Sveiki,
Aš esu Rapolas, esu iš Lenkijos. Aš turiu mažą portalį facebook'e - "Bałtycki Futbol" (lt. "Baltų Futbolas"). Aš rašau apie lietuvių ir latvių futbolą lenkiškai. Dabar norėčiau parašyti teksta apie futbolo fanus/ultras/chuliganus etc. Noriu paklausti, nes noriu parašyti tik tiesą, be spėlionių. O pats nežinau ganėtinai daug.
Man reikia informacijas iš dabarties, bet ir iš praeities. Draugystės, paktai, neapykantos, fanų grupos itt.
Aš žinau, kad tarp Vilniaus Žalgirio, Klaipėdos Atlanto ir Kijevo Dinamo (?) fanų yra draugystė.
Atlanto fanų grupa - Vakarų Frontas '96
V. Žalgirio fanų grupa - Pietų IV
Sūduvos fanų grupa - Sakaliai
Žalgirio ir Atlanto fanai nemėgsta FK Trakų komandos, ir vadina juos "benamiai" bei "bomžai", tiesa? Jie mano taip pat, kad Trakų fanai yra sėkmių sirgaliai, ir "Riteriai" nėra iš Vilniaus, nors jie žaidžia ten. Taip?
Kaip atrodo pirotechnikos tema Lietuvoj? Mačiau, kad V. Žalgirio, Sūduvos, Atlanto ir kažkada Panevėžio "Ekrano" fanai naudojo pirotechnikos. Galima be problemų turėt ją stadione? Yra baudos? Ar Jūs turit problemos su policija?
Kaip atrodo situacija 1. Lygoj?
Prašom parašykit viską, ką jūsų nuomone privalau žinoti apie lietuvišką futbolo fanų kultūrą.
Ačiū iš anksto ir atsiprašau už klaidas