Mindaugas Kalonas: "Esu patenkintas Ukrainos čempionato lygiu" (Interviu)
2010 birželio 04 d., penktadienis
http://www.ivartis.lt/naujienos/new.245 ... erviu.html
Zaporožės „Metalurg“ ekipai atstovaujantis Lietuvos rinktinės žaidėjas Mindaugas Kalonas džiaugiasi karjeros posūkiu, kuris jį atvedė į Ukrainą.
Devintąją vietą Ukrainos čempionate šiame sezone su klubu užėmęs 26-erių metų atakuojantis saugas pasidalino mintimis apie gyvenimą Zaporožėje ir naująją ekipą..
- Iki kada galioja tavo sutartis su „Metalurgs“? – Ukrainos žiniasklaida paklausė lietuvio.
- Mano kontraktas su Zaporožės komanda galios dar du sezonus.
- Kaip manai, ar įmanoma, kad ateinančiame sezone „Metalurgs“ klubas būtų aukščiau nei turnyrinės lentelės viduryje?
- Viskas priklausys nuo to, kaip komandos vadovai sukomplektuos komandą tarpsezonio metu. Taigi į šį klausimą bus galima atsakyti tik prieš prasidedant naujam čempionatui.
- Ko palinkėjo komandos draugai prieš išvykstant į Lietuvą?
- Prieš atostogas kolegos palinkėjo kuo geriau sužaisti už nacionalinę komandą.
- Žaidėte draugiškas kontrolines rungtynes su Ukrainos komanda. Kokį įspūdį paliko varžovai?
- Ukraina visuomet buvo stipri komanda. Ši rinktinė sukomplektuota iš aukščiausios klasės žaidėjų. Joje pasikeitė treneris, tad akivaizdu, kad pasikeitė tiek taktika, tiek rinktinės sudėtis.
- Kaip sekasi Lietuvos rinktinėje?
- Nacionalinėje komandoje dažniausiai rungtyniauja „po puolėjais“. Buvo nemažai rungtynių, kai mačus pradėjau nuo pat pirmųjų minučių. Kartais pasirodau aikštėje po keitimo. Apskritai, kada ir kiek žaisti, sprendžia treneriai.
- Kurias rungtynes atstovaudamas rinktinei prisimeni geriausiai?
- Be abejonės, su Rumunija praėjusį rudenį. Tame mače pats įmušiau ir dar atlikau rezultatyvų perdavimą. Mes tuomet laimėjome 3:0. Dar puikiai prisimenu mačą su Serbija, kuriame taip pat iškovojome pergalę 2:1. Šiose rungtynėse aš uždirbau ir realizavau 11m baudinį. Po šių rungtynių daug kas man sakė, kad tai buvo geriausias mano sužaistas mačas vilkint Lietuvos rinktinės marškinėlius.
- Daugelis nacionalinės rinktinės žaidėjų visuomet yra Europos futbolo klubų taikiklyje. Jūs turėjote viliojančių pasiūlymų?
- Kai atstovavau „Bohemiams“, manimi domėjosi Anglijos ir Ispanijos klubai. Laikraščiai rašė, kad manimi domisi „West Bromwich Albion“ bei „Sevilla“. Šių klubų skautai net buvo atvykę į Airiją. Anglijos klube buvau išvykęs į stažuotę, praleidau ten mėnesį, tačiau „West Bromwich Albion“ ekipoje nepasilikau.
- Galbūt jūsų komandos draugas rinktinėje Marius Stankevičius jus rekomendavo “Sevilla” ekipai?
- (Juokiasi). Ispanų komanda manimi domėjosi prieš metus. Tas laikas jau praėjo. Dabar reikia visko siekti iš naujo. Iš tiesų norėčiau dar parungtyniauti stipriame čempionate.
- Kokiame klube norėtumėte išmėginti savo jėgas?
- Anglijos „Premier“ lygoje. Jaučiu, jog žaidimas Anglijoje suteiktų daug adrenalino. Parungtyniauti Didžiojoje Britanijoje – mano svajonė. Iš klubų labiausiai patinka „Liverpool“ bei „Manchester City“. Už šias komanda sergu nuo vaikystės.
- Kaip įsikūrėte Ukrainoje? Kokį įspūdį palieka šios šalies futbolas?
- Esu patenkintas Ukrainos čempionato lygiu. Neturėjau jokių problemų adaptuojantis, kadangi puikiai kalbu rusiškai. Vis dėlto nemažai metų praleidau Rusijoje.