Į „Taurą“ grįžo vedamas gerų prisiminimų
http://www.fktauras.lt/index.php?option ... ws&lang=lt" onclick="window.open(this.href);return false;
„Tauro“ dirbtinės dangos stadione vėl girdėti itališko akcento persmelkti angliški šūksniai – nurodymus komandai duoda iš saulėtosios Sardinijos salos atvykęs Giovanni Scanu. Ryžto siekti pergalių jam išties netrūksta. Antrą kartą Tauragės ekipą pasiryžęs treniruoti strategas sutiko pasidalyti mintimis, kodėl grįžo, ko tikisi iš naujojo finansiškai itin sudėtingo „Tauro“ sezono. Paprašytas iš atminties kertelių jis ištraukė ir keletą smagiausių prisiminimų apie 2012 m. Tauragėje praleistas dienas.
– Kodėl nusprendėte grįžti į Tauragę ir koks Jūsų tikslas klube?
– Man garbė vėl būti Tauragėje ir treniruoti „Taurą“, kad ir žaidžiantį žemesnėje lygoje nei 2012 metais. Su klubo prezidentu santykiai visuomet buvo geri. Puikūs prisiminimai, tad kodėl negrįžus? Mano tikslas klube – sunkiai dirbti, siekiant, kad jaunimas sugebėtų atsiskleisti, susikoncentruotų į žaidimą, pademonstruotų kokybišką futbolą.
– Ar prieš atvykdamas žinojote apie „Taurą“ varginančias finansines problemas? Nebaugina, kad gali tekti treniruoti už centus ar net veltui?
– Finansiniai sunkumai man žinomi. Visame pasaulyje futbolo komandoms kyla krizių. Pavyzdys – Europoje nemažai pasiekusi Italijos „Parma“. Nepaisant to, Tauragės jaunųjų futbolininkų, gimusių 1996–1998 metais, treneriai Jonas ir Darius Stažiai atliko puikų darbą, tad šiemet turėsime jauną komandą. Vaikinams bus suteikta galimybė pasirodyti. Jų negalima spausti, iš jų reikalauti didžių pergalių – jaunimas turi augti palaipsniui, mokytis taktikos. Todėl prašau klubo fanų suprasti ir palaikyti. Pasižadame atiduodi visas jėgas.
– Kaip šiandien atrodo „Tauras“? Ar ketinate prisivilioti legionierių iš gimtosios Italijos?
– Sunku vertinti dabartinę ekipos sudėtį iš kelių bendrų treniruočių. Noriu įgyti futbolininkų pasitikėjimą. Per keletą savaičių komandos rėmai taps aiškesni. Ją turėtų papildyti penki užsieniečiai. Šiuo metu vyksta derybos. Tikiuosi, kad legionieriai padės komandai augti, o jaunimui – tinkamai atlikti užduotis aikštėje. 1–2 žaidėjai atvyks iš Italijos.
– Kokie prisiminimai iš tų laikų, kai 2012-aisiais pirmą kartą stojote prie Tauragės ekipos vairo?
– Prisimenu netikėtą išsigelbėjimą, kai sužaidę pusę 2012 metų sezono netekome geriausių žaidėjų. Pakeitėme juos jaunais futbolininkais ir vis tiek sugebėjome išlikti A lygoje. Niekad neužmiršiu pirmosios pergalės Vilniuje prieš „Reo“, kai pergalingą įvartį 86-ąją minutę pelnė italas A.Mascia. Taip pat 88-ąją minutę laimėto derbio prieš „Šiaulius“. Taiklų smūgį tuomet atliko Lukas Martišauskis. Ir 5:0 pergalės Klaipėdoje prieš „Atlantą“ nepamiršiu. Kad ir buvo daug problemų, vis tiek sugebėjome pademonstruoti gražų futbolą. Susikurdavome džiaugsmingų akimirkų.
– Kai palikote „Taurą“, kur dirbote?
– Treniravau vieną pilietinio karo nukamuotos Nigerijos klubą. Su jo vadovybe buvau pasirašęs pelningą kontraktą iki 2017 metų. Deja, dėl viešo įsakymo turėjau jį nutraukti. Grįžau į Italiją. Ir štai aš čia. Noriu pasisveikinti su sirgaliais. Neužmiršau jų, nes net ir blogiausiu metu buvo šalia. Kaip ir klubo prezidentas Jaunutis Šetkus. Norėtųsi, kad ir vėl taip būtų: Tauragės futbolo bendruomenė susivienytų. Pirmyn, „Taure“!