius Isoda, Povilas Kiselevskis, Martynas Matuzas, Karolis Strolys.

„Sūduvos“ komandos gretose šiose rungtynėse nebuvo į nacionalinę rinktinę pakviestų futbolininkų – Tado Eliošiaus, Valdemaro Borovskio. Pastarojo vietą gynybos dešinėje užėmė Vilmantas Bagdanavičius, o vietoje T.Eliošiaus susitikimą nuo pradžių pradėjo Armandas Breivė. Komandos sudėtyje trūko ir į jaunimo rinktinę pakviestų Karolio Chveduko, Audriaus Broko bei Gyčio Urbos. Pirmoji kiek pavojingesnė ataka pirmajame kėlinyje buvo 12 – ąją minutę, kai Vilmantas Bagdanavičius baudos gavo kamuolį baudos aikštelėje, bandė perduoti jį Povilo Lukšio link, bet tiksliai to padaryti nepavyko. Po lėtos gana atsargios pradžios 17 – ąją minutę „Sūduvai“ pavyko pelnyti įvarti. Povilas Leimonas perdavė kamuolį į baudos aikštelę įkertančiam Andriui Urbšiui, kuris smūgiavo tiksliai ir svečių komandos vartininkas Kaspars Ikstens savo komandos išgelbėti nesugebėjo.

Po įmušto įvarčio „Sūduva“ pradėjo žaisti kur kas laisviau ir sukūrė ne vieną galimybę įmušti įvartį. Sužaidus apie pusę kėlinio, Ričardo Beniušio ir Povilo Lukšio link skriejo perdavimas iš krašto, tačiau nė vienam „Sūduvos“ puolėjui nepavyko „uždaryti“ šio perdavimo. Netrukus jau minėtas R.Beniušis gavo tikslų komandos draugo perdavimą, tačiau galva iš arti smūgiavo šalia vartų. Šiose draugiškose rungtynėse dar kartą suveikė posakis „neįmuši tu – įmuša tau“. 37 – ąją minutę „Daugava“ surengė puikią ataką, kurios smaigalyje atsidūręs Andrėjus Streltsovas smūgiu iš poros metrų išlygino rungtynių rezultatą.

Antrajame kėlinyje žaidimas tapo apylygis, tiek viena tiek kita komandos surengė gana pavojingų atakų, tačiau tik žaidimo pabaigoje šios atakos virto įvarčiais. 78-ąją minutę po rikošeto kamuolį į vartus pasiuntė Karolis Strolys, tačiau neilgai trukus Latvijos futbolininkai atsilygino tuo pačiu, 88-ąją minutę antrąjį savo komandos įvartį pelnė Ričards Raščevskis. Per likusį laiką abi komandos žaidė intensyvų futbolą, parodė gerą žaidimo kokybę, tačiau daugiau įvarčių nebuvo pelnyta. Reziumuojant „Sūduvos“ ir „Dauguva“ žaidimą galima sakyti, kad nugalėjo draugystė, o visi, kurie nepabūgo prasto oro pasimėgavo aukštos kokybės futbolu.

bronius

2012 Bir 03 21:59

V.Liubšys: „Gera treniruotė su Latvijos čempionais“
Šeštadienis, 02 Birželis 2012 17:50
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... -empionais" onclick="window.open(this.href);return false;

Pasibaigus draugiškoms varžyboms tarp Marijampolės „Sūduvos“ ir Latvijos Daugpilio „Dauguva“ komandų fksuduva.lt trumpai pakalbino abiejų komandų trenerius. Svečių komandos treneris Ivan Tabanov kalbėjo: „Taip susiklostė, kad šiuo metu Latvijos futbolo lygoje yra gana ilga pertrauka, nes nacionalinė rinktinė žaidžia atkrintamasias varžybas, todėl aš paprašiau, kad duotų mums gerą varžovą, aukšto lygio komandą. Šiandien ir sužaidėme būtent su tokia komanda. Mūsų tikslas nebuvo bet kokia kaina laimėti, o tiesiog sužaisti kuo geriau, pasitikrinti savo jėgas ir leisti pažaisti tiems futbolininkams, kurie paprastai aikštėje pasirodo retai. „Sūduvą“ vertinu kaip aukšto meistriškumo komandą, kuri moka žaisti gerą futbolą. Manau, mums pasisekė, kad gavome galimybę žaisti su šia komanda.“

„Sūduvos“ vyriausias strategas Virginijus Liubšys susitikimą pakomentavo taip: „Lošėme su labai gera komanda. Šiam susitikimui intensyviai ruošėmės, daug treniravomės. Norėjome pasitikrinti komandos kondiciją po dviejų treniruočių, pažiūrėti koks komandos stovis. Žaidėme be šešių pagrindinės sudėties žaidėjų – keturi išvykę į rinktines, R.Ledesma traumuotas, o G.Thomson dar negrįžęs iš atostogų, todėl žaidė jaunimas. Rezultatas yra geras ir jeigu sportinė sėkmė būtų buvusi mūsų pusėje, manau, būtume laimėję. Tačiau tikslas buvo ne tas, norėjome pasižiūrėti kaip po didelių krūvių lošia mūsų komanda. Žinoma, buvo sunku, bet vyrai labai stengėsi ir aš jiems noriu už tai padėkoti. Tai buvo labai gera treniruotė su Latvijos čempionais.“

bronius

2012 Bir 03 22:00

Nuo kada Daugava - Latvijos čempionai ir kurie ten Sūduvos starto žaidėjai (be dviejų) yra jaunimas????

Grįžti į