Jau ziņojām, ka par mēneša labāko spēlētāju tika atzīts futbola kluba ''Daugava Rīga'' pussargs Mants Savens.
Jūsu uzmanībai piedāvājam nelielu interviju ar čempionāta pirmo piecu kārtu labāko spēlētāju.
Intervija ar mēneša labāko spēlētāju Mantu Savenu
http://futbolavirsliga.lv/index.php/jau ... avenu.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jau ziņojām, ka par mēneša labāko spēlētāju tika atzīts futbola kluba ''Daugava Rīga'' pussargs Mants Savens. Jūsu uzmanībai piedāvājam nelielu interviju ar čempionāta pirmo piecu kārtu labāko spēlētāju.
Aizvadīto 5 spēļu laikā Savens ir guvis 4 vārtus, ar vēl 3 spēlētājiem dalot 1.vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Savens guva abus vārtus cīņā ar Liepājas metalurgu (2:1), kā arī piedalījās futbola centra ''Jūrmala'' graušanā 5:0 (2 vārti Savena kontā). Tiesa, Savena pienesums komandai atspoguļojas ne tikai gūtajos vārtos - spēlētājs ir izteikts komandas līderis uz laukuma, par ko liecina arī kapteiņa apsējs un augsti motivētie komandas biedri.
Vsipirms sveiciens ar mēneša labākā futbolista titula iegūšanu! Latvijā esi jau kopš ziemas vidus. Kā tev šeit patīk un vai veiksmīgi esi iedzīvojies?
Liels paldies. Latvijā man viss patīk, viss ir labā kārtībā. Komandas biedri palīdz itin visos jautājumos un problēmu nav nekādu.
Principā kopš pirmajām spēlēm Ziemas kausā esi sevi pieteicis kā potenciālo komandas līderi, ko veiksmīgi turpini apliecināt arī Virslīgas sezonas ievadā. Vai ar tādu mērķi arī pievienojies komandai?
Protams, šeit esmu ieradies nopietni strādāt, nevis atpūsties. Mērķis bija, lai komanda ir konkurējoša un varam cīnīties pret visām komandām. Šobrīd arī tas tiek darīts un mēs noteikti neapstāsimies.
Četri vārti trijās spēlēs. Sezonas ievadā sasniegtais rezultativitātes ziņā apmierina? Vai tev pašam sev ir kāds uzstādījums, piemēram, sezonā gūt vismaz 15 vārtus?
Ar sezonas sākumu esmu apmierināts, bet ir rūgtuma sajūta par zaudējumu Liepājas komandai kausa pusfinālā (zaudējums pēcspēles 11 metru soda sitienu sērijā). Būtu to spēli uzvarējuši, tad varētu teikt, ka esmu ļoti apmierināts, bet nav ko gausties- jāgatavojas katrai čempionāta spēlei. Man konkrētu uzstādījumu nav. Galvenais, lai komanda uzvar.
Kura no spēlēm aprīlī vērtējama kā grūtākā?
Neviena spēle nav bijusi viegla. Visas spēles ir bijušas grūtas un katrā mačā par uzvaru ir nācies ļoti cīnīties. Nedomāju, ka arī turpmāk būs viegli. Katrai spēlei ir nopietni jāgatavojas, neskatoties uz to, kas nāk pretī.
Noteikti seko līdzi arī citām čempionāta spēlēm. Vai ir sanācis kādu citu komandu maču skatīties klātienē?
Esmu bijis uz pāris Skonto spēlēm. Mačus, kas notiek Rīgā, cenšos apmeklēt regulāri, protams, ja vien pašam tajā laikā nav treniņš.
Žurnālistu balsojumā tiki atzīts par labāko, bet varbūt ir kāds spēlētājs citā komandā, ko tu vēlētos izcelt kā arī sekmīgi spēlējošu?
(domā) Man grūti spriest. Ja žurnālisti ir izvēlējušies mani, tad jau esmu viņu atzinību ar kaut ko izpelnījies. Protams, ka Latvijā ir arī daudzi citi labi spēlētāji, kuri būtu pelnījuši šo balvu, taču man personīgi ir grūti kādu atzīmēt individuāli.
Pēc 5 spēlēm kopvērtējumā ieņemat 2.vietu, turklāt, ja vērtē pretiniekus, jums tie bija formāli spēcīgāki kā Skonto, kas ar tikpat punktiem ir pozīciju augstāk. Vai ar sezonas sākumu komanda ir apmierināta?
Jā, komanda ar tiktāl paveikto ir apmierināta. Kā jau minēju, tagad galvenais ir neapstāties. Uz katru spēli laukumā ir jādodas ar maksimālu koncentrēšanos un jāturpina spēlēt savu futbolu.
Jau pieminēji nedēļas nogalē notikušo Latvijas Kausa pusfināla spēli pret Liepājas metalurgu. Vai vari to komentēt? Kas pietrūka, lai tomēr Daugava izcīnītu uzvaru?
Ja godīgi, tad nemaz negribas par šo tēmu vairs runāt. Pietrūka koncentrācijas uz Liepājas standartu izspēlēm, kas bija viņu galvenais trumpis. 11 metru soda sitienu sērija jau ir loterija. Vienam paveicās, vienam nē.
Runājot par pašu, vai tev ārpus futbola ir kādi hobiji? Kā tu pavadi brīvo laiku ārpus treniņiem?
Tādu noteiktu hobiju nav. Visu brīvo laiku veltu savai ģimenei.
Tas nozīmē, ka bieži dodies uz Lietuvu vai arī ģimene dzīvo Rīgā?
Nē, ģimene dzīvo Lietuvā, taču uz mājām sanāk aizbraukt gandrīz katru nedēļu. Dzīvoju Paņevežos, kas nav tālu no Rīgas. Ja nedodos pats uz Lietuvu, tad ģimene atbrauc uz Rīgu.
Kas no redzētā tev Latvijā palicis visspilgtāk atmiņā? Varbūt kāda vietā Rīgā vai cits objekts Latvijā?
Uz šādy jautājumy interesantu atbildi sniegt nevaru, jo pagaidām nekur īpaši es neesmu bijis. Rīga ir ļoti skaista pilsēta un gan jau vēl pagūšu ar komandu kaut kur aiziet.
Ko tu novēlētu futbola faniem, lai tie nāktu atbalstīt Rīgas Daugavu katrā mājas spēlē?
Jo vairāk atbalstītāju nāks uz mūsu spēlēm, jo mums būs labāk, tamdēļ centīsimies izcīnīt vairāk uzvaru, lai viņus spētu iepriecināt.
Vel vēlētos pateikt lielu paldies visiem mūsu treneriem, administratoram, ārstam, kā arī, protams, vadībai un spēlētājiem par lielisko komandas mikroklimatu un tiktāl veiksmīgo sezonu! (smaida)
Jāpiebilst, ka kopā ar Savenu mēneša labākā spēlētāja balvai tika izvirzīti Alans Siņeļņikovs (Skonto), Jurijs Žigajevs (FK Ventspils) un Dmitrijs Hmizs (SK Liepājas metalurgs). Žurnālistu balsojumā sīvākā cīņa izvērtās starp titula ieguvēju Savenu un pēdējo minēto kandidātu Hmizu.