geriantis
Pranešimai: 1450
Užsiregistravo: 2010 Geg 25 21:59

Re: Galimi nauji vyr. treneriai

2011 Gru 21 08:27

perskaičiau vieną įdomų komentarą:
Roberto,
2011 12 20 22:21
PAKAZUXA VYSSHEJ VODY!!
Ir arkliui yra aisku ka isrink vienuolika teliuku-rinkeju. Net zinau kas uz ka barlsuos. Is kur, AS DIDELIS ASILAS tai zinau??
Nsunku susivokt: cia lietuva, cia lietus lyja, cia klesti draugu protegavimas.
Kas uz ka Balsuos:
L Varanavičius uz laslo nes tipo-modernus vadovas
Romanas Levinskas uz Ivana, nes kaunietis,
Romualdas Jonaitis uz ivana nes draugas nuo treniruotu gargzdu,
Romas Kukis (Marijampolės apskrities futbolo federacija) balsuos uz ivana, nes kitas belarusas, o dar kitas is vengrijos (suvalkui tai kosmosas)
Gediminas Juozaitis (analogiskai marijampolei, bet sirdi bus uz LIUBSI),
Leonas Dunauskas - ir arkliui aisku kad su Ivana (Telšių apskrities futbolo federacija), Nerijus Dunauskas (neaisku - juodasis arkliuka, galimas daiktas jo favoritas Laslo),
Stasys Stankus (Techninis-metodinis kabinetas, o ne komitetas) - aisku uz ivana taip pat analogiskai kaip balsavo uz ZUtauta,
Sergejus Sliva (szabo),
Romualdas Lavrinavičius (szabo),
Anatolijus Stacenka (Masinio futbolo komitetas) - visais 100 procu uz Ivana nes kartu losia uz veteranus ir pirtinasi po varzybu.
viskas labai įtikinamai paaiškinta :) susumavus balsus gaunasi 7:4 Ivano naudai, su kuo ir sveikinu visus Ivano gerbėjus ;)

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Galimi nauji vyr. treneriai

2011 Gru 23 20:04

Lietuvos futbolą nori ateiti ilgam
http://www.lrytas.lt/?data=20111223&id= ... _id&view=2" onclick="window.open(this.href);return false;
Kęstutis RIMKUS
LR korespondentas
2011-12-23

Treniruoti Lietuvos futbolo rinktinę pretenduojantis Csaba Laszlo norėtų atvesti mūsų šalies komandą į planetos elitą. Jei ne į 2014 metų pasaulio čempionatą, tai į 2016-ųjų Europos pirmenybes. Cs.Laszlo praėjusį mėnesį lankėsi Lietuvoje ir norėtų čia grįžti. Vengras norėtų atvykti ilgam, jei tik Lietuvos futbolo federacija (LFF) iš trijų kandidatų jį pasirinktų treniruoti šalies nacionalinę komandą. Po košmariškos 2012-ųjų Europos čempionato atrankos varžybų pabaigos LFF dairosi, kuo pakeisti Raimondą Žutautą. Šią savaitę vienuolika LFF vykdomojo komiteto narių gavo laiškus su informacija apie tris pretendentus: Valdą Ivanauską, Liudą Rumbutį ir Cs.Laszlo. Kuris jų stos prie rinktinės vairo, turėtų paaiškėti sausį. Nors favoritu laikomas 45 metų V.Ivanauskas, geras jo pažįstamas Cs.Laszlo irgi tiki savo galimybėmis. „Tikiuosi, federacija priims man palankų sprendimą, – sakė šiuo metu su šeima Edinburge gyvenantis Cs.Laszlo. – Tada iškart kibčiau į darbą Lietuvoje.” „Lietuvos ryto” pokalbis su 47 metų treneriu – apie jo viziją ir tikslus Lietuvos rinktinėje.

– Kaip susidomėjote galimybe tapti Lietuvos rinktinės treneriu? – „Lietuvos rytas” paklausė Cs.Laszlo.
– Žinojau, kad Lietuvos rinktinė turi ambicijų ką nors pasiekti, nors pastarosios Europos čempionato atrankos varžybos lietuviams nebuvo sėkmingos. Buvau atvykęs į Lietuvą ir supratau, kad federacija turi ilgalaikių planų, o tai yra gerai. Norima, kad treneriui rūpėtų ne tik vyrų rinktinė, bet ir nacionalinės jaunimo iki 18 metų ir iki 21 metų komandos. Tai man įdomu, nes esu dirbęs su jaunimo ekipa Menchengladbache. Be to, šiek tiek pažįstu lietuvių futbolą. Negaliu sakyti, kad išmanau jį šimtu procentų, bet „Hearts” klube man teko dirbti su Lietuvos futbolininkais. Esu matęs keletą Lietuvos futbolo lygos rungtynių. Per savo karjerą esu dirbęs Belgijoje, Škotijoje, Vengrijoje, Vokietijoje ir Ugandoje, tad turiu įvairių ryšių, kurie galėtų būti naudingi plėtojant Lietuvos futbolą.

– Kokių tikslų keltumėte sau, jei jums būtų patikėtas rinktinės vairas?
– Turėtume žvelgti giliau ir pažiūrėti, ką galima nuveikti 2016 metų Europos čempionato atrankoje, kai į finalinį etapą Prancūzijoje pateks ne 16, o 24 komandos. Tai bus didelė proga Lietuvos futbolo rinktinei. Nemanau, kad dabar reikėtų kalbėti, kaip patekti į 2014 metų pasaulio čempionatą Brazilijoje, nors lietuviai pateko į įdomią grupę, kurioje galima pasiekti gerų rezultatų. Nesakau, kad laimėtume grupės varžybas, bet Slovakija yra įveikiama, o Graikija dabar įklimpusi į futbolo krizę. Galbūt prieš šešerius metus Bosnijos ir Hercegovinos situacija buvo panaši kaip ir Lietuvoje, bet dabar turi didelį potencialą. Už kitas dvi komandas – Latviją ir Lichtenšteiną – Lietuva, man regis, yra stipresnė. Šioje grupėje nėra Vokietijos, Olandijos, Prancūzijos ar Anglijos, todėl teigiami rezultatai įmanomi. O pasiekus gerų rezultatų būtų gerai visiems. Nacionalinė komanda visada yra tarsi langas į pasaulį jos žaidėjams, ji taip pat gali padarytis geros įtakos klubiniam futbolui.

– Norėtumėte pasirašyti ilgesnę nei 2 metų sutartį?
– Tai priklauso nuo federacijos. Jei pasiūlys ilgesnį – jokių problemų. Jei dvejiems metams – irgi tinka. Nėra taip svarbu, keleriems metams būtų sutartis. Svarbiau, kad strategija būtų ilgalaikė. Taip pat svarbus yra žmogiškasis ilgalaikis pasitikėjimas.

– Ar tapęs mūsų šalies rinktinės treneriu persikeltumėte gyventi iš Edinburgo į Lietuvą?
– Tikrai taip. Kai dirbau Ugandos rinktinės treneriu, gyvenau Afrikoje, nes esu įsitikinęs, kad nacionalinės komandos treneris kiekvieną dieną turi būti šalia. Jis privalo turėti gerų kontaktų su žaidėjais, klubais, federacija ir žurnalistais. Rinktinės treneris negali atvykti likus dviem savaitėms iki rungtynių ir peržiūrėjęs 2–3 mačus parinkti sudėties. Jei siekiama rūpintis jaunimu, reikia nuolat viena akimi stebėti dublerių komandas ir kartais pasikalbėti su klubų treneriais. Jei atvykčiau dirbti į Lietuvą, jūsų šalies futbolas man rūpėtų kiekvieną savaitę ir kiekvieną dieną.

– Ar norėtumėte atsivežti savo asistentų?
– Tai labai svarbus klausimas dirbant klube, kuriame būtina turėti pagalbininkų, kuriais pasitiki. Nacionalinėje komandoje yra kiek kitaip. Rinktinės trenerių štabe reikėtų vietinio specialisto, kuris šimtu procentų išmanytų šalies futbolo reikalus, būtų nusiteikęs dirbti ir ką nors pasiekti. Žinau iš savo patirties, kad tai svarbu. Kai Vengrijos rinktinę treniravęs Lotharas Matthäusas pasirinko mane, tai buvo naudinga abiem. Ugandoje taip pat turėjau vietinį vyruką, kuris man labai padėjo. Be to, vietinis treneris gerai žino savų futbolininkų mentalitetą – tai irgi svarbu.

– Kaip gerai pažįstate Lietuvos futbolininkus?
– Geriausiai pažįstu tuos, kurie žaidžia „Hearts” – Marių Žaliūką ir Arvydą Novikovą, nors pastarasis talentingas žaidėjas dar beveik nežaidė, kai treniravau „Hearts”. Gerai žinau ir Saulių Mikoliūną bei Deividą Česnauskį, kurie anksčiau žaidė Edinburge. Žinau ir tuos, kurie rungtyniauja Ukrainos ir Lenkijos lygose. Man sakė, kad ir Lietuvoje žaidžia talentingų futbolininkų. Labai svarbu, kad žaidėjas nuolat rungtyniautų, o ne sėdėtų ant suolo. Manau, reguliariai Lietuvoje žaidžiantis futbolininkas rinktinei suteiktų daugiau naudos nei tas, kuris atstovauja užsienio klubui, bet sužaidžia vos keletą mačų per sezoną.

– Kaip apibūdintumėte savo, kaip trenerio, filosofiją?
– Manau, jei nesi psichologiškai stiprus, jei neturi idėjų ir žinių, negali būti geras treneris. Aš nemėgstu žaisti demokratijos, ypač žaidėjų persirengimo kambaryje. Ten turi būti hierarchija, o kiekvienas turi žinoti savo vietą. Nesu diktatorius, nes komandoje turime gerbti ir suprasti vienas kitą. Bet kiekvienas privalo žinoti savo pareigas ir jausti atsakomybę. Aš nekopijuoju kitų trenerių ir bandau žengti savais žingsniais. Esu įsitikinęs, kad turint aiškų planą ir kryptingai dirbant galima pasiekti rezultatų. Kad taip įvyktų, treneris turi būti asmenybė. Niekas neis paskui tą, kuris nieko nepasiekęs. Esu komandinio darbo šalininkas. Asmenybės aikštėje kartais gali padėti nulemti vieno ar kito mačo baigtį, bet tik tikra komanda laimi varžybas ir pasiekia aukštų rezultatų.

– Kaip vertinate savo galimybes treniruoti rinktinę?
– Esu laimingas būdamas vienas kandidatų. Visi žino, kad turiu patirties dirbti su nacionalinėmis komandomis, taip pat su klubais. Tikiuosi greitai sulaukti atsakymo iš federacijos ir viliuosi, kad sprendimas man bus palankus. Tada iškart kibčiau į darbą Lietuvoje.
Cs.Laszlo karjera

Gimė ir augo Rumunijoje, šioje šalyje pradėjo ir futbolininko karjerą. Būdamas 20 metų paliko komunistų tada dar valdomą Rumuniją ir persikėlė į Vakarų Vokietiją.

Cs.Laszlo atstovavo menkai žinomoms Vokietijos ir Vengrijos komandoms, kol būdamas 27-erių dėl kelio traumos baigė žaisti futbolą.

Trenerio karjerą pradėjo Vokietijoje, atsiskleidė vadovaudamas Menchengladbacho „Borussia” jaunimo ekipai.

2004–2005 m. dirbo legendinio Vokietijos futbolininko Lotharo Matthäuso asistentu Vengrijos rinktinėje. Tuo pat metu treniravo ir Vengrijos komandą „Ferencvarosi”, o paskui „Sopron”. 2005 m. buvo išrinktas geriausiu treneriu Vengrijoje.

2006–2008 m. treniravo Ugandos rinktinę. 2008 metų Afrikos čempionato atrankos grupėje Uganda užėmė antrąją vietą, praleidusi į priekį Nigeriją.

2008 metais tapo Edinburgo „Hearts” treneriu ir paliko Ugandą, nors šios Afrikos valstybės atstovai teigė nedavę sutikimo derėtis su Škotijos klubu.

Treniruodamas „Hearts” Cs.Laszlo iškovojo bronzą ir buvo pripažintas geriausiu Škotijos lygos treneriu. Pradirbęs net 18 mėnesių Vladimiro Romanovo valdomame klube 2010 metų pradžioje buvo atleistas. Pernai vasarą Cs.Laszlo kreipėsi į teismą dėl kontrakto nutraukimo, bet netrukus sutarė su „Hearts” dėl kompensacijos.

2010 m. tapo „Charleroi” (Belgija) treneriu. Ten dirbo pusmetį. Šiais metais Cs.Laszlo netreniravo jokio klubo.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Galimi nauji vyr. treneriai

2011 Gru 23 23:44

patiko interviu poziuris... gaila kad negalima paziureti kaip atrodytu rinktine su juo ir kaip su ivanu, ir ar isvis siai dienai treneris lt rinktineje bent kiek itakoja rezultatus

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Galimi nauji vyr. treneriai

2012 Sau 10 14:09

Naujo Lietuvos futbolo rinktinės vairininko pavardė paaiškės po savaitės
http://sportas.delfi.lt/abroad/naujo-li ... d=53962777" onclick="window.open(this.href);return false;
2012 m. sausio 10 d. 11:24

Valdas Ivanauskas, Liudas Rumbutis arba Laszlo Csaba – pasirinkti vieną iš trijų kandidatūrų į Lietuvos futbolo rinktinės vyriausiojo trenerio postą Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomasis komitetas turės kitą savaitę. Lemiamas LFF vadovų posėdis numatytas sausio 18 d. Kaune.

Dar prieš Kalėdas LFF vykdomojo komiteto narius informavęs apie atrinktus tris pretendentus pakeisti Raimondą Žutautą, LFF generalinis sekretorius Julius Kvedaras teigia, kad po kitą trečiadienį įvyksiančio posėdžio beliks sutvarkyti formalumus. „Viskas su visais kandidatais jau yra suderinta. Be to, finansinis klausimas šiuo atveju nėra pagrindinis – svarbiausia pačių specialistų požiūris ir galimybės. Tad tuomet, kai vykdomasis komitetas apsispręs dėl tinkamiausios kandidatūros, beliks tik padėti parašus ant sutarties”, – DELFI aiškino J. Kvedaras.

Primename, kad teisę balsuoti dėl nacionalinės komandos trenerio kandidatūros turi 11-a LFF vykdomojo komiteto narių: Liutauras Varanavičius (LFF prezidentas), Romanas Levinskas (Kauno apskrities futbolo federacija), Romualdas Jonaitis (Klaipėdos apskrities futbolo federacija), Romas Kukis (Marijampolės apskrities futbolo federacija), Gediminas Juozaitis (Panevėžio apskrities futbolo federacija), Leonas Dunauskas (Telšių apskrities futbolo federacija), Nerijus Dunauskas (Profesionalaus futbolo komitetas), Stasys Stankus (Techninis-metodinis komitetas), Sergejus Sliva (Teisėjų komitetas), Romualdas Lavrinavičius (Jaunių ir vaikų komitetas) ir Anatolijus Stecenka (Masinio futbolo komitetas).

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Galimi nauji vyr. treneriai

2012 Sau 14 12:42

V.Ivanausko gyvenime – naujas žaidimas
http://www.lrytas.lt/-13265271171325701 ... idimas.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Galimi nauji vyr. treneriai

2012 Sau 18 10:44

Lietuvos futbolo rinktinės trenerio rinkimai: vengro C.Laszlo šalininkai - atviri, V.Ivanausko - baikštūs
Giedrius Janonis ("Lietuvos rytas") 2012-01-18 08:31
http://www.lrytas.lt/-13268220081325535 ... C5%ABs.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos futbolo federacijos kuluaruose Valdas Ivanauskas jau įveikė vengrą Czaba Laszlo. Ar rinkimų favoritu vadinamas 45-erių kaunietis šiandien iš tiesų oficialiai perims Lietuvos futbolo rinktinės vairą? 6:2. Tokiu rezultatu baigėsi neoficiali V.Ivanausko ir C.Laszlo dvikova. Šiandien Lietuvos futbolo federacija (LFF) žada paskelbti, kas taps naujuoju šalies rinktinės treneriu. Šių rinkimų išvakarėse “Lietuvos rytas” surengė LFF Vykdomojo komiteto narių apklausą, už kurį kandidatą jie žada balsuoti. Nors perimti nacionalinės ekipos vairą oficialiai pretenduoja trys treneriai: Valdas Ivanauskas, Czaba Laszlo ir Liudas Rumbutis, Lietuvos futbolui lemtingo mačo rezultatas, regis, jau žinomas iš anksto. Jeigu LFF Vykdomojo komiteto nariai paskutinę akimirką nepradės mušti įvarčių į svetimus vartus, devintuoju Lietuvos rinktinės treneriu per jos istoriją turėtų tapti favoritu iki šiol buvęs V.Ivanauskas.

Skirtinga kandidatų taktika

„Realiausi kandidatai – Aurelijus Skarbalius ir Valdas Ivanauskas. Su jais vesime derybas, žiūrėsime į sąlygas ir tada spręsime“, - dar 2011-ųjų spalį lrytas.lt teigė LFF prezidentas Liutauras Varanavičius. Bet A.Skarbalius taip ir nesulaukė deramo LFF viršūnių dėmesio. Kai 2011-ųjų gruodį 38-erių treneris pratęsė sutartį su Kopenhagos “Brondby” klubu, Danijoje sėkmingai besidarbuojančio buvusio Lietuvos rinktinės gynėjo kandidatūra atkrito net dorai neapsvarstyta. Taip V.Ivanauskas liko vieninteliu iš “realiausių kandidatų”, kuriuos viešai buvo įvardinęs LFF prezidentas. Rinkimų favoritu tapęs 45-erių kaunietis prieš lemiamą LFF Vykdomojo komiteto posėdį pasirinko kitą žaidimo strategiją nei jo oficialūs varžovai. Buvęs Edinburgo „Hearts” ir Ugandos rinktinės treneris C.Laszlo atvirai dėstė planus, kad norėtų su Lietuvos rinktine iškopti jei ne į 2014 metų pasaulio čempionatą, tai į 2016 metų Europos pirmenybes. Tyla neatsitvėrė ir L.Rumbutis, pastaruosius du dešimtmečius dirbęs Baltarusijoje. V.Ivanauskas su žiniasklaida kalbėti apie užduotis, taktiką ir svajones atsisakė. „Atleiskite, bet nenoriu pasakoti savo vizijų ir tikslų, kol nėra galutinio sprendimo”, – praėjusią savaitę “Lietuvos rytui” sakė V.Ivanauskas.

Vengrą palaikė atvirai

Kas taps Lietuvos rinktinės treneriu, šiandien spręs vienuolika LFF Vykdomojo komiteto narių. Tie, kurie simpatizuoja C.Laszlo kandidatūrai, kaip ir pats Rumunijoje gimęs 47-erių vengras “Lietuvos rytui” atvirai dėstė savo argumentus. Bet akivaizdi dauguma, kuluaruose pora pastarųjų mėnesių nedviprasmiškai palaikanti V.Ivanauską, prieš rinkimus lyg tyčia pasirinko ir savo favorito taktiką vengti viešumo. “Ne paslaptis, kad jau esu pasirinkęs kandidatą. Perskaičiau visų trijų kandidatų programas ir labiausiai patiko vengro vizija. Aš esu pasiruošęs už jį balsuoti”, - “Lietuvos rytui” neslėpė Marijampolės apskrities futbolo federacijos prezidentas Romas Kukis. “Aš - už vengrą. Kai perskaičiau jo interviu “Lietuvos ryte” ir susipažinau su visa vengro programa, neabejojau nė akimirkos. Tai žmogus, pasiruošęs dirbti ne tik su rinktine, bet ir su jaunimu, padėti futbolo akademijai, - atvirai dėstė futbolo teisėjų komiteto pirmininkas Sergejus Slyva. - Puikiai pažįstu ir gerbiu Valdą. Jis buvo geras žaidėjas ir yra neprastas treneris, tik čia jam galbūt truputį nepasisekė. Manau, kad vengras dabar turėtų didesnį autoritetą tarp rinktinės žaidėjų”.

Rinktinei reikia užsieniečio

R.Kukis ir S.Slyva buvo vieninteliai LFF Vykdomojo komiteto nariai, prieš rinkimus neslėpę savo pozicijos dėl būsimo rinktinės trenerio. “Savo nuomonės kaip ir žmonos nepakeisi per vieną dieną, todėl tikrai nebijau jos slėpti. Jeigu norim Lietuvos futbole tikrų permainų, reikia pabandyti su vengru”, - aiškino S.Slyva. “Kol vengras dar nebuvo apsisprendęs, ar kandidatuos, geriausias iš blogiausių variantų tikrai buvo Ivanauskas. Juk tuomet dar buvo minimas ir Žutautas, Rumbutis, Stankevičius. Nelabai buvo iš ko rinktis. Bet kai paskui atsirado vengras, jis vienareikšmiškai man geriausiai tinka”, - dėstė R.Kukis. “Mums jau seniai reikėjo užsieniečio trenerio.Jau kokie penki metai. Kaip Estijoje ar Latvijoje. Visos rinktinės nuo jaunimo iki nacionalinės privalo turėti kažkokį vieną braižą ir bendrą žaidimo taktiką, - analizavo S.Slyva. - Man labai patiko, kai rinktinėje dirbo Jose Couceiro. Ir komanda buvo, ir žaidėjai patenkinti. Portugalas - labai malonus vyras, nes aš galiu greitai pamatyti, kuris yra sąžiningas, o kuris vieną sako, o kita galvoja. Gal be reikalo mes jo atsisakėme. Šiuo metu, kai rinktinės kolektyvas truputį pažlugęs iš vidaus, daugiau padaryti galėtų užsienietis. Galbūt mums nepasiseks, bet bandyti išlipti iš tos duobės dabar reikia naujų žmonių”. Du bendraminčiai įsitikinę, jog LFF Vykdomajame komitete tikrai nėra baltos varnos. “Su pora kolegų prieš rinkimus jau teko šnekėtis, tai jie taip pat pritaria mano nuomonei. Jie irgi – už vengrą. Nenori balsuoti nė už vieną iš lietuvių”, - tvirtino R.Kukis. “Jeigu reikėtų lažintis, kas laimės, 75% prieš 25% statyčiau už vengrą, - prieš LFF Vykdomojo komiteto posėdį teigė S.Slyva. – Bet nežinau, ką apie tai galvoja panevėžietis, klaipėdietis, telšietis ar Kauno atstovai”.

Dauguma vengė kalbėti

Rinkimų išvakarėse C.Laszlo buvo ir Lietuvos futbolo sirgalių favoritas. Svetainės eurofootball.lt surengtoje internautų apklausoje, kam iš trijų oficialių kandidatų patikėti Lietuvos rinktinės vairą, vengras surinko net 70 proc. balsų. V.Ivanauskas liko antras (14 proc.), o L.Rumbutis – trečias (3 proc.). Tačiau dauguma LFF narių, regis, nesiruošia pritarti šios apklausos rezultatams. “Žinau tik viena – tikrai nebalsuosiu už Baltarusijos atstovą (L.Rumbutį – Red.). Lieka du kandidatai”, - “Lietuvos rytui” vakar teigė Stasys Stankus.

LFF techninio-metodinio komiteto vadovas, jau gerą dešimtmetį vadinamas pilkuoju Lietuvos rinktinės kardinolu, kaip ir kartu su juo prieš dvidešimtmetį pirmąsias neriklausomybę atgavusios šalies rinktinės treniruočių stovyklas organizavęs Romualdas Lavrinavičius, vengė viešai įvardinti savo favoritą. “Valdas visų pirma yra labai populiarus Lietuvos futbolininkas. Kur Lietuvoje dirbo, jis nieko blogai nepadarė. Jis visur: Šiauliuose, Gargžduose ar Kaune paliko savo pėdsaką. Kodėl iš visur išeidavo, aš jau nežinau, bet visur pasiekdavo kažkokį rezultatą. Tuo labiau jis lietuvis, gerai žino mūsų virtuvę, todėl jis man atrodo labai tinkamas kandidatas. Bet yra klausimai, kurių dar norėtųsi paklausti”, - teigė 70-metį ką tik atšventęs R.Lavrinavičius.

Nekalbūs buvo ir Klaipėdos apskrities futbolo federacijos prezidentas Romualdas Jonaitis, Telšių apskrities futbolo federacijos prezidentas Leonas Dunauskas ar panevėžietis Gediminas Juozaitis. “Vengro nelabai pažįstu, todėl informacijos apie jį man šiek tiek mažoka, kad už jį balsuočiau, - prisipažino Panevėžio apskrities federacijos prezidentas. – V.Ivanauskas matęs daug Europos futbolo, pats jau nemažai treniravęs, todėl man atrodo neblogas kandidatas. Gal anksčiau buvo kiek karštakošis, bet su amžiumi jo temperamentas rimsta”.

Trenerių posėdyje nebus

LFF Vykdomojo komiteto nariai aiškino, jog nenori viešai įvardinti savo favorito, kol akis į akį nepasikalbėjo su visais trimis kandidatais. “Reikia pabendrauti, užduoti klausimus. Pažiūrėsime, ką jie atsakys”, - sakė R.Lavrinavičius. Bet dar prieš posėdį Kaune buvo aišku, kad į jį neatvyks nė vienas iš trenerių. LFF paskelbė, jog tris pretendentus pristatys LFF generalinis direktorius Julius Kvedaras ir LFF rinktinių direktorius Robertas Tautkus. “Nuo pat pirmosios dienos dirbau rinktinėje. Valdas buvo iš tų žaidėjų, kuris darydavo rezultatą. Gal jis duos rezultatą, ir dirbdamas treneriu. Jo amžius atitinka visus reikalavimus. Duok Dieve, kad jam pasisektų”, - linkėjo R.Lavrinavičius.

“Norėtųsi, kad atėjęs žmogus duotų naudos visai futbolo bendruomenei. Bet užsieniečiui pas mus dirbti iš pradžių būtų labai sunku. Juk kiekvienos šalies žmonių mentalitetas skiriasi. Ar jis pritaps ir viską perpras? Šiuo požiūriu visi užsieniečiai man kelia abejonių, - neslėpė S.Stankus.

- Valdas tikrai geriau iš vidaus žino visą Lietuvos futbolo virtuvę. Jis čia tikrai turi pliusą. Bet gryno profesionalumo požiūriu galbūt jau vengras atrodo stipriau. Apie jį neblogi atsiliepimai buvo ir Škotijoje, ir kitur. Bet mes tikrai nesam garantuoti, kad jis sugeba ne tik gražiai kalbėti ir gali keisti visą mūsų futbolo visuomenę”.

11 rinkėjų

Lietuvos rinktinės trenerį skirs LFF Vykdomasis komitetas. Šiuo metu jį sudaro11 narių: prezidentas, penki LFF narių ir penki LFF nuolatinių komitetų atstovai. Visi jie buvo išrinkti per 2007-ųjų spalio 27 d. vykusią LFF konferenciją. Liutauras Varanavičius (LFF prezidentas), Romanas Levinskas (Kauno apskrities FF), Romualdas Jonaitis (Klaipėdos apskrities FF), Romas Kukis (Marijampolės apskrities FF), Gediminas Juozaitis (Panevėžio apskrities FF), Leonas Dunauskas (Telšių apskrities FF), Nerijus Dunauskas (Profesionalaus futbolo komitetas), Stasys Stankus (Techninis-metodinis komitetas), Sergejus Slyva (Teisėjų komitetas), Romualdas Lavrinavičius (Jaunių ir vaikų komitetas), Anatolijus Stecenko (Masinio futbolo komitetas).
Lietuvos rinktinės treneriai

Algimantas Liubinskas (1992 – 1994 m. ir 2003 m. kovas – 2008 m. liepa)
Benjaminas Zelkevičius (1995-1997 m. ir 2000 m. lapkritis – 2003 m. vasaris)
Kęstutis Latoža (1998-1999 m. rugsėjis)
Robertas Tautkus (1999 m. spalis – 1999 m. lapkritis)
Stasys Stankus (1999 m. lapkritis – 2000 m. spalis)
Julius Kvedaras (2000 m. spalis – lapkritis)
Jose Couceiro (2008 m. rugpjūtis – 2010 m. vasaris)
Raimondas Žutautas (2010 m. vasaris – 2011 m. lapkritis)

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Galimi nauji vyr. treneriai

2012 Sau 18 10:45

Į rinktinės trenerio rinkimų traukinį paskutinę minutę įšoko bulgaras G.Vasilevas
Kęsturi Rimkus, ("Lietuvos rytas") 2012-01-18 09:42
http://www.lrytas.lt/-13268677231324883 ... ilevas.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos futbolo rinktinės trenerio rinkimuose – netikėtas posūkis. Tarp pretendentų paskutinę minutę netikėtai atsirado ir 65 metų Georgis Vasilevas. G.Vasilevas yra talkinęs Bulgarijos nacionalinės komandos treneriui. Likus mažiau nei 24 valandoms iki šalies futbolo rinktinės trenerio rinkimų vienuolika Vykdomojo komiteto narių gavo laiškus su dar vieno kandidato biografija. Prie Valdo Ivanausko, Liudo Rumbučio ir vengro Csabos Laszlo prisidėjo dešimtį komandų per savo karjerą treniravęs G.Vasilevas. Vokiečių, rusų, anglų, serbų ir kroatų kalbas mokantis bulgaras paraišką atsiuntė vėliau, bet LFF generalinis sekretorius Julius Kvedaras siūlo apsvarstyti ir G.Vasilevo galimybes. „Ar rinktinė rytoj žaidžia, kad turime skubėti? Laiko yra ir reikia rasti trenerį, dėl kurio vėliau netektų graužti nagų, – aiškino J.Kvedaras. – Komiteto nariai spręs, ar trenerį išsirinkti trečiadienį ar vėliau. Mūsų darbas – supažindinti juos su kandidatu.”

Ketvirtasis kandidatas treniruoti Lietuvos rinktinę – buvęs futbolininkas, trenerio kelią pradėjęs Kelno futbolo akademijoje. Karjeros pradžioje G.Vasilevas treniravo Stražicos „Levski” (1977–1979 m.), Veliko Tirnovo „Etar” (1979–1992 m. su nedidele pertrauka), Pleveno „Spartak” (1984–1985), o 1985–1986 m. dirbo Bulgarijos rinktinės trenerio asistentu. 1993–1998 m. G.Vasilevas stovėjo prie Sofijos klubų – „Levski”, CSKA ir „Lokomotiv” bei Kipro komandos „Anorthosis” vairo, o paskui tapo Berlyno „Union” strategu. Būtent Berlyne su G.Vasilevu susipažino LFF atstovai, prieš dešimt metų keliavę į Vokietiją pasižiūrėti ten žaidžiančio Aido Preikšaičio. „Tada jis paliko griežto trenerio įspūdį ir kažkodėl piktinosi Aidu”, – prisiminė J.Kvedaras. Berlyno komandą bulgaras išvedė į antrąją bundeslygą ir į Vokietijos taurės finalą – šis laimėjimas „Union” suteikė teisę dalyvauti UEFA taurės varžybose.

Vėliau G.Vasilevas vadovavo „Nea Salamis” (Kipras), Sofijos „Levski”, Burgaso „Nafteks”, „Levadiakos” (Graikija), „Nesebar” komandoms. Pastarąjį kartą – nuo 2011 metų kovo iki gegužės jis treniravo Burgaso „Černomorec” futbolininkus. Generolo pravardę savo tėvynėje įgijusio G.Vasilevo didžiausios pergalės – šalies čempionų titulai su „Etar” (1991 m.), „Levski” (1994 ir 1995) ir CSKA (1997 m.) klubais.

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: Galimi nauji vyr. treneriai

2012 Sau 18 13:08

Treneris labai rimtas, bet....
Klausymas ar jis jau nenusenęs.Kaip bebūtų, bet tai tikrai rimčiausias kandidatas.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Galimi nauji vyr. treneriai

2012 Sau 18 13:56

Jaunimą treniruojantis V.Stankevičius vyrų rinktinės vairą patikėtų V.Ivanauskui
Mindaugas Augustis,
http://sportas.delfi.lt/abroad/jaunima- ... d=54338763" onclick="window.open(this.href);return false;
2012 m. sausio 18 d. 13:41

Tris mėnesius naujo nacionalinės komandos vyriausiojo trenerio ieškojusi Lietuvos futbolo federacija (LFF) trečiadienį turi apsispręsti, su kuriuo specialistu pasirašyti sutartį. Jaunimo (iki 21 metų) rinktinę treniruojantis Vitalijus Stankevičius teigia, jog, būdamas LFF vykdomojo komiteto nariu, balsuotų už Valdą Ivanauską. Kaune posėdžiausiantis LFF vykdomasis komitetas galės rinktis iš keturių kandidatūrų - lietuvių V. Ivanausko ir Liudo Rumbučio, vengro Csaba Laszlo bei bulgaro Georgis Vasilevas.

„Jei atvirai, aš esu už lietuvį – Valdą Ivanauską. Jis yra griežtas ir užsispyręs. Patys puikiai žinote, koks jis buvo žaidėjas, ir jo plačiai žinomas vardas gali duoti daug pliusų. Turėdamas tiek daug patirties jis turėtų gerai suprasti dabartinius žaidėjus, kaip treneris jis irgi nebijos pasakyti savo griežto žodžio. Bet pasirinktas gali būti ir C. Laszlo, kuris įpūstų naujų vėjų, ir L. Rumbutis, kurį pažįstų kaip labai gerą žmogų“, – paprašytas įvardinti savo favoritą, sakė V. Stankevičius.

Paskyrus naują nacionalinės komandos strategą, permainų greičiausiai bus ir kitų amžiaus grupių rinktinių trenerių štabuose. Futbolo kuluaruose anksčiau kalbėta, kad jaunimo (iki 21 metų) ekipos vyriausiojo trenerio pareigas iš V. Stankevičiaus gali perimti buvęs suaugusiųjų rinktinės vairininkas Raimondas Žutautas. Pats V. Stankevičius teigė norintis ir toliau treniruoti jaunimo komandą.

gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

Re: Galimi nauji vyr. treneriai

2012 Sau 18 17:39

LFF VK vienbalsiai išrinko Csaba Laszlo naujuoju Lietuvos futbolo rinktinės vyriausiuoju treneriu!

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Galimi nauji vyr. treneriai

2022 Bir 17 18:49

V.Ivanausko pamaina?
Serbijos sporto portalas zurnal.rs skelbia, kad praeityje garsus šios šalies žaidėjas Savo Miloševičius yra bene rimčiausias kandidatas Lietuvos vyrų futbolo rinktinės vyr. trenerio poste pakeisti Valdą Ivanauską.
Serbas yra dirbęs Juodkalnijos rinktinėje trenerio asistentu, treniravęs Belgrado „Partizan“ ir Liublianos „Olimpija“ klubus.

padkasto info

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Galimi nauji vyr. treneriai

2022 Bir 17 19:17

kažkas rimčiau

kompaktas
Pranešimai: 382
Užsiregistravo: 2018 Rgp 20 09:23
Palaikoma komanda:

Re: Galimi nauji vyr. treneriai

2022 Bir 17 19:19

Koks skirtumas, niekas nepasikeis

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Galimi nauji vyr. treneriai

2022 Bir 17 19:42

daug nepasikeis, bet pritariu Bagdono minčiai, kad reikia spausti max iš viso Š, o ne turint Š dar ir dirbti aplaidžiai

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Galimi nauji vyr. treneriai

2022 Bir 17 19:45

geras treneris bet kokios komandos žaidimą gali pagerinti, kaip ir blogas pabloginti...ar pasikeis ar ne, tai kitas klausimas.

Grįžti į