Apie „Šiauliai City Football Cup“
Iš pradžių į reikalą pasižiūrėjau gan skeptiškai. Nepatiko man pavadinimas, kad angliškai viskas surašyta, kad arenoje viskas bus ir teks šalti užpakalį ten. Be to arenoje kėdutės labai nepatogios. Baidžiausi galimai sirguliuojančių asmenų, kad neprikibtų kokia zaraza.
Bet smalsumas nugalėjo. Ilga kelionė į areną, grajus kaip grajus. Staigi, greita kova, be didžiąjam futbolui įprasto kamuolio trynimo. Šiauliečių skanduotės neleido užmigti - man patinka NE-NE_ne-ne-ne..

Kartais atrodydavo, kad Utenis, ar Strumbra ten nelabai ir reikalingi

nes visos ovacijos tekdavo šiauliečiams ir telšiškiams. Vaizdelis arenos kube netraukė dėmesio. Nebuvo kada žioplinėti, nes teko akylai stebėti veiksmą aikštelėje. Nors per Utenio ir Stumbro grajų norėjosi skaičiuoti arenos prožektorius. Kiek ten jų įjungtų.. 40 plius 40??? Labiausiai įsiminė Bangos ir DŽIUGO grajus. Po mandarinų įvarčių būdavo mirtina tyla, O po kiekvieno Džiugo persilaužimo aidėjo skanduotės ir plojimai.
nauda, klubams, kad po pertraukos visi susirinko ir galėjo su tikrais vazovais pasižaisti. Nauda sirgaliams, kad išvydo spirdalo (ne futbolas tai buvo, mano manymu). Lomkės palengvintos ir iki A lygos sezono pradžios įvarčių, futbolo badas nuramintas. Gal kažkuri komanda ten ir nereikalinga buvo. nesiimu spręsti kuri. Gal arenoje per šalta. Dar nežiūrėjau Futbolo.TV, tai nežinau kaip viskas atrodė komformistams, kurie trynė sofkutes namuose.
Žiūrovų nuolatinis skaičius būdavo kažkur apie 250, gal paskurines rungtynes žiūrėti liko mažiau nei 200 žiūrovų. O per dieną, tai auditorija keitėsi, dingdavo, grįždavo, trumpam užsukdavo, pažioplinėdavo ir dingdavo. Šiaip, smalsu, kiek iš viso renginį matė žmonių. Bet, ko gero, sunku būtų ralų skaičių pasakyti. Gyvai gal 500 ir suspėjo pamatyti, kiek per FTV kol kas nežinau.
Renginys, manyčiau pavyko, jeigu ne prasti orai ir sudėtingos vairavimo sąlygos žiūrovų galėjo būti ir daugiau. Nes Šiauliečiai, būrys telšiškių buvo. dar vienas su Utenio ir Žalgirio šalikais slankiojo po areną. Ne LFF taurės finalas, kad visa Lietuva susirinktų į vieną areną pasižiūrėti spirdalo. Bet akims ir širdžiai reikėjo tokio šou. Užskaitau kaip vykusį.