Jėgų balansas - vilniečių pusėje
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujieno ... useje.html" onclick="window.open(this.href);return false;
VMFD „Žalgirio“ vyriausiasis treneris po pergalingos dvikovos su Klaipėdos „Atlantu“ tikisi, kad komanda dar labiau įsibėgės Lietuvos pirmenybėse.
„Buvo tikrai geros rungtynės. Po jų turėtume pajusti futbolo skonį. Abi ekipos stengėsi kovoti. Jos kėlė aukštus tikslus šiai dvikovai.
Kaip žinome, atsiranda priešprieša tarp komandų, kuri yra čempionė ir kuri norėtų iškovoti šį titulą. Jeigu praėjusiame sezone kam nors kilo klausimas, kas yra geriausia komanda Lietuvoje, tikiuosi, kad šiose rungtynėse paaiškėjo atsakymas.
Kita vertus, tai tik viena akistata. Nurašyti Klaipėdos „Atlantą“ būtų pernelyg anksti. Mano nuomone, uostamiesčio ekipa vis dar yra pagrindinis „Žalgirio“ varžovas kovoje dėl Lietuvos čempionų titulo“, - spaudos konferencijoje sakė stipriausios Lietuvos ekipos vairininkas.
M.Zubas džiaugėsi komandos žaidimu pirmajame kėlinyje, per kurį „Žalgiris“ įgijo trijų įvarčių pranašumą ir nokautavo varžovus.
„Esu patenkintas, kad puikiai rungtyniavome pirmajame kėlinyje. Antroje dvikovos pusėje stengėmės patausoti pačius svarbiausius žaidėjus, ypač saugus, todėl atlikome keitimus. 3 taškai, geros rungtynės, šaunus vakaras visiems, ypač komandai ir man“, - apie centrinę „SMScredit.lt“ IV turo akistatą kalbėjo sostinės ekipos strategas.
Jis pripažino, kad praėjusio turo rungtynėse su „Trakais“ nepavyko iškovoti pergalės, nes kai kurie futbolininkai nebuvo atsigavę po traumų, ir pažadėjo, kad ilgo Lietuvos čempionato metu savo šanso sulauks mažiau rungtyniaujantys žaidėjai.
„Rungtynėse su „Trakais“ mes tinkamai nepanaudojome stipriausios sudėties. Kai kurie žaidėjai turėjo sveikatos problemų. Tai šiek tiek sutrikdė žaidimo ritmą. Manau, kad startinė sudėtis, kuri žaidė su „Atlantu“ šiuo metu yra geriausia.
Turime pakankamai gerų žaidėjų, todėl čempionato metu stengsimės juos rotuoti. Nesirengiu visų pirmenybių metu ant suolo laikyti Eivino Zagursko, Artako Yedigariano ar Pauliaus Janušausko. Turime ir jaunų žaidėjų - Aldą Korsaką, Edviną Baniulį, kurie yra komandos ateitis. Esant galimybei, stengsiuosi mažiau rungtyniaujančius žaidėjus išleisti į aikštę, nes čempionatas yra ilgas“, - sakė M.Zubas.