...

XVI (16) turas:

2015 Bir 04 14:04

2015 m. "SMScredit.lt A lygos" 16 turo anonsas

XVI (16) Turas

Birželio 6 d. (šeštadienis)

80) 17:30 Klaipėdos granitas (Klaipėda) - Utenis (Utena)

Birželio 7 d. (sekmadienis)

78) 19:00 Spyris (Kaunas) - Sūduva (Marijampolė)

...

Re: XVI (16) turas:

2015 Bir 06 09:58

„Klaipėdos granitas" - Utenos „Utenis"

Birželio 6 dieną 17.30 val. Klaipėda, centrinio stadiono dirbtinė aikštė. Pirmame rate - 3:1.

Uostamiesčio klubas pergalės neiškovojo jau nuo septintojo turo. Tada Gedimino Jarmalavičiaus treniruojami futbolininkai įveikė būtent uteniškius.

Aštuonios rungtynės be laimėjimų ir patirti keli triuškinantys kirčiai nuo čempionato lyderių gerokai suerzino komandos strategą, kuris po dvikovos su „Trakais" užsiminė apie kai kurių žaidėjų abejingumą bei rimtas permainas pertraukos metu. Tokie G.Jarmalavičiaus žodžiai ir į rikiuotę po nuobaudų sugrįšiantys patyrę gynėjai turėtų pridėti likusiems komandos draugams motyvacijos. Pergalė prieš „Utenį" leistų atitrūkti saugesniu atstumu nuo „Šiaulių" bei pagal pelnytus taškus susilyginti turnyro lentelėje su kitais varžovais.

Uteniškių stovykloje nuotaikos kiek kitokios: klubas nepralaimi penkiuose mačuose iš eilės, demonstruoja solidžią gynybą ir po vilčių nepateisinusio sezono starto kyla į viršų. Vis dėlto prie susižeidusio bei trejas rungtynes praleidusio Mindaugo Grigaravičiaus prisidėjo ir dvikovoje su Kauno „Stumbru" aikštę palikęs Mantas Fridrikas. Jeigu centro gynėjas Klaipėdoje nerungtyniaus - „Uteniui" apginti savo vartus taps gerokai sunkiau.
ar granitiečiai nutrauks nelaimėtų rungtynių seriją?

...

Re: XVI (16) turas:

2015 Bir 06 09:59

Kauno „Spyris" - Marijampolės „Sūduva"

Birželio 7 dieną 19 val. Kaunas, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Pirmame rate - 1:5.

Pirmame rate kauniečiai Marijampolėje per antrą kelinį praleido net penkis įvarčius ir buvo sutriuškinti. Šį kartą Laimio Bičkausko treniruojama ekipa sieks atsirevanšuoti už skaudžią nesėkmę.

„Spyrio" žaidėjai parodė charakterį dvikovoje su Pakruojo „Kruoja" ir iš varžovo teritorijos išsivežė svarbius tris taškus. Maža to, kauniečiai tai padarė be diskvalifikuoto gynybos ramsčio Igno Deduros, kuris artėjančiame mače galės rungtyniauti. Vis dėlto komandai negalės padėti pastaruoju metu solidų žaidimą demonstruojantis Lukas Sendžikas - futbolininkas Pakruojyje užsidirbo raudoną kortelę.

Marijampoliečiai grįžo į pergalių kelią ir, pademonstravę galingą puolimą, susidorojo su „Šiauliais". „Sūduvos" ekipoje nerungtyniaus šiuo metu Vengrijoje su Lietuvos rinktine plušantis saugas Karolis Chvedukas, tačiau ir be šio svarbaus žaidėjo „Sūduvą" derėtų laikyti mačo favorite. Po nesėkmių serijos iškovotos pergalės turėjo suteikti pasitikėjimo Suvalkijos futbolininkams, tad kauniečiams kovoti dėl trijų taškų savo sirgalių akivaizdoje bus labai sunku.

- "Spirdžiai" ant bangos, daužo savo varžovus iš eilės, tai kalakutų galybei bus p*pec..

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XVI (16) turas:

2015 Bir 07 20:15

Velička kala dublį :) Sūduva dar turi 30 min išsigelbėjimui

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XVI (16) turas:

2015 Bir 07 21:10

Pelnyta Spyrio pergalė 2:1. Sūduva šiandien žaidė blankiai

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: XVI (16) turas:

2015 Bir 08 08:44

sūduva tai klounai kaip reta, gavo naują trenerį, tai db komandą "augins" du sezonus pakol žaist pradės...

...

Re: XVI (16) turas:

2015 Bir 08 10:07

"Klaipėdos granitas" emocingame mūšyje nutraukė nesėkmių seriją
http://www.lff.lt/lt/article/klaipedos_ ... miu_serija" onclick="window.open(this.href);return false;

Šešioliktojo „SMScredit.lt A lygos" turo akistatoje Gedimino Jarmalavičiaus treniruojami futbolininkai namuose nutraukė nesėkmių seriją bei nugalėjo varžovus rezultatu 2:1 (2:0). Granitiečiai uteniškius įveikė antrą kartą šiame sezone.

Nors pirmieji aštriau atakavo svečiai, tačiau 9-ąją minutę kilęs nesusipratimas „Uteniui" kainavo įvartį. Uteniškis galva pamušė kamuolį į pavojingą zoną, o ten įkirtęs bei varžovą aplenkęs Marius Papšys tiksliu smūgiu nuginklavo Pavelą Leusą.

Granitiečiai surengė keletą pavojingų atakų, tačiau vėliau iniciatyvą perėmė uteniškiai. Dėkingą progą išlyginti rezultatą turėjo Valentinas Jeriomenka: saugo vienu lietimu smūgiuotą kamuolį atrėmė tinkamą poziciją užsiėmęs Tadas Simaitis. Netrukus galva pavojingai mušė Darius Kazubovičius, o po keitimo aikštėje pasirodęs Ilja Tračynskis taip pat pagrasino klaipėdiečių vartams.

Visgi 44-ąją minutę „Klaipėdos granitui" pavyko padvigubinti rezultatą. Gero perdavimo iš aikštės gilumos sulaukęs Karolis Laukžemis pabėgo nuo varžovo ir meistriškai perkėlė kamuolį per patyrusį P. Leusą.

Po pertraukos uteniškiai perėmė iniciatyvą ir neišnaudojo kelių dėkingų epizodų. Arčiausiai tikslo buvo Linas Savastas, kurio smūgį iš arti atrėmė T. Simaitis. Netrukus „Utenio" saugas pavojingai mušė galva.

Aštria ataka atsakė ir šeimininkai: M. Papšys pabėgo nuo kelių varžovų, o stipriai pažeme smūgiuotas kamuolys skriejo visai šalia vartų virpsto. Kurį laiką komandos keitėsi grėsmingais išpuoliais, bet rezultatas nesikeitė.

Nors „Utenis" turėjo pranašumą, tačiau tik 89-ąją minutę po keitimo aikštėje pasirodęs Jurijus Vereščiakas tiksliu smūgiu atgaivino intrigą.

Maža to, po kelių akimirkų svečiai galėjo išlyginti rezultatą, tačiau dėkingoje padėtyje buvęs Edgaras Mastianica smūgiavo virš vartų.

Rungtynes šeimininkai buvo priversti baigti mažumoje, kadangi 89-ąją minutę už susistumdymą su varžovu iš aikštės buvo pašalintas Dmitrijus Šiškinas.

...

Re: XVI (16) turas:

2015 Bir 08 10:11

KOMENTARAI

Treneris Gediminas Jarmalavičius („Klaipėdos granitas“): „Emocingos rungtynės. Galbūt ne visos rungtynės, bet pats galas buvo nenuspėjamas. Tai tik įrodo, kiek pas žaidėjus buvo susikaupusios vidinės energijos, noro laimėti, noro kautis, kovoti – ką matėme per visas rungtynes. Buvo momentų tiek prie „Utenio“ vartų, tiek prie mūsų vartų. Džiaugiamės trimis taškais, džiaugiamės pergale. Visi metodai yra teisingi, kokie jie bebūtų, jei paimi tris taškus. Šiandien mes tris taškus turime.“

Marius Papšys („Klaipėdos granitas“): „Manau, rungtynės buvo kovingos. Įmušėme du įvarčius, jie po to įmušė ir prasidėjo nervų karas. Labai gerai, kad laimėjome. Reikėjo pergalės. Gavome penkis nuo „Trakų“ – nemalonu, kai nelaimi. Dabar laimėjome, visi patenkinti. Tikėkimės ir toliau laimėsime. Komandos man neduoda erdvės, kokią aš mėgstu. Svarbiausia, kad mes laimėjome.“

***

Treneris Mindaugas Čepas („Utenis“): „Rungtynės buvo tokios, kokių ir tikėjomės. Sveikinu „Klaipėdos granito“ komandą su pergale. Praleistas greitas įvartis šiek tiek pakoregavo mūsų žaidimą. Planavome vienaip žaisti, bet po to reikėjo persigrupuoti. Praleidome dar vieną įvartį ir po pirmo kėlinio 0:2 pralaiminėdami, išėjome į pertrauką. Norėčiau padėkoti savo komandai, kuri prie tokio karščio nenuleido rankų, toliau žaidė, laikėsi žaidybinio plano, ką buvome šnekėję. Pelnė įvartį, galbūt galėjome ir dar vieną. Ką padarysi, toks yra futbolas. Dar kartą sveikinu varžovą su pergale.“

Pavelas Leusas („Utenis“): „Rungtynės buvo sunkios abiem komandom. Mes šiek tiek daugiau kontroliavome kamuolį, „Klaipėdos granitas“ stengėsi žaisti kontratakomis. Jiems pasisekė pirmame kėlinyje įmušti du įvarčius, o antrame mes žaidėme pavėjui ir stengemės paspausti, lyginti rezultatą. Vos nepavyko. Varžovai nenustebino. Žinojome, kad jie kovoja, stengiasi, niekam neleidžia žaisti. Važiavome per visą Lietuvą – toks mums papildomas sunkumas. Taip jau išėjo, futbolas susideda iš klaidų.“

...

Re: XVI (16) turas:

2015 Bir 08 10:14

Birželio 6 d. (šeštadienis)

Klaipėdos granitas (Klaipėda) - Utenis (Utena) 2:1 (2:0)

Klaipėdоs m. stadionas, 200 žiūrovų

Teisėjas - M. Jackus (Šiauliai)

Įvarčiai: 9 min. M. Papšys, 44 min. K. Laukžemis (Klaipėdos granitas); 90 min. J. Vereščak (Utenis)

Įspėti: 7 min. K. Gnedojus, 78 min. R. Borusas, 89 min. M. Papšys (Klaipėdos granitas); 48 min. G. Zagurskas, 89 min. P. Krasnovskis, 89 min. M. Krasnovskis (Utenis)

Pašalintas: 89 min. D. Šiškin (Klaipėdos granitas)

***

Verkė Gedemins, kad tik 11 grajakų turi, o vis tiek sudubasino beviltiškai puolime atrodžiusį UTENĮ..

...

Re: XVI (16) turas:

2015 Bir 08 10:16

SPYRIS 2 - 1 SŪDUVA
http://alyga.smscredit.lt/rungtynes/spyris-suduva/404" onclick="window.open(this.href);return false;
2015-06-07 | 16 turas | S.Dariaus ir S.Girėno stadionas | Teisėjas: Vijūnas Vasiliauskas | Žiūrovų: 450


Neįtikėtinas Kauno „Spyrio“ žygis „SMScredit.lt A lygoje“ tęsiasi. Čempionato debiutantas savo aikštėje rezultatu 2:1 (0:0) atsirevanšavo Marijampolės „Sūduvai“ už pralaimėjimą pirmajame rate ir iki dviejų taškų sumažino atsilikimą nuo trečiąją vietą besidalinančių suvalkiečių ir rungtynėmis mažiau sužaidusio Klaipėdos „Atlanto“. Abu įvarčius nugalėtojams įmušė Andrius Velička.

Pirmosios svečių atakos metu komandą gelbėti teko Deividui Mikelioniui. Vartininkas fantastišku šuoliu atrėmė labai pavojingą Povilo Kiselevskio smūgį iš baudos aikštelės prieigų. Netrukus po pakelto kampinio Tomas Radzinevičius galva pabandė numesti kamuolį link tolimo virpsto. Trūko visai nedaug, kad šis puolėjo bandymas pasibaigtų įvarčiu.

8-ą minutę „Spyrį“ lydėjo sėkmė. Greitos suvalkiečių atakos metu E.Veliulio nevykusį perdavimą link E.Baranovskio atmušė Paulius Daukša. Kaunietis tai padarė tarsi puolėjas – stipriu smūgiu sudrebindamas savo vartų virpstą. Kamuoliui grįžus į aikštę, P.Kiselevskio bandymą D.Mikelionis paleido iš rankų ir sugavo tik iš antro karto.

Kėlinio viduryje kauniečių vartininkas vėl turėjo pademonstruoti savo meistriškumą ir pirštų galais į virš skersinio nukreipti labai stiprų Nikolos Prebiračevičiaus šūvį. Kampinio metu „Spyrio“ baudos aikštelėje kilo gaisras. Kamuoliui nukritus po T.Radzinevičiaus kojomis, puolėjas nedelsdamas smūgiavo pažeme, bet fantastiškai žaidęs D.Mikelionis sugebėjo išsaugoti vartus.

Iki tol sunkiai radę kelių prie „Sūduvos“ vartų aikštės šeimininkai surengė įvarčio vertą ataką. Oro dvikovą laimėjęs A.Velička perdavimu galva prieš vartus išvedė Dmitrijų Rekišą. Legionieriaus smūgį į apatinį vartų kampą Džiugas Bartkus šuoliu nukreipė į kampinį.

Po šio momento „Spyris“ išlygino žaidimą ir iki pertraukos svečiams niekuo nenusileido. Iš toli į vartus smūgiavo A.Velička ir D.Rekišas. „Sūduva“ atsakė Karolio Chveduko ir P.Kiselevskio bandymais, kuriuos be vargo sugavo D.Mikelionis.

Antras kėlinys „Sūduvai“ prasidėjo tragiškai. 51-ą minutę po Marko Živkovičiaus labai grubios klaidos atliekant perdavimą vartininkui ir prieš vartus išbėgo A.Velička. Puolėjas pabandė permesti kamuolį per jį pasitikusį D.Bartkų ir buvo nugriautas. Skirtą baudinį realizavo pats puolėjas.

60-ą minutę „Spyris“ padvigubino persvarą. Tomas Bučma idealiu tolimu perdavimu iš aikštės gilumos prieš vartus išvedė A.Veličką. Komandos veteranas puikiai prasimetė kamuolį pro D.Bartkų, pelnydamas savo ir komandos antrąjį įvartį.

Ne už ilgo T.Radzinevičius privalėjo sušvelninti rezultatą. Sulaukęs P.Kiselevskio perdavimo puolėjas atsidūrė prieš vartus, tačiau galingu šūviu sudrebino vartų konstrukciją. Vėliau E.Veliulis tiksliai pakėlė kamuolį į baudos aikštelę įkirtusiam Mariui Šoblinskui. Šio smūgis galva praskriejo visiškai šalia virpsto.

Vos minutės prireikė po keitimo aikštėje pasirodžiusiam Edvardui Tamulevičiui sušvelninti rezultatą 78-ą minutę. Po perdavimo iš krašto T.Radzinevičiaus smūgį ranka atmušė I.Dedūra, bet arbitras žaidimo nestabdė, leisdamas pasibaigti atakai. Tuo pasinaudojo pirmasis prie kamuolio atsidūręs jaunasis „Sūduvos“ puolėjas ir nukreipė kamuolį į tinklą.

Per likusį laiką į gynybą atsitraukęs „Spyris“ stengėsi išlaikyti persvarą ir sėkmingai gynėsi nuo chaotiškų svečių atakų. Rezultatą standartinės situacijos metu paskutinę minutę galėjo išlyginti M.Šoblinskas, bet be priežiūros paliktas saugas galva darsyk apmaudžiai nepataikė į vartus.

Martynas Pocius/alyga.lt

...

Re: XVI (16) turas:

2015 Bir 08 10:17

KOMENTARAI

Vyr. treneris Aleksandras Veselinovičius („Sūduva“): „Šiandien buvome komanda, kuri įveikė pati save. Padarėme tokias klaidas, kurių sau rimta ir profesionali komanda leisti negali. Visą laiką kontroliavome žaidimą ir galiu pasakyti, kad aikštėje buvome geresni ir kokybiškesni, bet komanda, norinti būti turnyro lentelės viršuje, taip klysti negali. Tokias klaidas daro tik maži vaikai. Tai tik parodo, kad koncentracija ir disciplina yra labai svarbu. Rungtynių arbitras šiandien savo darbą dirbo geriausiai, kiek mes žaidėme. Nebuvo nei vieno momento, dėl kurio galėtume ką nors apkaltinti. Turime ieškoti problemų savyje.“

Tomas Radzinevičius („Sūduva“): „Pirmas 20 minučių juos užspaudėme, užtenka tik įmušti įvartį ir viskas. Paskui išblėsome, jėgų gal pritrūko. Padarėme dvi klaidas ir dukart nubaudė. Fortūnos pritrūko. Mes spaudėme ir tų progų buvo, į virpstą pataikiau, Marius galva gale galėjo pataikyti. Sunkios rungtynės. Žaidžiame labai banguojančiai. K.Cvhedukas iš rinktinės turėjo atvažiuoti be poilsio. Bandysime vėl atsitiesti ir kovoti toliau.“

***

Vyr. treneris Laimis Bičkauskas („Spyris“): „Tikėjomės, kad bus labai sunkios rungtynės. Kai kuriems mūsų futbolininkams antrajame kėlinyje ėmė traukti raumenis, bet jie sukovojo ir pasiekėme pergale. Ja labai džiaugiamės. Sportinė sėkmė buvo mūsų pusėje - jie tikrai turėjo vieną, kitą gerą situaciją pelnyti įvartį. Mes išnaudojome savo susikurtas progas. Jų gynybos grandis padarė grubokų klaidų. Toks planas buvo greitai pereiti iš gynybos į ataką. Kryptingai treniruojamės, žaidėjai supranta, ką turi daryti tiek per treniruotes, tiek rungtynių metu.“

Deidivas Mikelionis („Spyris“): „Stengėmės gintis nuo vidurio, laukti savo progų. Visada rungtynėse jų atsiranda ir pelnėme įvarčius. Po to sėdome į gynybą, bandėme apsiginti. Pavyko. Tikrai aukštoje vietoje stovime, iš tikro niekas nesitikėjo. Rodome charakterį, komanda - kaip kumštis, branduolys jau senai žaidžia. Kažkiek lydi sėkmė. Žaidžiame savo žaidimą. Susitvarkau su jauduliu. Reikėjo priprasti prie greičių, žaidėjų lygis aukštesnis nei I lygoje.“

...

Re: XVI (16) turas:

2015 Bir 08 10:18

Birželio 7 d. (sekmadienis)

Spyris (Kaunas) - Sūduva (Marijampolė) 2:1 (0:0)
S. Dariaus ir S. Girėno stadionas, 450 žiūrovų
Teisėjas - V. Vasiliauskas (Telšiai)
Įvarčiai: 53 min. A. Velička (11 m.b.), 60 min. A. Velička (Spyris); 78 min. E. Tamulevičius (Sūduva)
Įspėti: 29 min. G. Palma (Spyris); 13 min. M. Šoblinskas, 52 min. D. Bartkus, 81 min. V. Bagdanavičius, 86 min. V. Baranovskij (Sūduva)

***
- kad ir kiek tepsi subinę vazelinu, bet kalakutams su tokiu žaidimu nusimato ne medaliai, o konkreti šikna..

...

Re: XVI (16) turas:

2015 Bir 18 11:41

Nesėkmingai rungtyniaujančiai Pakruojo „Kruojai“ per trumpą atkarpą teks susigrumti su praėjusio sezono prizininkais – Vilniaus „Žalgiriu“ ir Klaipėdos „Atlantu“.
Pakruojo „Kruoja“ – : - Vilniaus „Žalgiris“

Birželio 18 dieną 18 val. Pakruojis, Pakruojo miesto stadionas. Pirmame rate – 0:2.

Po pauzės čempionate pirmi ant žalios vejos žengs „Kruojos“ ir „Žalgirio“ futbolininkai. Čempionai, patyrę skaudžią nesėkmę uostamiestyje, į Pakruojį vyks tik pasiimti trijų taškų. Paskutinį kartą šeštame ture pergalės skonį pajautę praėjusio sezono vicečempionai bus tarsi raudonas skuduras buliui. Andrejaus Paniukovo nesustabdę vilniečiai sieks sugrįžti į pergalių kelią, o savo žygį norės pradėti nuo „Kruojos“. Per pertrauką Pakruojo klubo stovykloje didelių pokyčių neįvyko: komanda sekmadienį pradėjo treniruotis ir, turėdama savo gretose beveik visus sveikus futbolininkus, kovos tik dėl taškų. Susiję straipsniai: Svetimšalių legionas plečiasi: žalgiriečių gretose – saugas iš Portugalijos (13) Paaiškėjo pirmos pasaulio moterų futbolo čempionato aštuntfinalio dalyvės Nors žalgiriečiams išvykų mačai su „Kruoja“ niekada nebūna lengvi, tačiau šį kartą Vilniaus klubas yra akivaizdus rungtynių favoritas. Susiklosčiusi padėtis turnyro lentelėje vis dar verčia čempionus kiekvienose rungtynėse kelti maksimalius tikslus. Per pertrauką vilniečiai išbandė keletą brazilų, o su vienu iš jų sudarė kontraktą. „Žalgirio“ naujoku tapo buvęs Brazilijos rinktinės puolėjas Lucasas Gaucho. Vis dėlto šis futbolininkas, kaip ir dar vienas debiutantas – portugalas Jorge Chula – artimiausioje akistatoje žalių ir baltų marškinėlių dar nevilkės.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: XVI (16) turas:

2015 Bir 18 20:03

Kruoja super. Vėl standartus sužaidė užtikrintai ir paėmė tašką iš Žalgirio.
Gaila, kad Strockis su rumunu sunkiai randa kalbą, būtų galėję ir visus tris taškus pasiimti šnd.

asau
Pranešimai: 501
Užsiregistravo: 2014 Kov 08 16:22
Palaikoma komanda: Utenis

Re: XVI (16) turas:

2015 Bir 18 20:13

Kas čia atsitiko DG stadiono vejai? Jeigu prieš mėnesį atrodė geriausia vėja A lygoje, tai dabar atrodo ištrypta. Dar net matos regbio linijos.

Grįžti į