Respublik

Re: Ne į temą

2025 Vas 20 04:30

Shandong Taishan withdrawal could throw AFC Champions League Elite into disarray
https://www.espn.com/soccer/story/_/id/ ... e-disarray
Each club only plays eight games in the stage, meaning there are four competitors they do not directly face off against. Should all matches involving Shandong be voided, it would still leave three teams -- compatriots Shanghai Port and Shanghai Shenhua, as well as Thailand's Buriram United -- having played eight games while the remaining eight clubs would have only played seven.
Va ir Swiss system.

Respublik

2025 Kov 06 18:32

Ambicijų nemažinantis D.Gudelis: apie „Ryto” prisikėlimą, G.Žiemelio norus ir botų armiją
https://www.krepsinis.net/naujiena/ambi ... ija/341110
Apie augantį biudžetą... 6 mln. eurų šiemet tikrai pasieksime, komercinių pajamų numatytų, kas sudaro trečdalį viso biudžeto, dar sausį buvome surinkę 80 procentų nuo metinio plano ir čia neįskaičiuota naujai pasirašyta trimetė sutartis su „Švyturio-Utenos alumi“. Komercinių pajamų planą viršysime, savivaldybės finansavimas irgi patvirtinas trims metams į priekį ir sudaro 2 mln. eurų pajamų kasmet. Didžiausias neapibrėžtumas su mūsų pačių uždirbamomis pajamomis – bilietai ir atributika. Pirmą pusmetį bilietais neįvykdėme plano [dabar [sezono] – 1,5 mln. eurų.], bet tai – logiška. Dabar prasideda pagrindinės rungtynės. O atributikos pernai suprekiavome už 300 tūkst. eurų, pirmas pusmetis buvo labai geras ir tikslas – toliau augti.

Žiūrint į priekį, tai planas – kiekvienais metais auginti biudžetą 10 procentų, daugiausia – komercinių pajamų sąskaita. (atsisuka į rėmėjų lentą) Va, čia buvo vienas didelis stendas, dabar baigia užsipildyti antras. Čia – mūsų bendras valdybos darbas, o reklamos ir paramos sutarčių įgyvendinimas griūna ant administracijos.

Respublik

2025 Kov 17 19:42

The Interior Ministry wants to dissolve several supporter groups
https://www.sofoot.com/breves/le-minist ... supporters
This Friday, Le Parisien revealed that Bruno Retailleau and his office at the Ministry of the Interior are studying a plan to dissolve several Ligue 1 and Ligue 2 supporter groups. While nine groups were initially involved, five have been officially targeted. These are the Brigade Loire (FC Nantes), the Magic Fans and the Green Angels (AS Saint-Étienne), the Legion X (Paris FC) and the Offenders (RC Strasbourg).
Last Thursday, the Ministry of the Interior and the Ministry of Sports signed an interministerial circular to legislate on violence in stadiums. It revealed that 550 arrests related to these incidents have been made since the start of the season and that in France, there are currently 240 stadium bans, including 97 administrative bans (imposed by the prefect) – compared to 2,000 in the United Kingdom, for comparison.
10-time French champion Saint-Etienne opposes government’s plan to disband fan groups
https://apnews.com/article/ligue-1-sain ... 92c4e0861b

Respublik

2025 Bal 21 16:48

Turkish Super Lig to feature 18 clubs from 2025-26 season: Football Federation
https://www.turkiyetoday.com/sports/tur ... on-146090/

Overall goal: Reduce the number of professional teams in Türkiye from 139 to 120 over several seasons.

TFF announces 14 foreign player limit for 2025-2026 Super Lig season
https://www.turkiyetoday.com/sports/tff ... on-147007/

For the 2025-2026 season, clubs can include up to 14 foreign players in their A team roster. 2 foreign players must be born on or after January 1, 2003. Clubs may also add one foreign player from countries like Azerbaijan, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Uzbekistan, and Turkmenistan to the A team list.
Looking ahead to the 2026-2027 season, at least 4 of the 14 foreign players must be born on or after January 1, 2004.

Respublik

2025 Geg 29 00:12

Per dvejus metus – nuo Alytaus iki titulo su „Lakers:“ „Garastas man nutiesė kelią į NBA“
https://www.15min.lt/24sek/naujiena/lie ... 75-2447096
Gustavas Klikna

– Per metus – nuo Alytaus iki NBA. Ar galėtumėte papasakoti jaunajai kartai, ką darėte teisingai, kad tai pasiektumėte? Kokios buvo pagrindinės detalės, kodėl tai pasiekėte?

– Jei nori būti geras žaidėjas, turi sunkiai dirbti, koncentruotis ties savo įgūdžiais, metimu, rutina. Tiesiog būk krepšininkas. Jei iš tikrųjų nori būti aukšto lygio žaidėjas, turi mylėti krepšinį ir daryti viską dėl jo. Negalima gerti alkoholio, vartoti narkotikų, reikia koncentruotis tik į krepšinį. Turi jausti, kad nori būti krepšininkas, kad tai – tavo vienintelis tikslas. Jei svajoji apie krepšinį, bet sėdi ant sofos ir nedarai nieko arba galvoji, kad trijų ar keturių treniruočių per savaitę pakanka, kad būtum geras žaidėjas, galiu pasakyti – ne, to nepakanka. Turi treniruotis kasdien. Turi suprasti, kad turi būti geras žaidimo studentas. Jei darai viską su aistra, tapsi geru žaidėju.

– Papasakokite, kaip klostėsi ta diena, kaip viskas nutiko.

– Dvejus metus iš eilės žaidžiau NBA Vasaros Lygoje. Turėjau neblogą statistiką, berods, mečiau daugiau taškų už Kobe Bryantą. Žaidėme prieš „Portland Trail Blazers“, surinkau 41 tašką. Tas rungtynes stebėjo Philas Jacksonas, eilė skautų ir matė, kaip žaidžiu. Tuomet jie pakvietė mane treniruotis jų treniruočių centre. Sportavau ten valandą su dar trimis vaikinais. Po Vasaros Lygos grįžau į Kyjivą ir Aleksandras Volkovas, tuometis BC „Kyiv“ prezidentas, man paskambino ir pasakė, kad „Lakers“ nori su manimi pasirašyti sutartį. Pasakiau, kad noriu pasilikti dar dvejus metus Kyjive ir tik tada galiu už juos žaisti. Jis pradėjo rėkti ant manęs.

Kitą dieną atėjo jis pas mane ir vėl pradėjo rėkti, kad turiu vykti ten, „tau NBA komanda siūlo kontraktą, nebūk kvailas, niekas kitas neatsisakytų šito kontrakto“. Danny Ainge'as, kuris tuomet dirbo „Phoenix Suns“ buvo stebėjęs keletą mano treniruočių JAV ir taip pat mane kvietė į jų treniruočių centrą. „Dallas Mavericks“ mane taip pat kvietė. Turėjau tris pasiūlymus, tačiau „Lakers“ nusprendė, kad mane jau pamatė užtektinai, ir atsiuntė kontraktą faksu. Negalėjau atsisakyti. Taip ir tapau „Lakers“ žaidėju.

– O kodėl iš pradžių nenorėjote vykti ir norėjote pasilikti Kyjive?

– Jaučiau, kad reikėjo dar vienerių metų įgauti patirties ir sustiprėti. Žaidimas NBA buvo labai fiziškas. Kai žaidžiau prieš NBA žaidėjus Vasaros Lygoje, jaučiau, kad reikia priaugti raumenų, todėl ir maniau, kad reikėtų dar metus pasilikti Europoje. „Lakers“ manė kitaip, taip ir tapau jų žaidėju.

– Ar prisimeni, kaip Kobe su Shaqu tave priėmė?

– Kai pirmą kartą atėjau į salę, Shaqas atėjo ir pasakė: „Naujoke, ateik, eime pažaisti vienas prieš vieną.“ Jis man davė kamuolį ir liepė man pulti. Jis galvojo, kad aš žaidžiu centru, o aš pradėjau pulti veidu į krepšį. Lengvai keliskart įveikiau jo gynybą ir jis susierzino. „Po galais, tu gi centras! Kodėl nežaidi centru?“ Sakau jam: „Aš nesu kvailas. Darau, ką geriausiai moku.“ Bet tada jis suprato, kad galiu žaisti ir įgavau jo pagarbą?

– Kokie buvo tavo santykiai su Kobe? Jūs buvote beveik bendraamžiai.

– Su Kobe buvome geri bičiuliai. Kai atvykau į komandą, jis dar nebuvo didžiulė žvaigždė, jis dar tik įeidinėjo į piką bei buvo Shaqo šešėlyje. Po dvejų metų jis tapo didžiule žvaigžde NBA. Bet jau tada visi žinojo jo potencialą ir tai, kad bus įspūdingo lygio žaidėjas. Kobe buvo darboholikas. Atvykdavau į salę 8-8:30 ryte padirbėti papildomai prieš treniruotę, kuri vykdavo 10 valandą. Kai atvykdavau, Kobe jau būdavo pabaigęs savo treniruotę ir tiesiog buvo kiaurai permirkęs prakaite. O Shaqas yra absoliuti priešingybė. Kai ras galimybę, jis ilsėsis. Manau, kad tai buvo pagrindinė priežastis, kodėl jie susipyko. Kobe norėjo, kad Shaqo pikas tęstųsi ilgiau ir jis palaikytų formą, bet jis to nedarė. Susikirto du didžiuliai ego, kurie norėjo skirtingų dalykų ir galiausiai tai pasiekė labai karštą tašką.

– Kiek įtampos jautėsi komandos rūbinėje, kai jie pykosi vienas su kitu?

– Tai veikė komandą. Visi tai suprato. Jie netgi nesiginčydavo, jie net nesikalbėdavo. Ateidavo į persirengimo kambarį ir nesikalbėdavo – tai buvo blogiausia dalis. Nerėkdavo ir nesipykdavo, tiesiog nesišnekėdavo.<...>Visi suprato, kad tai blogai. Negali būti gera komanda, kai rūbinėje nesikalbi. Kaip gali nesikalbėdamas eiti į aikštelę ir žaisti kartu?

– 27 metai praėjo nuo jūsų atvykimo į Alytų. Ar atsimenate pirmuosius kontaktus, kurie galiausiai nulėmė šį karjeros žingsnį?

– Prieš sezoną žaidžiau draugiškose rungtynėse už „Budivelnik“ ir sutikau (Antaną) Sakavicką, kuris tuomet buvo klubo direktorius. Tuomet tame draugiškame turnyre dalyvavo 4 komandos, kitų dviejų nepamenu. Prieš „Alitą“ sužaidžiau puikiai, mečiau vos ne po 30 taškų kiekvieneriose rungtynėse. (Vladas) Garastas tuomet buvo klubo prezidentas. Jis tuomet susisiekė su „Budivelnik“ ir pasakė: „Aš noriu šito vaikino Alytuje.“ Aš tuomet atsisakiau, nes tuo pat metu viena Italijos komanda, berods, „Varese“, man taip pat siūlė kontraktą. Buvau jaunas, nenorėjau kraustytis iš Kyjivo, bet Garastas buvo atkaklus. Atvyko jis į Kyjivą su lagaminu pinigų ir pasakė, kad nori, jog žaisčiau už jo komandą. Taip ir persikėliau į Alytų. (juokiasi)

– Ar sutiktumėte , kad V.Garastas davė stiprų postūmį tavo karjerai?

– Sutikčiau. Visiškai. Galima sakyti, kad jis man nutiesė kelią į NBA suteikdamas platformą.

– Ką jis jums davė?

– Manau, svarbiausias dalykas buvo tai, jog žaidžiau komandoje, kur galėjau žaisti tiek minučių, kiek tik įmanoma. Puikūs komandos draugai, patyrę, ypač (Rytis) Vaišvila. Iš tiesų pačioje pradžioje kovodavome vienas su kitu, bet galiausiai supratome, kaip galime žaisti kartu, ir mano etapo Alytuje pabaigoje tapome gerais draugais. Tai buvo, ko gero, geriausias dalykas, ką Garastas galėjo padaryti. Jis pasakodavo daug istorijų, kaip treniravo SSRS rinktinę, bet geriausia, ką jis padarė, tai suteikė man šansą daug žaisti komandoje kartu su gerais komandos draugais.

– Ką atsimeni iš 90-ųjų Alytaus? Šalta salė, mažai daug veiklos?

– Lietuva 90-aisiais atrodė kaip bet kuri kita vieta po Sovietų Sąjungos žlugimo. Nesiskundžiau žaidimu šaltoje salėje ar dėl to, kad ko nors neturėjau. Buvau jaunas, norėjau žaisti. Viskas, ko reikėjo – salė, kamuolys ir žmonės, su kuriais galėčiau žaisti, ir buvau laimingas.

– Koks buvo jūsų atlyginimas tais laikais?

– 2000 dolerių ar kažkas panašaus. <...>bet 2000 dolerių tais laikais buvo kaip kokie 5 ar 6 tūkstančiai dabar. <...>Tikrai būčiau galėjęs uždirbti daugiau pinigų Italijoje, bet visada priėmiau sprendimus atsižvelgdamas į tai, kur galiu žaisti. Jei būčiau persikėlęs į Varezės komandą <...>nebūčiau galėjęs tiek žaisti. Buvau jaunas, man to reikėjo, todėl ir priėmiau sprendimą persikelti į Alytų už mažesnį atlygį, bet su daugiau žaidimo laiko.

– Slava, ar vis dar padedate Ukrainai naudodamasis savo „Fly High Foundation“ fondu ar kaip nors kitaip? Ar galėtumėte papasakoti lietuviams, ką darote?

– Taip, darau. Mes padedame vaikams, teikiame paramą, rengiame stovyklas, padedame psichologiškai, perkame rūbų, uniformų, kitų daiktų, krepšinio įrangos. Galime prisidėti būtent taip, nes visi Ukrainos resursai skiriami išlaikyti kariuomenę. Neturime tam pernelyg daug resursų. Jaučiuosi galįs padėti vaikams ir koncentruotis ties tuo. Taip pat Kyjive turiu krepšinio akademiją, kur dirbu su vaikais. Tai, manau, galiu daryti geriausiai. Taip pat organizuojame labdaros rungtynes, skirtas rinkti pinigus mūsų kariuomenei.

Respublik

2025 Lie 10 15:16

Revealed: The £880m debt hanging over former Crystal Palace investors Eagle Football
https://www.telegraph.co.uk/football/20 ... pa-league/
The Eagle Football group led by embattled US businessman John Textor reported $1.2 billion-plus debts, according to confidential documents seen by Telegraph Sport. The document seen by Telegraph Sport reveals that Eagle told investors it has £880 million of debt, ahead of the sale of the Palace stake for around £155 million. The schedule of liabilities says that Eagle owes $493 million alone to the United States giant Ares Capital in three tranches. Of that, $159 million is subject to a 19.4 per cent interest rate, with a $3 million loan running at 22 per cent. The filing runs up until June 2024. With interest, it is estimated total debts will have increased since.

Eagle Football had $504 million of liabilities specific to the group, according to the document. In addition, Lyon’s controlling company, OL Groupe, has $452 million of debt. Of the latter, around $346 million is secured against the club’s stadium, the 59,000-capacity Groupama Stadium.<>The Eagle document records around $167 million of debt resting with Eagle’s Brazilian club Botafogo.

Respublik

2025 Lie 22 17:59

Skvernelis atsakė Tapinui: į Baltarusiją su premjeru ir Vilčinsku vyko žiūrėti futbolo
https://www.delfi.lt/news/daily/lithuan ... -120128032

Netylant skandalui dėl premjero Gintauto Palucko, visuomenininkas Andrius Tapinas skelbia, kad 2008-ųjų lapkritį būsimasis Vyriausybės vadovas ir dabartinis Seimo pirmininkas Saulius Skvernelis kartu su verslininku Darijumi Vilčinsku vyko į Baltarusiją. Antradienį A. Tapinas „Facebook“ paskelbė, kad 2008 metų lapkričio 26 dieną Baltarusijos pasienio tarnybų duomenimis šalies sieną kirto lengvasis automobilis „Volkswagen“, kuriuo važiavo S. Skvernelis, tuo metu dirbęs kaip policijos generalinio komisaro pavaduotojas, ir tuometis Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius G. Paluckas. Automobilyje taip pat buvo verslininkas ir abiejų politikų šeimos draugas Darijus Vilčinskas bei Paulius Žilys – vairuotojas.

„Priežastis yra labai banali – Čempionų lygos rungtynės. Borisovo BATE ir Madrido Real. Važiavome pažiūrėti Madrido Real“, – Eltai teigė S. Skvernelis.

Respublik

2025 Lie 23 06:00

Respublik

2025 Rgp 23 15:00

Price Of Beer At Every NFL Stadium 2025
https://1075thefan.com/playlist/price-o ... dium-2025/

Respublik

2025 Rgs 02 21:42

Grimsby fined for ineligible player in Man Utd tie
https://www.bbc.com/sport/football/arti ... dyd1y141ko | https://www.efl.com/news/2025/september ... le-player/
Oduor came on in the 73rd minute and had his penalty saved by Andre Onana in the shootout, but Grimsby won 12-11. They must pay £10,000, with the remaining £10,000 suspended until the end of the season.

The EFL said the board's decision to issue a fine "followed precedent" and was taken after a "comprehensive review of all the evidence and considering prior decisions taken in respect of offences in the League Cup". In a statement the EFL said, Grimsby reported the breach themselves and the "club's non-compliance was not deliberate with no intention to deceive or mislead".
Kaip FA baudžia ir rezultatų nepakeičia.

Respublik

2025 Spa 03 11:26

Aišku galėčiau tiesiog pažiūrėti ataskaitas, bet visai įdomu kaip ten jų TV transliacijų pajamos sujuomasi tarp LKL ir tarptautinių sumų.
https://www.delfi.lt/krepsinis/naujieno ... -120156605

Respublik

2025 Gru 11 16:35

„Visiška beprotybė“: Norvegijos rankininkės netikėtai sulaukė 5000 futbolo fanų palaikymo ir žengė į pusfinalį
https://www.sportas.lt/naujiena/531832/ ... -pusfinali

Respublik

2026 Bal 06 03:46

What Viktor Orban's millions of euros hide
https://golazo.ro/sepsi-csikszereda-fin ... ria-169421

Between 2022 and 2025, a complete cycle between elections, Hungary financed Sepsi and Csikszereda with 50,000,000 euros. What does the Hungarian Prime Minister expect in return?

AMOUNT (€m) CSIKSZEREDA | SEPSI
2022 4.9 | 6.1
2023 7 | 4.3
2024 8.1 | 5.6
2025 8.16 | 4.25

The official financial reports of the Sepsi and Csikszereda football clubs, for 2025, show that they received over 12 million euros from Budapest: Csikszereda got 8.1 million euros last year, Sepsi Sf. Gheorghe also received the sum of 4.2 million euros.

In the Hungarian elections on April 12, 700,000 ethnic Hungarians outside Hungary are expected to vote, of which 300,000 will be from Covasna and Harghita. The last elections took place in the spring of 2022. The percentage of votes for Orban among those in the Diaspora was huge: almost 80%!

The method of investing in football, following the Romanian model, has been extended to other countries with Hungarian communities: Slovakia and Serbia. Destinations: Dunajska Streda and Backa Topola clubs.

Respublik

2026 Bal 06 04:12

Palyinimui Rumunijos klubų biudžetas

FCSB - €28 mln., iš kurių 12 mln. (42%) iš UEFA turnyrų laimėjimų, neskaičiuojant bilietų, rėmimų ir pnš.
Universitatea Craiova turėjo €17 mln. kalendoriniais metais, iš kurių trečdalis - tiesiogiai iš UEFA turnyrų laimėjimų
CFR Cluj (exArlauskio) - 18 mln., iš kurių 9 uždirba patys + 9 "paskolina" papildomai savininkas
Rapid Bucharest - 15.5 mln., iš kurių patys uždirba 12 mln.
Gheorghe Hagi'o Farul (exBaravyko) - 7 mln.

------

Didžiausi algalapių biudžetai:
FCSB - (approximately 14,000,000 euros)
Rapid - (approximately 10,000,000 euros)
Universitatea Craiova - (approximately 9,300,000 euros)
CFR Cluj - (approximately 9,100,000 euros)
Dinamo - (approximately 7,500,000 euros)
U Cluj - (approximately 6,500,000 euros)

Grįžti į