bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: Arvydas Novikovas

2019 Spa 21 10:43

Komanda laimėjo 2-1 prieš Lechą ir Novikovas įmūšė
- Gerą spurtą dėjo nuo savo baudos aikštelės. Retas, kuris taip bėgtų į priekį, nes atrodo kam - atsilieki apie 20 metrų, žaidėjų kaip ir užtenka įvarčiui įmušti..

https://www.futbolas.lt/naujiena/406970 ... s-estijoje

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Arvydas Novikovas

2019 Spa 27 21:22

Novikovas įmušė :) gražus įvartis

Arvydas Novikovas įvarčiu prisidėjo prie triuškinančios „Legia“ pergalės
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... a-pergales

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Arvydas Novikovas

2019 Lap 30 21:44

Novikovą pakeitė 20minutę. tikriausiai trauma.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Arvydas Novikovas

2019 Gru 02 16:17

šiais metais nežais, "Sprawdził się najczarniejszy scenariusz związany z niedyspozycją Arvydasa Novikovasa w spotkaniu z Koroną Kielce. Piłkarz zszedł z murawy w 20 minucie spotkania, miał kłopoty z oddychaniem. „Arvy” już wcześniej miał takie problemy, wtedy przeszedł zabieg ablacji serca. Teraz dolegliwości powróciły i konieczny będzie powtórny zabieg", kiek ten lenkiškai supratau kažkas su kvėpavimu ir širdimi.

mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: Arvydas Novikovas

2019 Gru 02 18:44

tai viso gero karjerai. Dėl sveikatos problemų teks kabinti bucus, nes čia būtent į tai ir panašu

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Arvydas Novikovas

2019 Gru 02 18:53

čia rašo kad jam jau anksčiau darė kažkokią procedūrą (širdies abliaciją), bet problemos pasikartojo ir dabar tą procedūrą pakartos

panikuot nereikia, bet tokie dalykai labai neramina

Kalinauskas
Pranešimai: 3261
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: Arvydas Novikovas

2019 Gru 03 17:02


mafia7
Pranešimai: 7309
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:17
Palaikoma komanda: A-lyga
Miestas: Šiauliai

Re: Arvydas Novikovas

2019 Gru 03 17:18

Taip, jau antras kartas. Trečias kartas, kaip komentatorius rašė gali ir nemeluoti.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Arvydas Novikovas

2019 Gru 20 22:06

šiandiena jau registruotas rungytnėms, pradeda nuo suolo.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Arvydas Novikovas

2020 Geg 09 20:40

Lenkijos policijos iš miško išvarytas Arvydas Novikovas: čempionais norime tapti aikštėje
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... i-aiksteje

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: Arvydas Novikovas

2020 Geg 10 18:52

A.Novikovas: apie ranka pasiekiamą titulą, didžėjaus karjerą ir širdies problemas
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-1315724

Arvydas Novikovas toli gražu nėra ilgų nuotolių bėgimų mėgėjas, tačiau būtent tai buvo viena pagrindinių jo veiklų Lenkijoje, kur, sustabdžius futbolo sezoną, lietuvis lakstė po miškus, kuriuos galiausiai taip pat uždarė. Bet dabar kaimynai lenkai užsibrėžė atnaujinti futbolo pirmenybes, o A.Novikovas tikisi, kad čempionato pabaigoje būtent jis su komandos draugais Varšuvos „Legia“ komandoje į viršų kels nugalėtojų taurę.

A.Novikovas į Varšuvą iš Balstogės „Jagiellonia“ persikėlė praėjusių metų birželio pabaigoje. Pirmas sezonas sostinės klube klostėsi sėkmingai iki to momento, kai čempionatą dėl koronaviruso pandemijos teko sustabdyti. Tačiau Lenkija, skirtingai nei kai kurios kitos Europos šalys, jau paskelbė, kad atnaujins varžybas gegužės pabaigoje. Su džiaugsmu šią žinią priėmė ir A.Novikovas.

Jis su „Jagiellonia“ dukart finišavo antras Lenkijoje ir kartą pralaimėjo šalies taurės finale, o dabar turi puikią galimybę tapti čempionu, mat po 26 turų su „Legia“ užima pirmąją vietą ir turi aštuonių taškų persvarą prieš artimiausius persekiotojus.

Su 15min kalbėjęs A.Novikovas pasakojo, kad Lenkijoje situacija su kiekviena savaite gerėja, vis daugiau verslų vėl gali atsidaryti. Pats futbolininkas tikino, kad nėra nuolatinis koronaviruso statistikos tikrintojas ar žinių žiūrovas, tad situacijos Lietuvoje ir Lenkijoje išsamiai palyginti jis negali.

„Skiriasi, manau, daugiausiai tuo, kad Lenkijoje užsikrėtusių yra daugiau. Aišku, čia ir populiacija daug didesnė“, – sakė A.Novikovas. Bet, kaip sakė „Legia“ lietuvis, Varšuvoje dienos metu neatrodo, kad šalyje įvestas karantinas – miestas pilnas automobilių.

Futbolininkai Lenkijoje į treniruotę pirmą kartą po ilgos pertraukos rinkosi pirmadienį, bet jau kitą dieną sulaukė nemalonaus paliepimo, kai atvyko į pratybų vietą. Laimei, tai tebuvo klaida.

„Atvažiavom į treniruotę, pasakė, kad važiuotume atgal namo. Niekas nieko nesuprato, o vėliau paskambino ir pasakė, kad komandoje yra užsikrėtusių. Ir pas mus, ir visoj lygoje. Aš nežinau, ar jie blogus testus padarė, ar kas įvyko... Pasakė, kad vienoje komandoje 13 atvejų, kitoje 11, pas mus 4. Sakė, kad „Jagiellonia“ komandoje yra 13 užsikrėtusių, o jau kitą dieną man skambino draugas iš ten ir pasakojo, kad treniravosi su komanda įprastai ir kad nėra užsikrėtusių. Nežinau, gal testai blogi buvo, mus visus ištyrė, dabar daro pakartotinus. Atrodo, kad viskas gerai“, – 15min pasakojo A.Novikovas.

– Arvydai, ar nebuvo minties grįžti į Lietuvą ir karantiną leisti čia? – paklausėme A.Novikovo.
–Iš pat pradžių norėjau važiuoti, sakė, kad lyg ir galiu, bet norėtų, kad likčiau. Nes iš komandos nieko neišleido. Man Lietuva buvo arti, dėl to galvojau grįžti. Bet sakė, kad, jei pradės treniruotes, reikės grįžti, užsidaryti karantine dviem savaitėms, tada negalėčiau būti su komanda. Žodžiu, pasakė likti, likau ir tiek. O tada buvo uždarytos sienos ir net šeima nebegalėjo atvažiuoti.

– Ar labai sunku buvo iškęsti karantiną?
– Na kaip, pradžioje normaliai, paskui jau nusibodo, liūdna darėsi. Tos treniruotės, bėgiojimas miške... Man bėgiojimas žiauriai nuobodu. Aišku, davė planą, ką turime daryti, rengėme treniruotes per „Zoom“ su visa komanda. Bėgiojome miške, bet paskui ir miškus uždarė, negalėjom to daryt maždaug savaitę. Buvo problema.

– Žmonės karantiną pamėgo nebent dėl to, kad kažką naujo pradėjo veikti. Ką naujo pradėjo A.Novikovas?
– Aš nusipirkau sintezatorių ir bandžiau groti. Na kaip bandžiau... Su draugu muziką darėm! Didžėjus būsiu.

– Lauksim kūrinių, tik klausimas, kada jų galima tikėtis?
– Tikėkimės, kad karantinas ilgai nebus, noriu futbolą žaisti dar, ne muziką kurti (juokiasi).

– Kiek džiaugsmo suteikė ta žinia, kad Lenkijos čempionatas bus atnaujintas?
– Aš manau, kad visi nori pradėti žaisti, visi pasiilgę futbolo, emocijų. Manau, kad visi nori sugrįžti kuo anksčiau.

– Su „Legia“ esat arti titulo, tikiu, kad labai norisi užbaigti viską aikštėje, ar ne? Popierinis titulas, veikiausiai, nebūtų toks saldus...
– Ne, nebūtų. Paskui visi kalbėtų, kad laimėjome titulą dėl koronaviruso. Nenoriu, kad taip kalbėtų, noriu laimėti jį aikštėje, ne dėl kažkokių pandemijų.

– Ar labai apmaudu būtų, jei, pavyzdžiui, nutraukus čempionatą, čempionų taip ir nepaskelbtų?
– Kažkiek skaudu būtų. Už mus geresnių nebuvo, mes visus kaip su volu važiavom, gerą formą buvom pagavę. Manau, tikrai nepaleistume to titulo, tad kažkiek skaudu būtų.

– Sakot, kad važiavot per visus su volu, kas tokio gero šioje komandoje yra?
– Surinko treneris gerą kolektyvą. Ne tik aikštėje juk žaidi, bet turi būti ir kolektyvas. Pas mus geri žmonės surinkti, geri žaidėjai. Ir šiaip, individualiai stiprių futbolininkų turim.

– Nusikelkim į praėjusius metus, kai vyko perėjimas į „Legia“. Kokios mintys tuomet sukosi galvoje? Ar nebuvo abejonių dėl sprendimo?
– Ne, abejonių nebuvo. Dar prieš metus aš turėjau pasiūlymų iš Rusijos, bet „Jagiellonia“ manęs neišleido, o dabar neturėjo kur dėtis, nesiūlė man to, ko aš norėjau. Sakiau jiems, kad siūlytų man kažką, kad aš norėčiau likti, jie to nepadarė, o aš nenorėjau laukti.

Likus pusei metų, aš galėjau pasirašyti sutartį su kitu klubu, sakiau, kad, jei man nesiūlys, aš taip ir padarysiu. Galiu pasėdėti pusę metų, bet jau būsiu pasirašęs su kitu klubu. Tada jie pradėjo man sakyt, kad aš sėdėsiu ant suolo, nežaisiu, bet man problemų nebuvo. Galiausiai gražiai išsiskyrėm, bet jie nieko konkretaus man taip ir nepasiūlė. Tik žodžiai, žodžiai, jokių popierių nebuvo.

– O kodėl „Legia“?
– Aš manau, kad niekur kitur Lenkijoje iš „Jegiellonia“ neičiau, nes „Legia“ yra geriausias klubas, nėra čia ko slėpti. Buvo dar ir iš Turkijos pasiūlymų.

– O kuo „Legia“ pasiūlymas nusvėrė turkų?
– Na, man Turkija net siūlė geresnį kontraktą, bet kažkaip galvojau, kad žinau šitą lygą, galvoju, kad iš „Legia“ išeiti kažkur didesni šansai yra, o į Turkiją dar galėsiu išvažiuoti, manau. „Legia“ įrašas yra geras tavo CV, noriu dar ir Lenkijos čempionu tapti, nes du kartus antrą vietą užėmiau ir kartą taurės finale pralaimėjau. Norėčiau tai pasiekti, laimėti taurę, užimti pirmą vietą čempionate ir tada būtų galima kažką galvoti.

– Kiek pasijautė organizacijų lygių skirtumas, kai atvykot į Varšuvą?
– „Legia“ yra visai kitas pasaulis. „Jagiellonia“ irgi buvo gerai, bet „Legia“ – kitas lygis. Dabar ir bazę pastatė didžiulę. Viskas yra, reikia tik žaisti futbolą.

– Kodėl „Legia“ yra nekenčiamiausia komanda šalyje?
– Nes yra geriausia. Čia yra normalu. Visi nekenčia „Legia“, bet, kai su ja žaidžia, būna pilni stadionai. Pajutau tai ir būdamas „Jagiellonia“ komandoje. Aišku, nekenčia, nes visada pirmą vietą užima. Sirgaliai irgi geriausi, o kitų komandų sirgaliai jiems tikriausiai pavydi, nežinau, kas ten tarp jų vyksta. Dėl ko dar nekęsti... Ką blogo daro?

– „Legia“ sirgaliai yra žinomi kaip vieni aršiausių Europoje, kiek ramiau dabar, kai jie yra už tavo nugaros, o ne serga prieš tave?
– Jei viskas gerai, jie yra kaip 12-tas žaidėjas, visada palaikys, bet jei pradėsi grybauti, tai jie gali ir velnių duoti. Bet čia visur taip pat yra. Ir „Jagiellonia“ tas pats būdavo.

– Ultros turi žodį klubo valdyme? Gal išsistatyti komandą ir pasakyti, ką galvoja?
– Manau, kad „Legia“ ultros gali... Buvo atvažiavę dukart pas mus pakalbėti. „Legia“ sirgaliai griežti, bet, jei gerai žaisi, jie tave ant rankų nešios. Išeini į aikštę ir labai jauti tą palaikymą.

– Ar esant varžovų komandoje nėra baisu žaisti prieš „Legia“ sirgalius?
– Kai aš žaisdavau prieš „Legia“, jų niekad neįleisdavo į stadioną, visad prisidirbę būdavo. Ne, nėra baimės, žaidėjų jie nemuš gal...

– Praėjusių metų gale teko nebaigti rungtynių dėl širdies ritmo sutrikimo. Kas nutinka tokiu momentu, kai rungtynių metu supranti, jog nebegali žaisti, nes kažkas atsitiko vienam svarbiausių organų?
– Man dar rūbinėje tai prasidėjo. Padariau kažkokį staigų judesį, pakilo pulsas, bet taip būdavo, kad kelioms minutėms jis pakyla ir tuo baigiasi. Ėjau į aikštę ir vis dar jautėsi tas. Išėjom į aikštę, švilpukas, bet vis tiek nepraeina. Galvojau, kad kažkas tikrai negerai. Bandžiau tą pulsą kažkaip numušti, bet nepavyko. Vos bandau bėgti, sukasi galva. Dar truputį laukiau, taip 20 minučių prasikankinau ir pasakiau, kad nebegaliu. Nereikia rizikuot, čia rimtas dalykas. Nuvažiavau į ligoninę ir padarė procedūrą.

– Kiek rimta ta procedūra yra? Nes dažnai atrodo, kad bet koks veiksmas su širdimi yra itin jautrus.
– Mums paprastai atrodo, kad su širdimi susiję dalykai labai svarbūs. Kai degina kažką ten... Bet, kiek sakė daktarai, čia kasdienė procedūra, daug kam ją daro. Bet vis tiek tu guli, tavęs net neužmigdo, jauti, kaip tau kažką daro. Nemalonu ir baisu.

– Po dviejų savaičių jau buvo galima bėgioti. Kiek laiko turėjo praeiti, kad išnyktų baimė ir mintys apie tas problemas?
– Nėra taip. Nebuvo kažkokios baimės. Praėjo viskas ir susitvarkė.

– „Legia“ komandoje šį sezoną per 19 rungtynių pelnėt 4 įvarčius, tapot svarbiu žaidėju. Jei žvelgtumėte į priekį, kuri lyga ir kuri karjeros kryptis dabar būtų patraukliausia?
– Man 29 metai. Aišku, aš norėčiau į Italiją ar Ispaniją, viskas dar galbūt įmanoma, bet nežinau... Jei „Legia“ man pasiūlytų prasitęsti sutartį, aš gal taip ir padaryčiau. Tai geras klubas, man čia labai patinka. Dar anksti galvoti apie tai. Reikia dar kažką įrodyti. Kai atėjau į „Legia“, per naują teko įrodinėti, kas aš toks.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Arvydas Novikovas

2020 Geg 31 10:29

A.Novikovas dėl traumos nežais apie mėnesį, bet greičiausiai taps Lenkijos čempionu
https://www.sportas.lt/naujiena/414755/ ... s-cempionu

Varšuvos „Legia“ klubo treneris Aleksandaras Vukovičius pranešė, kad jo komandoje žaidžiantis Arvydas Novikovas yra patyręs blauzdos raumens traumą ir dėl jos nežais apie tris ar keturias savaites. Tai reiškia, kad lietuvis tikriausiai neišbėgs į aikštę vakar atnaujintame Lenkijos „Ekstraklasa“ čempionate. Tačiau ir be lietuvio „Legia“ vakar sugebėjo 1:0 nugalėti aršius savo konkurentus Poznanės „Lech“ ir po šios pergalės klubas jau turi 54 taškus bei 8 taškais lenkia artimiausius persekiotojus. Tai reiškia, kad „Legia“ ekipai per tris likusias rungtynes greičiausiai užteks iškovoti dar vieną tašką, jog jie taptų Lenkijos čempionais, o čempionų medalį gautų ir lietuvis. Reikia paminėti, kad A.Novikovas turėtų pasveikti iki liepos 8-ąją vyksiančio Lenkijos taurės finalo, kuriame „Legia“ žais prieš Krokuvos „Cracovia“.

Kalinauskas
Pranešimai: 3261
Užsiregistravo: 2014 Sau 25 23:44

Re: Arvydas Novikovas

2020 Rgp 18 15:29

Kelias į Turkiją
https://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/ ... -16014346/

Vienas Lietuvos futbolo rinktinės lyderių Arvydas Novikovas keičia komandą. Lenkijos čempionu su Varšuvos „Legia“ tapęs saugas keliasi į Turkijos klubą „Erzurumspor“, kuris šiemet užėmė 2-ąją vietą antrojoje lygoje ir rudenį žais su stipriausiais šalies klubais.

Pasak Lenkijos leidinio „Przegląd Sportowy“, už lietuvio pardavimą „Legia“ uždirbs kelis šimtus tūkstančių eurų.

29 metų A.Novikovas atstovavo „Legia“ ekipai nuo 2019 metų liepos, bet dėl traumų ir konkurencijos dėl vietos pagrindinėje sudėtyje sužaidė tik 12 rungtynių ir pelnė 4 įvarčius.

Į Varšuvą jis persikėlė iš Balstogės „Jagiellonia“, kur 2017-2019 m. per 80 rungtynių pelnė 21 įvartį. „Legia“ sumokėjo už Lietuvos rinktinės žaidėją 300 tūkst. eurų.

Lietuvos rinktinėje A.Novikovas sužaidė 58 rungtynes, per jas pelnė 8 įvarčius.

Turkijos rytuose esančiame Erzurume gyvena 360 tūkst. žmonių.

JonasPetraitis
Pranešimai: 271
Užsiregistravo: 2018 Lap 04 21:23
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: Arvydas Novikovas

2020 Rgp 18 16:38

Kas čia per karjeros viražas?

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: Arvydas Novikovas

2020 Rgp 18 18:42

Manau tiek pats, tiek klubas norėjo tokio ėjimo.

Novikovas eilinį kart nesugebėjo sukonkuruot dėl vietos, kad ir dėl traumų. Jam pačiam geriau būti aiškiu lyderiu, o turkų komandoje ką tik pakilusioje iš II lygos ir pinigai bus panašūs ir vaidmuo didesnis.

bet netikėta.

Grįžti į