gdrs

Re: FK Tauras

2013 Sau 08 14:07

„Taurui“ vadovaus Šenderis Giršovičius

Naujas sezonas – naujas „Tauro“ kolektyvas. Ekipa visuomet pradedama formuoti nuo stratego. Praėjusį penktadienį juo oficialiai tapo 59-erių kelmiškis Šenderis Giršovičius, dar 2007 metais padėjęs Tauragės klubui pasiekti patį šlovės olimpą – iškovoti Lietuvos čempionų vardą. Tiesa, oficialiai Š.Giršovičius paskirtas sporto direktoriumi, tačiau šiuo metu jis užims ir komandos trenerio postą.

Sausio 3 dieną strategas pirmą kartą susitiko su žaidėjais.

– Buvau nustebintas, nes į susirinkimą visi, maždaug 15 žaidėjų, atėjo pasiruošę treniruotei. Iliuzijų nekuriu, tačiau tauragiškiai vaikinai paliko gerą įspūdį. Kai kurie yra rungtyniavę atitinkamo amžiaus jaunimo rinktinėse. Pavardėmis kiekvieno tikrai šiuo metu negvildensiu, – teigė su žiniasklaida retai savo mintimis besidalinantis Š.Giršovičius.

Aikštelėje sausio 3-ąją kamuolį spardė Mantas Lėkis, Egidijus Auryla, Simonas Babilius, Marius Kižys, Mantvydas Eiza bei Lukas Martišauskis. Pasak Š.Giršovičiaus, ankstesnieji strategai darydavo vieną esminę klaidą – ignoruodavo vietinius žaidėjus. Jo nuomone, komandos branduolį turi sudaryti tauragiškiai, kurie pasižymi didele meile savo miestui, nėra įpratę kam nors tarnauti bei turi aiškiai išreikštas ambicijas.

– Svarbiausia yra psichologija – trenerio ir jo žaidėjo tarpusavio ryšys. Jei jis geras, tik tada galima kalbėti apie komandą kaip visumą. Reikia puikiai suprasti vienas kitą. Futbolininkas turi atsiduoti šimtu procentų, būti profesionalas, turėti išugdytą pareigos jausmą. Aš viską pradedu nuo nulio – man nėra gero ar blogo žaidėjo. Kartais visų įvardijamas blogiausiuoju gali iš tikro pasirodyti esąs geriausias. Atrasti jame slypintį talentą, motyvaciją – trenerio darbas, – kalbėjo Š.Giršovičius.

Anot stratego, kiekvienas miestas, kiekvienas žaidėjas turi savo specifiką. Atvykus į naują klubą ją reikia kuo greičiau perprasti.

Baigiantis 2012 metų A lygos sezonui nemažai kalbėta apie sudėtingą Tauragės klubo finansinę padėtį, bergždžias naujų rėmėjų paieškas. Paklaustas, kodėl sutiko atvykti į tariamai „skęstantį laivą“, strategas prabilo apie Tauragės krašte gajas futbolo tradicijas ir šiame mieste egzistuojančius stiprius ryšius bei gražius prisiminimus.

– Puikiai pažįstu „Tauro“ vadovybę, tad negalėjau atsisakyti padėti. Nutarta buvo ekspromtu – suvedžiojimų ar tuščių pažadų tikrai nebuvo. Kiek save prisimenu, visad rinkdavausi tuos klubus, kuriuose būdavo susidariusi sudėtinga situacija. Kažkaip sugebėdavau juos pakelti į aukštesnį lygį. Su Tauragės „Tauru“, Klaipėdos „Sirijumi“, FBK „Kaunu“ bei Šiaulių „Kareda“ netgi iškovojome aukso medalius, – pasiekimais dalijosi Š.Giršovičius.

Pastarojo nuomone, ne visada sėkmingą komandą pavyksta sukurti ir turint daug pinigų.

– Kokia yra sėkmės formulė? Negaliu vienareikšmiškai atsakyti. O kaip paaiškinti, kai dailininkas nutapo įspūdingą paveikslą ar muzikantas sukuria visų klausomą kūrinį? Tiesiog jauti ir darai. Manau, kiekvienam kasdien yra duodama galimybė. Lemtingąją sekundę arba priimi sprendimą, arba ne, – teigė „Tauro“ sporto direktorius.

Š.Giršovičius nepanoro įvardinti ir aukščiausio savo kaip trenerio pasiekimo.

– Niekad nenustojau siekti to aukščiausio karjeros taško. Niekad negyvenau praeitimi – man nuolat visko buvo maža. Treneriu jau seniai nebedirbu. Pastaruoju metu įvairiuose klubuose ėjau sporto direktoriaus pareigas, – prisipažino strategas.

Š.Giršovičius mokėsi Panevėžio sporto mokykloje, vėliau žaidė Panevėžio „Statybos“ komandoje. Tarnaudamas armijoje, rungtyniavo Lvovo ASK klube. 1974 m. tapo Vilniaus „Žalgirio“, kiek vėliau – Rygos „Daugavos“ komandos nariu, kelis sezonus atstovavo Klaipėdos „Atlantui“ bei „Granitui“.

Baigęs futbolininko karjerą, treniravo Tauragės „Tauro“ (1986–1987 m.), Klaipėdos „Sirijaus“ (1988–1992 m.), Liepojos „Metalurgs“ (1996 m.), Šiaulių „Karedos“ (1997–1998 m.), FBK „Kauno“ (1995–1996, 1998–2000, 2004 m.), Klaipėdos „Rodovito“ (2002–2004 m.), Klaipėdos „Atlanto“ (2002,2009–2010 m.) komandas, paskutinius dvejus metus dirbo Liepojos „Metalurgs“ sporto direktoriumi. Strategas yra treniravęs ir U-21 Lietuvos jaunimo rinktinę.

2008 m. Š.Giršovičius tapo vienu pirmųjų lietuvių, įgijusių aukščiausiąją Pro trenerio licenciją.

http://www.kurjeris.lt/Aktualijos/Sport ... irsovicius" onclick="window.open(this.href);return false;

gdrs

2013 Sau 08 14:19

Nusimato sunkus sezonas. Per ta laida Stazys sake, kad bus vietiniai zaidejai, kurie be atlyginimu sutiko zaist.. Nebent kas nors pasikeistu sezono metu - ateitu koks remejas, pvz is Rusijos.. Tik idomu ko toks Kizys liko. Bent jau A lygoj tikrai kazka kita rastu uz alga :)

...

2013 Sau 08 14:49

Legenda tai sublizga, tai nuvilia. O jeigu nebus pinigų, tai pralaimėjimų serija gali būti labai ilga. Ko nelinkiu TAURUI.

...

2013 Sau 08 14:54

Pasak Š.Giršovičiaus, ankstesnieji strategai darydavo vieną esminę klaidą – ignoruodavo vietinius žaidėjus. Jo nuomone, komandos branduolį turi sudaryti tauragiškiai, kurie pasižymi didele meile savo miestui, nėra įpratę kam nors tarnauti bei turi aiškiai išreikštas ambicijas.
Jau geriau remtis vietiniais žaidėjais ir garbingai sužaisti, net pralaimėti, nei juokinti LIetuvą su niekam tikusių italų šutve.

šiaip

2013 Sau 08 15:03

Praėjusį penktadienį juo oficialiai tapo 59-erių kelmiškis Šenderis Giršovičius, dar 2007 metais padėjęs Tauragės klubui pasiekti patį šlovės olimpą – iškovoti Lietuvos čempionų vardą.
Tu matai, o aš to net nepamenu :) Kažkaip iki šiol atrodė, kad 2007 metai Taurui buvo vieni gėdingiausių su 144 praleistais įvarčiais I lygoje ir tokiais rezultatais kaip 0:15 ir 0:18.

piratas
Palaikoma komanda: FK Kauno Žalgiris

2013 Sau 08 15:10

kas ta 20 metu paklaida,lyginant su visa futbolo istorija :D

...

2013 Sau 08 15:14

Kažkas patologiškai nekenčia kelmiškių??? :mrgreen: Šenderis yra futbolo dievas. :mrgreen:
Pasak Š.Giršovičiaus, ankstesnieji strategai darydavo vieną esminę klaidą – ignoruodavo vietinius žaidėjus. Jo nuomone, komandos branduolį turi sudaryti tauragiškiai, kurie pasižymi didele meile savo miestui, nėra įpratę kam nors tarnauti bei turi aiškiai išreikštas ambicijas.
Jau geriau remtis vietiniais žaidėjais ir garbingai sužaisti, net pralaimėti, nei juokinti LIetuvą su niekam tikusių italų šutve.
Aš tau pasakysiu vyriškai: nesvarbu, kokiu skirtumu pralaimi: 0-1, 0-3.. ar 0-18... pralaimėjimas yra pralaimėjimas.
Kad TAURUI rinkti taškus sekėsi sunkiai, tai faktas. :mrgreen:

Kodėl A lygoje negalėtų žaisti komanda, kuri per rungtynes prasileistų 30+ įvarčių.
Man visai tinka tas variantas, kad žais vietiniai jaunuoliai, dar Pagėgių legionas. pralaimės, tai pralaimės. bus įvarčių fiesta??? Valio. :mrgreen: :twisted:
Man tik baisu, kad TAURAS iš Kelmės talentų neišvežtų. :twisted:

Rulis
Palaikoma komanda: Tauras

2013 Sau 08 21:08

Praėjusį penktadienį juo oficialiai tapo 59-erių kelmiškis Šenderis Giršovičius, dar 2007 metais padėjęs Tauragės klubui pasiekti patį šlovės olimpą – iškovoti Lietuvos čempionų vardą.
Tu matai, o aš to net nepamenu :) Kažkaip iki šiol atrodė, kad 2007 metai Taurui buvo vieni gėdingiausių su 144 praleistais įvarčiais I lygoje ir tokiais rezultatais kaip 0:15 ir 0:18.
matai pyfatska mes ne vilnetsei ir ne kaunetsiai mes nekeitsem pavadinimo ir nedarom naujiu klubu :roll: mes galim ir pakenteti ir iskesti nelaime kokia kentejiom nekarta nuo 1942 m matem mes visko ir fuleriu ir stalina ir brezneva ir lanzberga ir dar neaisku ko mes dar pamatysim gal nedgi ateivius isvysim :roll: esmie yra tamia kad Tauras amzinas ir jis nekur nedinks o visi Tauro presai galit sapnoti kaip FK TAURAS dinksta is futbolo zemelapio ir nieko cia nereiskia kad zurnaliuga sumaisia 2007 su 1987 m manau kad tas turiejio buti ir arkliui aisku :roll:

Rulis

2013 Sau 08 21:16

Nusimato sunkus sezonas. Per ta laida Stazys sake, kad bus vietiniai zaidejai, kurie be atlyginimu sutiko zaist.. Nebent kas nors pasikeistu sezono metu - ateitu koks remejas, pvz is Rusijos.. Tik idomu ko toks Kizys liko. Bent jau A lygoj tikrai kazka kita rastu uz alga :)
matai Kizys yra praktiskai tauragtiskis ir tu jio nesugungysi su keleis simtais litu didesne alga visems aisku kad Marius nori prisideti prie slovingo klubo istorijos kurimo :!:

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Palaikoma komanda: LT rinktinė

2013 Sau 09 11:36

"Tauro" viltis - savivaldybė
Ingvaras Butautas
2013 m. sausio 9 d. 01:52
http://www.sportas.info/naujienos/15254 ... ldybe.html" onclick="window.open(this.href);return false;

"Tauro" klubas dar nėra pilnai atsiskaitęs su futbolininkais už 2012 sezoną

Pernai finansinių problemų turėję futbolo A lygos klubai iš jų kapstosi vienaip ar kitaip. Alytaus „Dainava“ surado naujų investuotojų iš Vilniaus, Klaipėdos „Atlantas“ – iš Rusijos, čempionas Panevėžio „Ekranas“, kad ir kratosi brangesnių futbolininkų, biudžeto mažinti neketina. Nieko paguodžiančio negirdėti tik iš Tauragės „Tauro“, kuris pernai užėmė paskutinę - 9-ąją A lygos lentelės vietą (jeigu neskaičiuotume sezono viduryje subyrėjusio Vilniaus REO), o pirmenybes baigė dalinai remdamasis jaunimu iš dublerių komandos. „Taurą“ iki šiol persekioja skolos futbolininkams už pernai metus. Klubas kol kas neįstengia jų gražinti.

Laukia savivaldybės pagalbos

„Niekas nepasikeitė, pas mus nieko per daug naujo nėra. Kol kas mūsų situacija – stabiliai bloga,“ – kalbėjo vienas pagrindinių „Tauro“ klubo dalininkų Jaunutis Šetkus. Šiuo metų klubas pradėjo pasirengimą 2013-ųjų sezonui. Jis bando licencijuotis A lygoje ir laukia savivaldybės paramos. „Bet kokiu atveju bandysim dalyvauti A lygoje. Nebent ir savivaldybė atsisakytų padėti. Tada jau būtų viskas...“ – atviravo „Tauro“ dalininkas. Tauragės savivaldybė klubui lėšų skiria kasmet. Pirmą jo sezoną, sugrįžus į A lygą Tauragės futbolininkus miestas parėmė 400 tūkst. litų, vėliau dotacijos mažėjo. Pernai „Tauras“ iš savivaldybės gavo 200 tūkst. litų. „Šiemet prašome 300 tūkstančių. Su meru kalbėjomės, jis nusiteikęs geranoriškai,“ – tikino J. Šetkus.

Derasi su rusais

Suprantama, tų 300 tūkstančių visam sezonui "Taurui" nepakaks. J. Šetkaus teigimu, savivaldybės parama būtų mažiau nei trečdalis klubo metinio biudžeto. „Tauro“ klubo dalininkas tiki, kad daugiau pinigų klubui atras jau vykstant sezonui. „Mes jų ieškom visokiais būdais. Bet Lietuvoje norinčių kažką remti, duoti pinigų yra labai mažai. Tačiau ne viskas yra taip tragiška. Klubas turi dalininkų, transportu aprūpins mano įmonė. Aišku, pirmoje eilėje reikėtų gražinti skolas,“ – kalbėjo J. Šetkus. Jis ieškojo investuotojų ir užsienyje: „Buvo atvažiavę žmonės iš Rusijos. Bet iki sutarčių pasirašymo nepriėjo. Su tais žmonėmis tebevyksta pokalbiai, bet kol kas konkretaus nieko negirdėjome. Yra labai daug kalbų, tačiau kol kas - tuščių...“

Klubo dalininko mintyse - ne vien profesionalai.

„Be suaugusių futbolininkų, savo klube mes turime 150 vaikų. Kuriuos išlaikyti niekas, išskyrus federaciją, nepadeda. Su vaikais dirba keturi treneriai ir mokyklos biudžetas yra dar didesnis negu „Tauro“. Negalime mes vaikų paleisti į gatvę. Galbūt sprendimas būtų pakelti mėnesinį mokestį. Jis dabar mūsų mokykloje – 30 litų. Bet ar bus tėvai pajėgūs mokėti? Jau dabar atleidžiam nuo mokesčio visus, kurie pasako, kad neišgali susimokėti,“ – kalbėjo J. Šetkus. Pagal pernai metų buhalterinius duomenis, tauragiškiai iš tėvų įmokų susirinko apie 16 tūkstančių litų – gerokai mažiau, nei reikalinga futbolo mokyklos išlaikymui.

Į treniruotę – po darbų

Pernai Tauragės komandą treniravo italas Giovanni Scanu. Nors iš futbolo mėgėjų šis treneris nusilaukdavo įvairių epitetų, pasibaigus sezonui J. Šetkus pareiškė, kad treneris klubą tenkina ir kad kalbėsis su juo apie sutarties pratęsimą prieš pradedant ruoštis sezonui, kai paaiškės klubo finansinė būklė. Prasidėjus pasiruošimui Tauragėje nebuvo nei italo, nei aiškumo dėl „Tauro“ finansų. Į pirmą treniruotę komandą išvedė naujasis „Tauro“ sporto direktorius Šenderis Giršovičius, pernai tą darbą dirbęs Liepojos „Metalurgs“ klube. „Buvo man pasiūlymų dirbti trenerio darbą, bet aš atsisakiau. Ir „Taure“ sutikau būti sporto direktoriumi. O pradžioje, kol nėra trenerio, ir komandą patreniruot, kad ji pradės judėti, kol bus išspręstas trenerio klausimas. Taip, finansinė „Tauro“ situacija yra labai bloga. Bet aš Tauragei esu neabejingas. Aš čia pradėjau žaisti futbolą,“ – kalbėjo Kelmėje gimęs, o vaikystėje į Tauragę gyventi persikėlęs Š. Giršovičius. Anot jo, kalba su „Tauro“ valdžia nepriminė ilgų derybų, piniginių klausimų nagrinėjimo: „Man sako – ką tu veiki. O aš laiko turiu daug. Kodėl man nepadėjus „Taurui“? Treneriu 59-erių metų Š. Giršovičius yra dirbęs toli gražu ne vienerius metus, treniravęs ne vieną komandą. „Komanda Tauragėje yra. Futbolininkai į treniruotę atėjo po darbų, bet atėjo. Kai kuriuos vaikinus pažįstu, esu bendravęs. Ir kokia sunki bebūtų dabartinė klubo padėtis, aš manau, kad viskas išsirutuliuos,“ – tikino Š. Giršovičius.

...

2013 Sau 09 12:06

savivaldybės parama būtų mažiau nei trečdalis klubo metinio biudžeto.
Su trečdaliu rajono biudžeto TAURAS kovotų dėl aukso...
„Buvo atvažiavę žmonės iš Rusijos. Bet iki sutarčių pasirašymo nepriėjo. Su tais žmonėmis tebevyksta pokalbiai, bet kol kas konkretaus nieko negirdėjome. Yra labai daug kalbų, tačiau kol kas - tuščių...“
O iš rusų "babkių" vargu ar gaus, jeigu ne su konkrečiais bachūrais eina bazaras, o su eiliniais lochais. Gal tie rusai iš viso Jaunučio fantazijos vaisius... :roll:

ledinukas

2013 Sau 09 12:51

Garsusis Tauro solistas susinervines paliko Taurage. Tauro klubo jam skirtame bute buvo daug daiktu isnesta, kitkas isvartyta, sujaukta. Dar jis per paskutini menesi nuleido 64 kubus vandens.... Cia matyt padeka, kad Tauras ji prastume i garsius Suomijos ir Rusijos klubus ar kur ten :D

...

2013 Sau 09 12:59

Atvažiavo murzius į Tauragę, o prieš išvažiuodamas norėjo gerai nusimazgoti... kad grįžtų namo švarutis, kvepiantis ir baltas. :mrgreen:
Na, tai ir trynė nevykėlio dvoką nuo savęs.
Hmmm, gal tauragietiškas vanduo per minkštas, ne toks kietas, kad nuplautų gėdą ir tą dvoką...
Cha, cha, cha... jaučiu, kad tie 64 kubai nepadėjo net. :mrgreen:

piratas
Palaikoma komanda: FK Kauno Žalgiris

2013 Sau 09 13:43

savivaldybės parama būtų mažiau nei trečdalis klubo metinio biudžeto.
Su trečdaliu rajono biudžeto TAURAS kovotų dėl aukso...
„Buvo atvažiavę žmonės iš Rusijos. Bet iki sutarčių pasirašymo nepriėjo. Su tais žmonėmis tebevyksta pokalbiai, bet kol kas konkretaus nieko negirdėjome. Yra labai daug kalbų, tačiau kol kas - tuščių...“
O iš rusų "babkių" vargu ar gaus, jeigu ne su konkrečiais bachūrais eina bazaras, o su eiliniais lochais. Gal tie rusai iš viso Jaunučio fantazijos vaisius... :roll:
jo,cia Jaunutis uzsimojo su biudzetu :lol: ,jei savivaldybe skirtu 300 000,tai butu maziau nei trecdalis biudzeto :shock: ,su tokiu biudzetu ne del aukso,bet del papuolimo i ketvertuka drasiai draskytusi.Kazkas nesirisa toje jo kalboje,pernai isviso apie 500 000 buvo biudzetas,ir startavo A lygoje,siemet renka pasak jo biudzeta apie milijona,nu gerai,savivaldybe skiria ne 300 000,o kokius 250 000,tai manau itakos didziules nedaro,bet klubas pradeda sezona nezinioje,kazkokius vejus jis cia pucia.Tos derybos su tais rusais tai matyt tevyksta per kaledas ir velykas,ir taip prie vaisiu stalo.Kas derejosi senai susiderejo-Dainava,Atlantas,o cia tik kalbos.Jei ir yra tie ruseliai,bet nenori remti,arba ju salygos neispildomos,tai siusti juos nafik,bet matyt kaip sako CEZIS,ar ne bus cia tie ruseliai tik savivaldybei savotiskai paspausti,vot vot reikia sezono pradziai tiek ir tiek,o paskui remejas duod.Gal dar uzmetama,kad investuotojas pageidauja,kad tokia suma prisideti ir savivaldybe,o po to pasirodys,kad derybos tebevyksta,o savivaldybes pinigai visas biudzetas.Zodziu sioje stovykloje nieko naujo,ir dar klausimas kaip cia bus su ta A lyga :( Aisku jei biudzetas apie 1 mln litu,tai pirmyn i A lyga,bet jei bus tik savivaldybes pinigai,gal laikas atsitraukti iki 1-os lygos.

...

2013 Sau 09 14:25

Aisku jei biudzetas apie 1 mln litu,tai pirmyn i A lyga,bet jei bus tik savivaldybes pinigai,gal laikas atsitraukti iki 1-os lygos.
Milijonas litų man šiai dienai labai išpūsta suma. Man tai atrodo, jeigu turi skolų, tai ir jas teks atidavinėti ir bandyti išgyventi 2013 metų sezoną.

Ir nesvarbu kurioje lygoje žais, vis tiek išlaidų bus nemažai.
O Jaunutis nori gerai nugręžti savivaldybę. Čia faktas. Moku skaityti ne tik tekstą, bet ir tarp eilučių. Visur naglai reikalauja savivaldybės paramos. Čia vien Prano BOBCAT`o neužteks. :mrgreen: Nori kaip minimum 300 štukyčių išmušti.
O kiek savų babkių numes į TAURO "obščiagą" man nežinoma... gal tiksi, kad TAURAS nepapuls į A lygą, tai pataupys Jaunutis, nekiš savo pinigų ir bandys vien tik su savivaldybės litukais verstis... iš bėdos pašelps truputį... :mrgreen: Su abejone...
Ne toks jau dosnus tasai Jaunutis. :mrgreen: sausio mėnesį užsitikrins paramą, tada jau strateguos, kur žaisti... Visų pirma pažadai, pinigai, piaras. O žaidimas bus toks, kiek surinks pinigėlių klubui.

Grįžti į