Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Ekranas

2020 Rgs 20 23:10

Kybartų „Sveikata“
August 15
Sekmadienis, 14:00, Panevėžio „Žemynos" progimnazijos stadionas. Prognozuojama oro temperatūra - apie +30....
Tokiu oru futbolą žaisti gali tik stipriausi, arba itin jį mylintys ir mėgstantys. Abi rytoj susitiksiančios komandos -Kybartų „Sveikata" bei FK „Ekranas" kol kas žengia LFF II lygos Pietų zonos turnyrinės lentelės viršuje (2-oje ir 3-oje vietose), tad šios rungtynės bus vienos lemiamų komandų rikiuotei po pirmojo rato.
Panevėžio komanda šį sezoną ne tik gražino legendinį „Ekrano" vardą į šalies futbolo žemėlapį. Aukštaitijos sostunės atstovai gana užtikrintai žengia turnyrinės lentelės viršuje, pralaimėję ir sužaidę lygiosiomis vos po vieną kartą ir pasiekę 6 pergales. Komandos pagrindą sudaro vienos geriausių šalyje Panevėžio futbolo mokyklos auklėtiniai, yra ir patyrusių ir jaunų žaidėjų. Kai kuriems iš jų atstovavimas „Ekranui" - puiki proga įrodyti, jog gal yra per anksti „nurašyti". Panevėžiečiai neslepia savų ambicijų, jų tikslas - žengti žingsnį aukštyn, į Pirmąją lygą. Tad susikauti su tokiu ambicingu, kovingu ir stipriu varžovu - sunku, bet įdomu ir smagu.
Rezultatyvumu „Ekrano" komandoje kol kas išssikiria Edvardas Tamulevičius (8 įvarčiai) ir Armandas Kučys (6 įvarčiai), bet panevėžiečių ekipoje gali „iššauti" bet kuris žaidėjas.
Negalima pamiršti ir dar apie vieną rytojaus rungtynių šeimininkų „kozirį" - o būtent atgimusią „Pirmąją armadą". Bene gausiausia ir triukšmingiausia antroje lygoje organizuota sirgalių grupuotė suteikia „Ekrano" rungtynėms nepakartojamą ir savitą foną.
Rytdienos varžovai turi ir kai ką bendro - tas pačias klubų spalvas (raudoną ir mėlyną), aistringus sirgalius ir .... norą laimėti, tad rytoj tikimės kovingų rungtynių.
Įdomi detalė - Panevėžio stadione rytoj turėtume pamatyti ir du atmintinų rungtynių Brazilija - Lietuva dalyvius - Darių Maciulevičių ir Naglį Miknevičių. Tik šį kartą jie bus ne aikštėje, o šalia jos ir stovės skirtingose barikadų pusėse :)


„Ekrano“ futbolo klubo himnas
https://aina.lt/ekrano-futbolo-klubo-himnas/

Panevėžio „Ekrano“ futbolo klubui himną „Tarsi taranas kala „Ekranas“ sukūrė roko grupė „Rebelheart“. Nuo 2006 metų jis skambėjo ir į kovą komandą palydėdavo visose namų rungtynėse.

Tuo laiku, kai FK „Ekranas“ himno dar neturėjo, prieš rungtynes stadione skambėdavo savotišku komandos talismanu laikoma Ryčio Cicino daina „Meilės laivas“. „Ekrano“ futbolininkų įsitikinimu, kai jie 2004 metais Kaune įveikė tuo metu Lietuvos futbole dominavusį FBK „Kauną“, būtent ši daina, skambėjusi prieš rungtynes, komandai atnešė sėkmę.

Talismano magiška galia galima tikėti, galima ir ne, bet „Ekranas“ 2005 metais „Kauno“ futbolo beisbolo klubo dominavimą visiškai nutraukė. Ekraniečiai tais metais iš keturių su „Kaunu“ žaistų rungtynių laimėjo trejas ir vienas sužaidė lygiosiomis. Dar iki čempionato pabaigos panevėžiečiai užsitikrino pirmąją vietą ir iškovojo aukso medalius.

Kažkas neįtikėtino ir magiško įvyko per paskutines namuose žaistas rungtynes su priešpaskutinę vietą užimančiu „Šiaulių“ futbolo klubu. „Ekrano“ futbolininkai, per visą čempionatą patyrę tik vieną pralaimėjimą, „Šiauliams“ nusileido triuškinančiu rezultatu 1:5. Po šių nieko nelemiančių rungtynių „Ekrano“ komandai buvo įteikta čempionų taurė ir atliktas specialiai šiai ceremonijai sukurtas himnas „Tikrų vyrų giesmė“. Jis turėjo pakeisti komandos talismanu buvusią ir sėkmę nešusią Ryčio Cicino dainą „Meilės laivas“. Nuo jos nusisukus, sirgaliai kalbėjo, kad tose rungtynėse „Ekraną“ ir ištiko gėdingas pralaimėjimas. „Ekrano“ futbolininkams pastatyti skulptūrą ir sukurti himną inicijavo Panevėžio apskrities futbolo federacija.

Pasibaigus čempionatui, sudaryta nauja „Ekrano“ futbolo klubo valdyba šį himną pripažinti atsisakė. Po naujos dainos paieškų buvo pasirinktas roko grupės „Rebelheart“ sukurtas himnas „Tarsi taranas kala Ekranas“. Kad „Ekrano“ futbolo klubo himnu tapo „Rebelheart“ perdainuota jų atliekama daina „Ant kalno mūrai“, kai kuriems sirgaliams taip pat nepatiko. Nepaisant to, šis himnas, ilgus metus skambėjęs per namų rungtynes, mūsų futbolininkams padėjo siekti naujų pergalių ir aukštumų. Jo premjera įvyko per naujojo futbolo sezono atidarymą 2006 m. balandžio 15 d. Tuomet naujo himno garsų ir žodžių palydėti „Ekrano“ futbolininkai tą patį „Šiaulių“ futbolo klubą, kuriam rudenį pralaimėjo 1:5, dabar įveikė 2:0.

Tiems, kurie norėtų „Ekrano“ futbolo klubo himno pasiklausyti, jis yra įkeltas prancūzų vaizdo įrašų dalijimosi internetinėje platformoje „Dailymotion“.
Paskutinį kartą redagavo 1 Respublik. Iš viso redaguota 2020 kartus.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Ekranas

2020 Rgs 20 23:14

Vienas FKE ekipos trenerių Gardzijauskas: futbolas – mano gyvenimo būdas, „Ekranas“ – mano gyvenimo komanda
https://www.facebook.com/notes/fk-ekran ... 359697045/

„Nemaniau, kad dar teks prisiliesti prie „Ekrano“, – prisipažįsta 11 metų Panevėžio „Ekranui“ atidavęs Mindaugas Gardzijauskas. Dabar 41-erių futbolo specialistas ne tik vadovauja FKE treniruočių procesui, tačiau savo patirtimi su jaunaisiais „Ekrano“ žaidėjais dalinsis ir aikštėje rungtynių metu.

O patirtis solidi: dabartinio žaidžiančiojo trenerio karjeroje – 352 mačai ir 46 įvarčiai vien vilkint FK „Ekrano“ marškinėlius, o svarbiausių titulų grafoje – 1998-ųjų Lietuvos taurė ir 2005-ųjų Lietuvos čempiono vardas. Pagal sužaistų rungtynių kiekį futbolininkas yra septintas klubo istorijoje, o jį lenkia tokios „Ekrano“ legendos, kaip Giedrius Tomkevičius (419), Povilas Lukšys (411), Audrius Banevičius(407), Vitalijus Kavaliauskas (387), Egidijus Varnas (378) ir Aurimas Kučys (371).

M. Gardzijauskas pasidalino mintimis apie naują FKE komandą, jos stiprybes ir savo vaidmeny ekipoje.

– Visų pirma, ko klubo sirgaliai gali tikėtis iš naujos komandos, žaidėjų, kurie atstovaus atsikūrusiame „Ekrane“?
– Žaidėjai – dauguma panevėžiečių, kurių kelias kažkokiu būdu kirtosi su „Ekranu“, kas jaunimo komandose žaidė, kas rungtynėse kamuolius padavinėdavo ar tiesiog sirgo už šią komandą, todėl visi supranta kokiam klubui ir vardui atstovauja. Tai suteikia papildomos motyvacijos. Žaidėjai stengsis sirgalius džiuginti kova, charakteriu ir, aišku, pergalėmis!

– Tavo manymu, kas bus komandos lyderiai, kur komandos stiprybės?
– Vienareikšmiškai komandos lyderis ir kapitonas – Edgaras Baranauskas, daugiau nieko nenorėčiau išskirti. Kiekvienoje grandyje yra vedantys žaidėjai, bet mūsų stiprybė bus komandinis žaidimas, turime greitus kraštus, stengsimės tai išnaudoti, komandoje mikroklimatas geras, tas turėtų matytis ir aikštėje.

– Koks bus tavo vaidmuo komandoje? Kas apskritai sudarys trenerių štabą, kaip skirstysitės funkcijomis?
– Mano vaidmuo komandoje – žaidžiantysis treneris. Treniruojuosi su visa komanda kartu. Vyriausiasis treneris yra Darius Maciulevičius, bet jis gyvena Kaune ir kol kas atvyks tik į rungtynes, aš – antrasis treneris.

Su komanda treniruojasi Arnas Borodinas, jis taip pat prisideda prie treniruočių proceso, nors atstovauja kitai komandai, bet jis taip pat treniruoja mūsų akedemijos vaikus ir yra klubo narys.

– Dėvėdamas „Ekrano“ marškinėlius 1996-2007 m. sužaidei 325 mačus, pelnei 45 įvarčius. Kurios rungtynės labiausiai įsiminė, kurias rungtynes norėtum dar kartą peržaisti?
– Pirma mintis, pagalvojus apie įsimintinas rungtynes, tai taurės finalas 1998-ųjų sezone, pirmas mano laimėtas titulas, 1:0 įveikėme FBK „Kauną“, aš pelniau vienintelį įvartį, tada buvo labai stiprios emocijos.
Rungtynes, kurias norėtųsi peržaisti yra ne vienerios, tai Europoje žaistas rungtynes Kipre (prieš Limasolio „Apollon“, 98/99; 1:2, 3:3), namie keli apmaudžiai praleisti įvarčiai rungtynių gale, užkirtę kelią į sekantį etapą, bei, aišku, eilė rungtynių su „Kaunu“ dėl čempionų titulo. Labai norėjosi aplenkti „Kauną“, kai kur būtų užtekę peržaisti kėlinį ar net 10-15 min. Džiaugiuosi, kad 2005 metais pavyko aplenkti FKB ir tapti šalies čempionu.

– Profesionalo karjerą baigei 2011 metais, ką veikei po karjeros pabaigos?
– Po karjeros nenutolau nuo futbolo, stebėjau daug rungtynių, dalį laisvo laiko skyriau agento veiklai, laikas nuo laiko darbavausi užsienyje.

– Kaip reagavai, kai sužinojai, kad į futbolo žemėlapį grįžta „Ekrano“ vardas? Ką jis tau reiškia?
– Futbolas mano gyvenimo būdas, o „Ekranas“ – mano gyvenimo komanda, su ja užaugau kaip žaidėjas, subrendau kaip asmenybė, nemaniau, kad dar teks prisiliesti prie „Ekrano“. Sužinojus, kad „Ekranas“ grįžta, užplūdo banga gerų emocijų. Manau, taip pasijautė dauguma šiam klubui neabejingų panevėžiečių. Todėl kviečiu visus palaikyti atgimstantį „Ekraną“, mums labai svarbus palaikymas, tai nuteiks mus siekti užsibrėžtų tikslų ir džiuginti panevėžiečius!

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Ekranas

2020 Rgs 20 23:19

Strategas Maciulevičius – apie žaidėjų gaivinamas karjeras, darbą „Ekrane“ ir nustebinusius sirgalius
https://www.facebook.com/notes/fk-ekran ... 802917045/

„Skriaudžiau tik kartą, gerai, gal du, bet to gal nerašyk“, – merkdamas akį prašo dabartinis „Ekrano“ vyriausiasis treneris Darius Maciulevičius. Prieš beveik 17 metų 2003-iųjų spalio pabaigoje priešpaskutiniame A lygos ture į kovą stojo po 62 taškus turinčios Kauno FBK ir „Ekrano“ ekipos. Apsnigtoje aikštėje antro kėlinio pradžioje pelnytas D. Maciulevičiaus įvartis praktiškai nulėmė FKB pergalę ir titulą Kauno klubui. Tuo metu kitoje barikadų pusėje kovojo dabartinis kolega Panevėžyje – Mindaugas Gardzijauskas.

„Žiauriai geri laikai buvo. Rungtynės „Aukštaitijos“ stadione prieš „Ekraną“ visada būdavo ypatingos. Smagu būdavo atvažiuoti į Panevėžį, pirmas dalykas, čia žiūrovai supranta futbolą, antras dalykas, jų visada prisirinkdavo, ta atmosfera „Aukštaitijos“ stadione visą laiką buvo gera. Ir ne tik ten, pamenu rungtynes prie „Ekrano“ gamyklos, erdvės nedaug, jausmas, lyg žaistum pilname stadione“, – prisimena dabartinis FKE vairininkas.

Strategas pasidalino mintimis apie darbus „Ekrane“, įspūdingą taurės akistatą ir vaikinų degančias akis bei netikėtai šiltą sutikimą „Aukštaitijos“ stadione.

– Visų pirma, sezono pirmasis mačas, taurės akistata su „Dainava“, ką pamatėte aikštėje, kas nustebino ir kokie buvo lūkesčiai prieš mačą?
– Pradžiai, nustebino ne vaizdas aikštėje, o tribūnose. Smagu buvo matyti tiek žmonių, jausti kilusį ažiotažą. Aikštėje tai jautėsi, sakyčiau, žaidėjai buvo netgi per stipriai užsivedę, reikėjo juos raminti, kad vaikinai neperdegtų. Pajaučiau, kad šita komanda reikalinga Panevėžiui. Tas labai malonu. O ir tos pačios rungtynės pateisino žiūrovų lūkesčius, manau, niekas nenusivylė. Užmečiau akį į tribūnas, buvo atėjusių su senais „Ekrano“ marškinėliais, ant kurių – dar senas klubo logotipas. Neįtikėtina, tiems marškinėliams turbūt 20 metų ir daugiau. Pamenu, su tokiais žaisdavo Vaidotas Šlekys, Irmantas Stumbrys, Darius Butkus ir kiti. Vadinasi, futbolo sirgaliai to laukė.

Gaila, kad nepavyko laimėti baudinių serijos. Žinoma, kiekvienam sportininkui nemalonu pralaimėti, nesvarbu, kokiu būdu ir prieš ką tu nusileidi. Pasiekus baudinių seriją šansas buvo realus, ten jau buvo loterija. Viskas prieš akis.

– Dar grįžtant prie taurės rungtynių, ką kalbėjote rūbinėje prieš tą mačą su „Dainava“, ką akcentavote vaikinams prieš kovą su vienais I lygos favoritais?
– Labai mažai reikėjo ką sakyti, matėsi, kad vaikinai laukė šių rungtynių. Tiesiog patys norėjo žengti į aikštę ir žaisti. Susidėliojome savo rungtynių planą, žaidėme su vienais I lygos favoritais. Klaidų, klaidelių buvo ir visą laiką bus, jas reikia taisyti. Bet tame mače atrodėme neprastai, vietomis tikrai gerai.
Žinoma, visi matė, kad trūko fizinio pasiruošimo, bet didžiulis noras kompensavo jėgų stygių, kai kurie sužaidė, galima sakyti, tris kėlinius. Didelė padėka žaidėjams, kad jie atidavė visas jėgas. Turbūt atidavė daugiau, nei buvo galima tikėtis. Labai norėjosi padaryti dar didesnę šventę.

– Rezervas ant atsarginių suolo, kurio žiūrovai dar neišvydo, koks jis?
– Rezervas didelis, o šansų turės visi, nei vienas pagrindinės sudėties žaidėjas negali būti ramus dėl savo vietos startiniame vienuoliktuke. Kitą vertus mūsų tikslas aiškus, eksperimentams erdvė ribota. Bet visi turės šansą ir žais visi, priklausys nuo varžovų.

– Esate kaunietis, kaip atsidūrėte „Ekrane“? Kokios aplinkybės lėmė, kad stojote prie jaunos FKE komandos vairo?
– Pirmas pokalbis su klubo vadovais vyko dar žiemą, gal sausio mėnesį, dar nebuvo jokios kalbos apie „Ekraną“. Man vadovų komandos vizija, pati komanda labai patiko, ilgai negalvojau, priėmiau pasiūlymą, o dabar kartelė iškelta dar aukščiau. Tikslas – po žingsniuką, po truputį prasibrauti A lygos link. O kad esu kaunietis „Ekrane“, tame nematau bėdos (šypsosi). Man prieš stojant prie komandos vairo svarbiausia buvo vizija, sudėtis, kuri yra tikrai jauna, vienas, kitas vyresnis žaidėjas. Tai pats geriausias variantas. Dalis žaidėjų ragavę „Ekrano“ mokyklos, su tokiais labai lengva, jiems mažai ką reikia duoti, pagrindus turi, truputį juos nukreipti, kai ką priminti.

– Kaip dirbsite su komanda, į kiekvieną treniruotę važinėjate, ar tik į rungtynes?
– Panevėžyje yra patikimas asistentas Mindaugas (Gardzijauskas). Šiaip matysime pagal situaciją. Laukia įtemptas rungtynių grafikas, nebus daug laiko treniruotėms. Žinoma, norėtųsi dažniau atvykti į Panevėžį, bet dar kartą pasikartosiu, labai lengva bendrauti su žaidėjais, kurie puikiai priima informaciją ir ją gerai įsisavina. Yra klaidų, bet tai natūralu.

– Kokie lūkesčiai iš šio sezono, ko tikitės iš žaidėjų, pačios komandos, sirgalių?
– Viliuosi, kad komanda padarys viską, kad pasiektume savo tikslus ir jų neužmirš aikštėje, treniruotėse. Žinoma, nereikia iš anksto kabintis medalių, o viską reikia įrodyti aikštėje. Praėjusį trečiadienį pamatėme, ką duoda žaidėjams fanai, žiūrovai ir jų palaikymas. Iš sirgalių tikiuosi, jog dabar turėsime nuolat tokį užnugarį. Tai žaidėjams labai reikalinga, futbolininkui – didžiausia motyvacija. Juk prie tuščių tribūnų nesižaidžia futbolas. Jei ekipa į kiekvieną mačą eis su tokiu ryžtu, pasieksime savo tikslus.

– Kai kurie žaidėjai ragavę aukštesnio lygio, yra žaidusių A lygoje, bet vėliau jų karjera prigeso, pavyzdžiui, ne vienam žiūrovui aikštėje buvo staigmena vėl pamatyti Luką Narbutą. Jūsų manymu, ar tie žaidėjai dar gali grįžti į aukščiausio lygio futbolą?
– Sugrįžti turi visus šansus, jie turi potencialo. Aišku, treniruotumas nėra tas, bet meistriškumas niekur nedingęs. Tik tas meistriškumas kenčia dėl to, kad nėra jėgų. Viskas yra pataisoma. Lubos? Nėra tokių, viskas priklauso nuo žaidėjų, ką ir ko jie nori pasiekti.

Yra gerai, kad žaidžiame II lygoje, žaidėjams daugiau erdvės, laiko atsiskleisti, nes juos įmetus į aukštesnį lygį, iškart į kokią A lygą, jie ten daug šansų neturėtų.

Jei II lygoje būtų tokie varžovai, kaip „Dainava“, progresas būtų žymiai greitesnis. Kol kas neįsivaizduoju II lygos komandų pajėgumo, žinoma, bus tokių, prieš kurias reikės maksimalių pastangų, svarbiausia, nesidairyti į varžovų sudėtis ir patiems žaisti visa jėga. Žiūrovų neapgausi, jie visko mato, jie praėjusį trečiadienį įsitikino, kaip komanda gali žaisti, tad nesinori nuleisti kartelės žemyn. Svarbiausia aikštėje – kova, būna visko, gali ir pralaimėti kovodamas, bet jei žiūrovai po to ploja, vadinasi, jie vertina tavo pastangas, mato, kaip tu atiduodi jėgas.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Ekranas

2020 Rgs 20 23:25

Gynėjas Švėgžda: sirgaliai – didelė komandos dalis, tik su jais galime siekti aukščiausių tikslų
https://www.facebook.com/notes/fk-ekran ... 342962045/

Dešiniojo krašto gynėju žaidžiantis Dovydas Švėgžda per trejas šio sezono rungtynes buvo vienas ryškiausių FK „Ekrano“ gretose. Mače su Alytaus „Dainava“ po jo puikaus tolimo perdavimo Edgaras Baranauskas uždirbo 11 metrų baudinį, o vėliau kartu su visa komanda sėkmingai gynėsi iki pat baudinių serijos. Kitose dvejose rungtynėse Dovydas žaidė be keitimų, o prieš savaitę džiaugėsi pirmąja sezono pergale prieš Vilniaus BFA (4:1).
Šį penktadienį 20-metis gynėjas tikisi vėl savo solidžiu žaidimu padėti komandai kovoje dėl antros pergalės, kitaip ir būt negali, anot Dovydo, komanda motyvuota pasiekti geriausią rezultatą. Jauno gynėjo gyvenime be futbolo dar ir teisėjo švilpukas, pramoginiai šokiai ir studijos Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU).

– Apskritai – kodėl futbolas, kada pradėjai jį lankyti ir kas pirmasis treneris?
– Nuo pat vaikystės buvau aktyvus vaikas ir reikėjo kur nors išsikrauti. Kartą mama grįžo iš darbo, ji mokytoja, šalia mokyklos vyko futbolo treniruotė, treneriai kvietė vaikus prisijungti. Grįžusi namo man pasiūlė išmėginti, aš tai ir padariau. Pirma treniruotė iškart „užkabino“ ir jau nebegalėjau sustoti.

Futbolą pradėjau lankyti nuo pirmos klasės, jis mano gyvenime jau keturiolika metų. Pirmasis treneris buvo toks pat jaunas kaip ir mes visi. Mes jam buvome pirma karta. Vaidas Bernatonis tikrai puikus specialistas, išugdė puikią futbolo komandą, buvo daug pergalių, kelionių į užsienį. Jis ne tik komandoje sugebėjo sukurti gerą atmosferą, bet ir mūsų palaikymo gretose tarp tėvelių.

– Net trejus metus iš eilės tapai Elitinės lygos čempionu (2015-2017 ?), tai – svariausios pergalės, svarbiausias pasiekimas futbole?
– Manau, kad kiekviena pergalė pasiekta su komanda yra kaip svarbiausias pasiekimas, bet, tai tikrai buvo ypatingas momentas. Tris kartus iš eilės tapti Lietuvos čempionu nėra lengva.

– Žaidi gynybos dešinėje, kodėl ši pozicija, nuo vaikystės žaidei gynyboje?
– Nuo pat vaikystės esu darbinis arkliukas, gynėjas. Krašto gynėjo pozicija man pakankamai naujas dalykas. Didžiąją karjeros dalį, nuo vaikystės žaidžiau vidurio gynėjo pozicijoje. Tik vėliau, subrendus, pasikeitus kūno kompozicijai, išvysčius daugiau greičio savybių pakeičiau poziciją. Iš pradžių buvo neįprasta, bet tai ta pati gynyba tik daugiau atakos funkcijų. Man patinka jungtis į ataką, dalyvauti joje, todėl manau, kad būtent ši pozicija yra mano.

– Elitinėje jaunių lygoje panevėžiečiai dominavo net kelerius metus iš eilės (U17-U19), pats tapai triskart jaunių čempionu. Iš tų čempioniškų sudėčių dabar „Ekrane“ žaidžia ne vienas futbolininkas (vartininkas Gytis Jakubaitis, Arnas Jurevičius, Paulius Obolevičius, Mantvydas Ežerskis ir kiti), turbūt aikštėje rasti bendrą kalbą nėra sudėtinga?
– Tikrai aikštėje komandinis darbas yra žymiai lengvesnis, kai su daugeliu esu žaidęs ir anksčiau. Rungtynių taktika, perdavimai, kova sekasi žymiai produktyviau, kai pažįstame vienas kitą, žinome žaidimo taktiką, aikštės matymą.

– Esi vienas I lygos teisėjų, ar pats aikštėje žaisdamas kitaip reaguoji į arbitrų švilpukus, egzistuoja pagarbus supratimas šiam darbui?
– Taip, esu I lygos teisėjas ir noriu kilti dar aukščiau. Šiuo metu aukoju teisėjavimo karjerą, kad galėčiau žaisti „Ekrano“ klube. Tikrai žaidžiant daugelį epizodų matau kitaip nei kiti žaidėjai. Manyje yra taip vadinamas teisėjo matymas. Rungtyniu metu stengiuosi per daug nediskutuoti teisėju, palaikyti jo sprendimus, paaiškinti ir komandos nariams, kad tai teisingi sprendimai ir nėra prasmės ginčytis. Tai vis dėlto mano kolegos ir pagarbą jaučiu jiems.

– Tavo gyvenime – svarbūs ir pramoginiai šokiai, kiek dabar esi aktyvus ant parketo?
– Šokis mano gyvenime atsirado daug vėliau nei futbolas, bet šokis su kamuoliu, laviravimas aikštėje tikrai pagelbsti ant parketo. Šokis kaip mano hobis, man tai patinka, jo metu atsipalaiduoju ir atsigaunu. Be to, šokant universitete susipažinau ir su savo antrąja puse. Dabar šokiui kiek mažiau tenka laiko, nes studijos vyksta nuotoliniu būdu, o mes LSMU universitete turime savo šokių kolektyvą „Salto“, kuriame ir palaikau šį hobį. Tačiau niekada neatsisakau pašokti su savo drauge, nes man tai patinka. Manau šokis, kaip ir futbolas mano gyvenime, išliks jame visada.

– Asmeninės ambicijos ir svajonė futbole?
-Tikslas – kaip įmanoma daugiau pagelbėti komandai kilti aukštyn, siekti vadovų nustatytų siekių. Norėčiau kuo ilgiau būti futbole, nes tai mano sporto šaka, tai aš.

– Kaip reagavai, kai sužinojai, jog prieš sezoną keičiasi klubo pavadinimas ir atstovausi FK „Ekranui“?
– Tai buvo netikėtas pasikeitimas man, nieko apie tai nežinojau. Labai nustebau ir apsidžiaugiau, nes atstovauti tokį garsų klubą, dėvėti šio klubo logotipu pažymėtą aprangą yra didelė pagarba, didelis malonumas.

– Pergalė arba rungtynės, kurių niekada neužmirši?
– Pirmosios „Ekrano“ rungtynės su „Dainava“ labai įsimintinos, svarbios man. Pirmą kartą su „Ekrano“ marškinėliais, tiek sirgalių, fanai. Rungtynės vyko su pratęsimu, tokia kova ir vos nepasiekta pergalė. Prieš rungtynes girdint ovacijas, muziką jautėsi net jauduliukas. Kažkas nepaprasta jausti tokią atmosferą ir kovoti su šiuo vardu. Niekada nepamiršiu taurės rungtynių, vykusių prieš metus su „Sūduva“. Su tokio lygio komanda kovojome kaip lygūs su lygiais, tai man ir įsiminė. Vienų vaikystės rungtynių irgi neužmirštu. Žaidėme su kuršėnų komanda. Rungtynėse keitėmės įvarčiais, 󠅯baigėsi rezultatu 5:5. Jos įsiminė dėl oro. Buvo kažkas unikalaus, tai lijo lietus, tai snigo, vėjas putė taip, kad kamuolys stojo ore, prasidėjo kruša ir dar visko ten vyko, kažkoks chaosas.

– Ar kai žaidi, girdisi sirgalių palaikymas ir kiek jų palaikymas prideda motyvacijos žengiant į aikštę?
– Sirgaliai yra nepaprasti, palaiko mus visose rungtynėse, vyksta į išvykas. Jų palaikymas labai girdisi ir atkreipia dėmesį. Šūkiai, dainos, skanduotės sukuria labai stiprią ir palaikančią atmosferą, kuri suteikia jėgų, skatina ir neleidžia pasiduoti. Jie prideda motyvacijos ne tik žengiant į aikštę, bet ir esant aikštėje. Sirgaliai – didelė komandos dalis ir tik su jais galime kovoti dėl savo tikslų.

– Žaidėjas, į kurį norėtum lygiuotis?
– Kažkokio vieno vienintelio žaidėjo neturiu ir neturėjau. Kiekvienas aukšto lygio žaidėjas turi kažką gero, kažką išskirtinio savyje, tai mane ir traukia. Stengiuosi iš kiekvieno pasiimt, tai kas įmanoma geriausia, lygiuojuosi į visų gerų žaidėjų visumą.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Ekranas

2020 Rgs 20 23:28

Tėčio numerį gavęs Armandas Kučys: mūsų stiprybė – vienybėje
https://www.facebook.com/notes/fk-ekran ... 413442045/

Teoriškai naujokas, praktiškai turbūt prieš prisijungdamas jau pažinojo daugumą komandos žaidėjų. Liepos pradžioje tik papildęs „Ekrano“ gretas pirmose rungtynėse su Vilniaus „Žalgiriu C“ pelnė įvartį, nors komanda net tris kartus pirmavo (2:1, 2:3, 4:3), bet neįtikėtino scenarijaus mačas baigėsi 4:4.

Prieš gerus 6-7 metus Armandas po „Ekrano“ rungtynių skubėdavo į aikštę sveikinti tėtį Aurimą, o dabar... Aurimas galės sirgti žaidžiant Armandui su FKE marškinėliais. Pernai legendinio ekraniečio A. Kučio sūnus Armandas tapo Elitinės jaunių U-19 lygos rezultatyviausiu žaidėju – 36 įvarčiai. Jo tikslių smūgių laukti ilgai nereikėjo, pasižymėjo debiutiniame mače, dublį pelnė paskutinėje akistatoje su „Nevėžiu B“.

Lietuvos jaunių rinktinės narys, 17-metis saugas pasidalino mintimis apie debiutą ir atmosferą, kurią rado FKE komandoje.

– Visų pirma, pirmas mačas su „Žalgirio“ jaunimu, ko pritrūko pergalei, kai komanda pirmavo net tris kartus, tačiau sužaidė lygiosiomis 4:4?
– Manau, koncentracijos, pirmavome tris kartus, reikėjo daugiau žaidybinės drausmės. Atrodo, vis išsiverždavome į priekį, bet pametę galvas lėkdavome į priekį, rizikuodavome ten, kur reikėjo sužaisti ramiau. O „Žalgiris C“ tiesiog tuo naudojosi, mušė įvarčius. Pelnius 4 įvarčius negali nelaimėti, bet būna futbole ir tokių rezultatų. Tas debiutas smagus, malonu žaisti, daugumą žaidėjų pažįstu, visi savi, fanai palaikė, nors lijo lietus, buvo gana daug žiūrovų. Pritrūko tik pergalės (šypsosi).

– Kokią atmosferą radai atvykęs į komandą ir apskritai kokį įspūdį palieka dabartinė FKE ekipa?
– Gera atmosfera, visi šiltai, draugiškai priėmė, rūbinėje visi bendraujantys, tylu nebūna. Malonu žaisti tokiame klube.

– Ar nekeista vilkėti marškinėlius su FKE logotipu, kai pats vaikystėje nepraleisdavai nei vienerių FKE rungtynių namų stadione?
– Šiek tiek keista, davė tą patį numerį, kuriuo žaidė ir tėtis (10), jis dar 2013 metais žaidė už „Ekraną“, o šiandien jau aš su šio klubo marškinėliais. Yra tam tikra atsakomybė, nenoriu nuvilti nei komandos draugų, nei sirgalių, nei tėčio. Tikiuosi, pateisinti jo lūkesčius.

– Kurios rungtynės labiausiai įsiminė iš tėčio karjeros?
– Daug įsimintinų rungtynių, gerai pamenu Čempionų lygos akistatą su „Shamrock Rovers“, kai laimėjo 2:1 ir pateko į kitą etapą. Mače prieš REO įmušė stulbinantį įvartį iš 30 m tiesiai į devyniukę. Tiesiog pamenu, kad nebuvo rungtynių, kada manęs nebūtų stadione žaidžiant tėčiui, visada ateidavau palaikyti. Visos pergalės įsimintinos.

– Ką sakė tėtis, kai gavai pasiūlymą prisijungti prie naujo FKE klubo? Ar tareisi su juo sulaukęs FKE pasiūlymo?
– Susiklostė tokia situacija, kad reikėjo žaidybinės praktikos, gavau pasiūlymą iš „Ekrano“. Pasiskambinau tėčiui, sako – gerai, pažaisk, juk reikia patirties. Taip ir atsidūriau „Ekrane“.

– Ko labiausiai komandai trūksta aikštėje, ir tavo manymu, kur yra komandos stiprybės?
– Kartais trūksta fizinių kondicijų, rungtynių gale „pasėdame“. Bet čia savaime sutvarkomas dalykas. Stiprybės? Vienybė, vienas kitą palaikome, nėra tarpusavyje kažkokių pykčių ar nesutarimų, geras emocinis ryšys, tas jaučiasi aikštėje.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Ekranas

2020 Rgs 20 23:30

August 31 at 1:26 AM
Džiugi žinia: prieš svarbiausias likusio sezono rungtynes komandą papildė čia 2012 metais karjerą pradėjęs gynėjas Aivaras Meškinis! Tikimės, kad jis su FKE marškinėliais galės žaisti jau rugsėjo 2 d., namų mače prieš „Kauno Žalgiris C“. 24-erių panevėžietis „Ekranui“ atstovavo 2012-2014 metais, vėliau atstovavo „Klaipėdos granito“, FK „Panevėžio“, Vilniaus „Vyčio“, II, III lygos klubams, žaidė salės, paplūdimio futbolo čempionatuose.

Kalbant apie naujokus, kaip jau ne vienas pastebėjote, nuo rugpjūčio pradžios komandą papildė prieš kelias dienas 21-ą gimtadienį minėjęs saugas Saimonas Roicevičius. Prieš tai Panevėžio FA auklėtinis atstovavo Kauno „Hegelmann Litauen“ (2019), FC „Kupiškis“ (2018), FK „Panevėžys“ (2017) ekipoms.

Nuo liepos antros pusės komandoje – ir 18-metis Panevėžio FA auklėtinis, saugas Matas Lesnikauskas, pernai atstovavęs FK „Panevėžys B“ ekipai.


September 1 at 10:56 PM
Dieną pradedame su komandos naujoko pristatymu! FKE ekipą papildė 20-metis panevėžietis, jaunimo rinktinių (U-17, U-18, U-19) narys Titas Aukštuolis. Panevėžio FA auklėtinis nuo 2014 m. tobulėjo NFA Kaune, 2019 m. pirmoje pusėje atstovavo FK „Panevėžio“ rezervui, nuo 2019 m. vasaros persikėlė į FK „Jonavą“ ir žaidė I lygoje. Puolėjas nuo 2017 m. buvo kviečiamas į U-17, U-18, U-19 rinktines.

Nuo rugsėjo jis – FK „Ekranas“ naujokas. Naujokas sąlyginai, nes ekipoje – ne vienas pažįstamas, bičiulis iš Panevėžio FA.

Tad sveikas atvykęs, Titai!
Paskutinį kartą redagavo 1 Respublik. Iš viso redaguota 2020 kartus.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Ekranas

2020 Rgs 20 23:34

Titas Aukštuolis: „Ekrane“ mane nustebino trys dalykai
https://www.facebook.com/notes/fk-ekran ... 891181393/

20-metis Titas Aukštuolis iš esmės pratęsė ne vieno naujoko tradiciją: savo debiutiniame mače puolėjas pelnė įvartį.
Tą savo pirmose FKE rungtynėse darė Mantas Adomėnas, Armandas Kučys, savo antrame mače pasižymėjo Saimonas Roicevičius.
Po pergalės Titas džiaugėsi komandos pademonstruotu charakteriu bei sprendimu papildyti „Ekraną“.

– Sveikinimai su sėkmingu debiutu ir įvarčiu, kaip mačas atrodė iš tavo pozicijų, kodėl įvarčiai pasipylė tuomet, kai varžovai išsiveržė į priekį?
– Ačiū labai. Rungtynės buvo ganėtinai sunkios, iš tikrųjų nesitikėjau, kad tokia jauna komanda gali duoti gerą kovą žymiai stipresniai fiziškai komandai. Pirmajame kėlinyje turėjome daug progų, tiesiog pritrūko sėkmės realizacijose, nors tikrai pagirtinai sužaidė ir varžovų vartininkas. Įvartis į mūsų vartus buvo lyg spyris į subinę, kuris privertė mūsų komandą parodyti kas yra stipresni ir kas žaidžia savo namuose, ypač, kai užnugaryje palaiko tiek daug „Ekrano“ fanų.

– Koks jausmas vėl grįžti į gimtąjį miestą ir žaisti savų žiūrovų akivaizdoje? Gal kas nustebino sugrįžus į Panevėžį ar atvykus į FKE?
– Niekur taip šiltai nesijausi žaisdamas kaip savam mieste, prie savų žiūrovų ir fanų. Labiausiai nustebino trys dalykai. Pirmiausia, niekur kol kas neteko žaisti tokioje komandoje su tokiu kiekiu fanų ir tokiu neįtikėtinu palaikymu. Kaip jie palaiko komandą tai yra kažkas vau, tiesiog privalai už visus ir iki galo kovot.

Antra, tai komandos užsispyrimas ir noras laimėt. Esu matęs ir stebėjęs ne vienas FKE rungtynes, kaip komanda kovoja iš paskutiniųjų jėgų, kad ir kaip bebūtų sunku.

Tikėjimas ir noras laimėt net ir pralaimint. Visu tuo, ką mačiau, dabar ir pats rungtynėse įsitikinau. Trečia. Tiek direktorius, tiek treneris, taip pat ir žaidėjai, visi yra lygūs ir visi bendrauja kaip su lygiu žmogumi, nėra kažko aukščiau ar žemiau, manau tai yra vienas iš svarbesnių dalykų norint pasiekti aukštų tikslų, kokius yra užsibrėžęs FK „Ekranas“.

- Remiantis Lietuvosfutbolas.lt, įvartį pelnei po 11 mėnesių pertraukos, koks jausmas?
- Tiesą sakant, jau ir buvau pamiršęs pelnyto įvarčio jausmą, džiaugiuosi, kad įmušiau, o dar labiau, kad laimėjome.

– Esi naujokas, bet komandoje turbūt ne vienas pažįstamas veidas, su kuo Panevėžio FA teko kartu treniruotis, žaisti ir kas pirmas treneris?
– Komandoje praktiškai pažįstu visus, gal tik keletas yra, kuriuos iš matymo tik žinau. Nei su vienu neteko Panevėžio FA kartu treniruotis ar žaist, nes buvo skirtingos amžiaus grupės ir skirtingi treneriai, o pirmasis treneris mano Giedrius Juzelėnas, didelis Ačiū jam.

– Kas leido apsispręsti keičiant klubą iš Jonavos gretų persikelti į FKE?
– Apsispręst nelabai buvo sunku, tiesiog Jonavoje labai mažai gaudavau žaist, o dažniausiai išvis nesulaukdavau šansų. Tikiuosi FK „Ekrane“ šiek tiek atsigausiu ir sugrįšiu į savo vėžes.

– Tavo manymu, ar tokios sudėties FKE galėtų kovoti Pirmoje lygoje ir ar turėtų šansų būti pirmoje turnyro lentelės pusėje?
– Komanda praktiškai jauna, visi energingi, stiprūs, jėgų turintys žaidėjai, viską galintys ir mokantys žaisti futbolą. Žinoma, galima būtų kovoti ir Pirmoje lygoje, bet be specialaus pasiruošimo ir be sunkių, kokybiškų treniruočių vargu ar patektume i pirmąją turnyro lentelės pusę.

– Tavo akimis, kur FKE stiprybės ir kur reikėtų tobulėt, ką pagerinti prieš lemiamas rudens kovas?
– Pasikartosiu, visa komanda turi charakterį, be jo niekas nepadės prieš svarbias rudenio kovas, daugiau esame viskuo pasirengę, kad taptume antros lygos nugalėtojais. Žiūrint į ateitį, tai žinoma patobulėt yra tikrai daug kur, kamuolio kontrolėje, tempo pasirinkime, kada reiktų palaikyti kamuolį, o kada neperlaikyti ir panašiai, bet visa tai yra išsprendžiama.

– Esi jaunimo rinktinių narys, žaidei U-17, U-18, U-19, kas labiausiai įsiminė dėvint rinktinės marškinėlius? Trys įvarčiai Granatkino taurės turnyre į Irano vartus?
– Nemažai yra tikrai tokių įsimintinų, kur pelnydavau nors ir vieną įvartį, būdavo svarbūs pelnyti įvarčiai, bet taip, įsimintiniausias bus „hat-trickas“ prieš Iraną.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Ekranas

2020 Lap 16 18:59

Ne visai off topic, bet senasis juridinis Ekrano vienetas pagaliau bankrutuos, kartu su kai kurių buvusių narių skolomis. Manau ne taip sunku atspėti bent jau dalį, kas čia tokie bus likę be dalies pinigų.

http://liteko.teismai.lt/viesasprendimu ... 77c940c8ae

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: FK Ekranas

2020 Lap 16 21:21

IG 65k oho :shock:
rimta suma

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Ekranas

2020 Gru 02 16:33

Po sezono finišo prabėgo daugiau nei dvi savaitės, strategas Darius Maciulevičius įvertino FK „Ekrano“ pasirodymą LFF II lygoje, turėjo savo nuomonę apie nepavykusį finišą ir to priežastis.

Po pirmo rato „Ekranas“ turėjo geriausias pozicijas lemiamai sezono pusei, iš esmės likus trims turams viskas dar buvo ekraniečių rankose, tačiau trys nesėkmės nubloškė mėlynai raudonus į ketvirtą vietą.

Šiemet „Ekranas“ LFF II lygos Pietų zonoje sužaidė 20 rungtynių, iškovojo 13 pergalių, 3 kartus sužaidė lygiosiomis, 4 kartus pralaimėta. Pelnyti 65 įvarčiai, 32 praleisti, surinkti 42 taškai.

Sezono starte LFF taurėje „Ekranas“ žaidė pirmame etape, po baudinių serijos (1:1, baudiniai 3:4) į kitą etapą pateko Alytaus „Dainava“.

„Galiu pasakyti, jog nei vienas nepatenkintas tokia pozicija, tiek iš trenerių, tiek ir iš žaidėjų pusės. Tikslai buvo visai kitokie”, – neslepia „Ekrano“ strategas D. Maciulevičius. „Iškalbingas momentas, kai po rungtynių prieidavo priešininkų komandos sirgaliai, žiūrovai ir klausdavo – kas čia vyksta aikštėje, kodėl taip teisėjai švilpė? Neturėdavau ką atsakyti. Aš niekaip nenoriu ginti žaidėjų. Taip, ten pagal žaidimą pusantros raudonos kortelės buvo. Vilniuje Gedimino Zaborskio kortelės pagrindo turėjo, pirmame momente apšaukė teisėją, po minutės užsidirbo paskutinės vilties pražangą. Kybartuose vartininkas baudos aikštelėje nukirto varžovą, užsidirbo ir raudoną, ir 11 m baudinį, čia irgi nėra klaustukų. Dėl kitų situacijų kyla įvairių minčių, savo versiją turiu ir ją pasilaikysiu sau, bet kai kurie momentai sunkiai suvokiami. Dar gyvenime nebuvau matęs to, kad žaidėjas, skubėdamas paimti kamuolį iš vartų tinklo, būtų baudžiamas antra geltona kortele ir išvaromas iš aikštės. Komanda po išvarytų žaidėjų 7-iesie žaidė ne ką prasčiau nei varžovų dešimtukas. Trūko vos vos ir būtume ištraukę, Vilniuje tai tikrai būtume dar įvartį pelnę ir bent lygiasias išplėšę. Kybartuose kita situacija, bet šios dvejos rungtynės buvo kertinės.

Paskutinis mačas – apmaudus, galėjome bent kažkokius medalius laimėti, tas paskutinis susitikimas nuliūdino labiausiai. Ne žaidimo prasme, nes šansų turėjome, kovojome, bet psichologine: tiek daug praėjome ir likome be nieko, tie trys paskutiniai mačai nubraukė visą nueitą kelią.

– Nuo rugsėjo komandoje nebuvo saugo Armando Kučio, kuris buvo išvykęs į Švediją, kiek jo trūko lemiamose kovose?, – FK Ekranas paklausė D. Maciulevičiaus.
– Ne tik Armando, mums visų trūko, kurie buvo iškritę antroje sezono pusėje. Kai komandoje kažkokia konkurencija, žaidėjams yra geriau. Tiems, kurie žaidė, neturiu jokių priekaištų, visi atidavė, ką galėjo, visi kovojo ir norėjo daugiau nei 4-os vietos.

– Kas šiemet Iš žaidėjų stebino labiausiai progreso prasme?
– Nenoriu kažko išskirti, čia ne šachmatai, ne tenisas. Kiekvienas įnešė savo indėlį, davė, ką galėjo. Nuvylė progų realizacija, nežmoniškai mus pavedė, turėjome labai daug progų, ne tik tose rungtynėse, kuriose pralaimėjome, bet visame sezone. Net ir tose rungtynėse, kur pelnydavome po 5 įvarčius, dar turėjome bent tiek minimum mušti.

– Kaip vyko darbas trenerių štabe, kaip pasiskirstydavote užduotis su Mindaugu Gardzijausku?
– Viską bendrai darėme, kartu aptardavome darbus, kartu ieškodavome žaidėjams geriausių pozicijų. Nieko kažko ypatingo, vyko normalus darbas.

– Klubo vadovai pateikė paraišką I lygos licencijai, kokias grandis reiktų labiausiai stiprinti?
– Pradžiai reikia gauti licenciją, būti tikriems, kad žaisime I lygoje ir tada žiūrėti, kokia komandos situacija. Dabar gali kalbinti, kviestis žaidėjus, tačiau jei neturėsi licencijos, darbas veltui. Jei „Ekranas“ gaus licenciją, tada reikės žiūrėti, kurie futbolininkai nori žaisti toliau. I lygoje suderinti darbą ir sportą įmanoma, bet jau žymiai sudėtingiau. Jei nori kovoti I lygoje, reikia ir žaidėjų didesnio darbo, daugiau profesionalumo. Nors žinoma, negali pasakyti žaidėjui – mesk darbą, eik žaisti futbolą. O šiaip nėra ką labai stiprinti, iš esmės pakaktų, jei visi grįžtų, būtų sveiki. Na, nebent dar poros žaidėjų, dėl konkurencijos. Tai tik į gerą išeitų.

– Kokios rungtynės ar pergalė – įsimintiniausia?
– Gal ne įsimintiniausios, bet kertinės – Marijampolėje, ketvirtame ture, kai atsilikdami, o vėliau ir žaisdami dešimtyje, sugebėjome išplėšti pergalę 2:1. Prieš tas rungtynes po trijų turų turėjome tik 4 taškus, tad nesėkmės atveju jau būtume toli į priekį paleidę lygos favoritus. Po pergalės atsitiesėme, pradėjome kopti aukštyn. Tai buvo lūžis. Nuo to prasidėjo pergalių serija ir sėkmingai užbaigėme pirmą ratą. Kaip ir visus, labiausiai nuvylė sezono finišas.

– Dalis žaidėjų pirmą kartą rungtyniavo palaikomi greta aikštės palaikomi fanų, kiek jų palaikymas buvo svarbus komandai?
– Jau rūbinėje žaidėjai jausdavo atsakomybę, nes žinojo, kad aikštėje jie sulauks palaikymo. Žinoma, vien tik teigiamos emocijos. Žaidėjai prieš bet kokį mačą žinojo, kad bus fanai, palaikys. Tas nusiteikimas, motyvacija į pačias rungtynes kitokia, žinojo, kad reikia kovoti, nes atvyko palaikyti fanai. Nėra kalbų, labai buvo svarbus fanų užnugaris.

– Ką jums, kaip treneriui, davė šis sezonas, kokią patirtį pasiimate Iš šIų metų?
– Nieko gero, kokia čia patirtis, jei neįvykdai kelto tikslo. Bet kad ir bloga patirtis, tai yra patirtis. Nors žvelgiant į visą kelią, sezono metu daugiau teigiamų, nei neigiamų dalykų. Didžiąją dalį dalykų, kuriuos buvome numatę, suplanavę aikštėje, vaikinai išpildydavo. Tas džiugino. Gal ne visu 100 procentų pavykdavo, bet dalis minčių, idėjų buvo realizuota. Tai ir laiko klausimas, atrodo, per metus sunku kažką tokio nuveikti, reikia daugiau laiko.

Esu labai patenkintas tuo, kaip rimtai į mus žiūrėjo varžovai, kaip rimtai jie nusiteikdavo mačui prieš mus. Ypač tai buvo matyti Alytuje, kai II rate žaidėme prieš „Dainavos B“ ekipą. Prieš mus stojo ne rezervinė, o iš esmės beveik I lygos sudėtis. Sužaidėme 2:2, buvo puiki patirtis, galėjome ir laimėti. Vyrai pamatė, kad gali žaisti ir I lygoje. Čia yra pliusas. Galima padėkoti „Dainavai“, kad labai gerbė „Ekraną ir išrikiavo solidžią sudėtį.

****

Šiemet – ypatingi metai: į šalies futbolo žemėlapį grįžo legendinis „Ekrano“ klubo pavadinimas, o komandai atstovavo dalis žaidėjų iš 2012-2014 m. sezonų. Ekipoje rungtyniavo išskirtinai panevėžiečiai, dalis jų yra ragavę A lygos patirties, dalis futbolo kelią prieš 7-8 metus pradėjo „Ekranas-2“ ekipoje, tačiau iš esmės visi – Panevėžio futbolo akademijos auklėtiniai.

Nors pandemijos ir antro karantino metu sezoną „Ekranas“ turėjo užbaigti tuščiame stadione, visada ekipa jautė ir „Pirmosios Armados“, ir eilinių panevėžiečių palaikymą. Būtent fanai, žiūrovai – pagrindiniai komandos rėmėjai, prie klubo prisidėję ne tik savo palaikymu tribūnose, tačiau ženkliu, realiu įnašu į klubo biudžetą.

Taip pat „Ekranas“ dėkingas rėmėjams – už suteiktą pasitikėjimo kreditą, bendradarbiavimą ir ženklų įnašą į klubo biudžetą – PIC Panevėžio Implantologijos Centras (www.picklinika.lt), UAB Žvalgaičiai (zvalgaiciai.lt), „Girios tyla“ (www.giriostyla.lt), AlienReklama LT (www.alienreklama.lt / AlienReklama LT), Maistas Sportui (www.maistassportui.lt), UAB Flora Express (www.floraexpress.lt), hummel (e-hummel.lt), Pirmoji Armada/Ekranas Ultras.

Už įamžintas sezono akimirkas AČIŪ tariame fotografams:

Vladas Kalnys Photography KALNYSPHOTO.COM / https://www.facebook.com/raw.chobovar
Aivaras Ambrozas photography https://www.facebook.com/fotografas.Aivaras
Viktorija Viksvaitė Photography https://www.facebook.com/viktorijaviksvaitephotography
Tadas Kontautas (Sporto renginių fotografavimas ir ne tik, facebook.com/tadulis.foto.18/about)

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: FK Ekranas

2020 Gru 21 09:18

Atgimęs „Ekranas“ žvalgosi ne tik į A lygą, bet ir į Lietuvoje vis labiau populiarėjančią sporto nišą
Aivaras Katutis, LRT.lt
2020.12.21
https://www.lrt.lt/naujienos/sportas/10 ... porto-nisa

Aukštaitijos pasididžiavimas, Panevėžio miesto simbolis, Lietuvos futbolo legenda – su šiais epitetais dažnai siejamas „Ekrano“ vardas. Šio amžiaus pirmojo dešimtmečio pabaigoje šalyje dominavęs Panevėžio „Ekranas“ gilų įspaudą paliko ne tik panevėžiečių, bet ir daugumos Lietuvos futbolo gerbėjų širdyse. 2014-aisiais įvykęs Panevėžio futbolo simbolio bankrotas užgavo ne vieno sirgaliaus jausmus, tačiau legendinis „Ekrano“ pavadinimas pamažu grįžta į Lietuvos futbolo žemėlapį ir gali vėl tapti galinga jėga.

Portalas LRT.lt pasikalbėjo su šią vasarą Panevėžį pasiekusio projekto iniciatoriumi Tomu Malinausku.

„Ekrano“ vardas yra labai senas. Visada buvo noras komandai duoti šį pavadinimą, bet pradžioje nusprendėme šiek tiek pataupyti. Kai vėl atsirado galimybė, iškart pasakėme, kad neturime ko prarasti. Be to, buvo proga atgaivinti istorinį vardą“, – LRT.lt pasakojo žaidėjo ir vadovo pareigas klube einantis T. Malinauskas.

Dabartinis FK „Ekranas“ gyvuoti pradėjo 2018-aisiais. Iš pradžių klubas vadinosi FK „Aukštaitija“, tačiau jau tada buvo tapatinamas su „Ekrano“ vardu – prie komandos prisidėjo nemažai praeityje Panevėžio „Ekrane“ žaidusių futbolininkų, o klubą įkūrę ir į jį investavę žmonės užaugo kartu su legendine Panevėžio ekipa.

Džiugi naujiena į Panevėžio futbolui neabejingų žmonių duris pasibeldė šių metų birželį, kai FK „Aukštaitija“ iš žlugusio klubo bankroto administratoriaus galiausiai nupirko „Ekrano“ vardą ir prekių ženklą. LFF Vykdomasis komitetas kliūčių tam nesudarė ir praėjusią vasarą į Lietuvos futbolo žemėlapį grįžo „Ekrano“ vardas.

FK „Ekranas“ žygis Lietuvos futbolo piramidėje prasidėjo nuo LFF antrosios lygos. Nuo pat pradžių klubas kėlė pačius aukščiausius tikslus, tačiau galinga sezono pradžia, bet ne tokia sėkminga pabaiga lėmė, kad panevėžiečiai liko ketvirti. Vis dėlto tai „Ekrano“ ambicijų nesumažino – klubas jau padavė paraišką dalyvauti LFF pirmosios lygos varžybose, todėl yra tikimybė, kad Panevėžio ekipa artėjantį sezoną žais antroje pagal pajėgumą šalies futbolo lygoje.

Tolimas tikslas – vėl praverti A lygos duris

Nuo pat įkūrimo LFF antrojoje lygoje žaidžianti Panevėžio komanda praėjusį sezoną startavo galinga nata ir po pirmojo rato turėjo geriausias pozicijas skambiai finišuoti. Vis dėlto pandeminė situacija, išretėjusi sudėtis ir trys iš eilės nesėkmingi pasirodymai panevėžiečius nubloškė už pirmojo trejeto.

Tokia suirutė nuliūdino tiek vyriausiąjį komandos trenerį Darių Maciulevičių, tiek pačius žaidėjus, kurie itin rimtai pažiūrėjo į sezoną, kai komanda gavo legendinio „Ekrano“ pavadinimą.

„Komandoje yra daug žmonių, kurie užaugo su „Ekrano“ vardu. Vieni žaidė akademijoje, kiti – dubleriuose ir pagrindinėje komandoje. Kai atėjo žinia, kad vadinsimės „Ekranu“, jie sezoną pradėjo su dviguba energija. Spėjome pasitreniruoti vos kelias savaites ir vienose iš pirmų rungtynių sužaidėme lygiosiomis su vienais favoritų. Buvo jaučiamas didžiulis atsidavimas vien dėl vardo“, – pirmuosius sezono žingsnius prisiminė T. Malinauskas.

2020-aisiais „Ekranas“ LFF antrosios lygos Pietų zonoje žaidė 20 rungtynių, iškovojo 13 pergalių, tris kartus sužaidė lygiosiomis ir keturis sykius nusileido varžovams. Per sezoną panevėžiečiai patyrė skaudžių nesėkmių, bet buvo ir įspūdingų pasirodymų: rezultatu 10:0 sutriuškintas FK „Vidzgiris“, 6:1 parklupdytas FK „Nevėžis B“.

„Ekrano“ klubui vadovaujantis T. Malinauskas, kaip ir žaidėjai bei komandos vardui neabejingi panevėžiečiai, tiki, kad netolimoje ateityje komandą bus galima pamatyti stipriausioje šalies lygoje, tačiau pirminis tikslas būtų gauti LFF pirmosios lygos licenciją ir įsitvirtinti šiose pirmenybėse.

„Jeigu gautume licenciją, pagrindinis tikslas būtų įsitvirtinti LFF pirmojoje lygoje. Naivu tikėtis, kad jau debiutinį sezoną laimėsime pirmenybes. Pirmiausia reikėtų pabandyti įsitvirtinti pirmame aštuntuke. Tolimoje perspektyvoje, sulaukus daugiau rėmėjų, žinoma, yra noras išvesti „Ekraną“ į A lygą“, – ambicijų neslėpė T. Malinauskas.

Praeityje gyvavęs Panevėžio „Ekranas“ garsėjo ne tik puikia pagrindine komanda, bet ir gera akademija, kurioje užaugo ir kelią į vyrų futbolą prasiskynė ne vienas žinomas A lygos ar Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjas. Kaip atskleidė dabartinis „Ekrano“ vadovas, jų požiūris gana panašus – pagrindą turėtų sudaryti vietiniai žaidėjai, o ateityje pagrindinės ekipos duris galėtų praverti akademijos auklėtiniai, kuriems jau dabar sudarytos sąlygos treniruotis.

„Turime struktūrą, pas mus treniruojasi 230 vaikų – nuo darželinukų iki ketvirtos klasės, taip pat yra vyresnių. Dabar viską stabdo pandemija, bet turime licencijuotų trenerių ir ateityje sieksime dar labiau gerinti treniruočių sąlygas, turėti savo stadioną, kuriame galėtų žaisti vaikai.

Pagrindinis tikslas – kad komandos pagrindą sudarytą panevėžiečiai, kurie anksčiau yra žaidę kitame Panevėžio klube ar išvažiavo į kitų miestų komandas, tokias kaip „Nevėžis“, „Džiugas“. Jeigu jiems nepavyks įsitvirtinti A lygoje, bandysime juos pasikviesti. Liko žaidėjų ir iš praėjusio sezono, kurie, mano nuomone, gali žaisti pirmojoje lygoje“, – apie dabartinį klubo modelį kalbėjo T. Malinauskas.

Didžiausi rėmėjai – klubo vardui neabejingi žmonės ir „Pirmoji armada“

Tikėtis, kad nuo nulio pradėtas projektas Lietuvos futbolo rinkoje vos per kelerius metus taps pelninga ir varomąja jėga, – naivu. Kaip tikino T. Malinauskas, tiek jam, tiek visam klubui dar prireiks laiko įrodyti, kad einama teisinga linkme. Šiuo metu didžiausi klubo rėmėjai yra „Ekrano“ vardui neabejingi fiziniai asmenys, turintys savo įmones ir prisidedantys prie klubo veiklos.

„Akivaizdu, kad nė vienas futbolininkas nenorės žaisti už dyką, todėl viskas turi vykti pamažu. Negaliu būti garantuotas dėl kitų LFF pirmosios lygos klubų, bet mes esame kompanija žmonių, kurie patys investuoja. Pats turiu privačią įmonę ir remiu klubą, kaip ir mano draugai. Tikimės, kad ateityje atsiras daugiau rėmėjų, ta pati miesto savivaldybė“, – tęsė pašnekovas.

Panevėžyje „Ekranas“ nėra vienintelis futbolo klubas. 2015-aisiais įkurtas FK „Panevėžys“ jau dvejus metus sėkmingai rungtyniauja A lygoje, o šį sezoną pasiekė kol kas didžiausią laimėjimą – LFF taurę. Šiais metais Panevėžio miestui šventę padovanojusiam klubui padeda išgyventi ne tik privatūs rėmėjai, bet ir miesto savivaldybės skiriamos lėšos.

Tam, kad miesto savivaldybė prisidėtų ir prie „Ekrano“ gyvavimo, prireiks laiko. T. Malinausko tvirtinimu, Lietuvos futbolo federacijoje, priešingai nei miesto savivaldybėje, jų projektas vertinamas teigiamai.

„Ekrano“ vardas labai greitai atsirado, o tai visiems sukėlė nuostabą. Panevėžyje jau yra vienas remiamas klubas. Galbūt dar reikia laiko, kad savivaldybė suprastų, jog mieste yra dar viena žmonių grupė, kuri turi klubą ir dėl jo dirba. Kol kas į mus nežiūrima taip rimtai, bet esame kantrūs, tikimės, kad ilgainiui ateis pasižiūrėti ir mūsų.

Nuogirdų yra visokių. ­Pavyzdžiui, kad atėjo visiškai nepažįstami žmonės. Esmė, kad mes patys futbolą žaidžiame nuo vaikystės ir žinome, kas tai yra. Be to, mūsų projektą rimtai vertina LFF“, – situaciją komentavo T. Malinauskas.

Po bankroto „Ekrano“ vardas buvo dingęs iš futbolo žemėlapio, tačiau savo gyvavimą pratęsė ir iki šiol gyvuoja „Pirmoji armada“ – ištikima sirgalių grupė, kuri su komanda vyko į garsiausias išvykos rungtynes Europoje. Žinią, kad Panevėžyje vėl bus prikeltas „Ekrano“ vardas, su džiugesiu priėmė grupės lyderiai.

„Kai tik pasakėme, kad norime atgaivinti „Ekraną“, ir paklausėme jų nuomonės, iškart sulaukėme palaikymo ir geros reakcijos. Jie prisidėjo ir finansiškai, turi savo asociaciją, joje renka pinigus. Aišku, ta suma nėra didelė, bet visus metus jie mums padeda, nes mato, ką darome. Toks užnugaris mums labai reikalingas.

Manau, turime tinkamą strategiją, protingų žmonių klube, kurie jau turi įmones ir yra užaugę su „Ekranu“. Tokios bendruomenės sunaikinti neįmanoma. Dabar po penkerių metų pasakėme, kad vėl bus „Ekranas“, ir „Pirmoji armada“ – 30–50 žmonių– iškart važiuoja į išvykos rungtynes. Nežinau, ar kas dar turi tokius sirgalius. Galbūt „Dainava“ arba „Žalgiris“, – džiaugsmo dėl „Ekrano“ vardui neabejingų sirgalių neslėpė T. Malinauskas.

Pandeminė nežinomybė

Panevėžiečius, kaip ir visą sporto pasaulį, sukaustė nežinomybė. Lietuvoje koronaviruso atvejų skaičius nemažėja, todėl neaišku, kokių finansinių nuostolių po šios žiemos karantino bus patyręs verslas ir nuo jo priklausomos organizacijos, tarp jų – futbolo komandos.

„Visada sunku rasti investuotojų ar žmonių, kurie norėtų padėti. Tačiau, kaip ir minėjau, mūsų pagrindas yra sudarytas iš draugų ir kolegų. Mes turime kiek kitokią strategiją, todėl ir nenorime būti visiškai priklausomi nuo savivaldybės. Žinoma, pirminis noras – turėti stiprų klubą LFF pirmojoje lygoje, bet kad jis galėtų išsilaikyti pats ir rėmėjų dėka“, – sakė T. Malinauskas.

Sporto pasaulis išgyvena ne tik dėl potencialiai mažėjančio investuotojų skaičiaus, bet ir dėl sirgalių, kurie yra bene svarbiausias klubų variklis. „Ekrano“ klubas tikisi, kad pavasarį LFF pirmosios lygos rungtynes bus galima žaisti su žiūrovais, nors dabartinė situacija palieka tam tikrų abejonių.

„Visi klubai išgyvena tą pačią nežinią, o norisi, kad rungtynes stebėtų kuo daugiau žiūrovų, – sakė T. Malinauskas. – Kitą sezoną ketiname prašyti „Aukštaitijos“ stadiono. Antrojoje lygoje esame daugiausia sirgalių surenkantis klubas, net pirmojoje lygoje tokių skaičių nėra. Per pirmas varžybas Panevėžyje atėjo 700 žiūrovų. Jeigu ne pandemija, manau, tokius skaičius ir galėtume turėti.“

„Ekrano“ vadovas mano, kad su įmonėmis galima ne tik derėtis dėl tiesioginės finansinės paramos, bet siūlyti alternatyvų, tokių kaip bilietų pardavimas.

„Nenorime eiti į įmones ir prašyti paprastos paramos. Manau, galime pardavinėti bilietus, juos įmonės padovanotų savo darbuotojams. Gal iš 500 darbuotojų į rungtynes ateis bent 30 procentų, o iš tų 30 procentų kitą kartą 10 procentų ateis savo noru“, – sirgalių svarbą pabrėžė T. Malinauskas.

Neapsiriboja tik futbolu

„Ekrano“ vardą į Lietuvos futbolo žemėlapį grąžinę panevėžiečiai nėra tik futbolo mėgėjai – jau anksčiau kolektyvą pradėjo žavėti pasaulyje išgarsėjusi, o Lietuvoje tik pirmus žingsnius žengianti kompiuterinių žaidimų niša, kuri sporto pasaulyje turi ir konkretų pavadinimą – e.sportas (elektroninis sportas – LRT.lt.).

Panevėžyje jau yra FK „Ekranas“ e.sporto akademija, burianti kompiuteriniams žaidimams neabejingus žmones, kurie ateityje gali ne tik užsidirbti savo reikmėms, bet ir duoti pelno visam klubui.

„Patys jau išbandėme ir esame e.sporto mėgėjai. Pamatėme, kad tai niša, kuri Lietuvoje dar nėra taip išvystyta. Pamažu ji ateina, bet tikrai prireiks laiko, kol žmonės supras, kas tai per dalykas.

Mes mėginome rinkti savo e.sporto komandą, kuri žaistų „Ekrano“ vardu. Neapsiribojome tik futbolu ir FIFA, taip pat žaidžiame „CS:GO“, „Fortnite“ ir NBA. Be abejo, stengsimės dalyvauti turnyruose, turinčiuose prizinį fondą“, – apie sporto klubų dalimi tampančią kompiuterinių žaidimų nišą kalbėjo „Ekrano“ vadovas.

Nors e.sportu galima laisvai užsiimti nuotoliniu būdu, T. Malinauskas atskleidė, kad dėl pandemijos jie patyrė nemažų nuostolių. Tiesa, ambicijų tai nesumažino – Lietuvos futbolo dvikovas ateityje galima perkelti ir į virtualiąją erdvę.

„Nupirkome kompiuterių, o tada viską teko uždaryti, todėl labai nukentėjome. Dabar situacija ta pati – laukiame, kol baigsis pandemija, o jau tada žmonės galės rinktis ir dalyvauti turnyruose.

Norime padaryti bendrą Lietuvos lygą, kurioje kiekvienas futbolo klubas turėtų savo e.sporto žaidėją. Tai jau yra padariusios „Šiaulių“ ir „Žalgirio“ organizacijos. Mūsų tikslas – sukurti alternatyvią lygą, kurioje būtų galima varžytis nuotoliniu būdu“, – apie ateities užmojus kalbėjo pašnekovas.

T. Malinauskas tiki, kad e.sportas yra ateities verslas, iš kurio tiesiogiai gali uždirbti ir Lietuvos sporto klubai.

„Mes susiejome „Ekrano“ vardą su e.sporto akademija. Jeigu tik gerai seksis, tai klubui būtų didžiulė paskata eiti į priekį. Visi supranta, kad e.sportas yra verslas, bet jis gali paremti klubą“, – pokalbį baigė „Ekrano“ vardą į Lietuvos futbolo žemėlapį grąžinęs entuziastas.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Ekranas

2021 Sau 22 17:38

Legendinis „Ekrano“ gynėjas – lojalumo etalonas
https://alyga.lt/naujiena/legendinis-ek ... lonas/6863

Iki 2021 metų sezono starto dar likus kelioms savaitėms, Lietuvos futbolo A lyga kiekvieną ketvirtadienį primins įdomesnius akcentus iš ankstesnių čempionatų, pateikdama vaizdo ištraukas.

Pirmasis rubrikoje – legendinis Panevėžio „Ekrano“ futbolininkas Audrius Banevičius, Aukštaitijos sostinės klube rungtyniavęs per visą savo profesionalo karjerą ir su juo du sykius tapęs šalies čempionu.

Skaičiuojant nuo 1991 metų, A. Banevičius iš viso yra pelnęs net 81 įvartį ir tai jam užtikrina vietą pirmajame rezultatyviausių žaidėjų 20-uke. Vis dėlto tarp gynėjų buvęs „Ekrano“ futbolininkas yra ryškus lyderis ir 1-osios pozicijos niekam neturėtų užleisti dar labai ilgai.

1997–1998 metais A. Banevičius sužaidė rezultatyviausią sezoną, įmušdamas net 15 įvarčių ir atsilikdamas tik nuo Vido Dančenkos, Dainiaus Saulėno bei Remigijaus Pociaus. Pastarieji pasižymėjo po 17 kartų, o tada Lietuvos čempionu su Šiaulių „Kareda“ tapęs V. Dančenka – 26 sykius.

„Ekrano“ atstovas yra tikras lojalumo etalonas – tai buvo vienintelis futbolininko karjeros klubas, kuriame jis rungtyniavo 1990–2006 metais.

Vaizdo įraše – epizodas iš 1997-ųjų, kai A. Banevičius taikliu smūgiu galva nuginklavo tuometinį Kauno „Inkaro“ vartininką Marių Poškų.

Galima pridurti, kad yra ne vienas Panevėžio ekipos žaidėjas, per visą karjerą Lietuvoje rungtyniavęs tik „Ekrane“. Daug metų tik šiam A lygos klubui taip pat atidavė Aurimas Kučys ir Giedrius Tomkevičius.

Tokių lojalių ir itin ilgą laiką Lietuvos čempionate praleidusių futbolininkų yra labai nedaug, vienas iš jų – per savo karjerą tik Vilniaus „Žalgiryje“ 1991–2004 metais žaidęs Sergejus Novikovas.

Tarp dabar A lygoje rungtyniaujančių žaidėjų galima išskirti Povilą Leimoną, kuris Lietuvoje atstovavo tik „Sūduvai“ (2005–2013 metai, 2016–iki dabar), o Vilniaus „Riterių“ saugas Rokas Masenzovas šios komandos garbę šalies čempionate gina nuo 2014-ųjų ir tai, atmetus „Riterių B“ ekipą, kol kas yra vienintelis futbolininko klubas karjeroje.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Ekranas

2021 Vas 10 20:47

Artėjančiame sezone varžovų vartus ir toliau bombarduos vienas komandos lyderių, rezultatyviausias 2020 m. FKE žaidėjas Edvardas Tamulevičius
https://www.facebook.com/fkekranas/post ... 8169237152

27-erių puolėjas karjerą pradėjo „Ekrane“, 2013 m. buvo tapęs rezultatyviausiu dublerių čempionato žaidėju, bankrutavus „Ekranui“ 2015 m. persikėlė į Marijampolės „Sūduvą“, taip pat atstovavo „Šiauliams“, FK „Panevėžiui“, FK „Kupiškiui“.

2020 m. atsikūrus „Ekranui“, futbolininkas iškart tapo vienu komandos lyderiu ir praėjusiame sezone per 17 rungtynių pelnė 18 įvarčių.

„Kur žaisti negalvojau, pasiūlymų kaip ir niekur kitur nebuvo. Pirmoje lygoje žaisti tikrai būtų daug smagiau, sunkiau ir įdomiau, bet jei ten ir nepateksime, reiks įrodinėti ir laimeti 2 lygą. Mano motyvacija visur vienoda, jei einu žaisti, tai tik nugalėti ir įmušt įvartį, ar tai būtų I ar II lyga. Tikiuosi, mūsų jaunimui, kurie dar nežaidė I lygoje, bus didelė motyvacija žaisti, manau ir fanams dar didesnė motyvacija būtų matyti komandą I lygoje. Jei pateksim į I lygą, manau, svarbiausia eiti kovoti dėl kiekvieno taško ir įsitvirtinti lygoje kaip varžovui, kuris gali laimėti prieš bet ką su Pirmoji Armada/Ekranas Ultras užnugariu“, – teigė E. Tamulevičius.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Ekranas

2021 Vas 10 20:49

Ši žinia nuotaiką pakels daugeliui FKE fanų: kitame sezone ir toliau komandos vartus gins Gytis Jakubaitis!
https://www.facebook.com/fkekranas/post ... 3408897152

Vienas ekipos lyderių pernai sulaukė asmeninio sirgalių įvertinimo.

„Mano manymu, vienas malonumas yra žaisti klube, su kuriuo sieja stiprus ryšys ir kuriame esi vertinamas bei laukiamas. Šis klubas man labai daug reiškia. Nuo vaikystės svajojau žaisti FK „Ekrano“ gretose, o išgirdęs, kad grižta „Ekranas“ į Lietuvos futbolo žemėlapį, labai nudžiugau. Praėjusiame sezone matėme, kad prisikėlusio klubo nepaliko sirgaliai ir vis daugiau jų rinkosi tribūnose (neskaitant paskutinių rungtynių dėl Covid). Tai skatina stengtis dėl pergalių ir sirgalių ovacijų“, – teigė 22-ejų G. Jakubaitis.

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: FK Ekranas

2021 Vas 10 20:49

Pristatome dar vieną naujoką - Max Cesar Sankan Bahi (Dramblio Kaulo Krantas). 22-ejų atraminis saugas praėjusiame sezone rungtyniavo FK "Vyčio" gretose, dar prieš tai dvejus metus taip pat žaidė I lygos klubuose (2018 m. "Utenis", 2019 m. "Kupiškis").

Sveikas atvykęs, Max!

Grįžti į