Garsiai skambančių futbolo teisėjų vadas siuntė žinutes treneriams ir klubams
https://www.15min.lt/sportas/naujiena/f ... 24-2115012
– Po LFF Supertaurės ir po Vilniaus „Žalgirio“ neįskaityto įvarčių į „Šiaulių“ vartus buvo platinami vieši pranešimai apie teisėjų klaidas. Ar toliau naudosite tokią praktiką? O galbūt yra mintis komunikuoti kiek kitaip – viešai aiškinti daugiau teisėjų sprendimų?
– Aš tikrai nevengiu pripažinti ir atsiprašyti. Jei išliksiu savo poste, tik taip ir matau šitą dalyką.
Ateityje? Kalbamės ir tarpusavyje, kad turime būti atviresni mūsų futbolo bendruomenei. Kaip ir dabar, jūs skambinate man, kad sužinotumėte nuomonę, o daugelis norėtų, kad visa tai išeitų iš mūsų ir mes nelauktume tokių klausimų. Aš „už“.
Yra idėja galbūt vieną kartą per mėnesį padaryti analizę, laidą, gal futbolo federacijos svetainėje pateikti pagrindinius įvykius, kurie sukėlė diskusijas. Domėjomės dėl tarptautinės praktikos. Jei mums to reikia, jei mūsų futbolo bendruomenei to reikia, jei federacija sutinka, galėsime tą daryti ir būsime dar atviresni.
Yra šalių, kur teisėjai duoda ir interviu po rungtynių, yra šalių, kur rodo klipus iškart. Tam tikros instancijos tokius dalykus turi patvirtinti. Pažadu, kad ateityje būsime dar atviresni ir greičiau reaguosime į tokius dalykus iš savo pusės.
– Vokietijoje visai neseniai po „Bayern“ ir „Bayer“ rungtynių teisėjas Schlageris viešai pakomentavo kertinę baudinio situaciją ir visiems viskas tapo aiškiau. Kažką tokio įsivaizduojate ir Lietuvoje ar žvalgotės link kitokios formos?
– Apie tai ir kalbu, tik mums reikėtų pasinaudoti kitų šalių patirtimi. Pats buvau teisėjas, suprantu, kad tai psichologiškai yra sunku, bet gyvename XXI amžiuje, viskas keičiasi, atsiranda technologijos, VAR, tampame vis pastebimesni. Turime keistis. Ateityje kažkas panašaus bus ir Lietuvoje. Tikiuosi, kad jau kitame sezone.