Vietoj atostogų - kursinio rašymas
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujienos/n513.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Visas rungtynes šiemet komandoje žaidęs Georgas Freidgeimas sako, kad jam svarbiau atlikti perdavimą, negu įmušti
Sužaidei visas šių metų rungtynes A lygos čempionate. Kas tą daugiausiai sąlygojo: žaidimo stabilumas, atsparumas traumoms, konkurencijos nebuvimas?
Manau, kad tiesiog manimi pasitikėjo treneris. Nežinau, turbūt pateisinau tą pasitikėjimą ir jis mane vis leido į aikštę. Be to pirmą ratą visai neblogai ir sužaidėme.
Pats vertini „Žalgirio“ rezultatus puikiai?
Iš tiesų – vidutiniškai. Nei geri nei blogai. Galėjom ir geriau sužaisti. Bet nesam taip toli nuo lyderio.
Su kuo buvo sunkiausia žaisti?
Sunkiausia visada būna žaisti su tais, prieš ką pralaimi. Tai ir buvo tokių mačų, kad negalėjom laimėt. Su „Mažeikiais“, su „Ekranu“.
„Ekranas“ – galima suprasti. Kas vis dėl to buvo atsitikę per rungtynes su „Mažeikiais“? Kodėl jos buvo tokios sunkios?
Iš pradžių jiems nusišypsojo sėkmė – įmušė įvartį. Po to užsidarė ir protingai žaidė. Buvo padėties šeimininkai – vytis turėjom mes. Bet jei nebūtų jie įmušę, įmuštume mes. Ir viskas būtų kitaip susiklostę.
Kaip praleidai kelis šiuos laisvadienius, po rungtynių su „Kaunu“?
Kadangi baigiu mokslus, tai rašiau kursinį. Tai atostogų ir neturėjau...
Kur mokaisi?
Vilniaus universitete. Ekonomiką.
Kaip sekasi?
Gerai. Po savaitės bus baigiamasis egzaminas.
Nesutrukdys egzaminas žaidimui? Ar žaidimas egzaminui?
Ne. Nes dabar kaip tik pertrauka. Aš baigsiu studijas kaip tik prieš vėl atsinaujinant čempionatui. Kai nori, gali viską suderinti.
Kitas „Žalgirio“ gynybos kraštas Egidijus Vaitkūnas kartas nuo karto dar ir įvartį įmuša. Nepavydu? Kada pats įvartį įmuši?
Stengsiuosi artimiausiu metu. Jei rimtai, tai vadovaujuosi tokia taisykle, kad gynėjas visų pirma turi apsiginti. Bet geras krašto gynėjas turi aktyviai dalyvauti ir atakose, ir mušti įvarčius. Man ne tiek gal svarbu įmušti įvartį, kiek atlikti perdavimą, nes krašto gynėjai turėtų perdavimus dalinti.