Interviu su UCCM
Kiek metų domitės futbolų ?
Hm.. Ką reiškia Tas domėjimasis? Kamuolį spardyt pradėjau nuo kokių 7-9 metų, o užsisukau tiek, kad žiūrėdavau kiekvienas futbolo rungtynes, kurias tik parodydavo Sovietų TV gal nuo kokių 80-ų, kai jau 11-12 buvo. 1982 pamačiau pirmą savo pasaulio čempionatą, kurį žiūrėjau visą, kiek jį rodė. O tų pačių metų pabaigoj pirmą kartą pats savanoriškai užėjau į Žalgirį. Pats savanoriškai, tai dėl to, kad kažkaidais, gilioj vaikystėj tėvai mane ten tysdavo. Tik man-darželinukui futbolas tada buvo kankynė...
Kaip manote, ko trūksta A-lygai, kad ji taptu stipresnė ?
Aš nemanau, kad ji taps kada nors gerokai stipresnė. Nes tam nepakaks Lietuvos resursų. Ir piniginių ir žaidėjų potencialo. Aš manau, kad labiau A lygai trūksta ne stiprėjimo, o susidomėjimo ja. O tam reikalingas geras marketingas. Tik ne toks, kad kiekvieno klubo atskiras. Lygos, kaip produkto reklaminimas. Nes mūsų tragiškas nelankomumas yra tikrai ne dėl lygos silpnumo - tuo esu įsitikinęs.
Bet sakau - gero marketingo. Tikrai ne tokio, koks buvo Ugianskio NFKA laikais.
Suprantama prieš tai reikėtų susitvarkyti pačiame šalies čempionate. Atkurti sportinį principą (uždavinys LFFui), užmiršti licencijavimo perlenkimus ir išvis verkimus apie blogus stadionus.
Suprantama dar reikalinga, kad klubai būtų bent jau kiek įmanoma ilgalaikiai, kad nežlugtų nei išlaikę metus, nei dešimtmetį. Naujų klubų kūrimas čia nieko neišgelbės.
Kuriai komandai, A-lygoje labiausiai simpatizavote šiais metais ?

))))))))) Įdomus klausimas.Atspėkit.

)))
Kaip galvojate, ar ateinantis transferų langas atneš gerų vėjų į A-lyga ?
Galiu atsakyt, kad ne taip ir domiuosi, koks klubas ką prigriebė. Koks skirtumas? Faktas juk, kad Ekranas pasiims tokius žaidėjus, kurie atitiks jo lygį, Mažeikiai tokius - kurie atitiks jų.
Aš tikrai nesitikiu, kad Lietuvoje žais Kristiano Ronaldo ar Marius Stankevičius.
Kuris klubas, jūsų nuomonę labiausiai patobulėjo, jau pasibaigusiame A-lygos sezone ?
Dainava arba Kruoja. Čia ir nuomonės nereik klaust. pasižiūri per kiek laiptelių palypėjo turnyro lentelėje ir matai.
Kaip vertinate VMFD Žalgiris klubo šansus kitame sezone, ar klubas bus stipresnis ?
Tikrai negaliu pasakyti ar jis bus stipresnis. Tai priklausys nuo daug ko. Ir nuo biudžeto ir nuo Nikoličiaus įžvalgumo, kokiais žaidėjais pasipildyt, kokių atsisakyt ir nuo to, koks treneris jį treniruos. Nemanau, kad skirtumas nuo 2011-ųjų komandos bus didelis į vieną ar į kitą pusę.
Kiek komandų A-lygoje norėtumėte matyti kitame sezone ?
Skirtingai nei tie žmonės, kurie sako, kad komandų skaičių reikia mažint, manau, kad optimaliausias skaičius yra 12. Tik štai trys ratai, man per daug. Dėl ko? Aš žiūriu iš žiūrovo pozicijos. O jų ėjimą į stadioną skatina tai, kad mačai būtų kuo rečiau ir tuo pačiu kiekvienas jų turėtų didesnę vertę.
Kai 10 komandų žaisdavo 4 ratais ir dar per trumpesnį laiką nei dabar, mačai būdavo kas tris dienas - tai buvo visiška kvailystė žiūrint iš tribūnos.
Kadaise Lietuvos čempionate dalyvaudavo 12 komandų, jos žaisdavo 2 ratais. Ta sistema man iki šiol atrodo idealiai tenkinanti Lietuvos sąlygas.
Geriausias pasibaigusio A-lygos sezono legionierius ?
Tikrai nesiimsiu vertinti. Ar ne Grgurovičius turėjo būti geriausias, jei žiūrėti į vardus? Bet nemanau, kad buvo. Vien jau Žalgiryje man labiau patiko Peričius.
Kitose komandose įsiminė ir kone visi Ekrano užsieniečiai, ir pora Mažeikių ukrainiečių, Bangos vartininkas Mirnas, Šiaulių Juvenalis ir t.t.
Į šį klausimą neatsakysiu, verčiau atsakysiu - kuris užsienietis mane labiausiai nustebino. Aš nedaug žiūrėjau Tauro mačų ir matyt dėl to iki šiol man sunkiai įsivaizduojama, kaip Goranas tapo įvarčių mašina...
Nebent jis sužino, kad aš žiūrių Tauro rungtynes. Nes būtent per tuos mačus jis neblizga...
Ar jums patinka 90min.lt projektas ?
Taip, labai. Ir pasakysiu dėl ko. Čia susirenka žmonės, kuriems dažnai yra ką pasakyti apie futbolą. Čia retai būna nepagrįstų nuomonių, parašytų vien dėl to, kad parašyti ar ant ko nors "užvažiuoti" (su nedidelėmis išimtimis, bet kiekvienas kaimas turi savo durnių). Net Slasheris kartais išsako protingų minčių
Ko norėtumėte palinkėti visiems 90min.lt forumiečiams ?
Gerų besniegių Kalėdų ir Naujųjų metų ir kantrybės laukiant naujo sezono (atsiprašau, jei kam linkėjimai nepatiko, bet linkėjau to, ko palinkėčiau pačiam sau...)
Dėkojame UCCM už šį puikų interviu ir linkime jam sėkmės ateityje